Ana içeriğe atla

Ey Yönetim!

Haftalardır tuhaf maçlar izliyoruz. Son 5 maçta içerde 3 beraberliğimiz, dışarıda 2 galibiyetimiz var. 5 Ocak'taki son galibiyetimiz Denizli'ye karşı 2 Şubat'ta. Yani 2,5 aydır 5 Ocak'ta yüzümüz gülmedi. 

Göz göre göre playoff şansımızı elimizin tersiyle itiyoruz. Hissiyatım, bunu bilinçli yaptığımız yönünde. Öyle bir ilk yarı izledik ki, Antep BB 1 puana razı, biz lütfen sahaya çıkmışız. İkinci yarı Juninho sayesinde golü attık, sonrasında dünyaları kaçırdık ve son 2 dakika skoru koruyamadık.

Bu sezon kaç topu, imkan varken, sahamızdan uzaklaştıramayıp gol yedik, kim bilir! Burda Erçağ'a da bir parantez acmak gerekir. İcinde bulunduğu tüm atakları öldürdü, tek bir düzgün orta yapamadı, arkadaslariyla yardimlasmadi, bugün biz 10 kisi oynadık. Taraftar herseyi görüyor, bilesin Erçağ!!!

Hal böyle iken yönetimin çıkıp açıklama yapması gerekir. "Playoff hedefimiz yok, umutlanmayin" diyebilirler mesela. Ya da "Bizden bu kadar, koltuğu bırakma zamanımız geldi, Demirspor'a faydadan çok zarar veriyoruz" diyebilirler.

5 maçlık galibiyet serisini yapan, yenemese dahi dişe diş oynayan takımı kim bu hale getirdiyse çeksin gitsin. Huzur bırakmadınız...

Yorumlar

coulibaly dedi ki…
Kaleciyle karşı karşıya kalıp saçma sapan tercihleri yüzünden 3-4 gol kaçıran Sinan Özkan. Son dakika ceza sahasında çalım atma sevdasına girip laubaliliği yüzünden gol yememize neden olan Juninho. Defansın ortasında bile oynarken ağır kalan Ufukhan son 2 maçtır sağ bek oynamış ve düzgün bir pas bile atamamış, kenarda Rıdvan bekletilmiş. 1-0 öne geçmiş ama skoru koruyamamış bir teknik adam var. Ve suçlu Erçağ mı ? Erçağ'ın formunda düşüş var ama iyi niyetinden, mücadelesinden eksilen bir şey yok. Bu maça illa ki suçlu bulunacaksa bu suçlu en son Erçağ olur.
ahmehmet dedi ki…
playofflara kalırsak geçen seneki gökoğlu gibi bunlarda başarılı olduğunu ilan edip göreve devam edebilirler. tabi şampiyonluk istiyorum ama bu yönetimle zor olduğunuda biliyorum.
geyik1940 dedi ki…
Taraftar herşeyi görüyor derken sırf ben değilim, maratonda maçı izlerken birçok kişi Erçağ'a tepki gösterdi. İyi niyeti konusunda sadece hislerimle cevap vermem doğru olmaz ama mücadelesinde bariz bir fark olduğu ortada. Hatta hangi mücadele!
yavuzy dedi ki…
Erçağ takımın en kötüsü olmayabilir ama sezon başındaki performasının yerinde yeller esiyor; takımı ayağa kaldıran Erçağ yerini ayak sürüyen Erçağ geldi. Bu sıkıntının nedeni nedir, bunu kurcalamak lazım.
coulibaly dedi ki…
Ben de yıllardır 5 Ocak'ta maç izleyen bir taraftar gözüyle olaya şu açıdan bakıyorum. Bu sene maratonda da kapalıda da maç izledim son maç kapalıdaydım. Genelde maratonda taraftar daha ateşli olduğundan ve olaylara ani tepki verdiğinden bazı oyuncular hak etmedikleri veya hak ettikleri lafları işitiyorlar. Yine maraton kısmı özellikle dolu olduğunda çok farklı düşüncelere sahip taraftarlar oluyor. Hatta bazen bir grup oyuncuya tepki gösterirken diğer grup tepki gösterenleri ıslıklıyor. Kapalı tribünde ise futbolcu bir Ramazan Kurşunlu performansı göstermiyorsa, istenmeyen bir sonuç olduğunda tribündeki tepkiler teknik adam ve yönetime oluyor. Şu noktaya gelmek istiyorum. Bu kadro değer bakımından ligdeki en düşük takımlardan biri. 2 - 2.5 milyon euro civarında falan sanırım. Juninho dışında öyle aman aman yetenekte bir futbolcumuz yok bence. Hepimizin bildiği nedenlerden dolayı geniş bir kadroya da sahip değiliz. Ama bütün bunlara rağmen bu sene (2-3 maç hariç) play off için çabalayan bir takım var. Geçen sene olduğu gibi bu senede eğer biz bu noktadaysak bu tamamen futbolcuların karakteriyle alakalı. Eğer bu takım geçen sene şampiyon olduysa 'doğru düzgün para almadan' bu ligdeyse ve hala mücadele ruhu varsa bunu başta Erçağ, Şener, Burak Keskin gibi karakterli oyunculara borçluyuz. İlk devrede Mustafa Uğur geldikten sonra 12 haftada 25 puan toplamışız, ikinci devrede 13 haftada sadece 17 puan alabilmişiz. Ortada böyle bir dengesizlik varken maç sonucunu tek oyuncuya mal etmek bana mantıklı gelmiyor. Hele bu oyuncu geçen seneden beri takımın en mücadeleci ismiyse. Erçağ'ın performansı düşüşte doğru, zaten yetenekleri sınırlı bir futbolcu. Gol kaçırsın, kötü orta yapsın olabilir bunlar canı sağolsun yeter ki dünkü gibi yine 60-70 metreden gelip defanstan top çıkarsın. Hüseyin Çimşir hariç bütün futbolcuların ilk yarı performansının yerinde yeller esiyor zaten. Bunun nedeni hafta içi Zihni Bey'den yardım istiyoruz diyen Önder Serin ve yönetimi mi ? Her puan kaybından sonra şansızlıktan yakınan Mustafa Uğur mu ? Bunların üstünde durmak lazım diye düşünüyorum. Yoksa istenmeyen maç sonuçlarını tek bir adama bağlayıp bizi 10 kişi oynattı demek bana adil gelmiyor ve bu oyuncu Erçağ ise biraz da ayıp oluyor.
Onur BİÇER dedi ki…
Benim düşüncem şu şekilde. Söz konusu oyuncu Erçağ olunca yaklaşımımız da biraz farklı oluyor. Çünkü şahsım adına söyleyeyim Erçağ sadece oyunculuğuna ve azmine değil, karakterine de güvendiğim (güvenmem için bir sebep yok, hissiyat) istisnai oyunculardan. Bu nedenle bende ona karşı "haydi Erçağ bu takımı sen sırtlarsın" beklentisi oluşuyor. Bu beklenti ile de performansı düşünce hayal kırıklığına uğruyorum. Sinan Özkan. Evet haklısınız. Pas vermesi gereken yerde verse idi, galiptik ama onu çok benimsemiş olmadığımdan onun hatası bana o kadar koymuyor. Tuhaf bir durum benimkisi. Mesela Roger hata yapınca asabım bozuluyor, çünkü ona karşı da olumlu düşünceler taşıyorum. Erman tırnaklarımı yediriyor bana, çünkü o da aynı kategoride benim için.
geyik1940 dedi ki…
Coulibaly, eğer fırsatın olur da macın tekrarını izleyebilirsen, lütfen Erçağ'i takip et. Haklisin, gecen yılki şampiyonluğun kahramanlarindandir Erçağ, gonlumuzdeki yeri de ayridir ama bu, bu maçta önündeki topa hamle bile yapmadığı gercegini benim gözümde değiştirmiyor. Bunun adil olmakla ya da ayip etmekle ilgisi yok. Senin de söylediğin gibi, her taraftar farklı düşünür, farklı düşüncelere de saygı göstermek gerekir.
coulibaly dedi ki…
Hiç bir oyuncu dokunulmaz değildir eğer gerekiyorsa, yeri geldiğinde performansı eleştirilir, eleştirilmelidir de. Benim burada dikkat çekmek istediğim ve aynı fikirde olmadığım nokta, bir maçın veya puan kaybının tek bir oyuncuya mal edilmesiydi. Onun için adil olmuyor dedim yanlış anlaşılmasın. Tabi fikirlerine saygılıyım bir kere sen maratondan, ben kapalıdan izlemişiz. İlk yarı benim olduğum tarafa yakın oynuyordu Erçağ, ikinci yarı senin olduğun tarafa farklı şeyler görmemiz de belki bu yüzden. Fikrimde sabit olmakla beraber, fikir ayrılıklarının olması bazen daha iyi oluyor farklı bir gözle bakıyoruz olaya.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.