Ana içeriğe atla

Tolungüç'ten demirgibiyiz'e Özel Açıklamalar

Soner Tolungüç ile telefonda konuştum.

Biliyorsunuz, birkaç yazı aşağıda, hocanın bazı gerçekleri açıklayarak gitmesi gerektiğini savunmuştum. Yaptığı basın açıklamasında karanlıkta kalan noktaları açıklamasını istemiş ve ardından da bazı sorular sıralamıştım. Görüşmemizde aklımıza takılan soruları kendisine sorma imkanı buldum. Aldığım cevaplar, yaptığımız tespitlerin doğruluğunu ortaya koyuyordu. Burada tüm isimleri ve detayları açıklama imkanımız yok. O yüzden hocanın sözlerinde "bazı kişiler-bazı isimler" diye belirsiz ifadeler eklemek zorunda kaldım.

Aşağıdaki yazıda, Göktuğ'un yaptığı yoruma benzer birşey söyledi hoca ve konuşmamızın özeti de buydu:

"Takımı karıştıran isimleri bu camiadan elemeniz lazım."

Bunun üzerine kendisine, blogta yazdığım gibi, "ayrılışınız Demirspor'da birşeyleri değiştirmeliydi. Bence bu isimleri afişe etmelisiniz" dedim.

"Ben detaylı bir rapor yazdım ve yönetime verdim. Orada herşeyi anlattım. Umarım yeni gelecek hocaya yardımcı olur" dedi.

Tabii ki ilk sorum, "neden bu kadar çok transfer yaptınız ve buna rağmen başarılı olamadınız" şeklindeydi.

Hoca sözlerine, "herşey kulüp yapısı ile ilgili" diyerek başladı. Devamında, "Asıl amacımız uzun vadeli bir şekilde takımın iskeletini oluşturmaktı. Kendi mukavelesi olan en az 17-18 oyuncu ile, tabii arada başarısız olanların eleneceği bir şekilde, temelleri atmaktı. Sezon başındaki sıkıntılardan dolayı, ilk devrenin sonuna kadar idare edecek bir takım kurabildik. 600 bin tl bütçe ile, ortalama 10ar bin tl peşinatlarla takım kurduk. İkinci yarının başında Başkan Tuncel kadroyu genişletmek istedi. Ben fazla transfere gerek olmadığını söyledim. Ancak kendisi yeni finans kaynakları yaratacağını söyledi. Başkan daha rahat bir takım izlemek istediğini söyledi. Öyle olunca yeni isimleri belirledik ve listeyi verdik. Ancak bu konuda da geç kalındı, yönetimde bazı kişiler işini iyi yapamadı. Bazı futbolcularla görüşme olanağı bulamadım. İkinci yarının planlamasında ilk 4 haftanın önemli olduğunu oyunculara da söyledim. Onlara, sizin tempo kazanmanız 5-6 hafta sürebilir ancak ilk 4 haftada sonuçlar kötü olursa planlarımız tutmaz dedim. Ne yaızk ki öyle oldu" dedi.

Hocaya menajerlerle olan ilişkilerini ve bu süreçte kafalarda soru işareti kaldığını söyledim. Cevabı netti: "Menajerlere kesinlikle para verilmedi. Biz futbolcularla anlaştık, menajerlerinize siz para verin dedik. Kimse aksini ispatlayamaz" dedi.

"Peki neden başarı gelmedi" diye sordum. "Takımı ikiye bölmeye çalışanlar oldu. Oyuncu ve teknik heyet arasındaki güven sarsıldı. Bazı gazeteciler futbolcularla temas kurdu. Sezon başında güvendiğimiz kişiler, oyuncularla aramıza girdi. Onların takımla ilişiğini kestik. Böyle olunca hakkımda dedikodular başladı ve söylemediğim sözler futbolculara söylenmiş gibi aktarıldı" şeklinde cevap verdi.

"Futbolcularla sorununuz neydi" diye sordum: "Oyuncularla hiçbir sorunum yoktu. Oyuncu en masum insan ama onların aklına girip işlerini yapmalarını engelliyorlar" dedi.

Tecrübesizliğiniz de çok eleştiri konusu oldu dedim. Cevabında kendine güveni tamdı: "Ben çeşitli takımlarda, farklı isimlerle çalıştım. Milli takımın her kategorisinde görev yaptım. Yüzlerce oyuncu bulup yetiştirdim. Tecrübe konusunda eksiğim yok" dedi.

"Bu takıma yıllardır onlarca isim geldi geçti, futbolcusu hocası, neden hiçbiri başarılı olamadı" soruma verdiği cevap ise çok önemliydi: "Plansızlıktan dolayı oluyor. Başarılı olmak için sabır gerekli ama plansızlıktan dolayı bu olmuyor. Bu takımın belli isimleri temizlemesi ve içinden atması lazım."

Tolüngüç son olarak, oyuncuların kendisine havaalanına kadar eşlik ettiğini, onlara yeni teknik direktörleri için sonuna kadar mücadele etmelerini söylediğini belirtti ve bu takımın playoff'lara kalacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Yergökmavi dedi ki…
Ankara Tayfası yine gerekeni yapmış.Kendilerine teşekkür ediyorum.Sanırım yapılan suçlamalar konusunda ve futbolculara çok para verildiğine dair söylemler ortadan kalktı.Asıl önemlisi gazetecimi,taraftarmı, ne olduğu belli olmayan insan müsbettelerinin temizlenebilmesi.
Ancak yönetimde çıkıp gerekli yerlerde gerekli açıklamaları yapıp taraftarı aydınlatabilmeliydi.Sanki 20 yıl öncenin iletişim sistemi varda doğru düzgün bilgi alamadık.
Soner hocayada bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum
emrahche dedi ki…
tahminlerimizin ve elde ettiğimiz bilgilerin çoğunun doğru olduğunu birinci ağzıdan öğrendik...
kulübü temizleyecek olan yönetimdir...soner hocaya ahlaksızca belatından vuranlar bugün hala demirspordan ekmeğini kazananlardır ne yazık ki...gazetecisi olsun.kulüp çalışanı olsun, taraftarı olsun bu kirli isimler yüzünden bugün ligde bu sırada bu takım...hoca burda da çok düzgün davranmış ve kendisine kötü davransalar da futbolcuyu taraftarın kucağına atmamıştır...röportaj için teşekkürler...
mehmet çevik dedi ki…
demir sporlu kardeşlerimizi tokatta gördüm ve mutlu oldum.spor 01 deki izlenimlerimi anlatmıştım.yinelemek istemiyorum...ancak söylemeliyimki,bölünmüşlük kendını göstermektedir.tokata gittini,soruyorum sızlere,tv den seyretmekle,tokatta canlı canlı seyretmek arasında fark varmıdır ? vardır ..vardır..adanadaki maçlarıda seyretmek, olayları çıplak gözle izlemekte farklıdır. tutturmuşuz bir ayrılıkçılık, dünyada sınırlar kalkarken sız neyın arasını kapatmaya çalışıyorsunuz ?adana demir spor, anakara veya sivas veya istanbul demir spor mudur arkadaşlar ? hayırdır ya ? adana demir spor adanadadır..bunu önce bılın tamammı...dogru olmayan şeyler nerde olursa olsun, kapatılmaya çalışılmamalıdır, mavi lacivert renklerse önemli olan hiççç kimse kendine ayrı bir adana demir spor yaratmasın ...önce temel şeylerde antak kalmak lazımdır, sonra tartışma ve geliştirme için tartışmalar yapılmalıdır.YİNELİYORUM, SON 20 YILDIR ADS BELEDIYE ENDEKSLİ YÖNETIMLERDEN KURTULAMADI, YÖNETİLEMEDİ, SİYASİ RANT DOLAYISIYLA İKTİDARDA KALMAK UGRUNA ADANA DEMİR SPOR DA KULLANILDI VE HEPİMİZ KULLANILDIK ...bunda hemfıkırmiyiz ?, o zaman ne yapılabiliri konuşmak lazımdır. yok o düşman yok bu yardakçı yok bu daha az ads li yaklaşımlar kısır döngüdür...temel çıkışımız,tüm ads camiasını kucaklayan bir yapıda olmalıdır. her sıkışan seyırcıyı,oyuncuyu fılan gıbı bır şekılde kullanıyor sonrada kendını taca atıyor, mazaret atıyor..SONER HOCA, BEYANAT VERIYOR KAFALARI KARIŞTIRIYOR, BU ÇOCUKLARIDA KULLANMAYA ÇALIŞIYORSUN, SEN BAŞKALARINA TOPU ATMA KARDEŞİM.. GÖBEGİN ATIYORSA,SEZON BAŞLARKEN HEMŞERIN MENEJERIN AHA ORDA DURUYOR, SENIDE AÇIK TV TOPLANTISINA DAVET EDIYOR, ÇIK TARTIŞ........ ANASINI BELLEDINIZ TAKIMIN..AL GÖNDER AL GÖNDER..BU NE YAAA. OYTATTIGIN SON OYUNU BU ARKADAŞLARDA İZLEDİLER... ARKADAŞLAR, KİŞİLER ÖNEMLİ DEGİLDİR, LOGO ÖNEMLIDIR, MARKA ÖNEMLIDIR, EGER MARKA ADS ISE HOCA BUNUN DEGERINI BILEMEDİ, YETİŞEMEDİ, ÇUNKI YETERLILIK SORUNU AÇIKÇA BELLIYDİ...SEN ÇOK IYI TEMIZ HOCASIN DA SENDEN GITMİŞ ADAMLARIN HOCALARINA NEDEN O INSANLARI KÖTÜLÜYORSUN EKMEKLERI ILE OYNUYORSUN, YAKIŞIRMI SANA ..DIYELIMKI ONLAR DOGRU DEGILDI YANLIŞLARDI, AMA SENDE YANLIŞA YANLIŞLAMI GITMEN GEREKIYOR HOCA...IKI YANLIŞ BIR DOGRU ETMEZ..ARKADAŞLAR, BÖLÜNMEK SONUÇ GETIRMEZ....VERMEK ISTEDIGIM BUDUR...SAYGIYLA, SEVGIYLE, TARTIŞALIM AMA TEK HEDEF ADS OLSUN, KİŞİSEL EGOLARIMIZ DEGIL..MILLET ÖNEMLİ DEGILMİDİR, ÇOGUNLUK ÖNEMLI DEGILMIDIR, GELIN ÇOGUNLUGA OYNAYALIM, ONLARA MESAJ VERELİM, AZINLIGA DEGIL..ÇUNKI ADS NE 200 NE 500 NEDE 1000 KİŞİDEN İBARET EDEGILDIR..HER ZAMAN SÖYLEDIM, ADS BENİM OLSUN AMA KÜÇÜK OLSUN DÜŞÜNCESINDEN VAZGEÇELİM, BUNDAN DOLAYI BÜYÜMEDİK, HEP GERİ KALDIK....
yavuzy dedi ki…
Mehmet Bey, yorumuuz karman çorman olduğu için tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Ama sanırım Soner Hoca'ya kızgınsınız. Ama kızgın olmanız gereken kişi, soner Hoca değil, spor01'deki köşe arkadaşlarınızdır. Demirspor'u kişisel çıkarları için kullananlardır. Demirspor'un hocasına, oyuncuna dışarıdan müdahale edip, yönetimini kurcalayanlardır.

Hocanın başarısız olduğu konusunda hemfikiriz. Kendi de bunu kabul ediyor ki takımdan ayrıldı. Hoca başarılıdır, gitmesi yanlıştır demiyoruz. Demirspor'un kendi camiasını parazitlerden temizlemesi gerekli diyoruz.

Demirspor kötü yönetiliyor. Bu kötü yönetimin nedeni, değişen futbolcular, değişen hocalar, değişen yönetimlere rağmen hiç değişmeyen ve kulübün içine çöreklenmiş kişilerdir. Bence öfkenizi bu insanlara yöneltin. Bize yada Soner Hoca'ya değil.
emrahche dedi ki…
kendisine yapılan saldırılardan hala kurtulamamış soner hoca, hem de gitmesine rağmen.
soner hoca cephesi cevabını verdi...şimdi soner hocanın bahsettiği kulüp çalışanları konuşsun, nifakçı gazeteciler konuşsun, dedikoducu futbolcular konuşsun, hocayı satan yöneticiler konuşsun ve bölünme yaratan basının sesine kulak verip hocaya yüklenen taraftar konuşsun... mehmet bey spor01 bünyesinde bir yazarsa öyle davransın..onların içinde durup onlardan ayrı gibi konuşmasın...spor01deki son 5 aydaki bütün haberlerin altına imzasını atıyor mu ? atmıyor mu ? onu da söylesin...
soner hocanın söylediklerinin hepsinin sağlam tabanı var...mehmet beyin söyledikleri ise havada uçuşan cümleler olmuş...tokat deplasmanından başlayıp ads benim olsun demiyelimle bitmiş ???
Onur BİÇER dedi ki…
Mehmet Bey, önemli olan Demirspor ise anlık yaşamayı da bırakmak lazım. Zira başarısızlık dünden bugüne olan bir şey değil takımımızda. Blogumuzda sayaç var. Sayaç gibi de arşiv var. Arşivlerde beyanlar var. Herkesin hangi dönemde nasıl tavır takındığı açıkça ortada.

Güncel olarak değerlendirme yapma noktasındaysanız ve eğer gerçekten Demirspor'un düştüğü durumdan üzgünseniz, hocaya öfkenize rağmen açıklama yapmasına destek verirsiniz, çıksın söylesin yanlış gördüğü kişileri ve olayları. Başarısızlığı tek kişiye yüklemek kolaydır. Dünyaya tek çerçeveden bakmak da öyle. O halde korkmayalım hatalı olduğunu da düşünseniz, kulüpte yanlış bir şeyler gördüğünü söyleyenlerin beyanlarından.

Eğer güncel değerlendirme yapmak yerine tarihsel değerlendirme yapmak istiyorsanız, elinizde varsa spor01'in arşivine ininiz. Spor01'in gençlerimize yaklaşımlarını okuyunuz, daha önemlisi bu yaklaşımları KİMLERİN SERGİLEDİĞİNİ okuyunuz. Spor01 üzerinden hangi oyuncuların alınması yönünde sinyaller gönderildiğini okuyunuz. İsim kullanmışlarsa KİMLERİN YAZDIĞINI bu yazıları okuyunuz. Spor01 ile ilgili değil sadece. Diğer basın organlarının da arşivlerine ininiz. Aynı şeyleri göreceksiniz çoğunlukla. Yine ininiz spor01'in arşivlerine, hatır gönül ilişkileri ile olduğu izlenimi veren ve duyumları da birçok farklı kaynaktan alınan kaç tane ısmarlama (izlenimi yaratan!!!) haber olduğuna bakınız. Bunları KİMİN YAZDIĞINA bakınız.

Sözün özü, bir gemidesiniz, mürettabatta kimler var imiş ve şu anda kimler var, geçmişleri ile iyice bakınız.

Yok ben arşivlere o kadar inemem, zaten arşiv de fazla yok derseniz, blog herkese açık. Blogu kurcalayınız. Ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Ayrıca, Adana Demirspor takımını, Adana'dan izlememekle suçlayarak kimlere benzemeye başladığınızı ben size söylemek istemiyorum. Yaratma ümidi doğurduğunuz farklılıkları kendi söylemlerinizle öldürmenin anlamı yok. Ha derseniz ki; Ankara'dan bu takımı izleyenler, İstanbul'dan izleyenler veya diğer yerlerden, hata ediyorlar, o halde o hataları çıkarın ortaya ne teşhis koymuş da bu takımını şehir dışından izleyenler, baştan aşağı yanlış olmuş. Neye çabalamış da kendisinin nemalandığı izlenimi doğurmuş. Bulun böyle şeyler, ondan sonra sorgulayın bu takım hakkında üretme tekelinin Adana'da olup olmadığını. Gerçek şu ki Mehmet Bey, Adana'nın gerçekleri dediğiniz şey, Adana'nın korkuları ve kokuşmuş düzenidir. Ankara'dan, İstanbul'dan veya herhangi başka bir yerden bu düzene baş kaldıranların seslerini yaşama geçirecek irade camiamızda yoktur. O nedenle siz iyisi mi öfkenizi yöneltmek için kendinize Adana içinden adresler bulun. Şehir dışı karmaşıktır, kaybolursunuz alimallah.
Yergökmavi dedi ki…
Sayın Mehmet Çevik,Spor01 de yazmş olduğunuz yazı birlik ve beraberlik adına güzel olmuş.Fakat şunuda söylemek isterimki,birlik ve beraberlik mesajları kişilere endeksli olmamalıydı.Bu takım yıllarca,yönetim,futbolcu,hoca ve taraftar bütünlüğü konusunda sadece taraftar bütünlüğünde istikrarlı olabildi.Geçmişi tekrar tartışmaya gerek yok.Bu takım saydığım 4 unsurla birlikteliği sağlarsa başarılı olur diye düşünüyorum.Burada basına çok büyük görev düşmektedir.Basın bilgilendirici olmalı,basın ağabeylik yapabilmeli,basın kendi istekleri doğrultusunda yönlendirme yapmamalı.
Sinerji ateşi yandı,dilerim yansımları güzel olur..
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Hocanın açıklamasına bakarak bazı hususlara kısaca değinmek istiyorum. Hiçbir sorunun olmadığı kulüpte herkes teknik direktörlük yapar. Bugün ülkemiz kulüplerinin kurumsallaşmamasından dolayı hemen her teknik direktör çalıştırdığı kulüplerde benzer şeylerden şikayetçidir. Daha önce de söylemiştim. Soner Tolüngüç gelmeden önce 1000 kişiye sorup sonra bize imza atmıştır. Sanki gelmeden önce bilmiyormuş da burada bunlarla karşılaşmış havası vermeye çalışmış, açıkçası bunu bana yediremez. Tecrübe konusundaki söyledikleri kendisini haklı çıkarmıyor. Kiminle, nerede, ne kadar süre çalıştığın değil, birinci adam olarak ne yaptığın önemli bana göre. Bu teze göre örneğin Müfit Erkasap'ın şu anda çok kaliteli ve kendisini ispatlamış bir teknik adam olması gerekiyor. Soner Tolungüç tecrübeli olsaydı şikayet ettiği şeylerin takımda ve kulüpte yaşanmasına izin vermezdi. Tecrübesizliğinin kurbanı oldu, tıpkı Nurettin Yılmaz gibi. Adam gibi bu işi beceremedim diyememiş ve birsürü bahane saymış. E o zaman adama sormazlar mı, madem bu kadar olumsuzluk yaşanıyordu, takımda ve kulüpte bu kadar pislik dönüyordu, böyle bir ortamda bunca zaman neden kaldın? Olmadı Soner Tolungüç bebek ölü doğdu. Keşke doğmasaydı da Türk Sporu hem iyi bir teknik adam kazansaydı hem de Demirsporumuz sağlam bir takım olarak bir üst lige çıksaydı. Hadi çıkamadı, keşke Türk sporuna kazandırdım dediğin onlarca futbolcudan hiç olmazsa bir tanesini de bize kazandırsaydın. Ya da geride genç, disiplinli, çok koşan ama tecrübesiz bir takım bıraksaydın. Keşkeler bitmez...
mehmet çevik dedi ki…
adana dışında kaybolmam.yıllarca deplasmanlara gıttım. düştüğümüz maçlarda bıle oldum. bunlardan bırı antalyada ıdı. maçın hakemı ıhsan türe ıdı. amarıkada dunya kupası ızledım. benı adana dışında kaybolmamamı öneren kardeşime teşekkur ederım. dıkkat edecegım....
mustava dedi ki…
onur biçer şu cümlesiyle güzel özetlemiş. altına ben de imza atarım:

"Gerçek şu ki Mehmet Bey, Adana'nın gerçekleri dediğiniz şey, Adana'nın korkuları ve kokuşmuş düzenidir. Ankara'dan, İstanbul'dan veya herhangi başka bir yerden bu düzene baş kaldıranların seslerini yaşama geçirecek irade camiamızda yoktur."

ben de ek olarak uçuk bir cümle atayım ortaya: bu takımı gerçekten sevenler adana dışında yaşayanlardır, dışarıdaki adana demirsporlulardır. en azından bu takıma hiç ihanet etmemiş olanlar, zarar vermemiş olanlar onlardır. adana şehri horul horul uyurken demirspor isimini yüceltmek için mücadele edenler de bu gurbetçilerdir...
Unknown dedi ki…
Mehmet Çevik e tek bir konuda teşekür edeceğim. Mustava ve Onur Biçer gibi uzun zamandır burada yorumlarını göremediğimiz değerli arkadaşlarımızın yorum yazmalarını sağladığı için. Onun dışında Mehmet bey in ciddiye alınacak bir tarafı yok.
mehmet çevik dedi ki…
arkadaşlar, tüm mavi laciverti sevenlerle birlikte olurum.onları sayar vede severim.elımden bır olanak gelırsede maddende manende yardımcı olmayı bılırım.asla suyu sabuna dokunmayan bır tıp degılımdır.benı ancak yorumlarımdan tanımaya çalışıyorsunuz. ama zaman zaman anlıyorumki, spor 01 ın veya spor 01 dekı bazı olan veya olmayan yorumcularımızıda düşünüp öyle karar verıyor gıbısınız. lütfen bunu yapmayalım. ben neden burdayım sızce ? ıstersenız bır daha yazamam ? ne olacak ki ? ama amacımız bu asla degıldır. konuları tartışırken tek tek ele alır vede saygımızı bozmazsak daha faydalı oluruz. saygının olmadıgı yerde ne sevgı olur nede kalıcı ilişkıler olur. ögrenmenın yaşı asla yoktur. buna karşı çıkmak, ön yargılı olmak, yeniliğe, değişime, gelecege karşı çıkmaktır. ben ankarada, istanbulda, türkıyenın her hangı bır tarafında olan demır sporlu kardeşlerımızle gurur duydum. çogalmalarıda en buyuk temenımdır.konyada, tokatta sızlerı gördüm mutlu oldum. bende çok deplasmanlara gıttım. coplandım, dayak yedım.aç karnına gıttım geldım. eskıyı anımsattınız bana teşekkur ederım. saldırı, nezaket, sevgı düzeyının bozuldugunu hıssettıgımde bır daha yorum yapmayacagımı iletmek ıstedım. hepımız adana demır sporluyuz...saglıkla kalınız...kocaeli maçındada yurt dışında olacagım, sızlerın ve bızlerın duaları demır sporumuzla olsun....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.