Ana içeriğe atla

Plaka Defteri Kapandı !

Kanal A sitesinde çıkan haberi okumuştuk. Haberin metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Malatya maçının heyecanı ile gündemde fazla da yer almadı bu konu. Halbuki söz konusu olan çok ciddi bir gelir kaleminin ortadan kalmasıydı.

Eski başkanlardan Mehmet Gökoğlu, Emniyet tarafından Adana Demirspor Kulübüne tahsis edilen plakalar arasında en anlamlı plakayı kulübün bilgisi olmadan kendisine almış. 01 ADS 01 numaralı plaka artık kendisinin.

Yönetim çok büyük bir gelir kaleminden mahrum kaldığını ve plaka defterini kapattığını söylüyor. Bence de Adana Demirspor Kulübü böyle bir gelir planının olduğunu deklare ettikten sonra arkalarından dolanmak ve plakayı elde etmek şık bir davranış değil. Zaten ilerleyen günlerde binlerce lira temlikli alacağını kulüpten tıkır tıkır tahsil etmeye başlayacak olan Mehmet Gökoğlu'na eski bir Demirspor başkanı olarak yaptığını yakıştıramadım.

İster eski olsunlar ister yeni; başkanlar, camiayı temsil eden kişiler olarak babacan olmalıdır, paylaşımcı, yardım sever olmalıdır. Zaten koyulan paralar geri alınıyor, ama bugün, ama yarın. Şimdi böyle bir çalışmayı baltalamanın ne anlamı var?

Neden Demirspor yönetiminden her ayrılan, yeni gelenin önünü tıkıyor, tabiri caizse kuyusunu kazıyor? Mehmet başkan, bunu en ağır şekilde yaşamadı da mı, şimdi böyle davranıyor. Kendisine tribünler taraftından verilen destek son yıllarda hiç bir başkana verilmedi. Kendisinin döneminde satılan kombine bilet sayısına yaklaşılamadı bile. Her ne kadar daha sonradan böyle bir tabire sinirlenmiş, kabullenmemiş olsa da bizler onun "sivil başkan-sivil yönetim" olduğunu söyleyip ona sahip çıkmadık mı?

Aynı tribünler o zaman da Demirsporluydu, şimdi de Demirsporlu. Değişen bir şey yok. İnsanların gönlünde yer etmenin yolları vardır. Bu şekilde gönüllerde yer edemezsiniz. Tabii eğer böyle bir niyetiniz varsa. Eğer Demirsporluların gönüllerinde yer etmek derdiniz değilse, tamam o zaman doğru yoldasınız demektir.

Diğer yandan Emniyet'in de bu konuda izlediği tutum çok yanlış. Kendisine plaka talebi ile gelen herkesi kulübe yönlendirmek konusunda yönetim ile el sıkıştıkları halde sözlerini tutmadılar. Böylece Adana Demirspor kulübünü el birliğiyle 100.000-500.000 TL arasında gelirden mahrum bırakmış oldular.

01 ADS 01 numaralı plakanın da 25.000 TL'lik talibi olduğu söyleniyordu. Bence de bu plakaya yakışan bir rakam. Şimdi Mehmet başkan çıkıp da bu rakamı kulübe bağışlasa ne güzel bir olay olur. Yönetim, geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile kulübe gelen yardımları yalnız kendi başarısı olarak göstermeyeceğini, yardım edenleri baş tacı edeceğini söylemişti. Eğer Gökoğlu böyle bir hamle yaparsa yönetimin açıklamasındaki samimiyetini test etmek için güzel bir fırsat olacak.

Bir kaç kelime de Bekir Çınar ve yönetimine etmek gerekli. Birincisi böylesine önemli bir konudan dolayı çok büyük sıkıntı yaşandığını anlayabiliyorum ama neden böyle hayati bir konunun kulübün resmi sitesinde yer almadığını anlayamıyorum. Bana göre orası daha aktif kullanılmalı.

İkinci olarak, plaka projesine devam edilmeli. Evet, en gözde plaka alınmış olabilir. Ama hala bir çok plaka mevcut ve Demirspor kulübüne para kazandırmak isteyen Adana Demirsporlular bulunabilir. Lütfen yılgınlığa düşmeyin ve projeye devam edin diyorum.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Hemen küsme BEKİR ÇINAR devam et bence plaka satışına. Kongre üyesi yapmış olduğun bir çok nakliyat firması sahibi var , ADANA EKSPRES çok büyük bir firmadır sahibi Fatih Beyde kongre üyesi olmuş,bu kadar potansiyeli olan kongre üyelerimiz varken o plakalar satılır. Mehmet Gokoğluda çıksın versin 25.000 TL zaten seneye alacaklı o olacak kavga ile değil konuşarak anlaşın , küslükleri kaldırın artık. Bu sene olmasa bile seneye bu takım artık çıkmalı bir üst lige , hafta sonu merak ettim malum takımın maçına gittim inancınız olsun biz bank asyada olmalıydık kıskandım adamları , yeter artık bu takımı bir üst lige taşıyın ben ve bütün demirsporlular hak etmiyor bu ligi , hak etmiyor diski yi , van bld yeyi , k.maraşı, mardini , tarsusu , iskenderunu, vs.... BU TAKIM BANK ASYAYA BİRAN ÖNCE ÇIKMALI.....
Adsız dedi ki…
01 ADS 01 artık en prestijli plaka iken en prestijsiz plaka oldu. nedeni ise alınış şekli. gökoğlu kasıntıyla bu plaka benim diye gezinsin dursun samimi olan her demirsporlu gördüğü yerde lanet okuyacak.yaşayıp göreceğiz o alınan ahların birgün nasıl çıkacağını. böbürlenme padişahım senden büyük Allah var.
geyik1940 dedi ki…
01 ADS 40 en iyi plaka bence. Keşke alabilecek durumda olsaydım...
Metin dedi ki…
Kulüpten bir ricam var, 01 ADS 33 plakayı da 01 ADS 01'i kulüpten izinsiz tescil edenlere hediye etsin... Dostumuz düşmanımız belli olur.
Bir de Mehmet Gökoğlu konu hakkında açıklamalarda bulunmayacak mı acaba?
doğu demir dedi ki…
haberin yer alması güzel.ama olay yukarıda anlatıldığı gibi cereyan etmedi adanada...plaka tanıtım gecesi yapıldı...13 üye katıldı...başka hiç kimse gelmedi...satılacak denen plakalardan sadece 1 adet satıldı kulüp tarafından
trafik şubede plaka ayırmak gibi bir uygulama yok.sadece ücretini ödeyip ayırtıyorsun
şimdi soruyorum bekir çınara
adana plakaları üç harfe geçince ve bir plaka satışı planlandığında bunu trafikle görüştünüz mü ??
görüştüyseniz neden bu plakaları kulüp adına almadınız..
01 ads 01 gibi bir plakayı
harfler ads ye gelene kadar neden almadınız ?
trafik şube bunların sırası geldiğinde satılacağını söyledi mi ?
kimse gelip plakaları almayınca
trafikden m.gökoğlu aranıp gel al denmiş mi ??
ben burda tek yanlışı çok yüksek değerden satılacak bir plakayı gökoğlunun şahsına almasında buluyorum...10 bin lira vererek almış
bekir çınar bunu 10 bin liraya satamazdı bunu da biliyorum
şimdi sıra mehmet gökoğlunda
bekir çınarın beceremediğini düşündüğüm bu projesini
çıkıp o plakayı kulübe yüksek gelir getirecek şekle sokmasıdır...
100 adet ads plaka var bir tanesi satılmış diye projeden de vazgeçmek ne kadar doğru ve samimi bunu da düşünelim...
kulüpten kimse gidip bu plakalara talip olmamış gibi arkadaşlar.yönetimden bu konuda açıklama bekliyorum
Adsız dedi ki…
Mehmet bey . Kişisel kin ve çıkarları için demirspora büyük zararlar vermiştir. keşke bunu yapmasaydı. İlerde haklı olacağı durumlarda bile kimse ona inanmayacak . daha öncede arkadaşlarımla telefon görüşmelerimde paylaşmıştım. sizde aynı şeyleri yazmışsınız. bu saatten sonra demirspor için 1000 tl bile büyük paradır ve bekir bey diğer plakaları klübe gelir getirecek şekilde pazarlamalıdır.

Mustafa Özgür ÇELİK
Adsız dedi ki…
bu doğu demir in de bilmediği yok gardaşım. Durmuş Hocabir takım bulsada 3-5 topçu önerse ona böylece hetecanı biraz gider belki:)
doğu demir dedi ki…
aynı ithamlarla burda da karşı karşıya kaldım inanın garip...arkadaşlar ben durmuş hocayla tanışan biri değilim...futbolun içinde biri de değilim.tahmin ettiğinizi düşündüğünüz kişi de değilim.lütfen kişiselleştirmeyelim.forumları haber sitelerini...yukarı da bazı sorular sordum.bilen varsa cevaplasın hep beraber öğrenelim.yanılıyorsam özür dilerim...hepimizin ortak çıkarı var o da demirsporumuzun başarısı ve güzel günleri...
Adsız dedi ki…
Doğu Demir, az daha zorlasa Mehmet Gökoğlu bir melek diyecek :)

Hayır, Gökoğlu'nun ne mal olduğunu bilmesek biz de inanacağız. Bu adam, Konya'daki play off larda takımın şampiyon olamaması için elinden geleni yaptı zamanında. Futbolcuları nasıl örgütlediğini, onların kafalarını nasıl karıştırdığını hepimiz biliyoruz. Tek amacı yönetimin başarısız olması ve bu sayede gelecek yıl başkan olabilmekti... Yani plaka meselesi bunun yanında solda sıfır kalır...
kebabman dedi ki…
***trafik şubede plaka ayırmak gibi bir uygulama yok***demisken
Turkiye'de soz konusu sehirin futbol kulubu olunca resmi makamlarca uygulamalarin ve kurallarin disina cikildigina milyonlarca kez sahit olunmustur diye hatirlatmak isterim.

Plaka satisi yada baska kalemlerden kazanabilecegimiz paranin cok daha fazlasini bir futbol kulubu olarak ,futbol ureterek ve genc oyuncularimizi yildizlastirarak kazanabiliriz.
Unutulmamalidirki sahadaki genc yildizlarimiz cogaldikca ve kazanan olmaya devam ettigimiz surece plaka fiyatlari da artacaktir.
Bence yonetim tarafindan aciklanmis bir konuda boyle davranilmamaliydi.
Trafik Sube vermemeli ,Gokoglu da almamaliydi.
Alacaksa da yonetiminden almaliydi.
yergökmavi dedi ki…
M. Gökoğlu Demirsporu düşünceydi bağışı Adanademirspora yapar,"polis vakfına yardım yaptım "deyip iki yüzlülük yapmazdı.
Doğu Demir sen takmışsın yönetime.Bu plakaların yönetim tarafından alınmasının ne espirisi var,önemli olan halktan ,arzu eden insanların almasıydı.Tabi bunu alırken Demirsporada destek olunmasıydı.M Gökoğlu sırf köstek olmak ,içindeki bitmeyen hırsın esaretiyle oyun bozanlık yapmıştır.
Kongrede adam gibi çıkıp listem bu ve başkanlığa adayım demekten aciz biri..Sanki çocuk gibi.."Oyun benim istediğim gibi oynanmıyor,küstüm".Verdiği ve temlik koyduğu 2 milyon tl nin yanında ,Adanademirspora verdiği zarar çok daha büyüktür..
Doğu Demir'de çıkmış hala edebiyat yapıyor.
Bu plakalar yasa gereği alınamaz.Sadece emniyetle görüşülür ve talep edilir emniyet ok derse plakalar isteyene belli bir bedel karşılığı Adanademirspora verilmek üzere anlaşılır.Zaten anlaşmada böyleydi.Ama bir oyun bozan sırf birilerine zarar verme düşüncesi içerisinde bencilliğiyle hareket etmiştir.Asıl zararıda Adanademirspora vermiştir.
Adsız dedi ki…
Doğu Demir; resmen saçmalamışsın.

2 hafta önce aracıma plaka çıkartmak için aracı aldığım firmanın takipçisini Adana'da trafik şube müdürlüğüne gönderdiğimde 01 ADS plakaların Adana Demirspor Klübü tarafından alındığı söylenmiştir. Tatmin olmayıp araya birilerini sokup trafikte çalışan birilerini buldum, kusura bakmayın plakalar ADS klübü tarafından ayırttırılmış veremeyiz dediler, ben de klüpten almak istedim fakat 5.000 TL gibi bir rakam telaffuz edilince o an veremeyeceğim için vazgeçtim. Yönetimin hataları olabilir ama bu projede yapması gerekeni yaptığını düşünüyorum. Gökoğlu kişisel hırs ve ihtirasları uğruna Demirspor klübüne zarar vermiştir, olayı kimse daha fazla çarpıtmasın, aynı hırs ve ihtirasları Doğu Demir 'de de görüyorum, bu konuda bile Demirspor yönetimini suçlayabilmek yetenek! ister gerçekten.

Not : Bundan sonra yapılması gerekenler ; Demirspor yönetimi projeden vazgeçmeyip diğer plakaların satışına hemen başlamalı (belki daha makul bir fiyattan), Gökoğlu hala Demirsporluyum diyebilmek istiyorsa basın toplantısı düzenleyip hata yaptığını kabul etmeli, nakit vermese de alacaklarından belli bir rakam ödeyerek özür dilemeli. Doğu Demir artık susmalı !

Serkan Ayvataş
mustava dedi ki…
yönetim plaka projesine devam etmeli. gerekirse rakamları birazcık daha düşürerek halkla bütünleşmeli. altın üye olanlar öncelikli olmalı.

gelecekte bu tipte olaylar yaşanmaya devam edecek. yönetim yılgınlığa düşmeden bu projeyi gerekirse rakamları revize ederek tekrar devreye sokmalı. plaka talebinde bulunan başkaları varsa hemen bu kişilere plakalarını basın karşısında teslim etmeli. gerekirse bir lansman daha yapmalı.
Adsız dedi ki…
Bir plaka gitti diye vazgeçmek niyeki? Bu konuda devam edilmeli, alabilecek ve isteyen birileri mutlaka vardır.

Uygun fiyat ile bu işten klüp para kazanabilirdi ama vazgeçtik demek küstüm oynamıyorum gibi olmuş.

Kamil Ateş
Adsız dedi ki…
Doğu Demir, önce Durmuş hoca konusunda çuvalladın şimdi de plaka konusunda...

Hoca konusunda bir iddian vardı. Dedin ki: "Ercan ve Durmuş hocanın toplam tazminatı 1 trilyon..." İtiraz ettik. Bunun imkansız olduğunu söyledik. "Size ispatlayacağım" dedin. Aylardır ispat bekliyoruz, çıt yok. Sakın inkar etme bunları, bizde ispatı var...

Şimdi de plaka konusunda çuvalladın. Samimiyetine zerre kadar inancım yok... Bence "doğu demir" nicki inandırıcılığını kaybetti. Yeni bir üyelik alman ve tekrar çuvallayana kadar onunla devam etmen daha doğru olacak senin açından...
doğu demir dedi ki…
ne kadar istemesem de insanlar kullandığım nick üzerinden söylemlerine devam edecekler bu anlaşıldı...
hocalar konusunda 870 milyar tazminat var diyorsak vardır...bunun yalanı beni doyurmaz...bizim karnımız yalanla hiç doymadı doğduğumuzdan beri.yönetim çıksın aksini söylesin.ben de ıspat edeyim....
plaka konusunda
mehmet gökoğlunun hata yaptığını ve çıkıp bu hatasını telafi etmesi gerektiğini söyledim yine söylüyorum.bekir çınarın da bu projeyi diğer projeler gibi acemilikle yapamadığını da söylüyorum...mehmet gökoğlu kulübe 25 milyarlık bağış yapmalıdır ayrıca....plaka porjesi diye bir proje varsa devam etmelidir devam edilmiyorsa bu bir palavradır gökoğluna topu atıp kaçmaktır bunun adı....ve size verilmeyen bir plaka kulüpten habersiz gökoğluna verildiyse hem isteyende hem veren de hata vardır...ama kulübün bunun satışından haberi varsa iş değişir...


mehmet gökoğlunun başkanlığında da en az bu yönetim kadar hatalı olduğunu söylüyorum...mehmet gökoğlu başkan olsun demedim hiçbir zaman...
artık yanlışlardan dönülmeli dedim..
arkadaşlar kızgınlığınız bana değil.sebebi ben değilim...tepkisini de bana sunmayın...kime kızgınsanız çıkın karşısına ona söyleyin...
denizli deplasmanın da maçtan çıkışta ağlayan bekir çınarın koluna girip arabasına kadar götürmeyi vazifem bildim...ama yanlış yapıyorsa bunu söylemem de demirsporluluğumdan ileri gelir..
kebapman abi seninle de bir sohbette bir araya geldik ve konuştuk...senin samimiyetine inanıyorum...
ismimi değiştir diyen arkadaşları da kınıyorum

herkes gidecek,biz kalacağız yanyana arkadaşlar
sadece bizim, bir demirsporumuz var
onların değil

saygılarımla
doğu demir dedi ki…
adsız yazan arkadaşlar
imzasız hiç bir ifadenin geçerliliği yoktur
tutarlılık açısından siz de bir nickle ve hep aynı nickle yazın ki
bilelim çizginiz değişiyor mu değişmiyor mu?
tanıyalım birbirimizi olmaz mı ?
Adsız dedi ki…
HA DOĞU DEMİR HA GÜNEY DEMİR HA KUZEY DEMİR... FARKEDER Mİ ...

( BU 3 NOKTA OLAYI HOŞUMA GİTTİ )
kebabman dedi ki…
Sevgili dogu demir,
Nerede karsilasmis ve konusmustuk ?
Bana bir hatirlatma yaparsan sevinirim.
Adana Demirspor'da saymaktan vazgectigim sayida yonetim ,buna yakin sayida farkli baskan ve bir o kadar sayida da teknik direktor geldi gecti.
Behzat Hoca'nin gonderilmesine en cok uzulenlerden birisiydim.
Ercan ve Durmus hoca bekledigimden cok daha iyi performans gosterdiler.Bana gore tek hatalari sahada FUTBOLA ve TARAFTARA SAYGISIZLIK yapan, kasitli olarak futbol oynamayan futbolculara karsi pasif kalmalari olmustur.Onlara mudahale etmeliydiler.
Fikir uyusmazligi veya baska bir nedenle yollar ayrildi.Nedenini bilmiyorum.
Yoneticilerden öç almak amaciyla calisma sureleri disindaki donemlerin meblaglarini sozlesme dolayisiyla talep ederlerse,kendi soylemleri ile celismis olurlar.Adana Demirspor'a geldikleri,isbasi yaptiklari gunlerdeki aciklamalari kendilerine ben hatirlatirim.

Cunku hepsini talep etmek zaten zorda kalan kulubu daha da zora sokmaktir.Zor gunde COK GUZEL BIR sozlesme hazirlatip,imzalayarak kurnazlik yapmis pozisyonuna duserler.
Yonetimler,hocalar gelip gidiyorlar.Hemen hemen hepside sezon basinda ayni hatalari yapiyorlar.
Hemen hemen hepsi de bana darginlar,kuskunler.
Saglik olsun.
doğu demir dedi ki…
evet adsız arkadaş doğu demir güney demir vsvsvs yazmışsın hoşuna da gitmiş.sen ve senin gibilerin adanademirsporun 2.ligde (eski 3.ligde mücadele etmesi de hoşuna gidiyordur...sizin demirsporluluğunuz yanlışları sorgulamak yerine ortamda geyik yapmaktan ibarettir.sanma ki bu yolda yalnızsın...demirsporluyum diyip senin gibi haber ve forum sitelerinde adımızı kötüye çıkaran binlerce cahil var....hala nick olarak kullanılan bir isim üzerinden konuşuyorsun ve bu yorumlara izin veriliyor hala??

k.evrende bir arkadaşımızın cafe açılışında karşılaşmıştık abi ayaküstü konouşmuştuk tabi doğu demir olarak tanımadın beni :)

ben ercan hocayla durmuş hoca parasını alsın demiyorum...
zor dönemde kulübe geldiler ve yönetim onlara şöyle bir teklifte bulundu...biz gideceğiz bizden sonra gelen de sizi gönderemesin gelin sözleşmeye bu tazminatları koyalım..ondan sonra da her zamanki gibi sözünden durmayan yönetim gitmedi ve mahsus tazminat almalarını ister gibi tek taraflı kovdu hocaları...
mantıksız değil mi arkadaşlar...parasız bir dönemde bu durumu bile bile gelen iki hoca sözleşmelerine 400 er milyarlık madde koydurmayı neden istesin??
biriliri çıksın..bu maddeyi kim neden koymuş açıklasın?
tazminatlarını isterler istemezler takıldığımız yer burası değil...olayları buraya getiren yönetim ve hala onları savunan yalakalardır demirspor için daha tehlikeli olan...

bakın plaklar konusunda bir tek açıklama gelmiyor??
100 tane ads plaka var yönetimin 150 üyesi ve hepsinin toplamda 300 küsür arabası var...bu da mı doğu demirin komplo teorisi ???

çıksınlar satsınlar plakaları projeleri satmaksa
ama projeleri kendilerini acındırmaksa yapmasınlar yazık oluyor demirspora
saygılar
kebabman dedi ki…
Sevgili dogu demir,
hatirlatma icin tesekkur ederim.Seni hatirladim.
Yanlislardan donulmeli diye senelerdir soyluyoruz,dinleyen yok.Soylemektende biktik.Birazda baskalari soylesin dedik.
Senelerdir Demirspor'da degismeyen 2 kalem var.Birincisi Aytac Durak faktoru,digeri DIS TRANSFER politikasi.
Seneler once bir baskanimizin yanina gittigimde her mevki icin alternatif futbolcusu oldugunu ve sampiyon olacagini soyledi..Sezon sonu ligden dustuk.Baska bir baskan adayimiz transfer politikasinin degismesi gerektigini,genclere yonelinmesi gerektigini basin toplantisi ile acikladi,goreve gelince Senol Karagol,Yasin gibi kasarlanmis futbolcular onumuze sunuldu.
M.Yildiz ve Senol sevdasina senelerdir altyapimizda egitilen,sirasini bekleyen Kaleci Cetin'e yol verildi.
Gecen sene 5 Ocak stadindaki rezil bir performanstan sonra yoneticizden birisi ve donemin hocasi A.Durmaz bizlere sahada mucadele eden,savasan 11 tane simsek vaad etti.Sezon bitti yeni sezonda yas ortalamasi 28.2 olan bir takim olusturuldu.Ne hocalarimiz ne de yoneticilerimiz kasitli olarak en az 4 macta FUTBOLA SAYGISIZLIK eden futbolculara mudahale edemedi.Cunku dengeler yanlis kurulmustu.
Bir zamanlar ligin bitmesine 7 hafta kala istifa eden yonetim borcu 3 trilyon acikladi..7 hafta sonra yerlerine atanan yonetim borcu 7 trilyon olarak deklare etti..7 haftada borcumuz yuzde yuzden fazla arttirildi.

Bunlari hep yasadik,gorduk,tecrubeler edindik.

Adana Demirspor cikarlari ile yonetim cikarlari farkli konulardir.Yonetimlerle fikir uyusmazligi yasamam,Adana Demirspor cikar ve menfaatlerini goz ardi etmeme neden olamaz.

2 kez istifa etmesi gerektigini basin aciklamasi ile istedigimiz ama isine gelince istifa eden baskan gorduk,aday degilim deyipte aday olanlar gorduk.Bundan onceki yonetimlerde de istifa ediyoruz,aday olmayacagiz deyipte devam edenleri gorduk.
Gordukte gorduk.
Simdi soyle veya boyle,zorunlu olarak kisisel ve grupsal olarak savundugumuzu uygulamaya koyan birileri var.
Sezon basinda takimin kalesini Omer kaldirir dememe ragmen cok tecrubesiz,cok genc bize tecrubeli kaleci transfer edilmeli diyen ve kose yazilarinda bu istekte bulunan gazeteciler oldu.Simdiki yazilari ile o zamanki yazilari hep celiskili.

Senelerdir savunduklarimi zorunlu da olsa uygulayanlara yuklenemem.Yuklenirsem kendim ile celisirim.Yanlislar yerinde duruyor,bir yere gitmiyor.
Yanlislarindan dolayi mevcut ortami karartmayi uygun bulmuyorum.
Ben Adana Demirspor'un cok ama cok daha rezil gunlerini hatirliyorum.O gunlerde ben veryansin ediyordum.Herkes halinden cok memnundu.


Sozun ozu taraftariz biz cekeriz cile.
Bir yonetici yada futbolcu icin baska bir taraftar arkadasin kalbini kirmamaya cok ozen gosteririm.
Olaya su acidan bakmani da isterim.Senelerdir genclere firsat verilirse ligden duseriz,transfer sart oglu sart savunusu curutuluyor.Aytac Durak olmaz ise bu takim Yenice'yi gecemez savunusu bu yonetim tarafindan curutuluyor.
doğu demir dedi ki…
tüm söylediklerine katılıyorum...ben de isimlerin çok şey ifade etmediğini ve plansızlıkların sürecleri uzatan sebep olduğunu söylüyorum...ama doğru sonuç veriyor diye yanlış seçimleri çok sağlıklı bulmuyorum...burda iyi sonuçlara etken eden şeyin yönetim ya da onlarla alakalı bir durumun olmadığının görülmesi, dile getirilmesi ve düzeltilene kadar söylenilmesini doğru buluyorum...

dediğin gibi
taraftarız biz çekeriz çile...

ve şöyle söylüyor yazar :

neye karşı savaştığını bilmek kolay
neyi savunduğunu bilmek ONUR'dur...


saygılarımla

doğu demir
yergökmavi dedi ki…
Aklı selim insanların yaptığı yorumlar çok daha farklı ve çok daha yapıcı eleştirilerle dolu.
Bugün süperligde veya avrupada mücadele eden takımların dahi yönetimsel yanlışları bulunmaktadır.Burada geçmiş 15 yılı tartışacak olsak aylar sürerdi,yorum yapmaya kalksak,Egenekon dosyaları gibi yüzlerce dosyamız olurdu...
Adem Atılgan,Mustafa Tuncel,Mehmet Gökoğlu,dönemlerinin ortak özellikleri;Hep Aytaç Durak'dan beklenti içinde olmalarıydı..Belediyeden gelen paralarla yapılan transferler ve sonuç itibariyle elimizde kocaman bir sıfır..Şuanda Aytaç Durak'ın tek kuruş katkısı yok Adanademirspor'a..15 yılın sonunda bu şehrin belediyesi olarak ya spora karışmayacaktın,yada başarıyı sağlayacaktın.Çünkü bu gelen başkanlar onun atamalarıyla gelmişlerdir..Bekir Çınar ve yönetimide belli bütçeyle bu mücadeleyi sürdürmeye çalışmakta.Aytaç Durak yardım yapmayınca bu takımı olabilecek imkanlarla götürmeye çalışmakta.Bu imkanlar tabiki sınırlıdır..Elinizde bu kadar sınırlı imkanlar varken sizler ne yapabilirdiniz?Başkalarınamı bırakmalı. O da bir çözümdür.Peki talepte bulunan varmı? O da yok..Ne yapmalı kaderinemi bırakmalı..Siz sevdiğiniz bir değeri kaderine bırakırmıydınız..?
Yanlış anlaşılmasın,bu yönetim çok iyidir anlamında söylemiyorum..Evet yanlışlar vardır.Bu yanlışlar diğer takımların yönetimlerindede olmaktadır.Sportif başarı elde edilemeyince sorgulamalar çok daha fazla oluyor ve ne yazıkki hep bardağın boş tarafı görülüyor..
Camia olarak hep birileri birilerinin başarısızlığını isterken aslında Adanademirspor'a zarar verilmektedir..
Elimizdeki yönetim,fuybolcu bu bize düşen görev takımımızı desteklemektir.Dünyanın parasını vererek yapılan transferlere rağmen başarının elde edilememiş olmasındansa gençlerle bu işin yürümesi kazanım açısından daha iyi değilmidir?
Kimbilir belkide bizler Allahın iyi kullarıyızdırda,şu mecburi yaşadıklarımız sonunda başarı böyle gelecektir...
kebabman dedi ki…
Sevgili dogu demir,
10 ay once kendi forumumuzda yazdigim bir mesaji buraya aktarmak istiyorum.

-------------------
Bu sezon baslamadan, 1 haziran 2009'da yazdigim bir mesaj.

Bekir baskan birebir deneyimlerle aci tecrubeler elde etti.
Bu sezon uygulamalari herseyi netlestirecektir.
Taraftar olarak sahada futbol oynayan takimimiz var ise yonetim giderlerini gelirlerinden dusuk tutabiliyorsa opup basimiza koyacagiz.
Kombine derlerse alacagiz,bu genclere sabir gosterin derlerse gosterecegiz, vsr vsr vsr..Yeter ki yakin gecmisteki dis transfer hatalarini yapmasinlar.Dusersek boyle duselim,cikarsak boyle cikalim.Yalanlarla dolanlarla kadro kurmayalim.
Gerisi kendiliginden gelecektir.
Bu ligden kurtulmak icin daha fazlasini yapmaya gerek yoktur.
Bunun disindaki secenekler(sayisali tutturma ihtimali disinda) bosa ciglik atmak gibi oluyor..Biz neler soylersek soyleyelim itibar gormuyor.
Dua edelimki Bekir Baskan sahada futbol oynayan genc bir kadro olustursun,sezon sonunda basarili olsun,futbolcu degerleri 3'e 4'e katlansin. Bu yontemde gelirleri artirmanin bir yontemidir.

Yonetimler dogrulari yapmadigi surece taraftar ne uretirse uretsin,sehir ne uretirse uretsin takim aninda yiyecek,bitirecek,daha fazlasini isteyecektir.(Gecmis senelerde oldugu gibi)

------------------

Dusuncem hep bu egilimde olmustur,bu beklentilerime ragmen sezon basi uygulamalarina hep beraber sahit olduk.
Gecmisten ders alinmadigini gosteren uygulamalardi.Daha onceki sezonlarda da ayni uygulamalar vardi.

Ligin ikinci yarisi ile birlikte gecmiste savundugum ve hala savundugum bazi savunularimin ispatlanma sansi var.
Bu ihtimaller beni heyecanlandirmaya yetiyor.
doğu demir dedi ki…
neyi savunduğunu bilen tüm onurlu arkadaşlarıma ve büyüklerime selam ediyorum...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.