Ana içeriğe atla

Testi kırılmadan...

Bu sabah Demirsporlu bir arkadaşımdan e-posta aldım: “Dün açılış maçına gittim ama 2. devre başlamadan kavga çıkınca staddan ayrıldım. Maçın sonucu ne oldu?”

Şu an, ne maçın sonucu ne de oynanan futbol önem arz ediyor benim için. Yerel medyadan takip edebildiğim kadarıyla A. Durmaz kendisine söylenen kötü bir sözden dolayı (hadi küfür diyelim) kendisine hakim olamamış! Profesyonel bir teknik direktörün bu tür tahriklere kapılmaması gerekir. Lig maçlarında yaratacağı her türlü gerginlik kendisinin ceza alması ve Adana Demirspor’a zarar vermesinden başka sonuç doğurmaz.

Geçen yıl Bekir Çınar’ın ödediği cezaların epey yüklü olduğunu biliyoruz. Başkanın bu cezaları kendi cebinden ödüyor olması, benim duyduğum rahatsızlığı azaltmıyor ne yazık ki. Ben Başkanımızın adının bu tür olaylara karışmasını, ne kendisine ne ismimize yakıştırıyorum.

En merak ettiğim konu ise, bu tür olayların taraflara ne kazandırdığı! Maçın ardından hakeme itiraz edince “Alın, size 3 puan.” diyen oldu mu mesela? Ya da kendisine küfür eden kişiyi hırpaladıktan sonra, kişi alkışlarla mı uğurlandı staddan?

Vertumnus’un anlattığı güzellikler bir tarafa, olayın bu boyutu şahsımı çok üzmüştür. Taraftarından küfürsüz futbol isteyen Adana Demirspor yönetiminin ve teknik heyetin kendilerinin de bu tür davranışlarda bulunmaktan imtina etmeleri gerekmektedir. Taraftarın sahada kavga değil, futbol izlemek istediği bilinmelidir.

Eleştirmek için erken diye düşünenlere de, testi kırıldıktan sonra yapılacak eleştirinin işe yaramayacağına dair görüşümü iletmek isterim.


Önemli Not: Bu yazı, Ankara Tayfası'nı bağlamaz. Geyik1940'ın şahsi görüşleridir.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Bu yazı beni bağlar. Onur Biçer bu düşüncelere sonuna kadar katılmaktadır. Eline sağlık Meral.
Fırat Ateş dedi ki…
Abdulkerim Hoca hakkında tek bir söz: "Kendini varettiği zemin ve yaslandığı gelenekler bakımından ekol olmuş bir kulübün teknik direktörüne yakışmaz böyle davranışlar."

Adına, "yeniden yapılanma" da diyebileceğimiz kritik bir süreçten geçiyoruz. Böylesi davranışların devam etmesi halinde çok zarar görürüz. Umarım tekrarlanmaz...
Metin dedi ki…
Bahsedilen kavga haricinde herşey harikaydı dün gece, yapılan o kadar güzellik bir anda akıllardan silindi. Gerek Abdulkerim Durmaz, gerekse olaya karışan herkes yatıp kalkıp dua etsinler taraftar gayet olgun ve sakin biçimde ortamın sakinleşmesini bekledi. Sadece 1 taraftar sahaya girdi, 1 taraftarı 3 tane güvenlik görevlisi zar zor zapt edebildiler, zaten altı üstü bi kaç güvenlik görevlisi var. Düşünün bu maç özel değil de lig maçı olsaydı ne olurdu, 1 değil de 100 tane taraftar sahaya girseydi ne olacaktı?
abdurrahman şebekeci dedi ki…
Olayı şov olarak değerlendirmemek lazım.Şöyle bir düşünürsek bir teknik adamsınız ve bu işe gerçekten gönül vermişsiniz.Sahanın içinde olmanın verdiği psikoloji ile küfrü kaldıramayıp rakip adama yumruk atıyorsunuz.Tabiki profösyonelliğe aykırı.Ama bizede içi dışı bir adam lazımdı.Dışardan klasik konuşup klüp içinden pembe dizi çeviren değil.Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.Ben sadece olaya farklı bir yönden baktım..Alkışlar size ve a.durmaz'a...işte gerçek bir aile oluyoruz şimdi hep beraber..
Adsız dedi ki…
2. yarıyı izlemeden nasıl olduda ADS maçından çıktım eve gidince düşündüm cevap bulamadım protol Trübününde izledim maçı 5ocak bana dar geldi tuttum evin yolunu Misafir perverlik bumu maçın daha başında bizim oyuncular çifte dalmaya başladı 2sene önce Konyada böyle bir hırçınlık yoktu aramızda hoca kendine dikkat etsin biz agresif taraftar gurubu olarak en ufacık elektiriklenmede sahaya atlıyoruz böyle giderse sehircisiz maç oynarız 5OCAKTA....
geyik1940 dedi ki…
Abdurrahman Bey,

Olayı şov olarak değerlendirmedim. Bu olayın açıklaması yok. Hiçbir gerekçe bunu haklı gösteremez. Adana Demirspor teknik direktörünün,herhangi bir yöneticisinin ya da futbolcusunun fair play dışı hareketlerde bulunma ve bu hareketler yüzünden ceza yeme lüksü yok! Bize yakışmaz!
Adsız dedi ki…
İlk günden beridir, hiçbir zaman bana sıcak gelmedi, sanrım gelmeycekte... Hİçbirzaman samimiyetine inanmayacağım sayın Abdülkerim Durmaz... umarım beni yanıltır bu takımı şampiyon yaparsın...


Hakan HOŞCAN
Kaan dedi ki…
Burası çok güzel bir platform aslında.Herkes görüşünü dile getirebiliyor ne güzel.TRİBÜNDEN TASFİYE OLANDA YAZIYOR,HİÇ TRİBÜNE GİRMEYENDE.Güzel bir münazara ortamı var.İşte bu ortamı klübe yansıttıgınız zaman başarı gelecektir.
geyik1940 dedi ki…
Kaan Bey,

Tribünden tasfiye olan ve hiç tribüne girmeyen demekle neyi kastettiğinizi anlamamakla birlikte;

Evet burada hakaret, küfür, aşağılama içermediği müddetçe herkes görüşlerini dile getirebiliyor. Sizin yapabildiğiniz gibi!
Adsız dedi ki…
51 yaşında, yaklaşık 32 yıldır gurbette yaşayan bir Demirspor'luyum. Geyik 1940 kardeşimin tüm yazdıklarına aynen katılıyorum. Gurbette televizyonda ne zaman bir kavga gösterilse, ne zaman kötü bir olaydan bahsedilse, inşallah Adana'da olmamıştır demekten bıktık. Ayrıca süper ligden düştüğümüz yıl dahil olmak üzere bir istatistik yapılsa, herhalde en fazla ceza alan klüp listesinde en başlarda oluruz. Bu nedenle sevgili kardeşimin dediklerine aynen katılıyor, Demirspor'un hocasının bu büyük camiaya yakışır davranmasını bekliyor ve istiyoruz.

Merih Güvenç
Adsız dedi ki…
Bekir Başkan hocayı uyarmış hocada benim yuzumden saha kapanırsa sezon sonu 1 kuruş almam demiş hadii hayırlısı...
Ya birde ben bu birezilya usulu dogum günü muhabbetinden hoşlanmıyorum ya 20 yaşına gelmemiş topçu hocasının başında yumurta kırıp una buluyor sonrada 2 tarafın ciddii olmasını nasıl beklersiniz ki ?
Bence biraz mesafe olmalı Hoca ve futbolcu Başkan ve hoca arasındaki o ince çizgi herdaim korunmalıdır...
ADS su projesi hakkında bilğisi olan varmı ne olduğu hakkında ?
DexteR dedi ki…
Abdülkerim Durmaz'dan çok şey bekliyorsunuz bence. o kendisini var eden kalıplardan çıkamaz. kavga çıkarsa tribünde daha fazla sevileceğini bilir. ne kadar delikanlı takılırsa, amiyane tabirle racon keserse o kadar büyür tribüncülerin gözünde. o yüzdendir ki geçen sene mersinin başındayken tribüne dönüp ''s...n bunları'' diye avazı çıktığı kadar bağırmış, buraya gelince de ''futbolcularımı motive etmese miydim yani?'' diye pişkin pişkin kendini savunabilmiştir!
çarşambanın gelişi en son Kocaelispor'la yaptığımız hazırlık maçından sonra verdiği röportaja atılan başlıktan belliydi zaten: Kavgaysa kavga, tek vücuduz!
bu sezon 3 adet kombinem var. onun bu saçma sapan hareketleri yüzünden sahamız kapanır ya da seyircisiz oynama cezası alırsak, izleyemediğim maçların parasını bu beyefendiden tazmin edeceğim duyurulur!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.