Ana içeriğe atla

Mavilacivert.com'dan açıklama...

Transferlerle ilgili olarak Mavilacivert.com'dan açıklama geldi. Yukarıdaki resme tıklayıp büyüterek okunabilir. Yine de okunamıyorsa metin halinde aşağıya koyuyorum.

"ADANASPOR A.Ş.'DEN FUTBOLCU TRANSFERİ YAPILMASINI İSTEMİYORUZ, ADI GEÇEN TAKIMDAN GELECEK OYUNCULAR İLE GERÇEKLEŞECEKSE ŞAMPİYON OLMAK DA İSTEMİYORUZ.

TÜRK İNSANININ BALIK HAFIZALI OLDUĞUNDAN DOLAYI BİZİM DE KENDİLERİ GİBİ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNENLER OLABİLİR DİYE HATIRLATIYOR ve GEÇEN SENE LİGİN 2.YARISINDA OYNANAN ADANASPOR A.Ş. KARŞILAŞMASI ÖNCESİNDE BİZLERE " HER İKİ TAKIM DA KARDEŞTİR, İKİ TAKIM DA ÇIKSIN, AMAN HA YENERSEK KİMSE SEVİNMESİN, ŞAMPİYONLUK TURU ATILMASIN " TELKİNLERİNDE BULUNULDUĞU BİR ORTAMDA MAÇ SONUNDA KİMLERİN KARŞIMIZDA GÖBEK ATTIĞINI UNUTMUYOR,BU NEDENLE, İLGİLİ ŞAHIS İLE SÜRDÜRÜLEN GÖRÜŞMELERİ VE TRANSFER ÇALIŞMALARINI, PROTESTO EDİYORUZ.

ADANA, 68 SENEDİR DEMİRSPORLUDUR..."

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Bu açıklamaya kesinlikle katılmıyorum. Söz konusu transferler ilgili yorumumu, "Cem,Alper,Mehmet" başlıklı yazıda yapmıştım. Transfere karşı çıkmak, futbolcunun geldiği takımla ilgili olabilir mi hiç? Hangi devirde yaşıyoruz-birbirinden transfer yapan nice takımlar var.

Bence site yöneticilerinin kişisel hırslarını yansıtan bir açıklama olmuş ki geçtiğimiz zamanlarda bu takımın adını yazmaya bile çekiniyorlardı fikstürde.

Mücadeleyi burdan kuramayız, bu şekilde sadece kendi sınırlarımızda takılı kalırız.
vertumnus dedi ki…
@Disconnectus Erectus;

Katılıyorum. benim de transferlerle ilgili görüşlerim "Cem, Alper, Mehmet" başlıklı yazıya paralel durumda. Yazıyı özellikle yorum katmadan koydum, haber/duyuru kapsamında. Altında tartışabiliriz diye düşünüyorum.
Adsız dedi ki…
ilgili şahıs nasıl bir terimdir anlayamadım,mavilacivert com hatırladığım kadarıyla demirspor yönetimine sene başında talip olacaktı,aklı selim holiganizmden uzak bir taraftar profilinden oluştuğunu düşündüğüm mavilacivert comun bu açıklaması çok düşündürücü..
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Adanaspor A.Ş.'nin mevcut yapısından dolayı bu takımdan transfer yapılması etik bulunmayabilir,istenmeyebilir, Cem, Alper ve Cihan'a verilen bonservis parası fazla bulunabilir (ki hatırı sayılır bir para bence), bu oyuncular yerine başka oyuncular alınabilirdi denebilir, Adanaspor A.Ş.'nin Başkanı samimi bulunulmayabilir ama açıklama biraz duygusal olmuş.
Adsız dedi ki…
Gereksiz bir çıkış, olan olmuş yapılan yapılmış. Şu noktadan sonra yapıcı eleştri yerine onu istemiyoruz şunu istemiyoruz tarzı çıkışların kime ne faydası var, Türkiye nin kuzey ırak politikası gibi, kırmızı çizgiler çizip madara olmanın tecrübesini görememiş bu arkadaşlar?
Jose Marti dedi ki…
Adanaspor'dan da, Mersin İdmanyurdu'ndan da, Karabükspordan da, İsrailli bir takımdan da transfer yapabiliriz.
O takımdan futbolcu istemiyorum diyerek iki adım öteye gidemeyiz.
Özgür Nasuh'u istemiyoruz denebilir ama bu durum aynı değil.
Bu futbolcular sahada Demirspor forması giyecek.
Açıklama hatalı olmuş, kaldırılsa iyi olurdu..
Adsız dedi ki…
Demiştim demek istemiyorum ama adı konulmamış bir 'Akgül' rahatsızlığı var derken bunu kastetmiştim :) Saygılar...
yavuzy dedi ki…
Sayın Adsız,

Sözkonusu olan rahatsızlık, soyadının Akgül, Uzan, Durak, Adsız veya erectus olmasından kaynaklanmıyor. Rahatsızlık, "tek adam" zihniyetinden kaynaklanıyor.

Bugün, siz bir şirket takımının müşterisi olarak, bir tek adamın ilahiyane aldığı kararların-karardan ziyade lütufların peşinde koşmaktasınız.

Ama ben bir takımın taraftarıyım. Fark, gayet açık.

Bugün Akgül veya Adsız veya erectus, ben küstüm oynamıyorum-kapattım bu kulübü dese, kim ne diyebilir?

Benzer bi sıkıntı bizim kanadımızda, A.D. kod adlı şahısta var. Tek fark, onun bizi kapatma yetkisi olmaması. Bizim onun bu yetkiyi alma girişimlerine karşı direnme gücümüzü hala kullanmamız-ortaya koymamız-onun bu gücün farkında olması.

Mavilacivert.com'un açıklaması ise, Akgül rahatsızlığını evet bi cebine koyuyor ama bunun ötesine geçiyor. Asıl tehlikeli olan bu. Tehlike şu: Memleket futbolunu sarıp sarmalayan hakim futbol dilini aynen benimsemek. Yani, kendinden olmayanı ölüme yollamak. Yok etmek.

Ben Adanaspor'un OLMADIĞI bir Adana istemiyorum. Tersine, onların Demirspor camiasınnın içinden çıktığını bilerek, onların Demirspor kentteki konumunun bir gereği olarak doğduğunu bilerek ve buu her seferinde-her cümlemde anarak-onların ötesine geçmek istiyorum.

Yukarıdaki açıklama ise memleket futboluna hakim bir "basitlik"ten öteye gidemiyor. Dolayısıyla beni temsil etmiyor.
Adsız dedi ki…
Erectus, ben Adanaspor'un taraftarıyım, senin belediye memuru olmadığın gibi ben de müşteri değilim. Futboldaki düzensizlikler, endüstrileşme bizi nerelere götürür daha bilemiyorum, ama A. Demirspor şirketleşecek, yoksa Türkiye liglerinde oynayamaz, o zaman da kendini müşteri olarak hissedecek misin bakalım...

Rahatsızlık tek adamlıktan kaynaklanıyorsa bu bizi ilgilendirir değil mi :) Onur'un dediği gibi sizi bağlamaz :)

Adanaspor 3 kulübün birleşmesi ile kurulmuştur, bunlardan Torosspor 1931'de kurulmuştur :) İstiyorsan kontrol et :)

Çok fazla uzatmayacağım, yine konuyu farklı tellerden çalıyoruza getirip inkar etmeye çalışacaksınız bazı konuları...
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Adsız turuncu,bir adama bel bağlamışsınız körü körüne onun arkasından gidiyorsunuz. O açıklamada bahsettiğin anlamda Akgül rahatsızlığı yok. Disconnectus erectus olayı gayet güzel özetlemiş. Bizde Aytaç Durak küstüm oynamıyorum dedi, Demirspor hala ayakta, sizde Uzanlar gitti, koskoca bir sezona bile çıkamadınız. İki gün sonra Akgül takımı satılığa çıkarırsa ve yeterli tutar veren birisi çıkmazsa, bu lig bana ağır geliyor, hedefim bir alt ligde bu takımı yaşatmak derse bakalım o zamanda arkasından gidecekmisiniz?
Biz Demirspora aşığız, siz ise kim para verirse ona.
yavuzy dedi ki…
Saygıdeğer Adsız,

Tam tersine aynı telden çalıyoruz; yoksa bu kadar şevkle cevap yazar mıydım size? Önemsendiğinizin değerini bilin!

Adanaspor tarihiyle ilgili olarak, inanın, okuyup okuyabileceğinizden daha fazla şey okudum. Sizin internette gezinen klişe metinlerinizin ötesinde, 40'lı 50'li yıllarına gazete ve dergilerini tozlarını içime çektim. O yüzden içim rahat.

Adanaspor adıyla 30'ların sonunda bir kulüp kurulduğunu ama yaşayamayıp Seyhanspor'la birleştiğine de bilirim dolayısıyla...Sakin olunuz.

Oysa siz, bu tek adamlık mevzuunu bizi ilgilendirir diye taca atıyorsunuz; bizi asıl bu yaralıyor.
Onur BİÇER dedi ki…
Farkında olmadan bir de görüyorum ki taşı yemişiz kafamıza sevgili adsız. Söylemek istediklerimizi yazımızda söylemişiz, yorumlarla katkımızı koymuşuz, yetinmemiş sizlere kapılarımızı sonuna kadar açmışız. Artık bir sonuca varamayacaksak bu topu taca atmak, inkar etmeye çalışmak değil, sadece yorum kısmını gereksiz dialoglardan uzak tutmaya çalışma çabasıdır.

Gerçekten de Akgül'ün tek adamlığı beni bağlamaz ama bu konuyu Adana Demirspor'a hakim olmaya çalışan şahısların da bulunduğu bir platforma çekerseniz günlerce sürer bu tartışma ve konunun yine dışına çıkarız. Şirketleşme konusuna değinmişsiniz, evet zorunlu olarak şirketleşeceğiz. Müşteri değil ortak olma çabamız var. Sahi Adanaspor'da pay sahipliği nasıl, ana sözleşme kime nasıl haklar tanımış?

Bence girmeyelim bu konulara, hem konu sahibine haksızlık olur, hem ekstra dersler çıkar sizlere çalışacak. Yine yakın geçmiş konuları gelir gündeme.

Samimi bir şey söyleyeyim tartışmanın seviyesine sığınarak, inanın Demirspor taraftarının kişi ve takımlar konusunda kompleksi yok. Hatta siz üst lige çıktığınızda bile olmadı. Hatta göbek attığınızda bile kompleksimiz olmadı. Biz ne ettiysek kendimize ettik. Dışarının sallayabileceği bir Çınar değil bu kulüp. O nedenle kendinize pay çıkartmayınız. Geçmişin doğrularını üstlenip, hatalarınıza savaş açınız, bizim gibi olunuz, siz de kazançlı çıkarsınız.

Yorum sahiplerine katılıyorum, bu kez olmamış mavilacivert.com'un yazısı. Dilerim kaldırırlar.
Adsız dedi ki…
Çok fazla araştırma yaptıysanız, Torosspor'un tarihini de araştırmışsınızdır... Siz zannediyor musunuz ki Tarsus'ta, Mersin'de 1920 lerde futbol takımları kurulacak, koskoca Adana'da ise 1940'lar beklenecek, böyle bir şeyi düşünenler birazcık sorgulasa Çukurova takımlarının tarihini, anlarlar gerçekleri... Elimde resimler, belgeler var, Torosspor ve Akınspor kendilerini 1966 yılında fesh edip 1954 tarihli Adanaspor'la birleştirmişlerdir, dediğim gibi, 1940'lardan önce takımlarımız vardı, şu anki Adanaspor bunu barındırır içerisinde, karşı çıkanlar olacaktır tabi buna... Ben 1940'larda Adana'da kurulan Demirspor'un Adana'ya getirdiklerini inkar etmiyorum, lakin içimizden çıktınız tarzı söylemler komik kalıyor gerçekleri düşündüğünğzde... Bu noktada mavilacivert.com dakilerin söylemini daha ciddiye alabilirim eleştri adına :)
Şimdi uzun uzadıya Orhan Şeref Apak'ın 1960 ların ortasındaki liglerde şehirleri temsil projesini anlatmayalım, nedenlerini yazmayalım :) Konumuz bu değil, tek adamlık mevzuunda haklısın, sonuna kadar haklısın, fakat ülkede tek adamlık mevzusu olmayan kurum kuruluş yok, hükümet dahi ortada... Neler yapılabilir, bakacağız, fakat dediğim gibi dönemsel hadiseler olarak bakıyorum buna, her iki kulüp içinde... Fakat tek adamlık mevzusuna dokunan bir tek sensin, başkaları kim nasıl göbek atmış ona bakıyor :) İyi geceler...
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Sevgili Adsız,1940'lardan önce Milli Mensucat, Sümerspor ve Türk Ocağı gibi bazı kulüpler de vardı. Demirsporda bir müessese takımı olarak kuruldu. Adanaspor ise Demirsporda bir şekilde söz sahibi olamayan kişiler tarafından 1966 yılında birleşme ile kurulmuştur. 1940'lardan önceki takımlarımızı Adanaspor barındırır ifadesi de biraz iddialı olmuş. Madem elinizde bu kadar belge var şu belgelerden birisini bizle paylaşırsan sevinirim. Mesela 1954 yılı kadronuzu istemiyorum sizden, 1965 yılı kadronuz ve/veya Başkanınızın ismini söylermisiniz? Birde Orhan Şeref Apak dönemine gönderme yapmışsınız. Madem o dönemde Adanaspor vardı, neden temsil edilecek diğer takım olarak sizi değil de bir müessese takımı olan Demirsporu tercih etti.
3 takımı 1966 yılında birleştirin, sonra da 1954 deyin. Hadi renkler sarı-lacivert olsa bir nebze ama...Bugünlere bakınca Hacettepespor daha etik davranmış gibi geliyor.
mustava dedi ki…
Bayram Akgül'ün "profesyonellik" dersi verdiği açıklamasına bir tepki olarak yazılmış bir giriş metnidir. Ancak belli ki demek istediğini tam anlatamamış ve yanlış anlamalara sebebeiyet verebilen bir metindir. Mavilacivert.com'un gayesi husumet yaratmak veya nefreti körüklemek elbette değildir. Bilakis mavilacivert.com her zaman sağduyudan yana olmuştur. Bunun neticesi olarak daha fazla yanlış anlamaya mahal vermemek açısından metin anasayfadan kaldırılmıştır.

Yine de bir kısım Adana Demirsporlu, geçen sene şampiyonluğun ne şartlarla kaybedildiğini, yaşanılan olayları unutmayacaktır.

Mustafa Uçar
Mavilacivert.com Yönetim Kurulu Üyesi
mustava dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jose Marti dedi ki…
Adsız'a değerli görüşleri ve eleştirileri için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.