Ana içeriğe atla

Balıkesirspor:1-Adana Demirspor:0

Deplasmandan 1-0 mağlup dönüyoruz. Balıkesir'le oynadığımız son maçlar hep 1-0 bitiyor. Maçta genel olarak 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum.  Kaçırdığımız net pozisyonlar var. Defansın kötüsü Erdi'nin adamını kaçırmasıyla yediğimiz bir golü çıkaramadık, golden sonra gerekli reaksiyonu gösteremedik.

Pawelek ilk maçında sırıtmadı, golde iyi büyüdü, topa dokundu, çizgiyi geçip geçmediğini TRT'nin kötü açıları nedeniyla anlayamadık. Yiğitcan'ın kritik kademe müdahaleleri oldu. Oğuzhan da takımın eskilerinden gibi, iyi mücadele ediyor.

Rakip ilk yarı iyi alan daralttı ve oyun kurmamızı engelledi. Ortasahada Yusuf ve Efe kayboldu. Yusuf çok pas hatası yaptı, Efe gereken pasları veremedi. Ilk yarınınsonunda kaçırdığı pozisyon da cabası... İkinci yarı istediğimiz gibi açık oynandı ama bu kez de Erçag ve Mehmet Eren'i kullanamadık.

Malum, Mehmet Eren oynamazsa kazanamıyoruz. Rakip Rostand'ı iyi savundu, hep yardımlaşarak aldılar ve döndürmediler. Erçağ'ın düşük formu devam ediyor.

Hakem avantaj kuralını hiç iyi uygulayamadı, zaman zaman kontrolü kaybetti. Balıkesir raraftarı da sürekli devam ettirdiği koymalı tezahüratıyla antipati topladı.

Genel olarak üstümüzdeki takımlara diş geçiremediğimiz ortada. Playoff yolu çok rahat değil. Özellikle kenardan skoru değiştirecek katkı gelmemesi elimizi daraltıyor.

Yorumlar

coulibaly dedi ki…
Mehmet Eren'le, Efe'nin bu kadar kötü oynadığı maçta (onların da kötü oynama hakkı var) orta saha yolgeçen hanına dönmüşken, ezbere Erçağ-Mesut değişikliği yapıp; İkinci forveti, maçın bitmesine 5 dk varken oyuna sokup, haftalardır kötü oynayan Özgür Öçal'ı sürekli 90 dakika oynatan; Rajnoch'u kadro dışı bırakıp gönderen pozisyon almayı bile bilmeyen Erdi'yle yola devam eden; mağlup durumdayken Burak Keskin'i oyuna dahil ederek, taktiksel zekasından inciler sunan Mustafa Uğur'la kimse kusura bakmasın hiçbir şey olmaz, hedef maç falan kazanılmaz. Yeni yönetimle olumlu yönde değişen şeyler var. İnşallah sezon sonu Mustafa Uğur ve tayfasıyla (Özgür, Erdi vb... ) bir daha Demirspor'da görmemek üzere yollar ayrılır. Balıkesirspor pozisyon olarak olmasa da oyun anlamında bizden çok daha iyiydi. Yusuf-Ferhat sağolsun defanstan dönen bütün topları aldılar. En azından ne yaptıklarını biliyorlardı. Tarftarlarının maç sonundaki tezahüratları hiç hoş olmadı, yakışmadı.
Unknown dedi ki…
İlk yarının sonlarında ve ikinci yarının başlarında yakaladığımız pozisyonları değerlendirmeliydik. Bu kadar önemli bir deplasmanda bu tip pozisyonları yakalıyorsak, beceriksizliğimize son verip bunları golle sonuçlandırmalıyız artık. Playoff potası için belki de en önemli maçlarımızdan birisiydi. Ama biz yıllardır bu tip maçları oynayamıyoruz ve kaybeden hep biz oluyoruz. 3 puanı almak için ortaya bir şeyler koyabilen bir takım yoktu bugün sahada. Rakip ahım şahım futbol oynamadı ama biz yapmamız gerekenleri yine yapamadık. Oyuncular üzerinden maça bakacak olursak, Yiğitcan dışında görevini yerine getiren bir oyuncumuz yoktu sahada. Özellikle deplasmanlarda topu ileriye taşıyabilecek, pozisyonlar üreten oyuncu eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz. Defans anlamında sorunlarımız belli, artık bunları çözmemiz gerekiyor. Önümüzde bir samsun maçı var ve 3 puan şart oldu.
Unknown dedi ki…
balıkesir iyi takım sadece 20 gol yemişler normal bir mağlubiyet o kadar abartmaya gerek yok

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.