Ana içeriğe atla

Şimşekler Grubu, Bakan Çelik'i Karşılayacak

Şimşekler Grubu, yarın Adana'ya gelecek olan Bakan Ömer Çelik'i karşılayacak. (http://www.mavisimsekler.com/zmanset/bir-dakika-hemserim.html#axzz2UIqlIvDw)

Bu karar, internette bugün en çok tartışılan konu oldu.Tabii ki AKP'li bir bakanın karşılanması, muhalif kimliğiyle öne çıkan bir takımın taraftarına yakıştırılamadı. Karar eleştirilebilir. İlk bakışta garip bir durum gibi görünüyor. Ancak mesele, Adana içi dengeler meselesidir.

Yapılan açıklamada durum net şekilde belirtilmiş; bu yönetime karşı başka bir yönetim arayışı var. Belediye eksenli bir yönetim yerine yeni bir yönetim yapısı isteniyor. Adana siyasetinde, yerel seçimler öncesi yeniden dağıtılacak kartlarda, Adana Demirspor'un yararına bir durumun yaratılması isteniyor.

Şimşekler Grubu, MHP'li bir başkan olan Bekir Çınar'la da sıkı ilişkiler içindeydi. Grubun bireysel olarak genel çizgisinin solda olması, Demirspor çıkarlarının önüne geçmez. Ayrıca sanki grup muhalifiz diye her maçta kızıl bayrak mı sallıyor; muhalefetini renkler ve partiler üzerinde mi gösteriyor?

Kararın eleştirilecek yanları olabilir, ancak neden böyle bir adım atıldığını anlamak gerekiyor.




Yorumlar

coulibaly dedi ki…
Adana Demirspor çıkarları için bu şekilde hareket edilecekse hiçbir şey yapılmasın daha iyi. Sol çizgide, muhalif olmamız bir tarafa, konuya sadece AKP odaklı da bakmıyorum. Sol görüşlü ya da sağ görüşlü başka bir partinin bakanı da karşılansa yine aynı şekilde düşünürüm. Madem grubun açıklamasında da olduğu gibi partimiz Adana Demirspor ise hiçbir siyasi partiden ya da iktidardan yardım istemeden sadece kendi ayaklarımız üstünde elimizden ne geliyorsa onu yapmamız lazım. Adana Demirspor'u güzel günlere taşımak için, şunun için bunun için bu adımı atıyoruz demesin kimse. Kaldı ki yönetimi değiştirmek için böyle bir adım atılıyor, yerine gelecek farkı isimlerin bunlardan farklı olacağının ya da başarının geleceğinin garantisi var mı ? Bu şekilde başarılı olacaksak dahi hiç olmayalım. Bizim için başarı yerine duruşumuz önemli değil mi ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
ugur-forzache dedi ki…
Aklıma iki soru geldi bunu duyunca...Önce şunu söyleyeyim. Şimşekler Grubunun elimden geldiğince içinde oldum ve olacağım. Gurur duyduğum şeyler yaptı bu topluluk ADS adına. Yalnız iki soru aklımı kurcalıyor:
1. Belediye ve çevresine karşı bu hareketi yapmış olsak da vekilin çok bir şey yapacağını düşünmüyorum. Yapsa da bu işin propaganda malzemesine dönüşeceğini düşünmek korkulu rüya gibi geliyor.
2.Vekille güçlenen vekille geri gider meselesi olabilir mi? Dengeler ne zaman değişir hiç belli olmaz...
aLisqo dedi ki…
Düşsen de denize yılana sarılma!
yavuzy dedi ki…
Bu kararı verenler de, yani grubun liderleri, muhakkak bu soruları sormuşlardır kendilerine ve gerekli cevapları vermiş olmalılar ki böyle bir adım atılmış. O cevapları, zaman içinde göreceğiz diye düşünüyorum. Demirspor'da herşey açık konuşulmuyor, konuşulamıyor, o yüzden sürece ve sonuçlara bakalım diyorum. Umarım haklı çıkarlar ve iyi gelişmeler olur.
Mehmet Ali dedi ki…
Bekir Çınar: "Demirsporlu muhaliftir, aykırıdır. Bu kimlik kim gelse değişmez. Dün de böyleydi yarın da böyle olacak"
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Rahmetli Bekir Çınar döneminde MHP iktidarda değildi. Kaldı ki Bekir abi MHP tarafından Başkan olarak getirilmedi. Meselenin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün iktidar partisi CHP olsaydı ve onun Bakanı'na aynı şey yapılsaydı tepki aynı olurdu. Şimşekler Grubu'nun duruşunun bu olaydan sonra ciddi şekilde zarar gördüğünü düşünüyorum.
Onur BİÇER dedi ki…
Abi Bekir Başkanın siyasetle ilişkili olması tarafımızdan en sert şekilde eleştirildi, hatta başkan bize bunlardan alındığını söyleme nezaketini göstermişti. Ben de ikna olmuştum siyaset ve Demirspor ilişkisini karıştırmadığına. Ama bu durum Bekir Başkan'ın aynı zamanda bir siyasi olduğu gerçeğini değiştirmez ki. Bekir Başkan'ın büyüklüğü Demirsporluluğu ön plana çıkarması ve olası siyasi kariyerine darbe vuracak kadar Demirsporlu olmasıydı.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Hacı Döner'den sonra bu kulübe herhangi bir siyasi kimliği olmayan kaç kişi geldi ki? Herkesin ortak paydasının Demirspor olduğu konusunda kimsenin bir şüphesi olduğunu da düşünmüyorum. Şimşekler Grubu da bunu enine boyuna tartışmıştır elbette ama kişisel düşüncem, bu eylem Demirsporlular nezdinde, grubun genel duruşuna gölge düşürmüştür. Elbette herşeyi zaman gösterecek ama ben geneli okumaya çalışıyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.