Ana içeriğe atla

Demirspor'un Siyaset Karşısındaki Durumu

Demirspor taraftar kitlesi ve taraftarının kulübe bağlılık düzeyi ile Adana'nın en önemli baskı gruplarından biri. Ancak büyük bir baskı grubu olduğunun farkında mı? Buna ilişkin bir resim çektikten sonra olması gereken çerçevesinde Şimşekler Grubu tarafından bir siyasinin karşılanması olayını irdeleyebiliriz.

Demirspor belki de şampiyonluk maçına çıkıyor, belediye Demirspor'a otobüs tahsis etmeme cüretinde bulunabiliyor.

Demirspor'un tesisleri belediyeye ait görünüyor ve istendiği takdirde bu tesisin aylık kirasının kulübümüze yükletilmesi sureti ile kulüp maddi açıdan darboğaza sokulabilir veya tesislerden çıkmaya zorlanabilir.

Demirspor her sene istisnasız olmak üzere alenen hakkı olan spor fonunun hesabına aktarılması için belediye mensuplarına teşekkür ve rica minnet ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Yeri geliyor, bir siyasi telefon ediyor, bir de bakıyoruz ki Demirspor ücretsiz olarak bir oyuncusunu başka takıma vermiş.

Vergi borcumuz var, SGK'ya borçlarımız var, devletlülerin ağzına bakıyoruz.

Tablo çok ama çok acı. Demirspor siyasetin oyuncağı haline gelmiş durumda ve oyuncak olacak kadar kendisini küçültmesine karşın siyasetten de adam akıllı nemalandığı söylenemez.

Resmi çektik. Bir de yöneticiler açısından bakalım. Birçok yönetici ismini Demirspor'da yapıyor, Demirspor ile tanınıyor, Demirspor adıyla sosyalleşiyor ve Demirspor sayesinde/aracılığı ile/katkılarıyla siyaset sahnesinde kendine yer buluyor.

Ama o, ama bu saikle girmiş olsun siyasete; Mustafa Tuncel, Adem Atılgan, Bekir Çınar, Aytaç Durak siyasi arenada da boy göstermiş olarak biliniyorlar. E şimdi taze yöneticimiz Ali Uğur Akbaş da aday adayı olarak bunlara eklendi. Bakalım yerler gökler başka oğullar nasip edecek mi siyaset sahnesine?

Bu türden oyunların döndüğü, oyunlar kadar rüzgarın da döndüğü koca bir siyasi arena Adana Demirspor. Madem Demirspor bir siyasi arena, o arenada taraftar da olmalı ve olacak da... Bunu bu şekilde kabul etmeliyiz. 

Taraftarın siyaset sahnesinde rolünü nasıl oynaması gerektiğine kafa yormalıyız bence bu aşamada. 
Öncelikle Demirspor taraftarı siyasi arenada Demirspor'un menfaatlerinin belirleyici olduğunu ortaya koymalı. Siyasiler de Demirspor'un menfaatlerine aykırı davranmaktan çekinmeliler. 

Belediye Demirspor'a saygı duymalı. Spor fonundan kaynak aktarımı olsun, otobüs tahsisi olsun, tesisler olsun gündeme dahi gelecek konular olmamalı, hatta kalıcı gelir bile hiç gündeme gelmeksizin çözülmeli. 

Bunlar yapılırsa veya yapılacağı vaat edilip, vaatler tutulur veya tutulma yönünde olumlu adımlar atıldığı görülürse taraftarın siyasiye hak ettiği övgüyü ve desteği vermesi olağan olmalıdır.

Bunlar yapılmaz ise siyasiler siyasi geleceklerini düşünmeliler. Yeri geldiğinde ulusal gazetelere ilan verilmeli, yeri geldiğinde siyasinin genel merkezinin (il merkezi değil) önünde siyasi aleyhine protesto yapılmalı, il sınırlarına çıkılmalı, e-posta ve dilekçe yoluyla başvuru yöntemi yaygınlaştırılmalı, o siyasinin sonraki dönemde önemli bir kitle tarafından istenmediği açıkça ortaya konulmalı. Aynı şekilde usulsüz yapıldığı düşünülen işlemler ile ilgili olarak Sayıştay ve diğer yargı makamları nezdinde başvurular yapılmasından kaçınılmamalı.

Şimşekler Grubu bir siyasi parti liderini karşılamış. Neden karşıladığına bakmadan yorum yapmak hatalı olur. Ayrıca bu siyasi partinin gelecekte Demirspor'a karşı tutumunun yönüne karşı Şimşekler Grubu'nun nasıl bir tavır takınacağı görülmeksizin de bu olay değerlendirilmemeli. Bu karşılama bende açıkçası kamuda uyanan tepkiyi uyandırmadı, zira Grubun biat edeceğine inanmıyorum. Hatta aksine, o karşılama ile bakana "siz siyasisiniz, sizin görevleriniz var, siz Adana'dan bu makama geldiniz, Demirsporluların da oylarını aldınız, Demirspor'a karşı görevleriniz var, bizim de sizden beklentilerimiz var" vurgusu yapıldığını düşünüyorum. Biz varız, buradayız, siz de burada mısınız, diye soruldu, şimdi gelişmeleri bekleme zamanı. Yeni doğan gün ve günler çok şeye gebe.

Yorumlar

Mavi Şimşekler dedi ki…
Bakalım yerler gökler başka oğullar nasip edecek mi siyaset sahnesine?

süper...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.