Ana içeriğe atla

Konuk Yazar: Uğur Ali Yıldırım

Konuk yazarımız -forzache- Uğur Ali Yıldırım'ın Manisaspor maçına ve alınan kötü sonuçlara dair değerlendirmesi. Yazarımız, Lawalsızlığın asıl sorun olmadığını söylüyor.

"Artık maçları izlerken azap çekmeye başladım İlk 5 haftadaki 2 puan bu kadar canımı sıkmıyordu. Futbolcular adeta ümit vermişti bana. Bu karamsar cümlelerden sonra sebeplerini sıralmaya çalışacağım.

Azap çekiyorum ancak bu yenildiğimiz için değil savaşmadığımız için. Öncelikle savaşmak derken sadece yüreğini ortaya koy ölene kadar oyna gibi şeylerden bahsetmiyorum. O işin mental tarafı ve ordada bir noksan var ama anlatmak istediğim taktik anlamda savaşmak. 

Bana göre bu maçta erken gol yememizle ilk yarının sonlarında gol yememiz bir fark teşkil etmeyecekti. Çünkü Manisa bize karşı kazanmak üzere sahaya çıktı ligdeki konumundan dolayı. Manisaspor golden sonra kapansa yani biz kapanmaya zorlasak geri yaslansa derdim ki erken gol yememiz iyi olmadı diye. Golden önce de sonra da bir baskı kurmadığımız için bu önemli bir faktör olmadı.

İlk yarıdaki Adanaspor maçı ile başlayan ve yarı boyunca devam eden hızlı ve kalabalık kanat bindirmeleri rafa kalkmış herhalde. Maç içindeki oyununa hiç ısınamadığım Özgür Öçal ağırlığına ağırlık katmış görünüyor. Topu alıp dürtüp pas atana kadar defans yerine yerleşiyor. Nurullah hareketli ama faydasız, Erman ise ilk yarıda nokta pasları atan oyun sıkıştığında ya da baskı yediğimizde top ayağına gelince nefes aldığımız Erman değil.
Herneyse bireysel eleştirmek kolay. İlk yarı futbolcular aynı idi demek takımda toplu halde bir sıkıntı var ama göze çarpan en büyük iki sorun

1) ilk yarıda çok iyi işleyen pas trafiğinde aksama.
2) mental olarak bir eksiklik

Sorunların sebeplerini biz taraftarlar olarak tartışıyor ve ortaya koyuyoruz. Doğru tespitler yaptığımızı da düşünüyorum. Ancak sorunlar belli iken çözüm tüm çıkmazların içinde Mustafa Hoca ve ekibine bağlı.
Saygı duymakla beraber şu ana kadar başarıyı Lawal ile yakaladık vs. diye görüş belirten arkadaşlarıma pek katılmıyorum. Lawal çok iyi bir orta saha oyuncusu ama Roger onun yaptığı işi çok rahat yapabilir yeter ki çark işlesin. Defans oyuncularımıza gelince onlara sihirli bir değneğin dokunmasını bekleyeceğiz gibi duruyor.

Her ne kadar karamsar bir tablo olsa da daha az defans hatası ve topu oyuna iyi sokan Roger ve Erman ile daha iyi maçlar çıkarabileceğimizi düşünüyorum.

Şu an her türlü olumsuzluğa rağmen çözüm Mustafa Hoca'da..."

Yorumlar

Unknown dedi ki…
arkadaşa katılıyorum işleyiş birkere bozuldu ve toparlamak konusunda teknik ekibe büyük iş düşüyor artık kaderimiz mustafa uğurun ellerinde.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.