Ana içeriğe atla

Mehmet Gökoğlu İS-Tİ-FA

Sayın Mehmet Gökoğlu ve yönetimi görüyorum ki; şampiyonlukta pay sahibi olduğu kanaatinde ve bu doğrultuda kendilerini başarılı bir yönetim olarak değerlendiriyorlar ve yeniden yönetime talip olacaklar. Oysa Demirspor camiasını biraz yakından takip edenler biliyor ki; bu takımın şampiyon olmasında bu yönetimin neredeyse payı yok. Hatta şampiyon olamasaydık en büyük pay kendilerinin olacaktı. Ercan ALBAY ve onun çevresinde bambaşka, arzu edilen kimliğe bürünen futbolcuların ve taraftarın çabalarının ürünüdür bu şampiyonluk. Artı bir unsur yoktur. Ne bürokrasi, ne iş adamları ve ne de yönetim.

Kutlamaların bitmesini bekledim bu yazı için. Gökoğlu neden istifa etmelidir, kendimce gerekçeleri yazayım.

-Galatasaray'ı özledik diyerek, takımımızı küçültmüştür. (Kendisinin yaptığı açıklamaları başka yönetim dönemindeydi diyerek es geçmek mümkün değildir. Levent Özveren yönetimi de Gökoğlu'nun başlı başına etkin olduğu bir yönetimdir.)
-Eyüp, Ünye, Alanya, Adıyaman gibi maçlar öncesinde takıma maddi katkı sağlamayarak yöneticilik görevini yerine getirememiş ve doğrudan şampiyon olmamızı engellemiştir. (Mucizelerle gelen şampiyonluk bu hatayı affettirmez.)
-Mali tablolarda şeffaflık ilkesini anlaşılmaz mali tablolara indirgemiş ve özünde şeffaflıktan uzak durmuştur. Hesap vermeye kapılarını kapatmıştır. Kulübün düzenli bir şekilde denetlenmesi yönünde somut bir adım atmamıştır.
-En önemlisi belediyeden Levent Özveren dönemi ile kendi döneminde alınan 3 milyon TL hibe (belediyenin açıklaması sonrasında tahsil edilenler hariç), kombine gelirleri, Türkiye Kupası gelirleri, TCDD gelirleri ile Tarkan Kulak ile Gaziantep firmasından alınan paralar, Türkiye Kupası forma geliri, maç hasılatının %40'ı, yayın geliri bunları toplayınca nerden baksak bir 4,5 milyon TL hibe edilmiş/karşılıksız olarak kasasına girmiş bu kulübün. Buna karşın futbolcuların 31 maçtır maçbaşları ödenmiyor, personelin aylıkları ödenmiyor. Bu durumda kulübün borçlarının azalması gerekir. Borçlar da artıyor. O halde nereye gitti bu 4,5 milyon TL. Bunu açıklamamış, açıklayamamıştır. Demirspor'un kara delik olduğu yönündeki şüphelerin kuvvetlenmesine katkı koymuştur.
-Yetmemiş tüm takımı toplayıp belediyeye dilenmeye götürmüş, futbolcuları kameralar önünde yalvartmıştır. Bir camia bundan daha fazla nasıl küçültülür bilemiyorum.
-Kulübün hazır kalıcı gelir kaynağı olan kredi kartı projesi ile nesine.com projesine sırt dönülmüş, yeni bir kalıcı gelir yaratılamamıştır.
-Altyapıdan Muhittin profesyonel yapılmış ancak altyapının yarışmacı kimliği küçümsenip önemsizleştirilerek hatalı bakış açısı alenen ortaya konmuştur.
-Taraftarın ilkelerini kabul etmiş ancak bunları hayata geçirecek somut bir proje ortaya koymamıştır.
-Son bir not olarak belirteyim Bekir Çınar döneminden açılan bazı defterler de kapanmamıştır. İzaha muhtaçtır, muhataplarından biri de Gökoğlu'dur.

Tüm bu değerlendirmelerin ışığı altında Gökoğlu'nun bu kulübe başkanlık yapması hatalıdır. Gökoğlu kesinlikle istifa etmelidir. Bir daha da aday olmamalıdır. Hatta bir adım daha öteye giderek kanaatimi söyleyeyim. Bu kulübe son 17 yılda en fazla zarar veren birkaç kişiden biridir bence Gökoğlu. Şampiyon olmamız bu gerçeği değiştirmez.

Selahattin Aydoğdu'yu asla istemiyorum ama her iki şahsın geçmişte verdiği zararlar karşılaştırıldığında bence Gökoğlu'ndan daha iyidir. Mehmet Gökoğlu'nun Demirspor için yapacağı en büyük hizmet Demirspor'un yönetimini bırakması olacaktır.

Sayın Mehmet GÖKOĞLU, şampiyon yaptığınız takımın yönetiminden çekilerek zirvede bırakmanın hazzını yaşamanızı, en azından bu davranışınızla belli kesimler nezdinde efsane olarak anılabilmenizi temenni ediyorum.

Yorumlar

coulibaly dedi ki…
Şampiyon olmamız hiçbir şeyi değiştirmedi yönetime dair. Yazdıklarının hepsi doğru. Futbolcular nasıl karakterini ortaya koyup şampiyonluğu getirdilerse, başkan sıfatı altında kapı kapı dolaşıp para dilenen zat da biraz karakterli olup İSTİFA ETSİN.
yavuzy dedi ki…
Mehmet Gökoğlu, gerektirecek çok hata yaptı; mucizevi bir şekilde şampiyon olduk ama bu hatalar unutulmamalı. Güçlü bir aday yok, Aydoğdu'nun gözümüzde meşruluğu yok; dolayısıyla Gökoğlu tek aday olarak yine aradan sıyrılacak fiye düşünüyorum.

Eğer Gökoğlu yaptığı hataları düzeltecek iradeyi gösterir ve camiaya yeni bir soluk verebilirse ne ala... Bunu yaparım diyebilmek için projelerle, açık seçik ortaya çıkması lazım. Seçiliriz, sonrasına sonra bakarız derse aynı hatalar tekrarlanır.
Resit Durmaz dedi ki…
Bu düzen degismez
Unknown dedi ki…
kredi kartı projesi, şimdiye kadar ısrarla gündemde tutup yürütülseydi başarılı olunurdu. Bu proje art niyetli engellendi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.