Ana içeriğe atla

Hep Kandırıldık-Abdullah AY

Malum internet sitelerinde yayınladıktan kısa bir süre sonra kaldırılan Abdullah AY'ın yazısını aynen aktarıyoruz. Neden kaldırıldığı sorusu cevapsız bekliyor ve de bekleyecek.

"Adana Demirspor’un ligde kalan haftaları için destek isteniyor. Kimse eleştirmesin, yeni yönetimi başarısız olsa da kimse yermesin, bir şey söylemesin istiyorlar. Eğer, eleştirirsek Demirspor düşmanı olurmuşuz.
…………….
Herşeye anlayışla yaklaşıp, Adana Demirspor’a zarar gelmesin diye Kongre’den sonra taraftarlarıda memnun etmeyen bir yönetim oluşmasına rağmen en ufak bir eleştiride dahi bulunmadım.
…………….
Belki bir şeyler değişir diye düşündüm. Ama yeni yönetimle birlikte 3 maçta 2 mağlubiyet 1 galibiyet alındı. Ligin 2.haftasında takıma 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldıran Teknik Direktör Ali Güneş’in başarısız diye gönderildiği bir ortamda şuan ki yönetim Ali Güneş’ten daha başarısız sonuçlar aldırdı, takıma.
……………
Maddi sıkıntılar katlanarak devam ediyor. Futbolculara çok ufak miktarlarda, harçlık seviyesinde paralar verildiği söyleniyor. Bu paraların futbolcuları memnun etmediğini de son olarak Sarıyer maçında da görmüş olduk. Para vermezsen kimse oynamaz. Fabrikada çalışan bir işçi bile 2 ay maaş almazsa çalışamaz, psikolojisi bozulur, evde huzuru kalmaz. Evine para götüremeyen futbolcularda aynen bu durumdalar. Bu futbolculardan parasız oynamasını beklemek doğru değil.
…………...
Sezon başından bu yana Adana Demirspor’da 4 farklı Teknik Direktör ve 2 farklı yönetim izledik. Ama, bu değişiklikler KOSKACA bir aldatmaydı. Çünkü Adana Demirspor’da Hiçbir şey değişmedi. Sezon başındaki Mantalite neyse şimdide O var. Adana Demirspor’da Sadece isimlerin yerleri ve görevleri değişti.
……………
Kongrede Aday olanlar Püskürtülmeye çalışıldı. Birer Demirspor düşmanı gibi gösterildiler. Çünkü Adana Demirspor’da bir şeylerin değişmesini istemiyorlardı. Bu köklü kulübün 2. Lig ya da 3. Lig’de olması onlar için çok önemli değildi. Önemli olan kurdukları düzenin devam etmesi ve geçimlerini sürdürebilmeleriydi. Demirspor menfaatlerinin pekte bir önemi yoktu bunlar için.
………….
Kim mi BUNLAR ?
Yakında herkes öğrenecek bunların kim olduğunu. Artık taraftarlar bilinçleniyor, her şey eskisi gibi değil. Adana Demirspor uzun yıllardır hep bunların yüzünden bu liglerde oynuyor. Önceden kimse farkında değildi. Hep Kandırıldık, Şansızlık denildi Eyvallah dedik, Play-Off’larda finallerde kaybedildi bize Play-Off’lar yaramıyor denildi doğru dedik. Şimdi ben bu yazıyı yazdım diye bana da bir şeyler söyleyecekler, tabii söylemeye gerek duyarlarsa, çünkü onlar ortaya çıkmak istemezler bu tür konularda, onlar çok iyi Demirsporlular ya, zarar gelsin istemezler. Bu yazıdan sonra rahatsız olanlar beni arayıp rahatsızlıklarını dile getirirlerse beni arayanları da Tek Tek bir dahaki yazımda açıklayacağım.
……………..
Bu yazınında futbol takımımıza zarar vermeyeceğini düşünüyorum, çünkü bunların daha ağırını 1 sezondur yaşıyorlar. Umarım, Çankırıspor maçında futbolcular formaya yakışır şekilde oynarlar ve galip gelirler. Herşeye, herkese rağmen Adana Demirspor taraftarlarının yüzünü biraz da olsa güldürürler. Play-Off’larla birlikte toplamda 7 maç var. 7’de 7 yapmak çok zor değil, Adana Demirspor’da tarihe geçmek istiyorsanız bu saatten sonra hiç maç kaybetmeyin. Ve bu Onuru Adana Demirspor taraftarlarına yaşatın..."

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Yönetimi eleştiren yazılar medyada neden yer bulmuyor?

Yerel basın bunun cevabını ne zaman verecek?

Basın özgürlüğü önemli bir şeydir. Bu özgürlük adına paylaşıyorum bu yazıyı.

Öte yandan maç yorumlarından takip ettiğim kadarıyla Abdullay AY'ın samimimiyetinden de şüphe duyduğumu belirtmeliyim.

Yazıda katılmadığım bir nokta var. O da aday olan yönetimlerin püskürtüldüğü noktası. Mevcut yönetimle taraftarın hem fikir olduğu tek nokta Aydoğdu'nun Demirspor başkanlığına adaylığının uygun görülmemesidir. Biz de dahil olmak üzere neredeyse herkes bu konuda tepkisini koymuştur. Bu argüman Aydoğdu'yu istemeyenleri düzen savunucusu yapmaz. Abdullah AY'ın bu cümleleri gözden geçirmesi gerekir.

Öte yandan yönetim AYDOĞDU'nun adaylığına karşı çıkarken nezaket sınırlarının altında davranış göstermiştir. Buna sayfalarımızda daha önce yer verdik.

Kast edilen Turgay Develi ise Develi bu süreçte kendi samimiyetinden ortada fol yok yumurta yokken sorgulatacak konuma getirdi kendisini. Ne ilginçtir ki; Gökoğlu ile buluştuktan sonra aday olmadığı basına yansıdı. Belki de Develi'yi Gökoğlu püskürttü.

Elbette yönetimden bu yönde açıklamalar gelmeyecektir.
yavuzy dedi ki…
sporcukurova kendi sınırlarına dayandığını gösterdi bu tavrıyla. Eleştiri yapıp yapamayacaklarına bile karar veremiyorlar. Zaten eleştirecek güçleri yok. Çünkü buna dair bir perspektifleri yok. Bakış açıları yok. Bugüne kadar hiç eleştirmeyip, birden böyle bir yazıyı yayınlayınca ne yapacaklarını şaşırdılar bence. Bu olayın bir boyutu.

Diğeri; Abdullah Ay, kimdir bugüne kadar Demirspor için ne yapmıştır? Bunları bilmiyoruz. Harbi Demirsporlu olabilir. Ama bugüne kadar hiç bir konuda ses çıkarmayıp şimdi isyan bayrağı çekmesi, bence ucuz kahramanlık yapmaktan başka birşey değil.

Yazıda Gökoğlu'nu ve yönetimleri eleştiriyor. Tamam. Bunlar bugün mü geldi kulübe? Yıllardır oradalar. Asıl hedef, ona doğrudan karşı çıkmayan Demirspor tribününe sallamak gibi geldi bana. Tribüne laf etmek için Gökoğlu'nu ya da yönetimi aracı kullanmış.
Onur BİÇER dedi ki…
Ben öyle algılamadım, bu yazıyı yönetime getirilen bir eleştiri olarak düşünüyorum ama Selahattin AYDOĞDU'nun istenmemesi nedeniyle taraftara sallamak istiyorsa Abdullah AY önce çıkıp net olarak tavrını, tarafını ortaya koymalıdır.
kebabman dedi ki…
Bence Abdullah Ay'in bu yazisi sistemin tam olarak nasil isledigini bilmediginden kaynaklanmaktadir.Sistemin isleyisini bilen yazarlarimizin neler yazdigini zaten biliyoruz.
Bugune kadar hicbir konuda ses cikarmayip simdi isyan bayragi cekmesi ucuz kahramanlik yapmaktan baska birsey degil cumlesi cok ama cok agir bir tanimlama olmus Yavuz.
Olaylarin icine gireli 1 sene olmus ,hadi diyelim 2 sene olmus bir televizyoncu ve mac sunucusu icin yeterince arastirma yapilmadan yapilmis bir yorum diye dusunuyorum.
Maalasef Abdullah Ay'da yakin gelecekte lanet olsun diyecektir,ne haliniz varsa gorun diyecek ,buyuk ihtimalle tecrubeli sinifina girecektir :(
kebabman dedi ki…
Ekleme yapilmasi gerekirse yaziyi samimi buldum.Kendisininde bildigimiz diger televizyoncular ve yazarlar gibi olmasin isteniyorsa,zaman verilmesi ,sahip cikilmasi taraftariyim.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Abdullah Ay'ı hiç tanımam ama yazısını içten buldum. Şefik abiyle aynı fikirdeyim. Kendisine zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
türkayADS dedi ki…
Yazı bana da ucuz kahramanlık gibi geldi. Eleştirilerin ardında yatan Selahattin Aydoğdu'nun aday olamayışı. Turgay Develi'yi kastettiğini sanmıyorum.
-Demirspor'u kullananları yakında herkes görecek, öğrenecek- kim abi bunlar madem bu kadarına cesaret ediyorsun, bi zahmet sen söyle de şimdi öğrenelim. Nedir bu gizem çabaları?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.