Ana içeriğe atla

Bekir ÇINAR

Adana'da yaptığım görüşmelerde en fazla rahatsızlık duyulan hususlardan birinin taraftarın Bekir ÇINAR'a duyduğu sevgi olduğunu gördüm. Yöneticilerin daha doğrusu tek kimliği taraftarlık olmayan kesimlerin Bekir ÇINAR'a duyulan sevgiye anlam veremediğini sezinledim.

Bu kişilerle yapılan görüşmelerde ağırlıklı olarak Bekir Bey'in mali yaşamındaki düzensizlikler ile Demirspor'u çok ricacı bir konuma getirmesi hakkında eleştirilerde bulunulduğunu gördüm.

Yapılan bir diğer eleştiri ise geleneksel olarak yapılması planlanan Bekir ÇINAR turnuvasının diğer Demirspor büyüklerine haksızlık olduğu yönünde. Açıkçası bu eleştiriye ben de katılıyorum. Tamam Bekir ÇINAR aşağıda belirteceğim ve saymayı atlamış olduğum birçok sebepten ötürü önemlidir, ama Demirspor'un tek önemli şahsı da değildir, en önemli şahsı da değildir. Bekir ÇINAR turnuvası yerine Demirspor'un Değerleri Turnuvası yapılsaydı çok daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum.

Bekir Bey'in mali anlayışına ilişkin duyduklarımız ve gördüklerimizin üzerine fazla söz söyleyecek durumda değilim. Eleştirenler büyük ölçüde haklılar.

Bekir Bey'in Demirspor için çok fazla ricacı olmasının kulübümüzü küçük duruma düşürdüğü eleştirisini de haklı buluyorum.

Şimdi ancakları sıralayalım:

1-) Bugüne kadar Demirspor'u kapıkulu haline getiren yönetimlere inat belediyeye geç de olsa tepki gösteren tek yönetim Bekir ÇINAR yönetimi olmuştur. Hatta utanmadan belediye spor fonu diye bir şey yoktur, demiştir de ÇINAR yönetimi belgesiyle var olduğunu kanıtlamıştır.

2-) Zorunlu dahi olsa takımdaki tecrübeli futbolcuları gönderip, devre arasında transfer yapmayan, bunun yerine alt yapıdaki futbolculara gerçek anlamda forma şansı veren yönetim ÇINAR yönetimi olmuştur. Bu gençlerle destekli takım için basında küme düşeriz denmesine, gol attığımızda yeterince sevinmeyen kesimleri görmemize inat play-offlara kalınmış, şampiyon takıma penaltılar sonrasında elenilmiş, inadına gençlerle başarılı olabilineceği kanıtlanmıştır.

3-) Kulübün resmi sitesi yenilenmiş, çok eksiği olmakla birlikte güncel bir site haline getirilmiştir.

4-) Takım çalgıcılar takımı olmaktan çıkarılmış, tek tip kıyafet giymeye başlamıştır.

5-) Ciddi anlamda kalıcı gelir sağlanmasına çalışılmış, herkesin üstlendiği proje Garanti Bankası ile anlaşılmak suretiyle hayata geçirilmiş, sonrasında yenilenmiş İş Bankası ile anlaşılmıştır. ÇINAR yönetimi başarısız uygulamaları ve kentin duyarsızlığı sonrasında kalıcı gelir anlamında katkı sağlayamamış olsa da ilk kalıcı gelirimizi ortaya koymuştur. Şu anda İş Bankası ile kulübümüz halen çalışabilecek konumda olmasına karşın yönetimler buna lüksleri varmış gibi sırtını dönmektedirler.

6-) Çok cüz'i bir rakama da olsa nesine.com ile anlaşılmış, sırta dahi olsa ayıp kısmen giderilerek forma reklamı almamız sağlanmıştır. Göğsümüze de reklamsız çıkmaktansa LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı'nın ücretsiz reklamları alınmıştır. Şu basit uygulamayı dahi şu anda düşünebilecek bir yönetim yoktur.

7-) Taraftara efsane Muharrem GÜLERGİN forması yaptırılmıştır. Forma çok kötü dizayn edilse de taraftarın sesine kulak verilmiştir.

8-) ADS Plaka projesi devreye sokulmuş, ancak proje alenen baltalanmıştır. Buna ilişkin açıklama yapacağını söyleyenler halen açıklama yapmamışlardır. Kulübümüz en az 250 bin TL gelirden mahrum edilmiştir.

9-) Ölü şehir sezon açılışı ile canlandırılmaya çalışılmıştır.

10-) Taraftarın arzularına uygun olarak Livorno kentimizde ağırlanmış, sesimiz Adana'yı aşarak dünyada yankı bulmuştur. Demirsporlunun ufku Adana'yı aşmıştır. Ancak organizasyon kötü yönetilmiş ve maddi zarar oluşmasına yol açmıştır.

11-) Giderlerin azaltılması için ciddi çaba harcanmıştır. Örneğin temlik yükünden kurtulmak için formuller üzerinde çalışılmış, hatta Spor Toto idaresi ile görüşmeler yürütülmüştür. Ancak sonuç alınamamıştır.

12-) Adana'nın uyanması için yönetim ve taraftar el ele Kebap ve Şalgam günlerini başlatmıştır. Ancak rahmetlinin adından rahatsız olanlar bir şekilde bu organizasyonun devam etmesine sıcak bakmamaktadırlar.

13-) 28 Mayıs gecesi tarihimize kara bir gün olarak geçmiştir. Yardım gecesinde Adana kulaklarını tıkamış, yönetime sırtını dönmüştür. Bekir ÇINAR, yaptığı açıklamada Bekir'e güvenmesem de onu sevmesem de Demirsporluyum diye yardımda bulunacak olanlara bu imkanı vermiş, ancak Demirsporluluk kısmen dahi olsa cüzdana yansımamıştır. O gün yönetimi yalnız bırakanlar bugün Demirsporluluk dersi vermeye kalkmaktadırlar.

14-) Kongre üyelikleri düzenlenmiş ve altın üyelik getirilerek kulübe gelir sağlanmaya çalışılmıştır. Demirspor'a yılda 1.000 TL verecek 500 adam koca Adana'dan çıkmamıştır. Yönetim de bu işi sulandırmış ve fahri üyelik adı altında dünyanın adamını kongre üyesi yapmıştır.

Sonuçta Bekir ÇINAR ölmüştür. Ancak ölümüyle doğmuştur. Bu anlattıklarım o kadar basit şeyler ki; elinizde imkan varken yapmazsınız, ondan sonra yapanı yerden yere vurursunuz. Hataları eleştirin tamam ama yiğidin de hakkını verin bir zahmet.

İşin üzücü yanı, yakın zamanda aynı şekilde Muharrem GÜLERGİN'i dahi savunmak zorunda kalacak olmamdır. Demirspor'un değerleri için, ideallerimizdeki Demirspor için fikir savaşına devam ediyoruz. Bazıları asla yılmaz...     

Yorumlar

Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Rahmetli Bekir abi adına düzenlenen turnuvayı (daha doğrusu ona verilen değeri) eleştirenler Muharrem Gülergin için ne yapmıştır! Muharrem Gülergin adına hayata geçirdiğimiz hatıra ormanına dönemin Başkanı ve yöneticileri tarafından "Aytaç Durak" isminin verilmesi önerilmiştir! (Verdiğimiz cevabı söylememe gerek yok sanırım). Ne kadar eleştirsek de içimizden yetişmiş bir değer olan Fatih Terim adına yapılmış tesislerin adı Aytaç Durak olarak değiştirilmiştir. Muharrem Gülergin'in senede bir kez mezarı başında anılması organizasyonunu bile her yıl rahmetli Ali Hoşfikirer yapmaktaydı. Herşeyi bir kenara bıraktım, koskoca Adana Demirsporun 65. yıl balosunu düzenlemek bir internet sitesine mi kalmıştı! Oturup ahkam kesmeyi severler. Eleştireceklerine daha iyisini yapsınlar. 65. yıl gecesini Aytaç Durak'a plaket vermedik diye oturduğu yerden eleştiren Belediyemizin önde gelen ağabeylerine "biz bu kadarını yapabildik, 66.yıl gecesini görkemli bir şekilde siz yaparsınız bizim de göğsümüz kabarır" dediğimde "yapacağız tabii, hem de en iyisini yapacağız" diye bize aklı sıra meydan okumuştu. 72 yılımızı kutlayacağız, beyefendiler hala hazırlık içindeler sanırım!!!
selimoz87 dedi ki…
onur bey bu yazınızda kimleri hedef aldığınızı anlamadım, bir çınara bu suçlamaları yapanlar kimler. adana dışında bazı şeyleri takip etmek zor oluyor.
Onur BİÇER dedi ki…
Selim Bey isimler değil kesimler önemli. Bu görüşler görüşme yapmadığım birçok kesim tarafından da kabul görüyor. O nedenle adresini buluyor. Özel görüşmelerim için gizlilik hakkımı kullanıyorum.
dr.hulusi dedi ki…
İlk olarak Bekir Çınar turnuvasından rahatsızlık duyulmasını hiç yadırgamadığımı söylemeliyim,hatta ne zaman yüksek sesle tepki gelecek diye beklemekteydim,bugün adı İhsan Sabancı olan altyapı sahasına ve müzeye Muharrem Gülergin ve İhsan Sabancı adını teklif ettiğimizde camianın ağır(!) topları Coralı,Yaşarı ve dahi adını duymadığınız bir dünya sağ olan büyüğümüz darılır diye konmasın demişlerdi,Alpaslan güzel özetlemiş ama bir iki kelam daha edeyim,bir başkan çıkmış Fatih Terim adını Aytaç Durak yapabilmiştir,Terimi seversiniz sevmezsiniz ama oraya adını dikip indirmek hiç şık olmadı..
Adana Demirspor kulübünü iki defa süper lige çıkarmış Ali Hoşfikirerin Adana Demirspor kulübünde resmi bile yoktur,çünkü kulüpte yönetime kim gelirse tüm eski nostaljik resimler indirilip kendisini şimşekler grubu önünde yumruk şov filan yaptığı resimleri asmaktadır..
Kongre üyelikleriyle bu kadar oynanan,onursal üyeleri her yıl değişen,hami ve fahri başkanları siyasi ve ekonomik rüzgarlara uygun 6 ayda bir değişen bir yapıda neyi konuşuyoruz ki aslında..
Ayrıca Bekir Çınarın ekonomik yapısından,mali durumundan bana ne,bu konu ailesini ilgilendirir,Adana Demirspor başkanı olarak çok fazla yardım dilenme,siyasiye yağ çekme ve yalvarma uzmanı Adem Atılgan'dır,rahmetli Bekir abiye bu konuda laf diyen halt etmiş..
Son olarak Bekir Çınar turvuvasını çekemeyenler,hangi değerimiz adına istiyorlarsa yapsınlar,biz de aynı desteği verelim,hatta teşekkür edelim,yapılmış işlere bok atacaklarına kendileri de birşeyler yapsın,söz biz bok atmayacağız..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.