Ana içeriğe atla

Altyapı

Adana'da yaptığım görüşmelerde, görüştüğüm çevrelerin bazı hususlardaki duyarlılığımızın abartılı olduğu yönünde tepkiler aldım. Bunlardan birisi altyapıya ilişkindi.

İleri sürülen tezleri ve yanıtlarımı buradan da paylaşayım ki; hem neden alt yapıya önem verdiğimiz ortaya açık bir şekilde konulsun, hem de bu konuda bize sitemlerini ileten dostlarımız ve görüşme yapamadığımız kişiler konuyu bu açılardan da değerlendirsinler.

Eleştiri-Altyapı bahsettiğiniz kadar da iyi değil. İyi olsa idi o formayı söker alırdı, kimse de sırtından çıkaramazdı.

Cevap: Altyapımız her sene Türkiye şampiyonasına katılıp derece yapıyor. Gençlerbirliği, Altay, üç İstanbul takımı ve Trabzonspor gibi takımlarla çekişiyor. Bu takımların önemli bölümünü de ısrarla alt ediyor.  Bu takımların alt yapısındaki oyuncular kendi A takımlarında kısmen forma bulsalar da genelde süper ligde ve 1. ligde forma giyiyorlar. Biz daha düşük bir ligdeyiz ve altyapımız bu takımlarla çekiştiğine göre altyapıdaki futbolcular da A takımda şans bulmayı hak ediyorlar.

Eleştiri- Gençlerin altyapı maç sonuçlarını çok abartıyorsunuz. Önemli olan A takıma katkı koymalarıdır.

Cevap: A takımı belirtilen süper lig ve 1.lig takımlarıyla oynayacak liglere çıkarttınız da biz mi görmedik? A takıma katkı koyamamaları gençlerin değil, yönetim ve onların getirdiği teknik ekiplerin suçudur.

Eleştiri- Gençler kritik maçların ağırlığını kaldıramayabilirler.

Cevap:16 yıldır A takımına genç oyuncu veremeyen Demirspor'un hali ortada. Leblebi gibi ligde kepaze olacaksak bırakalım gençlerle destekli takım kepaze olsun, en azından paramız cebimizde kalır. İyi bir genç kuşak da yakalarsak hem gelirimiz artar hem geleceğimiz kurtulur. Deneyimli futbolcular kritik maçlarda farklı ağırlık noktalarına eğiliyorlar sanki.

Eleştiri- Altyapı Demirspor'un çiftliğidir. Çok fazla sayıda hoca istihdam edilmekte, Demirspor üzerinden iş yapmayan adamlara kaynak aktarılmaktadır. Eş-dost telkinleriyle altyapıya oyuncular doldurulmakta, profesyonel anlamda futbolcu alımı yapılmamaktadır. Bunları yazacağınıza tutturmuşsunuz, altyapının sonuçları. Bu şekilde yönetilen altyapıdan hayır gelmez.

Cevap: Bu hususta yorumda bulunamam çünkü ısrarla kulübün içine alınmıyoruz. Israrla sorularımıza cevap bulamıyoruz. Demirspor'un yönetimleri korkak davranıyor. Demek ki; varsa böyle bir düzen bu düzenden kendileri de faydalanıyorlar. Bize belge verin, yazalım. İmkan verin araştıralım. Ayrıca alt yapı çiftlik dahi olsa başarılıdır. Düşünsenize çiftliğin modernize edildiğini. Bizi kimse tutamaz.

Eleştiri- Gençler alt liglere kiralık olarak verilmeli, piştikten sonra takıma dahil edilmelidir.

Cevap: Biz yeterince alt liglerdeyiz. Pişmiş hatta yanmış futbolcularla rezil olmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Üstüne üstlük borç hanemiz kabarıyor. Gencimiz pişecekse bizde pişsin. Yok kiralık verilecekse sözleşmesine oynatma şartı konulsun, kiralık oyuncuları sürekli izlemek için dürüst, parayı ön plana çıkarmayacak izleme ekipleri oluştursun. Yönetimler bu izleme ekiplerine tam destek versin ve kiralık giden oyuncu Demirspor'un kapılarının kendisine kapanmadığını, kaşar, ruhsuz futbolcular için gençliğinin yem edilmediğini bilsin.

Bu eleştiriler sonrasında cevaplardan da anlaşıldığı üzere: SONUNA KADAR ALTYAPI 

Diğer eleştiriler Bekir ÇINAR ve Muharrem GÜLERGİN ile ilgili idi. Bunlara da ilerleyen yazılarımda değineceğim.

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Aslında altyapıya karşı, "üstyapıda" bir önyargı olduğu açık. Yoksa bu çocuklar bu kadar dışarıda bırakılmaz. Bir kulüp kendi altyapısına mesafeli duruyor; dahası kötülüyor! Bu yıllardır böyle...

Bence altyapı değil, üstyapı, A takım bir çiftlik durumunda. Kimse bu tatlıhayatı bırakmak istemiyor. Heryıl kadro baştan aşağı değişirken bu tatlıhayatın-çiftliğin hayatı da yenileniyor, güzelleşiyor. Üstteki çiftlik, alttaki çiftliği(!) beğenmiyor.
İbrahim İlya dedi ki…
bence sorun yönetimde falan değil, anlık düşüne(meye)n zihniyette! kulübe neler yaptığı ortada olan birinden medet uman zihniyette!
kebabman dedi ki…
SONUNA KADAR ALTYAPI...Ust yapinin mevcut halinden memnun olup gencleri hor gorenler, binbir turlu mazeretler ,elestiriler sunduklarinda PEKALA sizce firsat verilseydi bizim gencler 15 senedir disaridan transfer edilen futbolculardan daha kotu performans gosterebilirmiydi sorusuna cevap bulmakta zorlaniyorlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.