Ana içeriğe atla

Galatasaray Maçına Dair...

Bir yandan kulübün kendi gündemi, diğer yandan taraftarın kendi gündemi... İkisi birbirinden ne kadar kopuk!

Galatasaray maçı için heyecanlanan önemli bir kesim var. Gerek İstanbul'a deplasman yapmak, gerekse kişisel tarihleri gereği Galatarasay'la oynamak bunda etkili olabilir...

Galatasaray'ın Adana Demirspor'la yolları eskiden beri sıkça kesişir. Bunda birinci neden tabii ki su topu meselesi. Muharrem Gülergin'in önderliğinde başlayan yüzme ve sutopu efsanemizin -ki Yenilmez Armada adını alan ekiptir- en önemli rakibi Galatasaray'dı. Yüzücülerimizi, sporcularımızı İstanbul'a kaçırma girişimlerinde bile bulunmuşlardı.(Daha önce blogta yayınladığımız Ayhan Karataş'la ilgili gazete küpürünü hatırlayınız.) İstanbul'un herşeyin merkezi olma eğilimine karşı, sutopunda (nah!) olmasının tek engeli Adana Demirspor'du!

Ardından Demirspor'un parlayan yıldızı Fatih Terim'in Galatasaray'da oynaması ve o kulübün simge isilerinden biri olması, keza Demirspor altyapısından yetişip Ankaragücü'nde yıldızı parlayan Hasan Şaş'ın da uzun yıllar süren Galatasaray macerası bu yakınlığın diğer belirgin örnekleri. Ancak Terim'in Demirspor'la bağlarını neredeyse tamamen koparması, Adana'yı ve Demirspor'u unutması; Şaş'ın da kısmen bu noktada olması, bizim için temel belirleyici unsur.

Sıcağıyla Acısıyla Adana Futbolu kitabına da Galatasaray'la yolları kesişmiş birçok isim katkı sundu. Rahmetli Coşkun Özarı başta olmak üzere, Eser Özaltındere, Turgay Renklikurt bu isimlere örnekti.

Galatasaray maçında hatırlanması,hatırlatılması gereken çok anektod var. Ama bunların başında Yenilmez Armada'nın Adana Demirspor olduğu gerçeği geliyor. Birkaç maç üst üste kazanıp kendilerin bu ünvanı uygun gören GS Basketbol Takımı'nın tarihi altüst etme çabasına karşı, unutkan zihinleri uyandırmak gerek.

İstanbul Tayfası'ndan Yalçın Elbeyli'nin önerisi gayet uygun: Takım sahaya "Yenilmez Armada Adana Demirspor'dur" pankartıyla çıksın! "29 yıl üst üste 17 yıl namağlup!". Onun dışında kulüpten veya başka mecradan Terim veya Şaş'la ilgili ekstra bir girişim olmamalı. Öne çıkarılacak birşey varsa o da Demirsporlulukla ilgili olmalıdır.

Yorumlar

tayfun avcı dedi ki…
Umarım ilgili kişiler gerekli girişimlerde bulunur ve Demirspor sahaya "Yenilmez Armada Adana Demirspor'dur" pankartıyla çıkar.

Bir diğer konuda benim şahsi düşüncem taraftarın mutlaka Fatih Terim'e göndermede bulunan bir pankart açması olacaktır. İnternette bununla ilgili gördüğüm en güzel ifade ise: "VEFASIZlığa bulamadık bir TERİM!"
FethiyeliADSliler dedi ki…
Bence en güzel pankart HASTA SIEMPRE (sonsuza dek) OLAN DIR.

Fethiyeden geliyoruz 2 kişi bizi de sayın ..
cinobili01 dedi ki…
Abi başkan Akdeniz Tv'ye bağlandığında,Fatih Terim'e jest yapacaklarını,hatta kadın ve çocuklara GS forması dağıtmayı düşündüklerini söyledi.Ayrıca futbolcuları Fatih Terim ile ilgili bir pankartla sahaya çıkartacaklarına eminim.
Onur BİÇER dedi ki…
O haberi duydum da resmiyete binmesini, haber sitelerine düşmesini bekliyorum. Yönetim bizi küçük düşürmeye devam ediyor. Hem İstanbul'da ağırlanacağımız için, hem de Galatasaray'a önemli kişileri kazandırdığımız için, Coşkun ÖZARI gibi bir değeri paylaştığımız için Galatasaray'ın bizi onurlandırması gerekirken, biz inatla onları onurlandırıyoruz. Güce tapar bir izlenim veriyor yöneticilerimiz. Ama önce bir onaylansın bakalım bu duyduklarım.
yavuzy dedi ki…
Jest yapan taraf olmak için bu çaba nedir, anlamıyorum. Terim jest yapsın ve Demirspor forması dağıtsın GS'li kadın ve çocuk taraftarlara... Biz de alkışlayalım.
Yergökmavi dedi ki…
Sevgili Onur Biçer kullandığın şu ifade öyle çok şey anlatıyorki "Güce tapar bir izlenim veriyor yöneticilerimiz." Nedir bu güce tapma?Bir zamanlar Aytaç Durak,Mustafa Tuncel,Şimdilerde yine Mustafa Tuncel. Yıllardır hep bunlardan soruldu bu kulüp.İnsanlar adaylığını açıklarken bile bunlara danıştı.
Bekir Çınar'la bir ara dönem oldu.Rahmetliyide harcadılar ve onunda ekonomik olarak gücü yetmedi.
Şimdi sivil bir yönetim gelsede bunlardan feyz aldığı sürece yine bağımsız olamayacağız.Düşünsel ve edimsel olarak bağımsız olduğumuz gün artık kurtulduğumuz gündür..

Bu ekonomik ve bağımsız düşünemeyen yönetimler olduğu sürece başarısız ve itibarsız olamaya mecbur kalacağız.

Sanıyorum bu yönetimin, "Aman canım GS lütfen rica ediyoruz bizi farklı yenme" gibi bir düşünce..

Yensemde yenilsemde bunun onurluca olmasını isterim...
Yergökmavi dedi ki…
Sevgili Tayfun Avcı sanırım öyle bir pankart gurup tarafından yazılıp asılabilir...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.