Ana içeriğe atla

Çankırı'ya Gideceklere...

Haftasonu Çankırı'ya gitmeyi planlıyoruz. Bize ulaşmak için demirgibiyiz@gmail.com'a mail atabilirsiniz.

Çankırı'da yaşayan Demirsporlulardan Alpaslan Kuşvuran abimizin yorumlarını sizlerle paylaşıyorum:

"Bu hafta sonu Çankırı'ya maça gelecek arkadaşlar için bazı genel bilgiler vermek istiyorum. Çankırıspor maçlarını küçük denilebilecek bir stadyumda oynamaktadır. Kapalı ve maraton tribünlerden oluşan stadyumda kale arkası tribün yoktur. İl güvenlik kurulu tarafından alınan karar gereği (maçlarına çok fazla ilgi olmadığı için) maraton tribüne seyirci alınmamaktadır.

Rakip takım taraftarları kapalı tribünün bir köşesinde demir parmaklıklarla ayrılan alana alınmaktadır. Çankırı 70 bin nüfuslu tipik bir İç Anadolu kentidir. Maçlara ilgi yok denecek kadar azdır. Kendilerini "Yarenler Grubu" (yanılmıyorsam?) olarak takdim eden yaklaşık 25-30 kişilik bir taraftar grubu maçlara düzenli olarak gelmektedir.

Bilet ücreti 3 TL (Bu yıl 5 TL olmuş) olmasına karşın en fazla 200-300 kişiye oynamaktadırlar. Takımlarının kötü olmasının da etkisi ile maça etki edecek bir seyirci baskısı genellikle söz konusu değildir. Bu yıl hiçbir maçlarına gidemedim, nasıl oynuyorlar bilmiyorum. Stadyumun zemini iyi denilebilecek düzeydedir. Bunun da bizim açımızdan avantaj olduğunu düşünmekteyim. Tribün sahaya yakın olduğu ve kale arkası olmadığı için tezahüratlarla maça etki yapabileceğimizi düşünüyorum.

Stadyum otogara ve tren istasyonuna yürüme mesafesindedir. İstanbul ve Ankara dışında direk otobüs seferleri yoktur ama Ankara'dan saat başı araç bulunabilir. Ankara-Çankırı arası otobüs ile 2 saat sürmektedir. Çankırı Güven ve Çankırı Özlem firmaları kentin otobüs firmaları olup, Kastamonu Özlem ve Metro Turizm'in Kastamonu arabaları ile Ulusoy otobüs firması ile de gelinebilir. Gerek öğrenci sirkülasyonu, gerekse Ankara'da yaşayan Çankırılıların hafta sonu hareketleri ile Pazar günü otobüslerde yer bulmakta sıkıntı yaşanabilir. Özellikle maça gelmek isteyen arkadaşların maç sonrası dönüş biletlerini mutlaka önceden yer ayırtıp maç günü de erkenden almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Araba ile gelecek arkadaşlar için Ankara-Çankırı arası 130 km'dir. Havaalanı yolunu takip ettikten sonra Ülker fabrikasının oradan sağa dönerek (Akyurt-Kalecik yönü) Çankırı yoluna çıkılmaktadır. Buradan sonra kat edilecek mesafe 110 km olup, hiçbir yere dönmeden doğrudan Çankırı'ya ulaşılmaktadır. Yolun tamamı bölünmüş yol olmakla birlikte birçok yerde gizli buzlanma riski olduğu için ve asfaltın kalitesinin de iyi olmadığı göz önüne alınarak 110 km'den fazla hız yapılmamasını şiddetle tavsiye ederim. Rakip takım tarafını bilmiyorum ama stadyumda küçük bir büfede çay, su, simit, çekirdek ve bisküvi türü yiyecekler satılmaktadır ancak yine de maça gelmeden önce karnınızı doyurmanızı öneririm. Çünkü stadyum çevresinde yiyecek bulmak çok zordur. Kayseri ve çevresinden özel araçları ile gelmeyi düşünen arkadaşların ise Kayseri-Kırşehir-Kırıkkale-Kalecik-Çankırı Yolu'nu kullanmalarını tavsiye ederim. O yolu geçen ay kullandım, son derece rahat bir yol. Çankırı'da görüşmek dileğiyle... 1-0 olsun, bizim olsun..."

Yorumlar

yergökmasmavi dedi ki…
kendilerine anadolunu mavi şimşeği derler extradan belirtelim :)
Semt Aşığı dedi ki…
Münferit deplase insanın el kitapçığı yazılarından birini okur gibi oldum.Ne çoks evindim :)
Bu arada uzun zamandır ziyaret etmiyorum hem bi özür hem bi merhaba demiş olayım.
Çankırıdaki Alparslan abiyede selamlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.