Ana içeriğe atla

Çankırı'ya Gideceklere...

Haftasonu Çankırı'ya gitmeyi planlıyoruz. Bize ulaşmak için demirgibiyiz@gmail.com'a mail atabilirsiniz.

Çankırı'da yaşayan Demirsporlulardan Alpaslan Kuşvuran abimizin yorumlarını sizlerle paylaşıyorum:

"Bu hafta sonu Çankırı'ya maça gelecek arkadaşlar için bazı genel bilgiler vermek istiyorum. Çankırıspor maçlarını küçük denilebilecek bir stadyumda oynamaktadır. Kapalı ve maraton tribünlerden oluşan stadyumda kale arkası tribün yoktur. İl güvenlik kurulu tarafından alınan karar gereği (maçlarına çok fazla ilgi olmadığı için) maraton tribüne seyirci alınmamaktadır.

Rakip takım taraftarları kapalı tribünün bir köşesinde demir parmaklıklarla ayrılan alana alınmaktadır. Çankırı 70 bin nüfuslu tipik bir İç Anadolu kentidir. Maçlara ilgi yok denecek kadar azdır. Kendilerini "Yarenler Grubu" (yanılmıyorsam?) olarak takdim eden yaklaşık 25-30 kişilik bir taraftar grubu maçlara düzenli olarak gelmektedir.

Bilet ücreti 3 TL (Bu yıl 5 TL olmuş) olmasına karşın en fazla 200-300 kişiye oynamaktadırlar. Takımlarının kötü olmasının da etkisi ile maça etki edecek bir seyirci baskısı genellikle söz konusu değildir. Bu yıl hiçbir maçlarına gidemedim, nasıl oynuyorlar bilmiyorum. Stadyumun zemini iyi denilebilecek düzeydedir. Bunun da bizim açımızdan avantaj olduğunu düşünmekteyim. Tribün sahaya yakın olduğu ve kale arkası olmadığı için tezahüratlarla maça etki yapabileceğimizi düşünüyorum.

Stadyum otogara ve tren istasyonuna yürüme mesafesindedir. İstanbul ve Ankara dışında direk otobüs seferleri yoktur ama Ankara'dan saat başı araç bulunabilir. Ankara-Çankırı arası otobüs ile 2 saat sürmektedir. Çankırı Güven ve Çankırı Özlem firmaları kentin otobüs firmaları olup, Kastamonu Özlem ve Metro Turizm'in Kastamonu arabaları ile Ulusoy otobüs firması ile de gelinebilir. Gerek öğrenci sirkülasyonu, gerekse Ankara'da yaşayan Çankırılıların hafta sonu hareketleri ile Pazar günü otobüslerde yer bulmakta sıkıntı yaşanabilir. Özellikle maça gelmek isteyen arkadaşların maç sonrası dönüş biletlerini mutlaka önceden yer ayırtıp maç günü de erkenden almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Araba ile gelecek arkadaşlar için Ankara-Çankırı arası 130 km'dir. Havaalanı yolunu takip ettikten sonra Ülker fabrikasının oradan sağa dönerek (Akyurt-Kalecik yönü) Çankırı yoluna çıkılmaktadır. Buradan sonra kat edilecek mesafe 110 km olup, hiçbir yere dönmeden doğrudan Çankırı'ya ulaşılmaktadır. Yolun tamamı bölünmüş yol olmakla birlikte birçok yerde gizli buzlanma riski olduğu için ve asfaltın kalitesinin de iyi olmadığı göz önüne alınarak 110 km'den fazla hız yapılmamasını şiddetle tavsiye ederim. Rakip takım tarafını bilmiyorum ama stadyumda küçük bir büfede çay, su, simit, çekirdek ve bisküvi türü yiyecekler satılmaktadır ancak yine de maça gelmeden önce karnınızı doyurmanızı öneririm. Çünkü stadyum çevresinde yiyecek bulmak çok zordur. Kayseri ve çevresinden özel araçları ile gelmeyi düşünen arkadaşların ise Kayseri-Kırşehir-Kırıkkale-Kalecik-Çankırı Yolu'nu kullanmalarını tavsiye ederim. O yolu geçen ay kullandım, son derece rahat bir yol. Çankırı'da görüşmek dileğiyle... 1-0 olsun, bizim olsun..."

Yorumlar

yergökmasmavi dedi ki…
kendilerine anadolunu mavi şimşeği derler extradan belirtelim :)
Semt Aşığı dedi ki…
Münferit deplase insanın el kitapçığı yazılarından birini okur gibi oldum.Ne çoks evindim :)
Bu arada uzun zamandır ziyaret etmiyorum hem bi özür hem bi merhaba demiş olayım.
Çankırıdaki Alparslan abiyede selamlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 3 - Sivasspor: 0

Geçen sezonun tersine bu yıl süper bir başlangıç yaptık; üçer gollü, iki de iki. Geçen sezon Giresun'a karşı deplasmanda, Sivas'a da içeride can sıkıntısı yenilgiler almıştık. Onları da düşününce ayrı bir güzellik oldu... Böylece ilk kez Süper Lig'e iki galibiyetle başlamış olduk. Pazartesi maçlarıyla kesinleşecek olsa da yine ilk kez Süper Lig'te birinci sırayı gördük.  Takım cumartesi akşamı makine gibi çalıştı. Oyunu sürklase etti. Genelde sezon başı klişelerinden olan "henüz takım oturmadı/hazır değiliz" mazereti bu sene bize uğramamış oldu. Aynı teknik adam ve tamamen değişmemiş kadronun bunda payı büyük. Vargas'ın yokluğunda 11'e yerleşen Belhanda şansını iyi kullanıyor. Onyekuru-Akintola ile desteklenmiş hücum hattı iyi işliyor. Genelde maçlarda gol yeriz ama bu kez rakibe kaleyi kapattık, o açıdan da iyi bir performans oldu.  Geçen sezondaki çıtayı yukarı taşımak için mücadeleye devam!

İsviçre, Demirsporludur !

Şefik Abi'den beklediğim fotoğraflar flickr'ına düştü. Bizimkiler, Cenevre'de kamp kurmuş durumdalar. İlk maçın içinden ve dışından görüntüler harika. Adana Demirspor, her yerde! Elinize, ayağınıza sağlık hepinizin. Harikasınız! İsviçre, Demirsporludur! O kadar!