Ana içeriğe atla

Yeni Malatyaspor'a Dair...

Yeni Malatyaspor, geçen yıl Malatya Belediyespor'un isim değiştirmesi ile kurulmuş. Malatya Belediyespor, geçen yıl 3. ligten yükselmişti. Malatyaspor'un kötü gidişi (bu yıl 3. ligten düştüler) ve muhtemel borçları nedeniyle bu yola gidilmiş olduğu söylenebilir.

Yeni Malatya sezona, Nihat Balan'ın teknik direktörlüğünde başladı; ardından Ufuk Sarı idaresine giren takım 12. haftada Vedat İnceefe'ye emanet edildi. Vedat'ı futbolculuk yıllarından Galatasaray'dan tanıyoruz. Vedat'ın yardımcılığını da, futbolculuğu "haşarılıkla" geçen bir diğer isim Cafer Aydın yapmış.

Takım devreyi 11. sırada tamamlamış. İkinci devre, 24. hafta A.Sebat beraberliğinin ardından Vedat teknik direktörlükten ayrılıyor. Takım o hafta 9. sırada. Hürriyet'ın haberine göre "İnceefe, bazı işleri dolayısıyla takımdan ayrılmak istediğini belirtti".

Cafer Aydın, Bugsaş mağlubiyeti ile başladığı Malatya macerasında takımı birden şaha kaldırıyor ve arka arkaya 8 galibiyet alan takım playoff potasına giriyor.

Cafer, playoff'u garantiledikten sonraki bir demecinde şunları söylemiş:

"Geldiğim günden bu yana ilk defa oyuncularıma Gebzespor maçında galip gelmemiz gerektiğini söyledim. Bundan önce hep 'futbol oynamaya ve zevk almaya bakın' dedim. Her maçta oyuncularıma, rakibimizin kendimiz olduğunu söyledim. Oyuncularımda sağolsun benim söylediklerimi gerçekleştirdiler. Ben teker teker hepsinin alınlarından öpüyorum ve çok teşekkür ediyorum. Bakıldığı zaman ben biraz gaddar hocayım. Benim kahrımı çektiler. Hakikaten bu süreç iyi geçti ama zor geçti. Biz şu anda ilk etabı tamamladık. Bundan sonra play-off'larda 3 tane final maçımız var. Hedefimiz Malatya'ya şampiyonluğu getirmek. " (http://spor.haberler.com/aydin-hedefimiz-malatya-ya-sampiyonlugu-2695717-haberi/)

Takımın ilk yarıdaki kadrosuyla ikinci yarıdaki kadrosu arasında büyük farklar yok; bir iki ismin değiştiğini görüyoruz. Arka arkaya galibiyetlerin alındığı dönemdeki kadro genelde aynı tertipten oluşuyor ve şu şekilde:

34. MESUT BALKAN
2. MEHMET TOSAK
3. CAN ULUN
5. NEDİM KÖSEOĞLU
6. SERDAR KARKIN
17. RECEP YAŞAR
26. HÜSEYİN KAR
39. ÖNDER DALKIRAN
45. GÖKHAN SİNANOĞLU
49. CEM ÇETİN
61. ENİS KAHRAMAN

Takımın iç-dış saha puanlarında bir denge var. İçeride 35 dışarıda 23 puan toplamışlar. Bizim gibi deplasman özürlü olmadıkları ortaya çıkıyor.

Takımın kadrosu bizimkinden genç (Buna pek şaşırmadık sanırım). Golleri de dengeli dağılmış. Gollerde, 86 doğumlu Hüseyin Kar 8 golle öne çıkıyor. Eski oyuncumuz Serdar Karkın da 5 gol atmış. 87 doğumlu Cihan'ın ve 86 doğumlu Cem'in 5'er golleri var. Önder de 4 gol atmış.

İlginç bir detay, takım 17 nisan'da 1-0 kazandıkları Bandırmaspor maçından dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası almış; nedeni maç sonu seyircilerin sevinmek için sahaya girmesi.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Benim favorim ilk maçta elenir demirspor diye düşünüyorum.
yavuzy dedi ki…
Demirspor'un, beklentileri tersine çıkarmak gibi bir huyu var...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.