Ana içeriğe atla

Tayfun ÖZKAN'ın Cevabıdır...

Tayfun ÖZKAN'ın bize bıraktığı yorum sadece yorum kısmında kalmasın diye yazı olarak aktarıyorum:

Aslında senı tanımadığım halde olaylara bakış açınla gerçekten tahsilli bir zihniyet olduguna inanmıştım... Neyse ki yanılmam pek uzun sürmedi çünkü ben de senin gibi insanlara kolay güvenemeyen biriyim maalasef yine haklı çıktım... Gerçekten günahlarım baya hafifledi sayende böyle bir düşünceyi kaleme dökmek ancak senin gibi ikinci sınıf zihniyetlerin bir düşüncesi olsa gerek... Sen anlayamazsın ama bazen öyle durumlar vardır ki insan bir şeyi çok ister ama olmaz niye biliyor musun çok istediği için... Zannetme ki 2 senede 50 gol atıp her şeyi yapan bir futbolcunun her Tarsus'a geldiğinde ağza alınmayacak küfürler yemesini hazmedecek biriyim... Ama dediğin gibi senin için önemli olan ADS'nin şampiyonluğu DEGİL Tayfun'un bundan sonra n'apacağı,her mac atsa bile her zamanki gibi yaranamayacağı. Eğer öyle bir düşünceye sahip olsam ilk Tarsus maçında dk 88'de topun başına geçip hem kendime hem de ADS taraftarlarına yapılanlara hem golle hem yaptığım hareketle karşılık mı verirdim? Ama ne önemi var senin gib, kalemi alan yazıyor. İnsanları karalamak bu kadar kolay... Allah senin belanı versin bunu bilinçli yazdıysan, yok kızgınlıkla yazdıysan Allah affetsın... Benım vicdanım rahat Allah şahidimdir ölen çocuğumun üstüne yemın ederim...

SEVGİLİ ONUR BİCER senin de rahattır umarım...TAYFUN ÖZKAN

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Yazıya Tayfun'dan başka kimseden yorum almayacağım.

Şimdi eteğimizdeki taşları dökelim Tayfun.

Sahamızda 2-2 berabere kaldığımız maçta bize saç baş yoldurmasaydın, biz şu anda neredeydik? Yükselme grubundaydık.

Deplasmanda 2-0 yenildiğimiz maçta bizi kahretmesen saçma sapan golleri kaçırmasan ne Tarsus'un esamesi okunurdu, ne puan hesaplarına girerdik.

Sahamızda 1-0 yenildiğimiz son maçta bildiğimiz değil de sıradan bir futbolcu gibi davranıp gol kapısını bir açsan sahamızda 3 atardık Tarsus'a. Dikkatini çekti mi Tayfun. Bizim Tarsus'la oynadığımız tüm maçlar final maçı niteliğindeydi. Dönüm maçıydı.

Bu golleri bir defans oyuncusu kaçırmadı. Kusura bakma Tayfun. Sen bu takıma bu maçları kurtarmak için alındın. Senin takımda kalman için yaptığım telefon görüşmelerini, yönetime kurduğum baskıyı bir ben bilirim bir Allah bilir. Yönetimseniz golcünüzü elinizde tutacaksınız dedim onlara. Satın malınızı mülkünüzü tutun bu adamı dedim. Gidin sorun Metin Türk'e, Bekir Çınar'a. Tüm kent takıma sırtını dönmüş, oyunculara beş kuruş ödeme yapılamazken sana verilecek 60 bin TL ile yetinmeyerek 110 bin TL isteyen adamın takımda kalmasının savaşını verdim. Halbuki Demirspor'da kimsenin parası kalmazdı.

Yönetime şunları söyledim o dönemde. Adam çıktığı maçta golünü atıyor mu atıyor. Parasını hak etmiş mi etmiş. Ödeyin o halde. Bunu karakter meselesi etmeyin. Bir camiayı darboğaza itme pahasına bu takımda tutuldun sen Tayfun ÖZKAN. Diğer futbolculardan daha fazla özveri gösterildi sana. İnsanlar senin için herkesten daha fazla terledi.

Sen bunca özveriden sonra çıkıp vicdanım rahat diyemezsin maalesef. Ben kendi başıma bu şüpheye düşmedim Tayfun. Sen düşürdün. Allahının aşkına başını yastığa koy ve düşün. Kaçırdığın goller Tayfun'un kaçıracağı goller miydi? Sana gösterilen özverinin karşılığı mıydı? Sen bizi bu maçlarda yücelteceksin ki; biz senin heykelini dikeceğiz Tayfun. İnsanlar çocuklarına Tayfun adını koyacaklar. Yönetim sana yanlış mı yaptı, o eline kalemi alan yazıyor dediğin ben var ya, ilk ben dikileceğim yönetimin karşısına.
Onur BİÇER dedi ki…
Hava 30 derece. İnsanların beynine güneş geçecek. Gelmişler 15 yıldır bilmem kaçıncı kez bu talihin dönmesi için sizlerden gol bekliyorlar. Atacaksınız Tayfun. Savaşacaksınız. Almış olduğunuz paranın 10 da birini Maraton Tribünü'nde pişenler, Muharrem Gülergin Tribününde yırtınanlar rüyasında göremiyor. Ama sen o parayı hak et diye senin yerine ölüyorlar. Kendin için değil onlar için hak edeceksin. Hak etmek zorundasın. Sen görevini yapsaydın, ben dahil kimse senden şüphe etmezdi.

İkinci sınıf zihniyet vs. demişsin. Önemli değil bunlar Tayfun. Çok daha fazlalarını duyuyoruz yorumlardan. Keşke futbolcular benim kadar efor sarf etseler Demirspor'a. Üstelik de karşılıksız. Taraftar sana küfür etti diye Tarsus'a antipati duyman söz konusu olmayabilir. Ben onların küfür ettiğini biliyorum. Demirspor taraftarının bir kısmı da bize sövüyor. Demirspor'u mu bırakacağım. Sen Tarsuslusun demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ancak değerlendirme yaparken küfürleri bu nedenle dikkate almadım diyorum.

Önemli olan Demirspor'un şampiyonluğu değil demedim Tayfun. Dedim ki; sana güvenimi yitirdikten sonra sen Demirspor'u şampiyon yapsan da şampiyonluktan dolayı seni kutlamayacağım. Yazının o kısmını tekrar oku. Şampiyonluk "senle" gelse ne yazar, gelmese ne yazar dedim.

Ben seni karalamadım Tayfun. Sen görevini Tarsus maçlarında yapmadın. Ben de bunun fotoğrafını çektim. Sen bana ben Tarsus maçlarında görevimi yaptım diyebilecek misin?

Ben bunu bilinçli yazdım Tayfun. Bela andın ya o nedenle vurgulamak için. Sen de yemin etmişsin ben bilerek gol kaçırmadım diye. O nedenle benim yazımın bir anlamı kalmıyor. Yazım o ihtimalin üzerine kurgulandı.

Bak sana bir şey söyleyeyim. İş dünyası futbol dünyasına benzemez. Görevini üç kez yapma koyuverirler adamı kapıya. Ama bak o kadar rahatsın ki; hayatını Demirspor'a adamış adamlara üstelik de görevini yapmadan hem de 4 kez üst üste yapmadan GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE karşı çıkabiliyorsun. Sadece bu imkan için bile bundan sonra görevini eksiksiz yapmalısın.

Ha bir de Tayfun. Sana bir soru ve buna bağlı bir ricam var. Sözleşmende belli bir miktar parayı getirirsen serbest kalacağın yazıyor olsa gerek. O miktar bana düşük geldi. Sen de Tarsus maçlarında görevini yapmayarak yeterince travma ve kayıp yaşattın bizlere. Bence şu serbest kalma maddesindeki tutarı en azından 200 bin TL'ye çıkart da kulüp senin başarından para kazansın. Kulübün üstünden değil, kulüple birlikte kazanın.

Bu olaydan hiçbir yöneticinin haberi yok. Tamamen şahsi duyumlarım ve önerimdir. Sonra benden başka kimseyi sorumlu tutma lütfen.

Son not: Delikanlı adammışsın Tayfun. Çıktın mertçe yemin ettin. Umarım bundan sonra beni utandırır, biz taraftarları da güldürürsün.
TAYFUN ÖZKAN dedi ki…
sevgili onur bicer bu konunun fazla uzamasını ıstemıyorum cunku ben fazla yorumlarla muhatap olan bırı degilim ama ıs hakaret noktasına geldıgınde ıs degısır neyse...gercekten senı fazla buyutmusler yorum yazanlar gozlerınde hala ufak seylerın pesındesın.koskoca sezonu tarsus maclarıyla sınırlandırmıssın neden acaba???1.O ZAMAN BENDE SANA SOYLE DIYEYIM ATTIGIM GOLLERIN PUAN KARSILIGINI CIKAR ONDAN SONRA KOY ADSYI TABLOYA MI DIYEYIM ONUR BICER?2.EN COK BI TARAFIMI YIRTTIGIM MACLAR TARSUS MACLARIYDI NEDEN BILIOMUSUN SENIN BILMEDIGIN BANA YAPILAN HAKSIZLIKLAR OLDU BURDA!3.BANA 4 AYLIGINA ADSDEN 1 YILDA ALDIGIM PARADAN DAHA FAZLA PARA VEREN KULUPLER OLDU AMA BEN NAPTIM VERILEN SOZLERIN YERINE GETIRLMESINI BEKLEDIM GELMEDIGI HALDE FEDAKARLIK YAPIP KULUBUMDE KALMAYI TERCIH ETTIM NEDEN BILIOMUSUN BEN HICBIRZAMAN PARACI OLMADIM AMA NIHAYETINDE BENIMDE ZORUNLULUKLARIM VAR TAKDIR ERDERSIN.4.HICBIR IS KOLUNDA INSANIN KENDISINE AILESINE DOGMAMIS COCUGUNA BELA OKUNMUYO ONUR BİCER.HIC YAKISTIRAMADIM SANA...VE SANA SON SUNU SOYLEYEYIM INANKI ADS ICIN BENIM VE AILEMIN YAPTIGI FEDAKARLIKLARI BILSEYDIN HEYKELIMI DIKMEK ICIN ADS NIN SAMPIYON OLMASINI BEKLEMEZDIN...NE DUSUNURSENIZ DUSUNUN BEN FORMAMI HAKKIYLA TASIMAYA DEWAM EDECEGIM...
Onur BİÇER dedi ki…
Tayfun yükselme grubuna kalamamayı sana yıkmadım. Ama senin de payın var. Bu başarısızlığı esasında kimlere yıktığımızı herkes biliyor. Bin defa yazdık bunu. Alenen yazdık. Ben ne hakla kazandırdığın maçlara bir şey söyleyebilirim. Dünyanın maçını aldın tek başına. Oku kaç defa yazmışsam oku. Diğer maçlarla ilgili tek bir sitemim varsa sana as beni. Ben Tarsus maçlarını söyledim. Şüphem üzerine bir kurgu yazdım ve bunu koydum ortaya.

Yazılarımla büyümeyi hiç istemedim. İnsanların beni büyütmesi de göz önünde olmam nedeniyle hoşuma gitmiyor. Ufak şeylerin peşinde değilim Tayfun. Bu maçları satmış olsaydın bu lafları hak ederdin. Öyle değil mi? Satmadım diyorsun. Bu konuda mutabıkız öyle değil mi? Benim kanıtım var mı, yok. O halde senin söylediğin doğrudur. Ben yanlış hissetmişim demektir. Sözüne söz söylemem.

Ancak kabul edeceksin. 4 maçlık tabloyu ortaya koyacaksın. Bu maçlarda üstüne düşeni yerine getiremediğini, senden şüphe ettiysem bunda senin de payın olduğunu, ben dahil hiçbir taraftara bu sıkıntıyı yaşatmaya hakkınızın olmadığını kabulleneceksin. Kimseyle muhatap olmadın bugüne kadar. Bir tane çarpık demecini görmedim. Geldin, sana saldırı gibi gelen bir yazıya cevap verdin. Aynı dürüstlüğü şimdi de göster, Tarsus maçlarında bizleri üzdüğünü kabul et.
Onur BİÇER dedi ki…
Bak ben yükselme grubunu sana yıkarsam senin hakkını yerim. Ben sana hakkını veriyorum. Başarısızlığını da eleştiriyorum. Nasıl ki sen para ile ilgili fedakarlıklarını burada söylüyorsan ve söz hakkın olduğunu düşünüyorsan, gitmeyeceği maçların kombinelerini almış, sadece kendisine değil, gençler için de almış, zamanını, emeğini, gücü yettiğince parasını bu takıma harcamış, üstüne karınca kararınca kongre üyesi olmuş, ADS Ürünevi'nden her gelişinde alış verişini yapmış, takımın her sorununa eşinden çok zaman ayırmış bir taraftar olarak serzenişte bulunmaya hakkım var. Bunu kabul edin.

Bir kabul, bir inanç, bir savaş neleri değiştirir Tayfun. Bir hissettirseniz bize. O hissiyatla önünüzde sorun koymamak için göğsümüzü siper etmeye hazırız.

Bu taraftar, çoğu zaman parasızdır. Sizlere Elazığ maçında prim verebilmek için seferber oldu bu taraftar Tayfun. Hala bloke bir hesapta topladığımız primler duruyor. O nedenle daha fazla anlamalısınız bizleri.

Sana yapılan haksızlıklar olduysa Tayfun, asla sessiz kalma. Kimsenin sizlerin etini bükmesine izin vermeyin. Hakkınızı sonuna kadar savunun. Uygun düşmez derseniz, bizlerle veya grupla veya ilgililerle temasa geçin. Biz soralım hesabınızı. Huzurlu olun, bize huzur verin.

Zorunluluklarına saygı duyuyorum. Neden paranı istedin demedim. Özveri kıyaslaması yaptım. En fazla sana özveri gösterildi dedim. Paranı istemen suç değildir. Kimse seni suçlu gösteremez. Attın mı 20 golünü. Paranı alacaksın. Asla bunu sorun etmiyorum. Ancak hakkını alırken üzerine titrendiğini, sana özel çaba harcandığını vurgulamak istedim. Bunu görmeni istedim.

Demirspor futbolcu ezen bir kulüp olmamalı. Formasını ıslatan herkes de parasını sonuna kadar almalı. Elbet sen de almalısın. Haksız yere alanlardan daha da önce almalısın. Buna da sözüm yok. Umarım kast ettiğimi anlamışsındır.

Çocuğuna bela okumadım Tayfun. Bir daha oku yazımı. Dedim ki; bilerek yaptıysan çocuğundan çıksın. Bilerek yapmadıysan ben o günahın altına nasıl girerim, insan Allah'tan korkar. Kul hakkından çekinirim Tayfun. Sen de bilerek yapmadığını söyledin. Ben de sözünün üstüne söyleyeceğim laf yok dedim.

Tekrar ediyorum. Beni takım olarak utandırın. Beni mutlu etme borcunuz var.

Bu takımdan bazı oyuncuları gönderdiklerinde bazı kesimler size küme düşersiniz diyordu. Biz çıktık ne dedik. Bizi play offun eşiğine takımın kalan kısmı getirmiştir. Gidenlerin katkısı yoktur. Gençler de güç katacaktır. Ne oldu sonucunda 7 puan fark yaptınız. Savaştınız. Bu gruptaki her takımdan daha güçlü olduğunuzu gösterdiniz. Şimdi neden aynı gücü sahaya yansıtmıyorsunuz?

Bunu bize borçlusunuz Tayfun. Ödeyin borcunuzu. Ben sana o yazımla borçlanmışsam, sanma ki sanal bir insanım. Gün gelir borcumu ödemeye gelirim karşına. Sıkarım elini, bağışla yanılmışım derim. Ancak beni yanıltmak da senin elinde. Sahada ben yokum sen varsın.

Beni yerin dibine sokun. Takım yükselsin, herkes beni lanetlesin umurumda değil.

Heykelimi dikmek için beklemezdin diyorsun ya Tayfun. Son sözün bu. Asla sessiz kalmayın. Kimseye hakkınızı yedirtmeyin. Çıkın ortaya. Ancak size haksızlık yapana, lütfen sahada değil, dışarıda cevap verin. Yoksa başkalarının hakkını yersiniz. Hakkınız yendiyse biz size kalkan oluruz gücümüz yettiğince. Ama artık bizi mutlu edin.

Sence mutlu olmayı istemek küçük işlerle uğraşmak ise evet be Tayfun. Küçük hem de çok küçük işlerle uğraşıyorum. Ben mutlu olmayı özledim. Takımım süper ligde iken babamın tek parmağını elimle tutuyordum. O kadar küçüktüm. Hakkaten küçük işler bunlar. Çünkü lig küçük. Bu ligi büyütecek olan sizlersiniz.
TAYFUN ÖZKAN dedi ki…
tarsus maclarında kacan gollere benım kadar kımse üzülemez bunu samımıyetımle soyluyorum ve 2 gundur uyumuyorum ama vıcdanım rahat cunku elımden gelenı yapmaya calıstım tek uzuldugum o gollerı kacırmam. ozellıkle tarsus maclarında boyle olmasını kalıteme yakıstıramadıgımdandır..sevgili onur,bundan oncekı yılların acısını bu takımdan cıkarmak ne derece dogrudur?ınankı bende daha ıyı sartlarda buraya gelmeyı ısterdım fakat bu sartlara ragmen onur mucadelesı verdıgımızı bılmelısınız..sahada benım yerımde olsaydın neler cektıgımı( her mac)anlardın.az ımkanla cok ıs yapmaya calısıoruz.bu zamana kadar ne kısılıgıme ne futbolculuguma laf getırmedım hangı takım olursa olsun formamın hakkını vermeye calıstım ama artık bu zıhnıyettekı yorumlardan o kadar usandımkı bı takım ıcın bı futbolcu daha nasıl ozverıde bulunur bılemıyorum..neyse cokta uzatmaya gerek yok allah herkesın gonlune gore verır ınsallah.cunku herseyı buraya dokmek yanlıs olur ve zaman alır..kusura bakma daha cevap yazmıcam ne demek ıstedıgımı umarım anlatabılmısımdır..saygılar...
Onur BİÇER dedi ki…
Tayfun ile bir noktada anlaştık. Diyor ki kaçan goller kaliteme yakışmadı. Eyvallah Tayfun. Bana bu yeter.

Geçmişin yükünü size yükledik diye algılamayın. Ama taraftarı anlayın. Sahada daha önceki gibi ölümüne oynayın.

Sözlerine söyleyeceğim söz yok. Çünkü birebir yaşayan sizlersiniz. Umarım sizler de beni ve benim gibi düşünenleri daha da iyi anlamışsınızdır.

Uzatmanın çok da lüzumu yok. Çıkın beni ezer gibi ezin Mardin'i. Benimle savaşır gibi savaşın sahada. Sanki bana ağzımın payını veriyormuş gibi dize getirin şunları.

Artık yazılacak çok şey kalmadı. Seni yıprattım. Ama cevap verdiğin için sağol. Bu sayede biz senin açından baktık olaya. Siz de belki bizim açımızdan bakmışsınızdır. Saygılar benden...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.