Ana içeriğe atla

Adana Demirspor'un Kaşar Taraftarı

Adana Demirspor'da "kaşar" tipte diyebileceğimiz bir taraftar tipi var. Bu kaşar taraftarlar artık mevzuya uyanmış, takım hakkındaki gelişmelerden, basına verilen demeçlerden olayların nereye gittiğini, sonraki aşamaları tahmin edebiliyor. Artık bu işin kurdu olmuş ama hala başkalarınca "süt gibi saf" zannediliyor.

Bilirsiniz, kaşar yapmak için sütü bir kalıba koyup iyice sarmak lazım. Güneş göstermemek lazım, nefessiz bırakmak lazım. Böylelikle dışarıda güllük gülistanlık bir hava varken, o tertemiz süt, içindeki bakteriler sayesinde ve karanlıklar içinde kalarak kaşar oluverir.

Süt artık o kadar temiz ve saf değildir. Başka bir boyuta geçer. Artık kaşarlaşmış olsa da içinde minicik bir umut ışığı taşımaktadır. İşte Demirspor'un bu kaşar taraftarı da eskiden süt gibi safken onbeş senedir kapatıldığı tenekesinde güneşli günler göreceğini ummuştur. Bu umut ışığı çok kırılgandır, geçmişin tecrübeleri hep hüsranı göstermiştir çünkü. Her sene karanlıklar artar, temiz taraftarın isyanı da büyür ama nafiledir. Demirspor babaların, emilerin, dayıların, efsanelerin malı olmuştur, tepe tepe kullanılmaktadır. İyi giden şeylerin arasında minicik bir terslik bile kaşar taraftarı endişelendirmeye yeter. Demirspor adına her zaman güzel şeyler olmalıdır artık, basit mağlubiyetler ise elbette önemli değildir. Kaşar taraftar Demirspor'un sıkıntısını galibiyetler-mağlubiyetler ekseninde aramaz, derdi daha derindedir.

Bu sürecin değişmeyeceğini anlayan taraftar artık kaşarlaşmıştır. Sesinin duyulmadığını, duyulan sesinin ise zamanla aleyhine döndüğünü görmüştür. Halbuki bu kaşar taraftar en ufak gün ışığına muhtaçtı, yine de gidişatı göre göre mevcut gün ışıklarının nasıl boğulacağını görebiliyor. Dünden bugüne atılan adımların, açıklamaların, tavırların, yaklaşımların Demirspor'a nasıl zarar verdiğini objektif, yalın, yalansız anlatabilecek bir taraftardır O.

Adana Demirspor'un kaşar taraftarı artık çok tecrübeli. Öyle ki kahvaltı sofralarında kaşar peyniri gibi birilerine ikram ediliyor. Bunu çok iyi biliyor ama sorun etmiyor. Biliyor ki zaman yine kendisini haklı çıkaracak yeniden.

Kaşar eskidikçe kıymeti artar. En çabuk bozulan ise beyaz peynirdir, bir ara ondan da bahsetmek lazım belki.

Adana Demirspor bu gidişle bir çok taraftarını "eski kaşar" mertebesine ulaştıracak. Tenekelerin kapaklarını böyle tutmaya devam ederlerse olacak olan budur.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Şimdi ben bu yazının ne anlatmak istediğini anlamadığımı söylersem kaşar mı olurum aptal mı:) . Vallaha anlamadım . devamlı sizin ve Onur beyin yazılarını okurum ama ilk defa bu kadar gizemli yazmışsınız ne demek istediğinizi daha açık yazarmısınız ?
mustava dedi ki…
kaşar olabilirsiniz. ama daha kaşar olduğunuzun farkında olmayabilirsiniz. :)

aptal yerine falan koyma gibi bir düşüncem olamaz. kimse kimseyi aptal yerine koyamaz, koymamalı ;)

aslında söylenen çok açık bir şey var: kaşar taraftarı dinleyiniz, ona kulak veriniz. onlar çok görmüş geçirmiştir. hatta şunu da diyebiliriz; herkes geçmiş-gitmiş-bırakmıştır, ama o aynı yerdedir. ölene kadar da demirsporundan ayrılmayı düşünmemektedir.
Adsız dedi ki…
Biz eski kaşar mertebesini bile aştık sevgili Mustava. Bir kimse karısına bile bu kadar uzun bir süre aşık kalamaz iken biz bu takıma yaklaşık 45 yıldır gönül verdik, halen de kalbimiz onunla.Ama ümidimiz hiç bitmedi, bitmez de. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Tam bağımsız Demirspor ya olacak, ya da olacak.

Merih Güvenç
Onur BİÇER dedi ki…
Merih abi, en kaliteli kaşar, en değerli kaşar eski kaşardır. Taze kaşarı tost yapıp yersin ama eski kaşar tost içinde tüketilmez. Öyle kolayca tedarik edilmez, pahalıdır. Eski kaşar iyidir. Nice taze kaşarların dilim dilim tostlara konulup harcandığını görmüşlerdir.

O nedenle abi, markette ne zaman eski kaşar görsem saygı duyarım :)
Adsız dedi ki…
Ozaman topçunun kaşarı kötü, taraftarın kaşarı iyi sonucu çıkıyor burdan :) Kaşar konusunda pozitif ayrımcılık yapılmış hhh
Adsız dedi ki…
Beşinci yorumu bırakan sevgili Adsız.Peynirden pek anlamam ama peynirin sütü bozuk olursa, o bozuk sütten yapılan eski kaşar da bozuk olur. Biz ne yaşlılar gördük (Muharrem Gülergin gibi,Füze Selami gibi, Kartal Yaşar gibi) Hepsinin de mayası sağlam olduğu için yaşlılıklarında da aslan gibiydiler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.