Ana içeriğe atla

İngiltereli


Biz O'nu hiç bir zaman el gibi, yabancı gibi görmedik. Kendimizden, ailemizden ayrı tutmadık. O'na edilen "çirkin" lafları kendimize edilmiş saydık. "El insaf !" dedik. Yazılanlar, söylenenler zalimcedir, zalimliktir, kul hakkı yemektir dedik. Onlar için İngiltereli, bize göre Tapanlı, Adanalı; onlara göre dönerci, bize göre Kebabman Şefik abi.

Onlara göre "uzaktaki İngiltereli" bu hafta onlara yukarıdaki pankartla seslendi. Asla onlarla aynı seviyeye düşmeden, taşlamalı ama zeki bir üslupla. Ona da yakışan bu zaten. Biz de O'nu böyle olduğu için seviyoruz. Mavi ve laciverti Türkiye'nin gündemine oturtan abimize sevgi ve selamlar olsun.

Bir de şu var tabii. Bugün kendi gazetelerinin sayfalarında yayınladıkları resimler ile asıl görüntü kirliliği oluşturanlar elbette bu pankartı beğenmez. Bizim de çirkin bulduğumuz görüntüler var, blogumuzun mavi rengine başka tonlar bulaşmasın diye yayınlamıyoruz. Hatta bazı spor haberleri var ki bu kendini beğenmiş gazetenin, Demirspor'un önümüzdeki hafta kiminle oynayacağını eğer bu gazeteden takip diyorsanız vay halinize! Canınız deplasman yapmak falan ister, sonra soluğu Malatya yerine ne bileyim, Van'da alıverirsiniz. Siz en iyisi gözü kapalı güvenmeyin kimselere.

Demek bu memlekette basın mensubu olmak, gazeteci olmak kolay; sadece renklerin peşinden gitmek, sadece TV'lerde Adana Demirspor ismi görünsün diye binlerce kilometre gitmek, yani taraftar olmak zor.

Demek, Demirsporluyum demek kolay, Demirsporluluğu yaşamak zor.

Yorumlar

Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Yıllar önce spontan olarak ortaya çıkan bir slogandı bu:-)) O günlerde de kullanılması düşünülmüştü, kısmet bugüneymiş. Demek ki yıllar içinde hiçbir gelişme kaydedememiş bu zevatlar. Böyle giderse kaydedemeyecekler de...
kebabman dedi ki…
Guzel sozlerin icin tesekkurler mustava.
Mavi Lacivert renkleri agzima almayacak ,Demirspor'dan bahsetmeyecekmisim ! :-)
Insanlar mumkun olan isteklerde bulunmalidir! :-)
Formamizla,atkimizla Japonya'da Fuji Dagi'nin,Adana'da Hopka Dagi'nin tepesine cikmis birisinden bu istekte hic bulunulur mu? :-)


sevgili demirgibialp,kismet bugunlereymis,sevgililer gununeymis!:-)
mustava dedi ki…
yazık ya, gerçekten yazık!

mavilacivert renkler oyuncak olmuş birilerinin elinde. oyuncak gidecek diye abuk subuk çıkışlar, tehditler...

allah akıl fikir sağduyu versin...
ömer dedi ki…
Hocam şu balcalı otobüslerinin rengini de bir değişsek. Tamam Boz değil, kara da değil ama ne bilim işte, sanki onlardanmış gibi geliyor bana.
Adsız dedi ki…
Olaya tek taraflı bakmayalım. bende mavi lacivert com. a üyeyim. Demirsporlu basın emekçilerine çok ağır hakaret yapanlar var. O yüzden herkes hatasını görecek. Sayın Şefik akkurtta yaptığı hataları görmeli.
mustava dedi ki…
en az on yıldır demirspor ile ilgili olarak gerek basın, gerek taraftar, gerek yönetim konusunda onlarca örneği gözlemledim, bir çok olay yaşadım. şahsi kanaatimdir: şefik akkurtun hatasız bir insan olduğu iddiasında değilim, ama kendisini demirsporluluk konusunda "örnek alınabilecek kişiler" listesinin başlarına koymakta sakınca görmüyorum. ayrıca hatalarının eleştirilmesine karşı çok hoşgörüldür, hatta olması gerekenden de sakindir. bu mizaçtaki bir insanın böyle bir muamele ile karşılaşmasına katlanamıyorum. siz mavilacivert üyesiyseniz, orada size göre yanlış olan şeyler için tepkinizi koymuyorsanız, eleştiri getirmiyorsanız o zaman neden oraya üyesiniz? eleştirdiniz diye üyeliğinizin kaldırılacağını düşünüyorsanız şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kurulduğu günden bu yana -yani on senedir- siteden üyeliği silinen kullanıcı sayısı bir elin parmaklarını geçmez. onlar da sadece küfür etmek amaçlı siteye kaydolan rakip takım taraftarlarıydı zaten. haklarının yendiğini, hakarete uğradıklarını düşündüğünüz basın emekçilerini gönlünüzce savunabilirsiniz.
Jose Marti dedi ki…
"Demirsporluyum demek kolay, Demirsporluluğu yaşamak zor"; güzel özetliyor her şeyi.
Şefik abi'yi pek az tanıyorum. Aylar önce kendisini sert şekilde eleştirdiğim yazıma sakin, saygılı ve yapıcı cevaplar yazan bu insanın eleştirilme kaygısı yok; insan gibi eleştirin ama hakaret etmeyin; hele kendinize gazeteci diyorsanız..
Umarım o yazıyı yazanlar da yanlışlarını anlamışlardır. Kendilerine yakıştırmamış olmalarını diliyorum..
Demirsporluyum demek kolay, Demirsporluluğu yaşamak zor..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.