Ana içeriğe atla

www.Mavilacivert.com Basın Açıklaması

Gazetecilik ve insanlık rezaleti olarak adlandırabileceğimiz yazıya ilişkin www.mavilacivert.com basın açıklaması yayınladı. Bana göre bu rezil yazı kul hakkı yemekle eşdeğerdir ve bu rezil yazıyı biz de kınıyoruz. Aşağıda Mavilacivert'in basın açıklaması yer almaktadır.

25.01.2010
(Ref:BA/2010-01)

Değerli spor kamuoyu...
Bizler, Mavilacivert.Com organizasyonu olarak herşeyden önce Adana Demirspor 'un menfaatlerini düşünmek zorundayız, Mavilacivert.Com 'un kuruluş amacı, vizyonu-misyonu, tüzüğü bunları gerektiriyor. Bu bilinç doğrultusunda bugüne kadar almış olduğumuz tüm kararların, söylediklerimiz ve uyguladıklarımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu göstermek için bugün bu basın açıklamasını yapmak zorunda bırakıldık.24.01.2010 tarihinde “spor01.com” adlı web sitesinde yer alan ve “ ingiltereyi uzak biliriz “ haber başlığı adı altında manşetten verilen haber, sitemizin kurucularından, İngiltere’de ikamet etmekte olan Sn.Şefik AKKURT’un şahsına yönelik hakaretler ile dolu olup, basın ahlakı ve meslek ilkeleriyle asla bağdaşmadığını düşündüğümüz, sokak ağızı ile kaleme alınmış, galiz küfürler içermektedir.

Bizler, tam “ On “ senedir “Mavilacivert.Com” adı altında, Adana Demirspor için yapılması olası en doğru, en faydalı fikir ve uygulamaları her zaman destekledik ve her zaman söylediklerimizin, düşündüklerimizin arkasında olduk. Kimi zaman basın ile birlikte, kimi zaman Basın’ın dahi haberi olmaksızın Demirspor için fayda üretmeye devam ettik.Bugün, kendisini , biz her ne kadar yakıştıramasak da “ gazeteci “ olarak nitelendiren, yaptıkları haberin altına imzalarını, adlarını eklemekten bile çekinen insanların “hakaret “ dolu hatta daha da ileri giderek hayvan benzetmelerinin yapıldığı, hayvan resimlerinin koyulduğu bu yayınlarını, bu yazıyı yazan ve halka yayınlanmasını uygun görenlerin “ Basın Meslek İlkelerine “ açıkça muhalefet ettiklerini görüyor ve şiddetle kınıyoruz.

Saygılarımızla,
Mavilacivert.Com

Yorumlar

doğu demir dedi ki…
mavilacivert com böylesi bir yazıyla karşı karşıya bırakıldığı için üzgünüm...geçmiş olsun...sebebin önemsiz olduğu uslübün yaradılışa yakışmadığını düşünüyorum...bu vesileyle de mavilaciverte birşey söylemek istiyorum...mevcut siteinizi daha iyi hale getirebilirseniz daha çok güncellerseniz.sevinirim haberler kısmında son haber ads - trabzon maçı vardı yanlış görmediysem...zaman, herkese, ne kadar demirsporlu olduğunun hakkını verecek olan yegane unsurdur...sizin de demirspora yaptıklarınızın hakkı verilecektir sizlere...saygılar
Adsız dedi ki…
belkide doğu demir doğru söylüyor dha aktif olmanız mücadelenizin daha etkili olması lazım. ana sayfa güncellenmeli ve yıllar önce olduğu gibi haber girilmeli. pasif kalıyor mavilacivert. sadece içlerinde forumlarda konuşuyorlar. milleti bir nevi spor01 e mahkum ediyorlar. eskiden olduğu gibi haber girmelisiniz .

son olarak şefik akkurt önemli ve demirspor sevgisi olan bir şahsiyettir. kötü söz sahibine aittir
togepy dedi ki…
Herkes kendi karakterine yakışır şekilde hareket eder.Adana basını da kendine uygun harekette bulunmuştur.

ŞEfik AKkurt abimiz Demirspor'u yurt dışında ve milli maçlarda en iyi şekilde temsil etmiş, gerektiği yerde gerekli lobiyi yapmış değerli bir insandır.İyi bir Demirsporludur.

spor01 yazar(!)larının Basın Meslek İlkelerine “ açıkça muhalefet ettiklerini görüyor ve ben de şiddetle kınıyorum.
Adsız dedi ki…
Secgili Mustava,

Bu son iğrenç olay, sizlere de büyük bir görev, büyük bir misyon yüklemektedir. Sizlerde bizim gibi gurbetteki Demirspor tutkunlarından olup Demirspor'dan haber alabilmek için neler yaptığımızı, maç günleri Adana'daki arkadaşlarımızı arayıp sonuç sorduğumuzu sanırım iyi bilirsiniz. Spor 01 sitesine girişimiz de onları sevip takdir ettiğimizden değil, sırf Demirspor'dan haber alabilmek içindir. Yani Abdurrahman Çelebi misali.BU nedenle başta siz olmak üzere Mavi Lacicert.com ve Adanademirspor.com sitelerinin birer forum sitesi olmaktan çıkarılıp haberlere daha fazla ağırlık vermesi gerekir diye düşünüyorum. Gerçi sizler son zamanlardaki yoğun gündem nedeniyle haberlere oldukça fazla eğilmeye başladınız.Bundan sonra da devamını bekliyoruz.O zaman görelim bakalım o çok sevdikleri sitelerini kaç kişi ziyaret edecek.

Merih Güvenç
mustava dedi ki…
merih abi,

bizim haber sitesi olmaktan çok bir taraftar sitesi, yorum sitesi olma düşüncemiz vardı. sıcak haberlere biz ne yazık ki kolaylıkla ulaşamıyoruz. dedikodular elbette kulağımıza geliyor ama doğru dahi olsalar kesinlik kazanmadan yayınlamıyoruz. bu durumda haber açısından gündemin gerisinde kalmaya mahkum oluyoruz. ilk amacımız da habercilik değildi zaten.

ama demirspordan bir satır dahi haber okumak için saatlerini bilgisayar başında geçiren herkesin halinden iyi anlıyoruz, aslında biz de öyleyiz. bu durumda belirttiğin gibi haber konusunda da daha aktif olmaya çalışacağız. ne kadar başarılı oluruz, bilemiyorum tabii ki. eninde sonunda adanadan bazı cesur yürekli arkadaşlar çıkmak zorunda.
adem şahin dedi ki…
demirsporu karıştırmak için elinden geleni yapıolar
geyik1940 dedi ki…
Yönetim tarafından yapılan açıklamada, resmi siteden haberlerin verileceği bildirilmişti. Bu söz yerine getirilirse hem direkt haber alırız, hem de yanlı haber okumuktan kurtuluruz.

Şefik Bey'le ilgili yazılanlar ayıptır, onların seviyelerini gösterir vs. ama buna karşı sadece bir basın açıklaması az kalır. Ben de disconnectus erectus gibi, dava açılması halinde Şefik Bey'in kesinlikle kazanacağına inanıyorum. Sözde basına en güzel cevap böylelikle verilmiş olur düşüncesindeyim.
doğu demir dedi ki…
başka bir sitede konuşmalarımızda size bir rota değişikliğinden tutum değişikliğinden bahsetmiştim...anlatmak istediklerim burda da parça parça kendini gösteriyor onur...gördüğünü biliyorum...size iyi niyetle misyon vermek isteyen arkadaşlar olacaktır.daha başka görevleriniz olduğunu da söyleyecek olan dostlarınız da olacaktır...ama bu blogun kurulma ve varolma amacını ben öyle sezmiyorum...bu yüzden sizi takip ediyorum...sizin sayfanıza girince şunu hissetmeliyim diye düşünüyorum (belki de haddi aşarak isteklerimi belirtiyorum )
sanki demirspor süper ligde ve hiç sıkıntımız yok.tek derdimiz daha iyi taraftar nasıl oluruz.
dünya liglerindeki renktaşlarımız ne durumda
70 yıllık tarihimizde bilmediklerimiz bize anlatılmayanlar neler
alt yapıdaki küçük çocuklarımız kimler
futbolun dünyadaki son durumu
dünya kupaları
taraftar analizleri dünyadan
ve blog üyelerinin o haftaki o günkü o ayki maçlarla ilgili sportif ve sosyolojik analizleri ve üye yorumları...
bol fotoğraflar hatta videolar...
kazananın güzel türkçemizin olacağı tartışmalar...

işte böyle isteğim bunlar bu blogdan
daha doğrusu en başta gördüklerim de bunlardı...
sonradan birşeyler oldu...siz uymayın kötü arkadaşlarınıza :)
saygılar
Adsız dedi ki…
kesinlikle dava açılmalı .
Adsız dedi ki…
Ne davası, ne tazminatı ? O laf atıp, dil uzattıkları Şefik bey'e kalsa bu basın açıklamasını da yapamayacaktık ama biz kabullenemedik, bugünkü basın açıklamamız ona rağmen yapılmıştır. Yapılan düpedüz terbiyesizliktir. Keşke kafalarındaki at gözlüklerinden kurtulup da onun yarısı kadar Demirsporlu olabilseler.

Volkan Tanır,
Mavilacivert.Com
mustava dedi ki…
@doğu demir,

ah arkama yaslanıp keyifle futbol kültürü üzerine yazmayı o kadar istiyorum ki. önceki aylarda iyi-kötü bunu başarıyorduk blog olarak. bunda askere giden vertumnusun payı büyüktü. belki de senin blogda aradığın tadı bulamamanın sebebi onun kısa dönem yokluğudur.

senin dediğin çizgiye dönüş yapacağız umarım. yalnız senin eleştirdiğin, kişiler üzerine agresifliğimizin temel kaynağı da hedef haline getirilmeye çalışmamızdandır diye düşünüyorum. yine de kulaklarımızı tıkayacağız, önümüze bakacağız. bizim zevkle yazdıklarımızı, sizin zevkle okuduklarınızı tekrar sunacağız. buna inancım tam...
doğu demir dedi ki…
kurulduğu günden bu yana hedef gösterilmeyen ankara tayfasının...son zamanlarda her kötü eleştiride de yer almasının sizin tutum değişikliğinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum.haksızlıklara sessiz kalmanızı,takımınıza sahip çıkma noktasında bişeyler söylememeyi sizden istemek haksızlık ve yanlışlık olur...ama çizginiz eleştirme alanında değil...yani düşüncem bu.umarım herşey çok daha güzel olacak...bence aslolan başarı değil başarıya giden yolda yaşadıklarımızdır.saygılar


son not : bu spor01 ve mavilacivert konusunda taraf olmamak lazım sadece anlatmak lazım paylaşmak lazım.bu blok değil buna taraf olmanın yeri diye düşünüyorum mesela...
mustava dedi ki…
konu şefik abi olunca, onu tanıyıp da taraf olmamak imkansız. bu açıdan blogun tavrı nettir. yapılan kesinlikle ayıptır, günahtır hatta.

dediklerinizden "kısır çekişmlerin içine girmeyin" anlamını çıkarırsam, evet, girmemek en güzeli. ama olay iki internet sitesinin çatışması değil. bu rezil muamele yakından tanıyıp çok değer verdiğimiz, sevdiğimiz, orijinal bir demirsporluya yapılınca insan taraf oluyor.
lepermessiah dedi ki…
mavilacivert.com ve Şefik abiye yapılan haksızlıktırVerilen tepki az bile gelir bunlara.
http://tebevolimo.blogspot.com/
doğu demir dedi ki…
bunu yapmanızı yargılamadım yanlış anlaşılmasın.ama verilecek destek kendi sitlerinde sizin yazınızla da yapılabilir..neyse bireysel özel ilişkiler var ve dışardan konuşmak biraz da yanlış olur zannımca...

başka bir başlık altında da yazabilirdim ama burdan bağlantıdayız diye buraya yazıyorum
durmuş hocanın gönderilmesini bir başka siteden beş satırlık bir son dakikayla yazdınız..üzerinden günler geçti ve blog olarak bir sorgulama ya da varsa bilgi bir açıklama gelmedi??
lütfen başkana burdan sorun neden gönderildi.diğeri nasıl seçildi kaça geldi
bunu da yapmalısınız onur :)
bekir çınardan umudu olanlar sizlersiniz ben değilim.o zaman umutları sağlam köklere bağlamak için bunları da bilmek lazım hem de en kısa zamanda en açıklayıcı ve en dürüst şekilde...soracak mısınız ?
Onur BİÇER dedi ki…
Yeni hocanın imzalaması gündemde. Teknik direktör konusunda ortalık netleşince bir yazı yazacağız. Üzerinden günler geçti ama resmi hiçbir şey duyurulmadı. Duyurulmasını bekliyoruz.

Sonsuza kadar bu sorun belirsiz olmayacak. Açıklansın sonrasına bakarız. Bizim ilkelerimiz bellidir, hatayı veya doğruyu yapanın kimliğine göre değişmez.

Bu arada diğer yazdıklarınızda da bana hitap etmişsiniz, Mustafa cevapladığı için cevaplama gereği duymadım, bildiklerimi ve düşüncelerimi saklamak gibi bir huyum yoktur, zamanla tanırsınız :)

Konuyla ilgili bu başlık altından yazışmayalım. Konu dağılır. Dilerseniz eski yazımıza yorum bırakabilir veya mail ile sorabilirsiniz, mutlaka dönüş yaparız.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Spor01 adlı internet sitesinde yazılanlara karşı yapılacak en güzel şey Bilişim Kanunu çerçevesinde dava açmaktır. Şefik Akkurt'u uzun yıllardır tanırım,her ne kadar Demirspor camiasından uzak kalsam da, birilerinin tekerine sürekli çomak sokuyor olduğunu tahmin edebiliyorum.
Yazıya ulaşamıyorum ama bir arkadaşım sabah okumuştu bana. Yanılmıyorsam ağır hakaretler ve galiz küfürler içeren yazının bir yerinde tehdit ve küfüre maruz kaldıklarını söylüyorlardı. Buna kesinlikle inanmıyorum. Ama Şefik dava açmazsa inandırıcılığı konusunda insanlar şüpheye düşebilir.
Aynı şeyler bana yapılsaydı soluğu sabah erkenden savcılıkta alırdım.
yergökmavi dedi ki…
Durmuş hocanın neden gönderildiğine dair kafalarda soru işaretleri var..Bildiğim kadarıyla bu olay tamamen durmuş hocanın tasarrufunda gelişmiştir.Başkan ve yönetim Durmuş hocaya memnuniyetlerini,takımı çalıştırma konusunda kendisine sonuna kadar güvendiklerini ifade etmelerine rağmen,Durmuş hoca ,Ercan hocanın gönderilmesiyle kendisi çalışmak istememiştir..
Durmuş hoca temiz ve karakterli bir hocadır ve en önemlisi bu klübün bir değeridir..Yolu açık olsun..

Ayrıca bu kavga olayında yaşananları ne yazıkki çok basit ve karaktersizce buluyorum.Spor01 i bu konudaki yorum-haberinden dolayı kınıyorum.Seviyesizliğin en alasını göstermiş oldular....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.