Ana içeriğe atla

Gençlerde Bu Hafta

U16'larımızın maçının olmadığı bu hafta sonunda diğer kategorilerde mücadele eden gençlerimizin tümü haftayı galibiyetle kapadı.

Gençlik Geliştirme Ligi U18 kategorisinde her ne kadar liderin gerisinde kalsak da gençlerimizin mücadelesini takdir ediyoruz. Özellikle atılan ve yenilen gol istatistikleri açısından çok iyi bir yerdeyiz. Grubun en çok gol atanıyız. En az gol yiyen ikinci ekibiz. Bunlar gerçekten güzel rakamlar. Bu kategoride en çok gol atan oyuncumuz olan Yaşar bu hafta A takımda yer aldı. Oyunu ve hırsı bana gelecek açısından umut verdi. Arkadaşları ise onun yokluğunu aratmadılar ve Malatya'yı 6 golle geçtiler.

Coca-Cola Akademi Ligi U15 kategorisinde ikinci durumdayız. Lider Gaziantep'in Adanaspor ile oynadığı maçın sonucu henüz güncellenmediğinden şu anki puan farkımız sadece bir. Bu kategoride de atılan gol sayısı bakımından diğer rakiplerin oldukça önündeyiz. Toplu sonuçlar ve puan tablosunun altında gol krallığı bilgisini de ekledim bu hafta.


U14'lerde liderliğimiz devam ediyor. Grubun en çok gol atan ikinci takımıyız, aynı zamanda en az gol yiyeni. Gol krallığına ilişkin listeyi de aşağıda bulabilirsiniz.

Altyapıdan çıkıp A takımda yer bulabilceklerine inanan, inandırılan gençlerimiz ile daha sağlam bir gelecek inşa etmek zorundayız. Bu sene bu zinciri kırmak için elimize bir fırsat geçti. Bu fırsat elbette ekonomik zorunluluklardan doğdu. Eğer bu zorunluluğu, ekonomik krizi bir fırsata dönüştürebilirsek hem bu seneyi hem de önümüzdeki seneleri kazanabiliriz.


Yorumlar

Adsız dedi ki…
zaten bildiğim kadarı ile u18ler de türkiye şampiyonasına ilk 2yada 3 takım gidiyor ilk 2 içinde bitireceğimize eminim zaten takımımız sonradan açıldı puan farkı çok olmasa kayseri ile kapatabilirlerdi.Ama en azından şampiyonada daha iyi sonuçlar elde edeceklerine inanıyorum
Adsız dedi ki…
sevgili hemşerilerim adanasporun niye 2 yada 3 maçı eksik bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..
mustava dedi ki…
açıkçası bilgim yok. sonuçları federasyon sitesinden ilan edildiği şekilde taşıyoruz. bazen sebep maç sonuçlarının federasyona geç ulaştırılması olabiliyor.
Onur BİÇER dedi ki…
3 haftadır maçlara çıkmıyorlar. Nedenini bilmiyorum. Biz ara sıra altyapımızı telefonla rahatsız ediyoruz. Naçizane tavsiyemdir. Hatta öğrenip de bize de bildirirseniz bir yorumla mutlu oluruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sezon Değerlendirmesi-II

 Oyuncular üzerinden bu sezona bakacak olursak, öncelikle yaz transferlerinde ses getiren Balotelli ve Belhanda ikilisinden başlamak gerekli sanırım.  Balotelli bütün tacizlere, önyargılara ve maç içinde hakemlerin veya rakip oyuncuların kışkırtmalarına rağmen verimli bir sezon geçirdi. Son haftadaki patlamasıyla beraber hem takımı hem ligin en golcü oyuncularından oldu. 18 lig ve 1 kupa golüyle iyi bir performans sergiledi. Golleri dışında da atakları yönlendirmesi, şut tehdidi ve rakip savunmayı yıpratmasıyla iyi bir forvetin yapması gerekenleri büyük oranda yaptı. Ama Malatya maçında olduğu gibi çok pozisyon kaçırdığı maçlarda da canımızı sıktı.  Belhanda ile ilgili duygularımı önceki yazılarda belirtmiştim. En son GS maçındaki yaptıklarıyla iyice gözümüzden düştü. Transfer olduğunda 10 gole ulaşsa yeter diye düşünüyordum; çok uzak kaldı o beklentiden. Onun dışında maç içindeki pas tercihleri, istikrarsızlığı ile bu sezonun en büyük hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Benzer şekilde A

Adana Demirspor: 3 - Sivasspor: 0

Geçen sezonun tersine bu yıl süper bir başlangıç yaptık; üçer gollü, iki de iki. Geçen sezon Giresun'a karşı deplasmanda, Sivas'a da içeride can sıkıntısı yenilgiler almıştık. Onları da düşününce ayrı bir güzellik oldu... Böylece ilk kez Süper Lig'e iki galibiyetle başlamış olduk. Pazartesi maçlarıyla kesinleşecek olsa da yine ilk kez Süper Lig'te birinci sırayı gördük.  Takım cumartesi akşamı makine gibi çalıştı. Oyunu sürklase etti. Genelde sezon başı klişelerinden olan "henüz takım oturmadı/hazır değiliz" mazereti bu sene bize uğramamış oldu. Aynı teknik adam ve tamamen değişmemiş kadronun bunda payı büyük. Vargas'ın yokluğunda 11'e yerleşen Belhanda şansını iyi kullanıyor. Onyekuru-Akintola ile desteklenmiş hücum hattı iyi işliyor. Genelde maçlarda gol yeriz ama bu kez rakibe kaleyi kapattık, o açıdan da iyi bir performans oldu.  Geçen sezondaki çıtayı yukarı taşımak için mücadeleye devam!

Fenerbahçe: 4 - Adana Demirspor: 2

 Yine hakemin hatalı kararlarının damga vurduğu maçta sezonun ilk yenilgisini aldık. Aleyhimize verilen yanlış penaltı, lehimize önce verilip sonra yanlış ofsayt kararı ile verilmeyen penaltı, rakip oyuncuya gösterilmeyen kartlarla birlikte iyi oynadığımız maçtan puan alamadık. Deplasman takımı gibi oynayarak hızlı hücumlarla ilk yarıda farkı ikiye çıkaran rakibe karşı ev sahibi gibi oynadık; iyi top yaptık, ilk dakikalardaki baskıyı iyi kırdık. İlk yarıda bir gol bulabilsek skor farklı olabilirdi. Yine de 3-0'dan sonra oyundan kopmayıp skoru 3-2'ye getirmek başarıydı. Tek kaleye döndürdüğümüz maç son dakikalardaki kırmızı kart ve 4. golle tamamlandı. Fenerbahçe'nin bu sene iyi yaptığı kolay skor bulma işini, zaten aksayan defansımızla durdurmamız kolay olmadı. Ligin en iyi top oynayan takımını izlemek için tribüne koşan Fenerbahçeliler, müthiş bir deplasman tribünü görerek evlerine döndüler; hafta içi maçta taraftarımız gece 1'e kadar tribünde bekletildi. Hafta içi bir