Ana içeriğe atla

Ankara Demirspor Nereye?


Lokomotif bu hafta Kırıkkalespor'u deplasmanda devirdi, ilerisi için umut verdi. Böylece ilerleyen haftalarda Kırıkkalespor'u dahi küme düşme potasına sokabilecek bir galibiyet aldı. Bir seri yakalayarak dipten kurtulmasını can-ı gönülden istiyorum.

Yorumlar

~~ßlue Inferno~~ dedi ki…
neden kendi takımımızla ilgilenmiyoruz ankara demirspordan bize neee!!!! adanasporlular ankara takımı dediğinde yerden yere vuruyoruz onları.. ama su yaptıgınız son derece yanlıs renktas klüp olabilir aynı adı tasıyabilir ama o ANKARA biz ADANAYIZ!! BİZ ADANA TAKIMIYIZ!! ADANA DEMİRSPORLUYUZ!!
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili blue inferno. Aktif çalışmalarınızdan mutluluk duyuyoruz. Aynen devam edin. Doğru şeyler yaptığımızı hissediyoruz sizlerin sayesinde.

Bu arada biz Ankara Demirspor ile de ilgileniyoruz, bundan size ne. Rahatsız mı oldunuz? Çözüm çok kolay, girmeyin efendim blogumuza.
MiTo1940 dedi ki…
Öncelikle "Demirspor"ların neden kurulduğu veya Demirspor'ların arasında bir bağ varmı onun araştırılması lazımdı. Kimin hangi takımı destekleyeceği yönünde baskı oluşturacak bir durum görememekteyim ancak; Kişiler'in yorumlarına karşılık bilgi verici, açıklayıcı, sağduyulu cevaplar vermeyi öğrendiğim sevgili Ankara Tayfası acaba misyonu'nu tamamladığı görüşündemi ki "Girmeyin Bloğa" deyip, kenara çekilebilir... Saygılar...
ads dedi ki…
bizene ankaradan
mustava dedi ki…
girdiğimiz her posttan sonra açıklama girme zorunluluğu baş gösterdi. bir zaman sonra insan iş yapamaz duruma geliyor. biz üç senedir ankara demirspordan bahsediyoruz, üç senedir blogun gidişatını anlamamış olanlara biz bir şey anlatamamışsak, onlar bir şey anlamamışsa evet, misyon tamamlanmıştır.

demirspor nedir? bakkal takımımıdır, manav takımımıdır? eğer demirsporlara ilişkin kültürü anlatamadıysak -halen- demek ki misyon falan kalmamıştır.

blog, en başından beri tamamen bizim şahsi zevklerimiz, görüşlerimiz, düşüncelerimiz üzerinden şekillendi. biz neyi seviyorsak, neye önem veriyorsak onu yazdık. istedik ki bizden daha küçük olanlar daha farklı-derin temelli bir demirspor algısı geliştirebilsin. sadece sıradan bir futbol takımı gibi görmesinler demirsporu. biliyoruz, genç kardeşlerimiz demirsporu sadece hafta sonu aldığı sonuçlara göre sevmiyor. yürekten bağlılar ona. biz de bir derinlik katalım dedik; tarihten, geçmişten, gerçek efsanelerden bahsettik.

eğer üç seneden sonra hala anlaşılamamışsak, ne yazık ki bizi anlayanlarla devam etmeyi istemekten başka elden bir şey gelmiyor. belli ki aleyhimize bir provokasyon başarıyla sürüp gidiyor.

mito, demirsporlar arasındaki bağı kuracak bir yazı kaleme almış olabiliriz, en azından önceki demirspor yazılarında değinmişizdir belki. sorun bu değil zaten. bunu izah etsek dahi, bir bağ kursak dahi en tepedeki yorum yine gelebilir. bizim yazacağımız böyle bir yazının insanları "tüm demirsporlar kardeştir"e ikna etmesinin imkanı yok. sonuç olarak demirsporları kardeş görmek yine öznel bir tavır. yani önce de belirttiğim gibi, bu blogun yazarlarının özel zevki, anlayışı, görüşüdür. karşındakine anlatıp onu ikna edilebileceğin bir şey değil yani. yukarıdaki yorum ise, istediğimiz yazıları yazmaktan alıkoymak isteyen bir yorum. e şimdi nerede kalıyor misyon?
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili Mito, Mustafa'nın yazdıklarına ekleyeceğim bir husus daha var. Niyet sezgisi. Şimdi misal veriyorum, birisi çıkıp ben Tayfa Mayfa istemiyorum, dediği zaman, bak biz şuyuz, biz buyuz, biz bunu yaptık, bunu yapmayı istiyoruz diye herkese ayrı ayrı açıklama yapmanın imkanı yok. Burada Ankara Demirspor ile ilgili tarihi bağları da anlatırken benzer yorumlar geldi. Zaten soru soran, vurmaya değil almaya gelen kişi kendi belli ediyor. Biz okuyucularımız arasında bir ayrım yapıyoruz. Bak sen bize bir eleştiri getirmişsin. Gerçekten cevabını merak ediyorsun. Bizler de uzun uzun cevaplıyoruz. Ama diğeri öyle değil ki. Cevap beklemiyor. Buna cevap vermek açıklamak anlatmaya çalışmak sadece şu anlama gelir, gel bana vur vur ama önce bir dinle. Neden dinletmeye çalışayım kendimi, gelen adam aynı özeni gösteriyor mu? Özen gösterdiğine yönelik bir çabası var mı?

Misyon konusuna gelince. Her insan dünyaya kendi gözlerinden bakar. Ama herkesin dünyayı bizim gözlerimizden görmesini istememiz çok da doğru bir davranış olmaz. Mesela altyapı. Biz altyapının güçlü olması takımı beslemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu mutlak doğru mu? Hayır, değil. Altyapısı güçlü olmayan bir takım sağlam izleme ekipleri ile düşük maliyetli kaliteli futbolcular bularak ve bunları oynatıp pazarlayarak da başarılı olabilir. Bu durumda aynı sonuca giden farklı doğrular olabilir. O nedenle benim Adana Demirspor taraftarına yönelik özel bir misyonum yok. Ben istiyorum ki; bak kardeşim ben bunları düşünüyorum, bunların doğru olduğu kanısındayım, sen ne düşünüyorsun veya gel bunları oku. Ben içimi açıyorum.

Yaptığım işi büyütürsem, olduğundan büyük gösterirsem şimdiden sarf ettiğim eforun kat kat fazlasını sarf etmem gerekir ve de sonuç alamam.

Misyonum yok ama hedefim var. Demirspor tarihinde bir yer etmeyi her taraftar gibi istiyorum. Ama bunun için dayak atmaya çalışan her taraftara eline sağlık, ama durum öyle değil böyle deme durumunda değilim.
Metin dedi ki…
Ankara Tayfası,
sizin tek suçunuz; yazılan her yorumu yayınlamak :)
Adsız dedi ki…
Sevgili Mustava,

Adı Demirspor, rengi de Mavi-Lacivert olduktan sonra biz o takımı bizim Demirspor'dan sonra ikinci derecede severiz. Bunu o ilk yorumu bırakan anlayamazsa da bırakın anlamasın.Aynı çizginizde devam. Gözlerinizden öperim.

Merih Güvenç
MiTo1940 dedi ki…
Anlaşıldın Ankara Tayfası !

Beraberiz...
hasan ü dedi ki…
ilk yorumu bırakan benim. Ben sadece bizi ne alakadar eder demek istedim. siz ankara da akamet ettiginiz icin takip ediyorsunuz galiba..

Ayrıca Bunu o ilk yorumu bırakan anlayamazsa da bırakın anlamasın. Rahatsız mı oldunuz? Çözüm çok kolay, girmeyin efendim blogumuza. gibi sözler sizin gibi demokrasiden sosyallesmeden bahseden cagdas insanlara yakısmıyor.

bir taraftar olarak bir sitemime dayanamadınız.. 2 yasımdan beri demirspor maclarına götürülmeye basladım su anda 23 yasındayım ben bu takımın sempatizan taraftarı değilim ben demiryolu sevgisi içinde büyüdüm sırf demiryolu sevgim yüzünden okudugum kütahyaya bile trenle gider gelirim. Benim dedem demirspor kuruldugunda adanada kondoktor sefiydi ve kendisinin maasından demirspora para kesiliyordu.

Zevkinize göre kişi elestiremezsiniz!!. Bu yazıyı okuduktan sonra, Sadece 2 sene öncesinden bir Adana derbisini macı hatırladım. orada Ankara demirspor diye bagırırlarken ben aglamıstım üzüntüden.Simdi sizlerin bu yorumlarını görünce daha kahroldum
Onur BİÇER dedi ki…
Bu şekilde yazsanız, öyle cevap almazdınız Hasan Bey. İlk yorumunuz yukarıda. İlk yorumun sahibini üzeceğimi düşünmezdim, ama sizi üzdüğüm için üzüldüm. Bu tarzda konuşacaksak istediğiniz her şeyi kendimce cevaplarım.
Ati dedi ki…
sevgili blue inferno, ya da hasan ü bey;
spor 01 de yazılan terbiyesiz , seviyesiz yazının altına blue inferno nick iyle bırakmış olduğunuz "Ankara tayfası gitsin kumda oynasın" tadındaki yorumunuzu gördüğümde ben daha çok kahroldum bilesiniz. sert cevaplardan sonra mağdur edebiyatı yapmanıza gerek yok efendim. bizi sevmediğinizi ben o yorumlarda gördüm, sevmek zorunda değilsiniz, katılmak zorunda değilsiniz, zaten bizim kendimizi sevdirme veya -o sitedeki bazı amcalar gibi bir çıkarımız olmadığı için- genel bir katılım bekleme gibi bir amacımız da yok.Ankara tayfasının diğer elemanları oldukça hoşgörülü ve kibar yazılara ve açıklamalara imza atıyorlar, benim üslubum biraz rahatsız edicidir, buradaki sözüm size olmamakla beraber, üzerimize saldırılar devam ederse ;sert , rahatsız edici ve blogun tarzının dışında cevaplar yazacağımı tüm camiaya bildirmek isterim. güçlü bir demirspor çatısı altında görüşmek dileğiyle dolu bir Ankara tayfası elemanı olarak herkese saygılar...
Ati dedi ki…
bu arada bu blogu açarak kendimizi Demirsporun tek sahibi gibi göstermeye çalışmadık sayın blue inferno, sağ- sol ayrımı da yok arkadaşlarımın çoğu sol görüşe mensup olabilirler, ama benim yoğun bir sağ görüşlü kişi olduğumu da bilirler, daha bana bir ayrım yapmadılar, siz nasıl ve nereden gördünüz bu ayrımı anlayamadım ama... birde biz kimsenin değnekçisi ya da bozacının şahidi değiliz, ağzımızı toplarsak iyi olacağı kanaatindeyim. yazdığınız yorumda bir cümle doğrudur hakkınızı yemeyelim:
" herkesin ne olduguda acikca görünüyor"!!!!!!!!
hasan dedi ki…
arkadasım o nick bana ait değil anlasıldımı terbiyesizin biri nickimi kopyalamıs hem sizi elestireceğim hemde sitenize gireceğim yok böyle birsey sizi elestirecek olsam burdan yaptıgım gibi yazardım

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.