Ana içeriğe atla

Adana Demirspor - Mardinspor Maç Değerlendirmesi


Puan kaybının umutları bitireceği maçtan üç puan alarak umudumuzu ilerleyen haftalara taşıdık. Takım olarak mücadelemiz iyiydi. Rakibe pozisyon vermememizin yanında bizde fazla pozisyon bulamadık.
Oyuna sezon başında sıkıntılar yaşadığımız dizilim ile çıktık. Ceyhun önlibero değilde sağ açık gibi başladı. Bu durum ortasaha gücümüzü düşürdü. Cem'in sakatlanması ile Burak oyuna girince sağ kanata, Ceyhun ise asıl yeri olan önliberoya geçti. İlhan- Ceyhun önliberosu ile ortasahaya hakim olduk ve pozisyon vermeden maçı tamamladık. Ofans yönümüzle ilgili bişeyler demek gerekirse Alper bu formuyla takımın hücum gücüne destek değil köstek oluyor. Maç içerisinde mücadelesi düşük , topu çok ayağında tutuyor takımı yavaşlatıyor.
İçeride kazanamama serisini bozduk , deplasmanda zaten iyi gidiyoruz. Bu gruptan çıkmak hala bizim elimizde. Urfa'nın Tarsus deplasmanı var. İskenderun ile Urfa maç yapacaklar. İkili averajımız Urfa'dan iyi. Tüm bunları değerlendirirsek şansımız hala yüksek. Son dört maç...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
alper yeter artık.geçen hafta dünyaları kaçırdı,sezon başından bu yana da formsuz,hala ilk 11 başlıyor.kenarda alican dururken bu ısrar niye.yazık gerçekten,hemde çok...
Onur BİÇER dedi ki…
Aynı şeye ben de değinecektim. Alican neden oynamıyor? Oynadığı dönemlerde çoğunluk mücadelesinden memnundu, ne oldu da oynamadı yine?
göktuğ dedi ki…
Durmuş hoca tercihini Alper'den yana kullanıyor. Sadece Alper'in hastalığında Alican'a şans verdi. Açıkcası ben Alican'ında forvet hattımız için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ama Alper-Alican seçiminde Alican'ı tercih ederim. Hiç değilse canını dişine takıp oynuyor.Hava toplarında etkili. Bence ortasahayı kalabalık tutup tek forvet oynamalıyız. Diğer türlü ileriye top taşıyamıyoruz. Takım İlhan-Ceyhun ikilisini bozmamalı. Zorlu maçlarda Osman takviye olarak takıma girmeli. Çok forvetli oynamakla gol gelmiyor.
Adsız dedi ki…
Ceyhun önliberoda bukadar iyiyken neden hala kanata almak ister bir insan? Geçen senede burda süper oynuyordu ve takımın yıldızıydı.Apdulkerim kanata aldı ve bitirdi çocuğuda takımıda.Tam yerine geldi derken yine aynı hatayla kanatta başlatıldı.Ya birisi kesilecekse alperi kesin artık! Ben bu adamın iyiniyetinden şüphe ediyorum sonu özgür nasuh gibi olacak.o da gidecek olan taraftara olacak! Abdulkerim hoca yönetimin başını ağrıtır onca doğruyu götürür dedik aynısı oldu,şimdide bu alper takımdaki onca doğruyu götürür olan yönetime ve taraftara olur yine söylüyorum. Bu adam kimden torpilli açıklasın başkanımız bizde öğrenelim? Alican bence bu saatten sonra oynamaz takımdan gider,gitsinde artık çünkü bu takım kaşarların yeri.Git sende şahin gibi kendini kurtar alican.
Adsız dedi ki…
bazı spor siteleri demirsporun en büyük gücü olan taraftarını yanlış haberlerle vurmaya çalışıyor.Bu siteler maçtan 45 dakka önce çekilmiş maraton tribününü seyirci gelmiyor diye manşetten duyuruyor.Bunlar tehlikeli haberler seyirci gelmediğini duyan başka taraftarlarda maça gelmeyecek.EN BÜYÜK SORUN MAÇIN TV DEN VERİLMESİ BUNA BİR AN ÖNCE DUR DENMELİ.YOKSA SEYİRCİ GİDEREK AZALACAK.BİZİM TARAFTARIMIZI SHOWUMUZU İZLEMEYE GELEN YÜZLERCE BAŞKA TARAFTARA AİT SEYİRİCİLER VAR ARTIK BUNLARDA GELMEMEYE BAŞLADI.ANKARA TAYFASI BUNA BİR KAMPANYA YAPALIM İÇERİDEKİ MAÇLARI TV DEN YAYINLANMASIN.
Onur BİÇER dedi ki…
Adsız okuyucumuz, maçların naklen yayını karşılığında Çukurova TV kulübe 1 milyon TL verdi ve bu para ile eski borçlar ödenerek lige girildi diye biliyorum. Bu nedenle iç saha maçları yayınlanmaya devam olunacaktır. Taraftar sayısı konusunda ise maçların yayınlanması belki etkiliyordur bir ölçüde taraftar sayısını ama takım iyi oynadıkça, dünkü gibi mücadele ettikçe yayınlansa dahi taraftar gelecektir. Durum çok daha vahim bir hale gelirse bir şeyler yapmayı düşünebiliriz.
Adsız dedi ki…
maraşı vurusak hafta sonu kıyameti koparrız tarsus maçında...hala o anlar aklım gelir.Tarsusta bize yapılan kahpelikler,..HERKES UNUTUR,ŞİMŞEK UNUTMaz,gevşek BURHANETTİN KOCAMAZ..
Hakan HOŞCAN dedi ki…
Maraş maçı hiçkimsenin beklemdiği kadar koly olck bence :)Bir Maraş seferi düzenlemek lazım :)


forzadanademir.blogspot.com
Adsız dedi ki…
Alper'den önce tartışılması gereken bir Cem Hallaçeli vakamız var bence, gitmesi gerekenler listesi sıralaması ile birlikte şöyle olmalı ;

1 - Cem Hallaçeli (adındanmıdır nedir, bu Cem'lerden bir hayır göremedik, Hallaçeli, Yanık, Demir)

2 - Alper Yeşil

3 - Kaya Tarakçı

Ziya
Adsız dedi ki…
Herkesin ortak listesi bu zaten.Çünkü çok net görünüyor bu olay tribünden. Herkesin gördüğünü yönetim görür umarım.Cem ve Alper çok parada alıyor. Cem çok yetenelki inkar eden kördür ama ona rağmen istemiyor kimse neden? Çünkü Demirspor taraftarı kumpaslardan usandı! Cem-Alper-Kaya(yeteneksiz diye bu) git-me-li. Temiz Demirspor istiyorum artık.
göktuğ dedi ki…
Bu kumpas, kuyu kazma, sabote etme, takım içinde horoz olması meselesi hepimizi paranoyak yaptı.Her hareketten her haberden bişeyler çıkarmaya başlar olduk.

Yönetimler, antrenörler , idari menejerler ne için var ? Bu olayları sıkıntıları gidermek için. Geçmişte sabote etmek ile suçladığımız oyuncular hep şampiyon takımlardan geldiler. En kötüsünün bile şampiyonluğu vardı. Neden oralarda sabote etmediler. Yada edemediler.

Oyuncular bana göre bu işin içindeki en masum halka. Camiada sözü geçen herkesin en iyi Demirsporlu benim deyip kimseyi beğenmediği , yerine gelenin kuyusunu kazdığı, onun başarısızlığı için elinden geleni yaptığı başarının sadece kendisi ile geleceğine inandığı ortamda ben oyuncuları açıkcası fazla suçlayamıyorum.
Adsız dedi ki…
Tamam yılanın başı zaten onlar.Ama o yerine gelenin kuyusunu kazan yöneticiler vitrin kısmında değil yani sahada son sözü söyleyen topçu,o adamları yok etmek elimizde değil ama onların kullanacağı topçuyu oynatmamak elimizde.
Adsız dedi ki…
Göktuğ kardeşim,

Özgür, İlker, Ramazan ve Ünsal içinde mi aynı şeyleri düşünüyorsun ?

Ziya
göktuğ dedi ki…
Ziya Abi ;

Abi futbolcuların büyük çoğunluğunun yönlendirmeye açık olduklarını düşünüyorum. Malesef her zaman karakterli oyuncuları bulması zor. Yukarıdaki saydıkların hakkında hepimizin düşüncesi aynı.

Benim anlatmak istediğim ortada futbolcuların zaafları, karaktersizlikleri varsa bunu çözmek görevi yönetimlere, antrenöre düşüyor.

Yukarıda saydığın isimleri değerlendirelim. Ünsal Bursa'da 34 maçta 34 oynayarak şampiyonluk yaşayarak bize geldi. Ramazan geçen sene Buca ile şampiyonluk yaşadı.İlker Manisa'da ilk 11 çıkıyor. Özgür iki kez şampiyonluk yaşadı. Bunların hepsi bizim giden şampiyonluğumuzda başrolu oynadılar. Ama daha önceki veya şimdi oynadıkları takımlarda bunu yapamadılar. Anlatmak istediğim sen futbolcuna sıkıyı verirsen bu işlere giremez.

Eğer takım üç-beş oyuncunun vicdanına göre şampiyon olacakmış gibi yönetilirse böyle aksilikler ile karşılaşmak olası. Futbolculara fazla kızmamamın nedeni bu.

Yoksa yukarıda saydıklarını ve daha nicelerine hakkım haram olsun.
Adsız dedi ki…
Her şey yönetimlerin elinde. Bir zamanlar Samba Mustafa denilen Tarsus'tan aldığımız kıvırcık saçlı bir kalecimiz vardı. Adana'da oynanan bir Rize maçında inanılmaz iki gol yiyerek maçı 2-1 kaybetmemize neden oldu. O zamanlar her kes maçı Mustafa'nın sabote ettiğini (Bakın sattığını diyemiyorum) söyledi. Bu gelecek vaad eden, hatta GS.'ın bile istediği söylenilen bu kaleciyi o zamanki yönetim bitirdi. Gerçi o zmanlar bonservis bedeli gibi bir koz vardı ama, şimdi yönetim istesin istediği futbolcunun futbol hayatını bitirir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.