Ana içeriğe atla

Kahvaltıda Zeytin İyidir...

Sayın Yıldırmaz...

Öncelikle iyi hafta sonları diliyorum. Kongre sürecinin netleşmesi sonrasında spor01 ailesi olarak köşe yazılarınıza dönmenizi ve hatta hız vermenizi memnuniyetle ve tebessümle karşılıyorum...

Efendim, demişsiniz ki; ben Aytaç Durak eleştirilmesine rağmen para verdiği için ona teşekkür ettim.

Biz Aytaç Durak'a teşekkür ettiniz diye size yüklenmedik. Siz dediniz ki bazıları utanmadan Aytaç Durak'ı eleştiriyor. Aytaç Durak para veriyor diye utanmam mı lazım eleştirimden... Siz bu ithamı bize yapmasanız dahi biz o kesimde olduğumuz için yani eleştirdiğimiz için o hitap ettiğiniz kesimle bu noktada ayrı düşmüyoruz. E siz hala bizim kadar açık olamadınız. Aytaç Durak'ı eleştirirken utanması gereken belli kesimler kimdi? Bir duyalım, bizimle aynı konumda olanlar kimmiş, bir tanıyalım. Güçlendirin bizi sayın Yıldırmaz.

Saygıdeğer basınımız kongre süreçlerine karışmamıştır. Karışmazsınız tabi. Atama gücünüz yok. Neden kongre sürecine karışmıyorsunuz mu dedik... Dedik ki arşivlerinizi açın bakın. Sahi ya spor01'in arşivlerine ne oldu? Eminim düzelecektir. Size sizlerle cevap verebilmek için arşiviniz lazım.

Örneğin Seyhan Belediye Başkanı'na 100 bin TL verdirebilmek için kaç tane haber, köşe yazısı yazıp oluşturduğunuz gündeme bir bakın. Açın şu arşivleri birlikte bakalım. 100 bin TL almak için Adana ayağa kalkmadı mı?

Takım lige giremeyecekti ya hani... Hani 1,3 milyon TL lazımdı yaklaşık olarak. Yoksa gençlerle girip diğer takımlar gibi rezil olacaktık hatırlarsanız. Ortalığı ayağa kaldırdınız. Kaldırmadınız mı? Açın arşivleri bakın. Kaç tane yazı girmişsiniz.

Yardım gecesi olacaktı. Rezil olduk. Muhteşem bir baskı yaptınız. Destek verenlere teşekkür yazıları, vermeyenlere baskı yazıları girdiniz. Kimileri suç unsuru taşıyan yazılar yazdı köşe yazarlarınız. Sizlere mail attım bakın yapmaya çalıştığınız şey güzel ama üslubu biraz düzeltin ki dava açılmasın diye. Kamuoyu yine oluştu yazılarınızla.

Yukarıda verdiğim örnekler yaptığınız iyi şeyler. Peki Adana basınının gözü Kara, yılmaz ve Yıldırmaz bekçileri. Bu kulüp kayyuma kaldıktan sonra takımın lige girip girmemesinin, yardım gecesinin, Seyhan Belediyesi'nin ne anlamı kalacaktı ki? Bu leke bu takımın alnından nasıl silinecekti? Şimdi soruyorum, birisini desteklemeden -ki siz basınsınız Aytaç Durak dahil kimseyi desteklememeniz lazım bağımsızsanız- kongre sürecinde kamuoyu yaratılamaz mıydı? Kulübe sahip çıkan yok son 5 gün, son 4 gün, son 6 saat vs. yazılar, onlarca köşe yazısı giremez miydiniz? Aytaç Durak bir paralı yönetimi işaret etsin diye baskı yapamaz mıydınız? Pardon siz Seyhan Belediyesi baskı işlerine mi bakıyordunuz? Taraftar Aytaç Durak'ın kapısına kadar gittiğinde Aytaç Durak Adanaspor'a yaptığın büyüklüğü Demirspor'a da yap, Bekir Çınar olmasa dahi sahipsiz bırakma diye ortalığı ayağa kaldıramaz mıydınız?

NEDEN BU TAKIM KAYYUMA GİDERKEN KAMUOYU OLUŞTURMADINIZ? AÇIKLAYIN... Açıklayın ki; Adana medyasını biraz daha iyi tanıyalım. Mesela sizden Aytaç Durak'a bir gün olsun neden baskı gelmez, bir tanıyalım sizi.

A bir de diyorsunuz ki Ocak ayında liste çıkarın yönetime girin. O zaman bizleri daha yakından tanırsınız. Sizi yönetici olursak daha yakından tanıyacağımız kesin. Ensemizde bitiverirsiniz. Ancak sakın ha birgün bu kulübün başına gelirsek eski duruşunuzdan ödün vermeyin...

Takımını her seven kongrede liste mi çıkaracak sayın Yıldırmaz. Bir gün o da olacak meraklanmayın. Kazanırsak Adana Demirspor basınında da taşların yerinden oynayacağı gün. O gün yutkunmayın lütfen...

Siz de Demirspor sevdalısısınız. Ama siz liste çıkarmayın. Siz takımın iddaa gelirleri üzerine temlik koyulması nedeniyle beş kuruş alamıyoruz ya o temliki kim koydurduysa ona öyle bir baskı yapın ki kulübe 220 bin TL civarında nakit para sağlansın. O kişilerin temlikini ötelemesini sağlayın. Aytaç Durak'a öyle bir baskı yapın ki; kendi atadığı yöneticiler döneminde oluşan borç sarmalının kırılıp atılması için elini taşın altına sokmak zorunda kalsın. Mesela Aytaç Durak'a formamıza reklam bulabilmesi için öyle bir baskı yapın ki; hem göğsümüze hem kolumuza reklam alalım. Hem bir sponsorumuz olsun.

Çıkın deyin ki mesela ama istisnasız her gün deyin. Otoparkları Adana'nın kulüplerine vermeniz boynunuzun borcudur. Demirspor'un fiilen 15 küsür yıldır başındasınız. Demirspor bu noktaya geldiyse kendinizi bundan soyutlayamazsınız, 15 yılda ayağımız üstünde duramazken biz, siz sürekli dimdik ayakta kalıp her belediye seçimini kazanıyorsanız bu işte bir yönetsel hata olmalı deyin. Yeter mi buna yüreğiniz? Buna yüreğiniz yeterse, siz Demirspor sevdalısı olarak bu takıma 2 milyon TL kazandırırsınız. Ama Azim Öztürk'e yaptığınız baskı gibi baskı yapacaksınız.

Biz Aytaç Durak'ı neden mi eleştiriyoruz? Bizim arşivlerimiz herkese 24 saat açık. Açın bakın.

Keyifli bir Cumartesi dilerim. Kahvaltınızda zeytin de yiyin sevgili Adana basını. İçinde GDO olması mümkün olmayan yegane yiyecek zeytinmiş. O nedenle zeytin de yiyin. Yalnız çekirdeğini çıkarın ha yerken. Yoksa boğazınızda kalır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Yalnız çok zeytin yenirse hazımsızlık yapıyormuş, Sn. Yıldırmaz ona da dikkat edin lütfen.

Ziya
göktuğ dedi ki…
Sayın Yıldırmaz ;


@ - Kongre sürecinde Adana Medyası sesiz kalmış demişsiniz Adana Medyası hiçbir süreçte hele kongre süreçlerinde yönetimlere asla karışmamıştır haddine de düşmez ama yönetim oluştuktan sonra daima yönetimlerin arkasında olmuştur bunu zaman zaman eleştirileriyle de yapmıştır.


Adana medyasını çok ama çok iyi tanıyorum.Diğer kongrelerden önce nasıl gündem oluşturduğunuzu çok iyi biliyorum.Hadi oluşturmadınız diyelim yarın kongre olacağının haberini girmek bu kadar zor mu ? Kongre sürecine müdahale etmek farklı , kongre süreci ile ilgili bilgilendirme yapmak farklı.

Adana spor medyası olarak gelecek başkanın vasıflarını nasıl olması gerektiğinin tanımını yaparken müdahale ediyorsunuz da
kongre sürecini hatırlatmak ve canlı tutmak mı ? müdahale oluyor.

Sayın Yıldırmaz bizden kat ve kat fazla seven ve düşünen kişiler olarak kendinizi tanımlamışsınız. Bizlere ise bu kadar seviyorsanız liste çıkarın demişsiniz.

Madem bizden daha çok sevdiğinizi iddaa ediyorsunuz. Neden sizler liste çıkar mıyorsunuz ? Ayrıca biz mevcut başkanımızın devamını istedik.Bunu açık şekilde arıza vermeden belirttik Demirspor'a bu yeni yönetim bulma çabası nedendir ?

Demirspor'u sizleri eleştirmek için şart nedir ? Yönetici olmak mı ? Eğer yönetici olmadan eleştirilemiyorsa siz neden yazı yazıyorsunuz ? Bu sitede yazı yazanların büyük bir bölümü kongre üyesi , kombinesini alan , Demirspor ile ilgili olan her konuda müdahil olan insanlar hatırlatmak isterim.

Aytaç Durak'ın yaptığı yardıma yer vermişsiniz. Kendi görüşünüz olarak övmüşsünüz. Geçen 2 yıllık sürede destek vermediği zaman eleştiren bir adet yazınızı gösterebilir misiniz ? İyi yapınca alkış kötü yapınca sessiz protesto mu ? yapıyorsunuz ? Siz eleştiride ve övgüde teraziyi koruduğunuza inanıyor musunuz ?

Davulun sesi uzağa hoş gider demişsiniz. Bize davulun sesini yansıtacak olanlar kimler ? Sizlersiniz.Davulun sesi bize aksaklıklar nedeniyle gelmedi. Bizler davulun sesine gittik. Anlayacağınız düşündüğünüz gibi gelenler ile yetinmedik kendimiz herkesle konuşarak fikir ve kanaat sahibi olduk.

İletişimin aksamaması ve davul seslerinin hoş olmasa bile arızalara kurban gitmeden ulaşması dileğiyle...
Adsız dedi ki…
adana spor medyasındaki teknik sorun hala devam ediyor :))))

şalgam
Onur BİÇER dedi ki…
Ziya Bey, kararında yendiğinde zeytin zihni de açar.
talha dedi ki…
süper bir yazı helel olsun ankara tayfamız sizleri seviyorum sizlerin polarını giymek nasip olmadı ama inş bir gün olur sizleri seviyorum
SAYGILARIMLA
TALHA YAPICI
Adsız dedi ki…
birde şunu sorsanız keşke ..
yardımdan bahseden zaatı muhterem;
1 küsür triLyonLuk borç karşıLığı çukurova tv ye veriLen yayın hakLarı ve sonrasında bu sizin bu yıL ki istikakınızdı diyen sayın başkanınız seyirci hasıLatını yerLe bir edip akLınca kurnazLık yaparken neden siz yaLnızca veriLen yardımın üzerinde duruyorsunuz acaba..

gerçi doğru; zeytin yenirken baş öne eğiLir çekirdeği avuca çıkar.. ee insanda geniş açı göremiyor tabii..

ruhsatçıLarın basınına saygısızca..

secher ..
Metin dedi ki…
Bu kişiler hala Adana Demirspor taraftarının büyüklüğünü anlayamamış... Sevgili tayfa Ankara'da olmanız talihsiz bir durum, her konuda Ankara'da (Uzakta) olmanız bahanelerin başında yer alıyor. Adana Demirspor taraftarı Ankara'da da Adana'da da İngiltere'de de Avustralya'da da Fizan'da da aynı amaç doğrultusunda aynı şeyleri düşünüyor. Ben Adana'dayım, ben de burada yazılanlara katılıyorum, peki benim üzerime neyle geleceksiniz?
Adsız dedi ki…
Adana medyası ve açık zihin pek yakın kavramlar gibi gelmiyor bana.

Ziya
türkayADS dedi ki…
"Takımını her seven kongrede liste mi çıkaracak sayın Yıldırmaz. Bir gün o da olacak meraklanmayın. Kazanırsak Adana Demirspor basınında da taşların yerinden oynayacağı gün. O gün yutkunmayın lütfen..."
Adsız dedi ki…
"Takımını her seven kongrede liste mi çıkaracak sayın Yıldırmaz. Bir gün o da olacak meraklanmayın. Kazanırsak Adana Demirspor basınında da taşların yerinden oynayacağı gün. O gün yutkunmayın lütfen..."

İnşallah sizin gibi insanların yani sömürücü tiplerin bu klubun kapasından giremediği günleri tekrar yaşicaz, belki ömrüm boyunca şampiyonluk göremiceğim ama böyle bir duruş görmek o kadar uzak olmasa gerek işte o gun kupaların en büyüğünü kaldırmış kadar sevinecem.
Büyük Saat dedi ki…
Yıldırmaz'a fazla yüklenmeyin.
O'na BABAsını sorun.
Yıldırmaz'a fazla yüklenmeyin.
O'na DAYIsını sorun.
Yıldırmaz'a fazla yüklenmeyin.
O'na KARA arkadaşını sorun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.