Ana içeriğe atla

Biz neden ara dönemde transfer yapacağız?

Bu sorunun cevabını ben bilmiyorum... Yerel basınımız son zamanlarda böyle bir ihtiyacın olduğunu satır aralarında sıkça dillendirmeye başladı. Ara transfer sezonu yaklaştıkça bu ihtiyaç daha da gür ifade edilmeye başlanılacaktır. Ama ben bu ihtiyaca anlam veremiyorum.

Bu takımın çok kaliteli olduğu ileri sürülürken kimse çıkıp da eksiği var, demedi.
Bu takım, ligin üzerinde bir takım denirken, kimse çıkıp belli oyuncular kötü veya belli bölgelerde yığılma var demedi.
Bu takım Doğu Grubu'na alışık denirken, kimse çıkıp bu ligi kaldıramayan oyuncular var demedi.

Şimdi durup durup aynı filmi kusmadan izlememizi mi bekliyorsunuz?
Neden bu takımın transfere ihtiyacı var?
Bu takımın transfere ihtiyacı varsa neden ağzınızı en başta açmadınız?
Yapılacak transferin mevcut futbolcuların rızkından kesilerek yapılacağını futbolcular bilse iyi olur.
Ben en iyisi soruyu şöyle sorayım, transfere ihtiyacı olan takım mı?

Yorumlar

göktuğ dedi ki…
Biz neden ara transfer yapmalıyız ?

- Kadromuz söylenildiği gibi çok kaliteli değil.
- Kadromuz belki grubunun üstünde ama kategorinin tamamının üstünde değil.
- Kadromuzda belli bölgelerin alternatifi yok.Yedek sıkıntımız var.
- Kadromuzda geçen yıl geldikleri takımda gösterdikleri formu bizde gösteremeyen oyuncular var.
Ara transfer her takımın ihtiyaç duyduğu bir fırsat. Yapılan transferlerde tam isabet sağlamak, sakatlıkları önceden kestirebilmek mümkün değil. Bizde sakatlık ile ilgili bir problem olmadı. Demek alınan oyunculardan memnun olunmadı ki transfer yapılması isteniyor.

İşin ilginç yanı bu isteğin muhattabı kim ? Ortada yönetim yok. Bırakın adaylığını açıklayanı ismi kulislerde geçen bile yok. Herşeyimiz tam bir transfer eksik gibi hareket edilmesi düşündürücü.

Eğer ara transfer yapılacaksa tek şart var yükselme grubuna kalmak. Onun harici transfere gerek yok. Yükselme grubuna kalırsan iddaa programının tamamında yer alırsın. 700 bin liraya yakın gelirin olur. Gişe hasılatın ikiye katlanır. Transfer bütçesini bunlardan sağlarsın.Bunlardan önemlisi üst lige çıkmak gibi bir şansın olur.

Yükselmeye kalmayıp transfer yaparsan para sıkıntısı çeken takımın düzenini bozmaktan çaşka bir işe yaramayacaktır.
Onur BİÇER dedi ki…
Göktuğ sen realist tespit yapmışsın da talepler realist değil. Alınacak futbolcuları göreceksin. Ayrıca alınacak futbolculara karşın iddaa gelirlerinin temlikli olduğunu da göreceksin. Alınacak futbolcuların da mevcut futbolcular gibi vermeden almayı arzu edeceklerini göreceksin.

Ayrıca asıl değinmeyi istediğim hususu kaçırmamak lazım burada. Bu eksiklikleri görmeyenler transfer istiyor. Eksik olmadığını iddia edenler transfer istiyor. Takımı sene başında onca ikazımıza rağmen şişirenler transfer istiyor. Ortada yönetim yok, sinyal çok.

Neye sevineceğimi, neye üzüleceğimi şaşırmış durumdayım.
Adsız dedi ki…
kalemizde düzgün bir kaleci olsaydı şu anda belkide ilk 2 nin içindeydik. 2 senedir kalecilerden çektiğimiz kadar hiç kimseden çekmedik. ömer diye genç bir kalecimiz var ve çocuk milli takım ile her yere gidiyor ve bu kardeşimize şans verilmiyor. madem ömer yedek olacak ise 1. kalecinin ondan çok iyi olması gerekir ama malesef kaya ömerden çok iyi değil.sevmiyorum ama ilkeri arar olduk.... sadece düzgün bir kaleci lazım bize , nerde duracağını bilen ve saçma sapan goller yemeyen.
Adsız dedi ki…
yedek sıkıntımız olduğuna kesinlikle katılmıyorum.kadronun şiştiğinide düşünmüyorum.son yıllarda en dengeli kadroya sahibiz bence.sol bek hariç her mevkide en az 2 futbolcumuz var.kale ve sağ bek dışında sırıtan bir mevkimizde yok.kadro yapılanması bana kalırsa 07/08 sezonundan bile kat kat daha iyi.hatırlarsanız o sezon gol sıkıntısı çekince özgür,m.akdemir,alper,emrah ve burak'ın üstüne serkan turhan'ı almıştık,6 forvetimiz olmuştu.ama mesela hiçbiri birbirlerine göre fark yaratacak oyuncular değildi,içlerinden biri şimdinin tayfun'u yada o zamanın taner demirbaş'ı ayarında olsa belkide şimdi süper lig'deydik...

şimdi ise kadro daha dengeli bana kalırsa,mesela 6 forvet yerine tayfun gibi süper lig seviyesinde bir forvetimiz ve arkasında alper alican gibi ligin kalitesinin üzerinde yedekler var.

neyse fazla uzatmayayım,devre arası kaya'nın yerine bir kaleci ve belki de barış'ın yerine bir sağ bek dışında takımın transfere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.ama tabii değerli basınımızdaki bazı isimler nemalanmak için bir çok transferi dillendireceklerdir...hayırlısı...
Adsız dedi ki…
gariban menejerlere "güzellik" yapılsa fena mı olur.
çekinmeyin alın,verin,menejerlere can verin :)

Danyal Topatan
Adsız dedi ki…
Danyal bey doğru söylemiş...

ALIN VERİN FUKARA MENAJERLERE CAN VERİN...
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Yeni bir teknik direktör geldi ve her yeni gelen teknik adam gibi Durmuş Ali Çolak da takımın eksikleri olduğunu ve transfer yapılması gerektiğini söylemiştir. Söylemese de SÖYLETİRLER! Ercan Aslankeser,Reşat Yılmaz ve bazı menajerler nerden nemalanacaklar?
Bayram ALGÜL'ü takdir ediyorum. Tek adam olursan, kulüp de adam gibi yönetilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.