Ana içeriğe atla

Geçmişin Yükü...

Aytaç Durak çıkmış demiş ki: "Demirspor'a 1 milyon TL verdik. Artık Adanaspor daha öncelikli olacak. Ben her iki takıma da eşit davranmaya özen gösteriyorum."

Bu açıklamalardan sonra hatırlayalım istedim:

Adana Demirspor kulübünü borç batağına sokan yönetimlerin tamamı Aytaç Durak tarafından icazet alınarak, onun tarafından atanarak bu kulübü yönetir gibi görünmüşlerdir. Aytaç Durak tarafından ödenen 1 milyon TL Bekir Çınar yönetiminin değil, Aytaç Durak'ın atadıklarının, dolayısı ile Aytaç Durak'ın bizzat kendisinin yapmış olduğu borçtur.

Peki yapılan açıklama neyi göstermektedir? Bekir Çınar, Aytaç Durak'ın hataları yüzünden Aytaç Durak tarafından tasfiye edilmektedir.

"İyi niyet gösterisi" kisvesi altında bazı kesimlere Aytaç Durak'ın tedarik ettiği paralar üzerinden kahramanlık yaptırılmış, olmayan paranın iyiniyeti gösterilmiş, Bekir Çınar yönetimi daha o dönemde sadece yönetimde olduğu için, sadece geçmiştekiler işini yapmadı diye, ezilmiştir.

Benim naçizane görüşüm şudur:
Demirspor kendisine muhtaç edildiği müddetçe zamanı geldiğinde kurtarılarak üstünden prim yapılabilecek ve kişiye güç kazandıracak bir kulüptür. Aynı Demirspor kendi ayakları üzerinde durabilirse, muhtaç edenin otoritesini dahi sarsacak potansiyele sahip bir kulüptür. Bu nedenle Demirspor ne öldürülmelidir ne de diriltilmeli. Demirspor süründürülmelidir. Siyaset budur ve tıkır tıkır işlemektedir.

Bu noktada Bekir Çınar yönetimi ne yapmaktadır: İzlemektedir. Demirspor'un kepaze edilmesine seyirci kalmaktadır. Verilen sözler tutulmadı, gibi bahanelerle verdikleri sözleri tutmamayı seçmekte, takımın süründürülmesi için Aytaç Durak'a el vermektedir. Bekir Bey, hiç kusura bakmayınız, yaptıklarınız, niyetiniz ne olursa olsun bu sonucu doğurmaktadır. Size yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

Bu gemide yine yalnızız.

Yorumlar

Bekir ÇINAR dedi ki…
Saygıdeğer Onur Bey;

Benim ve yönetimimin izlediğini yazmışsınız.demirsporun kepaze edilmemesi için gösterdiğimiz çabaları eğer sizde göremiyorsanız gerçekten bu camianın üzerine ölü toprağı örtülmüş demektir.Ben ve yönetimim demirspor mülk sahibi yapma çabalarımızın öğrenilmesi üzerine bize verilen ekonomik destek kesilmiştir.Umarım bunu görür ve ona göre bir değerlendirme yaparsınız.Ben bahane üretmedim elimden geleni yaptım ve yapmayada devam ediyorum peki taraftar olarak SİZ NE YAPTINIZ?. Sanırım sizde yalnızca kötü anlarda ortaya çıkan eski başkan ve yöneticiler gibi kaotik ortamı dahada derinleştirerek işin kolayını seçiyorsunuz.Ben verdiğim sözlerin büyük kısmını tutdum.TOP ARTIK SİZDE lütfen bunu anlayın

enderin saygılarımla
Adsız dedi ki…
Bekir Çınar yönetimi diğer yönetimlerden farklı bir politika gütmüş müdür? Kısmen, taraftarı stada çekecek bir iki organizasyon dışında tamamen eski yönetimlerin izinden gitmiştir, Abdulkerim olayı, yapılan onlarca transferler nedir? Borç batağına sadece Aytaç Durak mı sürüklemiştir? Gelecek sene Bekir Çınar'ın borçlarını kim ödeyecek? Geçmiş senelerde borç batağına sürüklenirken, takıma trilyonlar harcanırken bu sesler neredeydi? 10 trilyon harcananan takım kupada iki galibiyet aldığında bu eleştriler yapılıyor muydu? Şimdi çıkıp o borç Aytaç Durak'a aittir demek çok kolay değil mi? Birbirimizi kandırmayalım, tutarlı olalım her şeyden önce... Tutarlı demişken Onur bey, daha iki gün evvel Başkan'ı savunuyordunuz, anlaşılan sizde onun gibi çabuk pes ettiniz...
Adsız dedi ki…
aytaç durak ve yandaşları sizin bir kuruşunuzu istemioruz,yeterki şu kulüpten çekin ellernizi,amatörden başlayalım,mahalle maçları oynayalım ama yeterki siz olmayın,ayrıca bekir çınar yönetminin kalıcı gelir çalışmaları yüzünden tasfiye edilmiştir,ankara tayfasının bekir çınarı da hedef göstermesi başkanın da dediği gibi hiç olmazsa bukez kolayı seçmeyelim,saygılar...
Hakan HOŞCAN dedi ki…
"peki taraftar olarak SİZ NE YAPTINIZ?."

Bekir Bey bu çok ağır bir laf. Belki taraftarınd hatası olmuştur ama bu şekilde sert bir lafı taraftar hiçbir zaman haketmemiştir. Yönetim olarak zaman zaman sizinde hatalarınız oldu, bunu gözardı ettik. İş siz ne yaptınız, biz ne yaptığa dönüşürse, Adana' da taraftardan başka kimsenin konuşmaya hakkı kalmaz...


forzadanademir.blogspot.com
Onur BİÇER dedi ki…
Bekir Bey sizinle telefonda konuştuğumda da şimdi de aynı noktadayım. Kulübümüzün kepaze edilmemesi adına vermiş olduğunuz çabalar nedeniyle zaten bu ithamlarım ile karşı karşıyasınız. Bu kepazeliğe dur diyebilecek ışığı sizde gördüğüm, mücadele gücünü sizde gördüğüm ve en önemlisi umudu sizde gördüğüm için bu sözleri size sarf ediyorum. Camianın üzerine serili olan ölü toprağını kaldırma adına adım atan yönetiminizin çekilmesi karşısında bu sözleri söylemekten kendimi alıkoyamıyorum.

Şimdi siz ve yönetiminiz geri çekildikten sonra neler olabileceğini tahmin ettiğim için size kızıyorum. Aslında siz de en az benim kadar neye sinirli olduğumu biliyorsunuz. Yerinize gelecek "Demirspor sevdalılarının" kulübümüze 15 yılda kattıklarını görünce, koltuğunuzu kime terk ettiğinizi, hangi zihniyete devrettiğinizi düşünüp bunları yazma gereği hissediyorum.

Açıkça bir şey söyleyeyim. Ben size saldırmıyorum. Saldırdığım çok yönetim oldu ama size saldırmıyorum. Sizin söylediklerimi anlayacağınızı, anlamaya çalışacağınızı, bizler gibi de hissedebileceğinizi ve konumunuzu kendinizi bizim yerimize de koyarak gözden geçirebileceğinizi düşünerek size uyarıda bulunuyorum. Bu mesajı alma kapasitesi olmayanlara çağrıda bulunmuyorum ben. Çağrım size ve yönetiminizedir. Gelin birlikte yıpranalım, gelin savaşalım, diyorum. Kötü mü ediyorum? E, bunu ilk kez de söylemiyorum. Beni anlayacağınızı umuyorum.

Demirspor'un mülk sahibi yapılması engellendi diyorsunuz ya, gelin gücümüz yettiğince hesap soralım, belge koyalım, savaşalım istiyorum. Kaybedeceksek bu savaşı ki; bence kaybedeceğiz, savaşıp vuruşup kaybedelim.

Kaotik ortamı derinleştirmekle itham etmişsiniz beni Bekir Bey. İçinde bulunulan durumda kaotik ortamın derinleştirilmesi ancak yapılan haksızlıklara alkış tutmakla olacaktır. Bizim sitemizin girişinde tam tepede İSTİFAYI KABUL ETMEDİĞİMİZ yazıyor. Bu manşetin altına kaos yaratma amacı güden bir yazı girmemi nasıl beklersiniz? Ben istikrardan yanayım ama kaosun değil, kurumsallaşmanın, sizin yönetiminizin istikrarından. Beni anlamamışsınız ya, onca telefon konuşması ve yazışmadan sonra size koca bir teessüf gönderiyorum.

Taraftar olarak biz ne yaptık, biz gerekeni yapmadık Bekir Bey. Sizi 600 bin TL'den ettik bu darboğazda. Ne deseniz haklısınız. Ama sizi 600 bin TL'den eden o taraftarın önemli bir bölümü sizi sevdi. Bunun farkında mısınız? Sizin için çabaladı.

7 tane yazı ile taraftarı karşısına alan "Taraftar Neden İlgisiz?" diye yazı dizisi çıkaran, tribünde kaçak girişe suç duyurusuna varacak ölçüde savaş açan bir bloga ve bu yazıların yazarına olmadığını düşünüyorum bu eleştirinizin. Ama eleştirinizde haklısınız.

Top artık bizde ya Bekir Bey, diyoruz size, bakın top bizde gelin oynayalım, hani geliyorduk yeni baştan oynayacaktık ya, gelin hadi, savaşalım, oynayalım, nerdesiniz?
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili adsız okuyucumuz. İnanın bunlara cevap vermekten çok yoruldum. Adeta yönetimin sözcüsü yapıyorsunuz beni.

Bekir ÇINAR başkanlığındaki yönetim döneminde diğer yönetimlerden farklı olarak:

-Kalıcı gelir yaratmak için kredi kartı projesi devreye sokulmuştur.
-ADS Store kulübe bırakılarak gelirlerin kulübümüze girmesi amaçlanmıştır. Başına profesyonel bir yönetici getirilmiştir.
-Logo rezaletine son vermek amacıyla kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır.
-Altyapı ile ilgili olarak uygulamaya henüz dönemese de yazınsal anlamda değişiklikler yapılmıştır.
-Futbolculara motivasyon desteği sağlamak için personel istihdam edilmiştir.
-Eski yönetimlerden farklı olarak transferlerin önemli bölümünün maç başı anlaşıldığı açıklanmıştır.
-Kulübün tırnak kadar etmeyecek halı saha gelirlerinin düzene girmesi yönünde önlemler alınmıştır.
-Deplasmana giden takımın çingene gibi görünmemesi için tek tip takım elbise koşulu getirilmiştir.
-Diğer yönetimlerin aksine kendi cebinden 1 milyon TL'ye yakın para harcamıştır.
-Kulübe mülk kazandırma, Demircell, ADS Su, SMS kampanyası gibi kampanyalar planlamıştır.
-Yeri gelince Demirspor kongre üyesiyim diye caka satıp, kulübe zarardan başka bir şey vermeyenleri silkelemek için üyelikleri düzenlemeyi planları içine almıştır.

Bakın bu saydıklarımın içinde Livorno, açılış maçı, tribünün üstünün kapatılması gibi hususlar yok.

Bu yönetimin yanlışları eski yönetimlerle aynı doğrultudadır. Peki eski yönetimlerin buna benzer hangi doğruları vardır? Ayrıca yapılan olumlu şeylere en az 6-7 madde daha ekleyebilirim. Yapmayın lütfen.

Ödenen 1 milyon TL'lik borcu Bekir ÇINAR yönetimi yapmamıştır. Bugün tıkandığı nokta o 1 milyon TL'lik eski borcun ödenmesi nedeniyle belediyenin muslukları kısma politikasını devreye sokmasıdır. Unutmayın sevgili adsız, 15 yıllık dönemde kaç tane yönetim önceki dönemin borçlarının ödenmiş olmasından dolayı istifa etmiştir? Var mıdır? Aydınlatırsanız sevinirim. İşte bu yönetimin önceki yönetimlerden farklı olarak yalnızlığı da buradadır. Ayrıca hep 1 milyon TL'nin ödenmesi konuşulmaktadır. Ancak eski döneme ilişkin ödenen borç 1 milyon 286 bin TL'dir. Aradaki farkı acaba eski yöneticiler mi vermişlerdir?

Peki bu darboğazda iddaa gelirleri üzerine temlik koyan, stat gelirleri üzerine temlik koyan eski yöneticiler yeniden başa geldiğinde "giden de farksızdı" deyip mutlu mu olacağız?

Geçtiğimiz senelerde takıma trilyonlar harcanıp borç batağına sürüklenilirken bu sesler neredeydi demişsiniz sevgili adsız?
Hemen nerede olduklarını söyleyeyim, bu adreste:

demirgibiyiz.blogspot.com

Arşive bakabilirsiniz. Hak yemeden önce elinizdeki araştırma imkanlarını kullanmanızı öneririm.

Tutarlılık demişsiniz sayın adsız. Daha fazla bir şey söylememe gerek var mı?
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili cinobili01 kodlu okuyucumuz. Bekir Bey ve adsız okuyucuya hitaben yazdığım cevapların yeterli olduğunu düşünüyorum. Eksik gördüğünüz bir husus var ise seve seve cevaplarım.
göktuğ dedi ki…
Adsız arkadaşım abim ,

Bekir Çınar yönetimi diğer yönetimlerden farklı politikalar gütmüştür.Ben farkılıkları yazayım sen araştır bir karara var.

1- Bu yönetim oyuncu transfer ederken ilerisi için çok büyük külfet getirecek fiyatlar ile mükaveleler yapmadı. Takımın en fazla kazanan oyuncusu Tayfun Özkan 300 bin lira. 2006-2007 döneminden futbolcu fiyatları vereyim örnek olsun .Mehmet Deliorman 375 bin. Ali Ölmez devre arası geldi 250 bin. Fatih Sezer 300 bin küsür.2007-2008 dönemi Ferit Alper Salgın 650 bin lira bonservis ile kulüp binası satılarak finanse edildiği söylendi.Aynı yıl Ünsal ile Özgür' ün aldığı para 375 bin.Metin Yıldız dediğimiz adam bu klüpten 600 bin lira para kazandı 5 ayda. Evet milyonlar Demirspor'a aktarıldı ama yanlış yerlerde kullanıldı. İş milyonlar aktarmak değil denetimini yapmakta.

2- Bu yönetim diğer yönetimlerden farklı olarak kalıcı gelir sağlayabilecek projeleri ortaya koydu. Başarısını tartışabiliriz ama hiç değilse böyle bir niyetleri olduğunu belli ettiler. Geçmiş yönetimlerin bir tane kalıcı gelir projesini söyleyebilir miyiz?

3- Bu yönetim görevi bırakmasına rağmen verdikleri tüm evrakların kendilerinin ödeme garantisinde olduğunu gelecek kimselere yük olarak bırakılmayacağını söylediler. Daha önce bunu yapan bir yönetim örneği gösteriniz.

İnanın diğer yönetimlerden farklı olarak daha çok madde sıralayabilirim. Bu takıma bu paralar harcanırken biz yine konuşuyorduk. Yaşı 34 olan oyunculara 2-3 yıllık sözleşmeler imzalatılırken, herkesin bir lira verdiği oyunculara 3 lira verirken biz olumlu bulmadık eleştirdik. Oyuncular akşam kadro dışı bırakıp sabah affederek finallere götürülürken , hocaya prim vermemek için görevine son verilirken içimiz kan ağladı. Bu yönetim eksiksizdir yanlışları yoktur demiyorum. Hatalarında Bekir Çınar yönetiminide eleştirdik. Behzat Çınar'ın gönderiliş biçimini tasvip etmedik. Ama asla artniyetli olduklarını düşünmedik. Yukarıdaki maddelerin gerçekliğini araştırır kararını verirsin.
Adsız dedi ki…
Sayın başkan Bekir Çınar, Adanademirspor düzlüğe çıkacaksa, bu Aytaç Duraka karşı mücadele ile olur. Çıkın gerçekleri açıklayın bizde size siper olalım. Aytaç durakın yıkımı adanademirspordan olacaktır.
Ati dedi ki…
"siz ne yaptınız" diye bize hitap ettiyseniz; Allah taş eder adamı derim sayın Bekir Çınar.. 1 e 2 yapanları, kombinede, yardım gecesinde yalnız bırakanları kastediyorsanız; sonuna kadar haklısınız, Allah onların cezalarını versin demekten başka elimizden birşey gelmiyor. kimsenin boğazını sıkarak ne bilet aldırabiliriz, ne forma satabiliriz, ne de yönetime devam etmelerini sağlayabiliriz. seçim sizin sayın Başkan, ama yaptığınız bu açıklamalar "bazılarının asla yılmadığını" iddia eden bir grup taraftar tarafından anlaşılması mümkün olan şeyler değil. ne diyelim, hayırlısı olsun, tercihinize saygı duyarım, gitmek isteyeni zora tutmamız da imkan dahilinde değil. saygılar bizden Sayın Başkan...
Adsız dedi ki…
pardon onur ben bekir bey'e kızma nedeninin başka sebeplerden olabilceni düşündüm ama senin kızma nedenin yeni baştan oynayamayacğımız,tekrardan 'geliyoruz' diyemecğimiz çünkü yine o insanların kapısında kendimizi bulacağmızı bildiğin içinmiş,yeni baştan oynayacağız diyebilmek için bırakma be başkan,bu bestenin yarım kalmaması,onur un dediği gibi bu gemide yanlız kalmamamız için bırakma
Adsız dedi ki…
Evet başkanım Onur beyin mesajı ilk bakışta yanlış anlaşılabilir fakat işin özü şehrin asi çocuklarının birleştiği nokta.YENİ BAŞTAN OYNAMAK İÇİN ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE ŞİMŞEK İÇİN.GELİN BİZİ BU YOLDA YALNIZ BIRAKMAYIN BAŞKANIM.
Adsız dedi ki…
'Geliyoruz,yeni baştan oynayacağız' demişti FoFo.Şimdi Bekir Başkan çıkıp desen 'geliyorum şehrin asi çocukları baştan oynuyoruz' diye kaybetsek ne yazar ki.Bu taraftar cefanın her türlüsünü Bursa'da,Mersin'de,Konya'da çekti.Bu taraftar 5bin küsür gündür Süper ligi görmedi.Şimdi baştan oynasak ve kaybetsek bir daha,sizin benden daha iyi bildiğinize eminim,Şimşek büyüklüğünden birşey kaybetmez;taraftar sevgisinden birşey kaybetmez;kaybedilen belki bir iki sene olur ama kazanan bir siz olursunuz iki çok sevdiğinize inandığım AdanaDemirspor.Saygılar Bekir Başkan ve Şehrin Asi Çocukları...
mirothekid dedi ki…
nerelerden nerelere geldik... artık herkes 'ehven-i şer'e şükreder oldu... Daha önce de söyledim, yine söylüyorum, söylemeye devam edeceğim... Adanademirspor'u Avrupa Şampiyonu yapamayan/bunu hedeflemeyen her yönetim başarısızdır... Ben onu yaptım, ben bunu yaptım tartışmaları çok anlamsız ve artık komik bir hal almaya başladı... taraftara bile sen ne yaptın diye sorulur oldu... Yönetimler, yöneticiler, yaptıklarından değil yapmadıklarından da sorumludur... Yapmamak da suçtur... Yapılması gereken gayet basittir, sağa sola sitem etmenin, bahane bulmanın gereği yoktur... Biz ADS'nin her gelen yönetiminden sadece basit bir şey istiyoruz... Bu takım, Cemalpaşa'nın, Hürriyet'in, Hadırlı'nın, Erkek Lisesi'nin, Motor Sanat'ın çocukları ile futbol oynasın... Elin adamına ne para verip duruyorsunuz...

Sadece bunu yapın arkadaş... daha ne kadar bağırmamız gerekiyor... Hepiniz birden kör mü oldunuz... Herkes ağzına bir Muharrem Gülergin'dir almış... Neden boş konuşuyorsunuz, Muharrem Gülergin gibi yapsanıza o zaman...

Bu takımda bizim mahallemizin çocukları oynamıyorsa nasıl halkın ve Adana'nın takımı oluyoruz... ben anlamıyorum ki....
Yergökmavi dedi ki…
Buradan Sayın Bekir başkan ve yönetimine ayrıca taraftara seslenmek istiyorum..Aytaç Durak TFF ye olan borcumuzu klübe borç vererek ödedi.Takımımızın maçlarınıda kendi tv kanalından yayınlatarak bu parayı geri almaya başladı ki daha önce kendi atadıklarına verdiği parayı aldığı gibi..Aytaç Durak kendi cebinden günahını bile vermeyecek bir insan..Takımımızın en büyük sorunu,borçlar gibi görünsede asıl sorun yönetimsizliktir.Takımımızın en büyük sıkıntısı atanmışlar tarafından dökme suyla değirmen döndermekle yapılıyordu..Aytaç Durak bu kulübe yardım yapmıyor sadece borç veriyor..Takımın menfaatlerini düşünen insanlar sağlıklı kalıcı bir yönetim oluşturmalı ki burda Bekir başkana sözüm..Para olmayabilir elde edilebilecek diğer gelirlerle iyi kötü bu takım ayakta kalır ve sportif başarıyı yakaladığı takdirde,başarıda pay sahibi olmak isteyenler bir takım desteklerle gelirler dahada artar..
Yönetim yoksa zaten bu takımın yaşama şansıda olmayacaktır..Bilinen sona doğru yavaş yavaş gideceğiz ama yönetimle zaten kurtulma şansımız var..Farzedinki bu memlekette Aytaç Durak yok ne olacaktı?Biz bu adamı bırakmadığımız sürece sırtımızda kambur olarak yaşamaya devam edeceğiz..Artık öyle bir psikoloji hakim olduki bende,Bu klüp gerekirse kapansın ama yeterki birilerine muhtaç olmayalım..Aytaç Durak öncelikli desteğini Adanaspora vereceğini söylüyor,bırakalım versin belki bizim yakamızdan düşer..Ama herşeye rağmen biz bağımlılıktan kurtulamazsak ne yazıkki bir 15 yıl daha gidecek..Kimbilir belkide hedef yeni stadla şehri Adanasporlu yapmaya çalışmaktır veya yeni bir Kayserispor,Erciyesspor örneği hayata geçirilmeye çalışılmakta..Bunu zaman içinde göreceğiz..Yalnız olay bu noktalara gelirse artık herşey için çok geç olacak..Sayın Bekir Çınar ve yönetimi,Bu takımı yalnız bırakmayın,gerçek Demirsporluluk ruhu ile hareket ederek bu klübün başında kalarak idareye devam etmelisiniz..Ancak bunu Abdulkerim gibi şaibeli bir pozisyonda lütfen yapmayınız..En kötü yönetim dahi yönetimsizlikten iyidir.Kaldıki sizin yaptıklarınız herkesimden destek gördü..Sadece ve sadece Abdulkerim konusunda çok yanlıştınız.....
Adsız dedi ki…
@mirothekid

Bu takım, Cemalpaşa'nın, Hürriyet'in, Hadırlı'nın, Erkek Lisesi'nin, Motor Sanat'ın çocukları ile futbol oynasın... Elin adamına ne para verip duruyorsunuz...

///

yorumunuzun başında dediğiniz gibi,biz o çocuklarla mı avrupa şampiyonu olacağız?sap samanı ayırt edelim artık,gerçeklerin farkına varalım.demirspor camiası artık 2.lige kat be kat fazla gelmektedir,üstüste kaybedilen finaller sonrası hedef bir an önce üst lige çıkmaktır.üst lige çıkmak hedefinizse kusura bakmayınız ama adanalı gençlerle bir halt yapamazsınız.altyapıdan ara sıra iyi oyuncularımız çıkıyor,ancak bunlar yetenek ve sayıca koskoca adana demirspor'u üst lige taşıyacak kapasitede değiller.burada önemli olan altyapıda göze batan gençleri,üst yapıya monte etmek,kadroyu şişirmek yerine gençleri yedekte olsa a takıma ısındırmaktır.ayrıca takımın geneli adanalı futbolculardan oluşuyor...gönül isterki adanamız futbolcu cenneti olsun,demirspor ajax'ın altyapısına benzesin.ama kazın ayağı öyle değil işte.altyapıdaki hocalar 15 yılda kimi kazandırmışlar bunu sorgulamak lazım önce,üstyapıyı değil...
Adsız dedi ki…
yürümek;
yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak,
havaları boydan boya yarıp ikiye
karanlığın gözüne bakarak yürümek..
yürümek;
dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup,
kelleni orta yere
yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek ..
yürümek;

yolunda pusuya yattıklarını,
arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek ..
yürümek;
yürekten gülerekten yürümek ...

NAZIM HİKMET
talha dedi ki…
ilk önce sevgiler saygılar Ankara Tayfamız saygıdeğer başkanımız herşeyi güzelcene yazmış ve benim görüşümce her konuda da haklıdır sizlerede saygı duyarım cevaplarınızdan dolayı başkanımız demiş siz taraftar olarak ne yaotınız çok da doğru cümle bence neden diyebilrsiniz biz taraftar olarak ne yapıyoruz ne yaptık 90 dakika destekten başka ne yaptık o mayıs gecesini hatırlamak istemiyorum
zaten biz sadece 90 dakika bağırmaktan başka ne yaptık sizlere soruyorum küçüklerim veya büyüklerim ha kombine alınmıştır
eğer zaten takımını canı gönülden
ölümüne seviyorsan o kombineyide alırsın taraftar olarak bizim varmı başka taraftar olarak bir gösterimiz bizim taraftarımız 1 e 3 girmeyi 1 e 2 girmeyi çok severler DELİKANLI
gibi parayı verip bileti alıp sıraya girip sonrada maça girip 90 dakika bağırmaktır taraftarlık bizim taraftar olarak çok suçumuz var abilerim kardeşlerim çooookkkkkkk her maçta görüyorum kendim ve utanıyorum o rezillikleri görünce başkanımız inş bırakmaz inş eğer bırakırsa bende ADANADEMİRSPOR takımını taraftar olarak bırakcam neden
dersiniz BU KÜLÜPTE SÖZÜ BİR ÖZÜ BİR İNSANLAR BU KULÜPTEN İSTİFA EDİYORSA BENİM ÇOKTAN BIRAKMAM LAZIM NEDEN DERSENİZ BEN DOĞRU İNSANLARIN YANINDAYIM YANLIŞ İNSANLARIN YANINDA DEĞİL HANGİ BAŞKAN TARAFTARLA BU KADAR İÇ İÇE OLDU SİZLERE SORUYORUM HANGİ BAŞKAN 9 SENEDEN BERİ ADANADEMİRSPORLUYUM BENDEN KÜÇÜKLERİM DE OLABİLİR BÜYÜKLERİM DE OLABİLİR HEPSİNE SAYGI DUYARIM
AÇIKLAYIN HANGİ BAŞKAN OLMUŞ
HANGİ BAŞKAN ADANADEMİRSPOR KULÜBÜNÜN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI İÇİN ÇABALAMIŞ
SÖYLEYİN ABİLERİM KARDEŞLERİM
EN DERİN SEVGİ SAYGILARIMLA
TALHA YAPICI
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Uzun yıllardır bu camianın içindeyim ve bugün vardığım nokta şudur; Demirsporun tek kurtuluş yolu TEK ADAM sistemi. Bu kişi, maddi olarak önemli bir gelire sahip iyi bir Demirsporlu olacak ve tek adam olarak bu kulübü yönetecek. Hiç kimseden yardım mahiyetinde 1 TL dahi talep etmeyecek, geldiği gün takımı tesislerden çıkarıp başka bir yere taşıyacak, Adanalı ve/veya Adana Demirspor'la ilişkisi olan bütün herkesin görevine son verecek,eski-yeni bütün yöneticileri kulüpten uzak tutacak,basın mensuplarını sadece basın açıklamalarında ve basına ayrılan yerde ağırlayacak ve mangal gibi yüreği, çelik gibi sinirleri olacak...
Peki yanında kim olacak derseniz söyleyim, sadece Demirspor taraftarı!
Adsız dedi ki…
5 trilyonum olsa hemen başkan olurum.

ŞALGAM
mirothekid dedi ki…
talihsiz yorumlarıyla Adanalı gençlerin bir "halt" edemeyeceğine inanan adsız arkadaş, asıl bu yorumunla sen "halt" etmişsin... Doğrudur, Adana'dan iyi sporcu ara sıra çıkar... Bir keresinde İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi, Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olmuştu, bir kere de Erdal Acet Dünya rekoru kırmıştı, ha bir de İsmet Atlı var. Güreşte Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu... Nesrin Olgun'u da söylesek mi acaba? Gerçi o, Manşı geçen ilk ve tek Türk kızı ama o sayılmaz çünkü o bayan...Eskiden Adana'dan her branşta milli sporcu varmış Adana'da, ama onlar da sayılmaz çünkü onlar Dünya çapında başarı elde edememişler....

Yazık... gerçekten çok yazık...
Adsız dedi ki…
mirothekid'e bir katkıda ben koymak isterim.Eskiden birde Adanaspor vardı şampiyonluğu son anda kaçırdı kiminlemi tabiki adanalı gençlerle adanalı ruhuyla....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.