Ana içeriğe atla

Çarpıtma...

Bilmem bugün adanahaber.com sitesinin girdiği habere rastlayanınız var mı ? Haberde bir ajansın Bekir Çınar'ın maç sonu söylediklerinin Aytaç Durak lehine değiştirildiği itham ediliyor.

Bekir başkanın dediklerini canlı olarak izleme fırsatım olduğu için bende bu kadarına sadece pes diyorum. Kendilerine servis edilen haberdeki yanlışlığı düzeltme duyarlılığı gösteren adanahaber.com sitesini tebrik ederim. Bu haberin yanlış olduğunun ve taraflı olduğunun bilinmesine rağmen tarafımızca defalarca mail ve mesaj yoluyla bildirilmesine karşın bu duyarlılığı göstermeyen sporadana sitesi acaba neden bu konuya sessiz kalmaktadır. Neden herşey ortada iken bu yalan habere ve altındaki taraflı ve aşağılayıcı yorumlara yer vermektedir. Uyarılarımız neden dikkate alınmamaktadır. Aşağıya Bekir Çınar'ın bloga bıraktığı yorumu kopyalıyorum.

bekir çınar dedi ki...

Saygıdeğer Ankara tayfası;
Bana ve yönetimime gösterdiğiniz destek için binlerce teşekkür ederim.Ancak be KÜSTÜM OYNAMIYORUM demiyorum diyememde benim ne haddime demirspor bizim herşeyimiz bu saygısızlığı yapmak haddime değil.Ben şunu söylüyorum belediyeden verilen söz tutulmadı ayda 200bin lira verilecekti 3 aydır para alamadık.Bu işler parasız olmuyor yönetim olarak şuana kadar bu sezon için 1 milyon lira civarında para verdik bu parada ancak buraya kadar getirdi.Bizim sıkıntımız maddi sorunlar bunun hocayla yenilgiyle bağdaştırılmasını istemiyorum.saygıdeğer Demirsporlular yanlış yere tepki veriyorsunuz tepkiniz sözünü tutmayanlara olmalı bana değil.Lütfen artık uyanın ve hakkınızı arayın yerime gelen yönetime bu destek verilsin.Ve artık demirspor ayakları üzerinde dursun.Lütfen uyanın artık.Ve beni anlamaya çalışın

En derin saygılarımla...


Burada da haber ajansının servis ettiği ve sporadana isimli sitenin tüm uyarılara rağmen düzeltme ihtiyacı duymadığı haberi kopyalıyorum.

Bekir Çınar, yaptığı açıklamada, Adana Demirspor için önemli projelerle işbaşına geldiklerini hatırlatarak, "Yaptığımız tüm her şeyi kulübümüz için yaptık. Bizim tek isteğimiz, takımlarına herkesin sahip çıkmasıydı. Ama sözde sahip çıktılar, özde hiçbir şey yapmadılar. Bizler Avrupa takımlarını dahi Adana’ya getirme çalışmalarına başladık. Devre arasında 1. Uluslararası Adana Demirspor Cup adı altında bir turnuva düzenleyecektik. Bu organizasyon Türkiye’de tek olacaktı. Ama maalesef olmadı. Tüm yükü herkes bizlerin üzerine bıraktı. Ellerini taşın altına koymaktan herkes kaçtı. Bizden de bu kadar artık. Alınan mağlubiyetle veya hocanın istifasıyla bizim aldığımız kararın hiçbir alakası yok. 1 hafta önceden bizler bu kararı almıştık" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak haricinde kimsenin kendilerine hiçbir şekilde yardımda bulunmadığını söyleyen Çınar, "Taraftarlarımız dahi kombine bilet almadı. Şimdiye kadar yaklaşık 100 taraftara kombine bilet satabildik" dedi.


Yukarıda birinci ağızdan söylenenler ile haber ajansı ve sporadana adlı sitenin söyledikleri var. Karşılaştırmasını siz yapın. Basın toplantısını canlı yayından izledim. Tekrarlarında da dikkat ettim. Bekir başkanın ağzında çıkan sözler ile yazılanların alakası yok. İnsanın ağzından çıkanlar nasıl bu kadar çarpıtılabilir nasıl kendi lehlerine çevrilebilir takdir sizin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Heberde geçen 100 kombine lafıda tamamen taraflı.Başkan açıklamasında 100.000 liralık kombine satıldı dedi. Gerçekten nasıl habercilik anlamak mümkün değil.
DexteR dedi ki…
Aytaç Durak ve tayfası : 1
Şehrin asi çocukları : 0
Onur BİÇER dedi ki…
Adana'nın yerel basını dua edin planlarınız tıkır tıkır işlesin, dua edin oyununuz bozulmasın. Ola ki başarır da bu çarka bir çomak sokarsak, ola ki bu oyunu bozarsak, çok şey değişecek, çok şey...
Adsız dedi ki…
yıllardır oynanan oyunlar yine sahnede. kendi adamlarından oluşan medya planı devreye sokuyor. umutsuzluk, çaresizlik sadece bir adres gösteriliyor. taraftarın artık aynı senaryoya uymaması lazım. yeter. eski başkanlar ihtiraslarına yenik düşmesin. bugün Bekir Çınar a yarın sizlere. saltanat belli maşa olmamak lazım. gün birliktelik günü herkes demirspor için en doğrusu neyse onu yapsın. yeter artık bıktık rant kavgalarından eski yöneticilerin kuyu kazmalarından yeter !!!
Onur BİÇER dedi ki…
Az önce sporadana.com sitesinin sorumlusu ve köşe yazarı Yavuz Yıldırmaz aradı. Kendisinin blogdaki yazımıza istinaden yapmış olduğu açıklamayı aktarıyorum:

Kendisi hem spor01'de hem sporadana.com'da görev yapıyor. Aynı zamanda Çukurova TV'de çalışıyor. Son dönemde gündem yoğun olduğu için sitesi ile gerektiği ölçüde ilgilenememiş. Yazı yayınlandıktan sonra hatanın fark edildiği ilk anda yazıyı kendisi kaldırmış. Art niyet olmadığını belirtmektedir.

Açıklamasını yazdık, kendisi bizi bilgilendirme adına iletişim kurmayı tercih etmiştir. Kişilerle savaşımız yoktur. Gerçeklerin olduğu gibi yansıtıldığı bir ortamda mücadelemizi vermekten yanayız. Kendisinin bizimle iletişime geçmesini değerli bir adım olarak görüyorum. Yazının kaldırılması ile gereken de yapılmıştır. Lütfen diğer eleştiriler ayrı olmak koşuluyla, bu konuda, bu haberle ilgili ilave bir eleştiride bulunmayalım. Zira biz derdimizi anlattık ve hitap ettiklerimizin de derdini dinlemiş olduk.

Sürecin her noktasında takipçisiyiz. Bize adım atan ve niyetinin kötü olmadığını açıklayan kişi ve kurumlarla, yeni olaylarla karşılaşmadıkça, eskiye dayanarak çatışmak üslubumuz olmasın. Yavuz Bey'e hem sitesindeki düzeltmesi hem de iletişim çabası için teşekkür ederim.
Adsız dedi ki…
ya bırakın bu işleri ankara tayfası,aytaç durak'a niye 5 hafta önce teşekkür ediyordunuz..aytaç durak sana bir trilyon verecek borcunu kapatacak seni liglere sokacak sonrada kendi medyasını kullanıp ismini afişe etmicek...aytaç durağı tanımıyormusunuz siz sanki..hem verilen bir trilyon için blogdan teşekkür başlıkları aç sonrada aytaç dırakı kendi medyasını kullanarak reklam yapıyor diye eleştir.zamanında istemicektin reddecektin o parayı,yönetimini eleştirecektin tam bağımsız demirspor hedefini sonuna kadar kovalayacaktın ankara tayfası...
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili bilinçsiz, saldırgan ve adsız okuyucumuz. 5 hafta önce yaşanan süreçte yayınlanan yazıları tekrar okumanızı öneririm.

Bir de ekleme yapayım. Bu adsız okuyucularımızın hep aynı tarzda yaptığı saldırı türündeki eleştiriler başlangıçta sinir ve moralimi bozuyordu ama artık güldürüyor. Sağolun varolun. Bizi yorumlamaya devam edin. Gülmek ömür uzatıyor.
Adsız dedi ki…
Sevgili Onur,

Yukarıdaki yerel basınla ilgii yorumuna aynen katılıyorum. Maalesef bize en büyük zararı Demirspor düşmanları ile birlikte Demirsporlu olduğunu ilan eden bir çok yerel basın mensubu vermiştir. Biz yaşlı beladan eninde sonunda kurtuluruz ama bunları da göz ardı etmemek lazım.

Merih Güvenç
göktuğ dedi ki…
Adsız arkadaş sadece yazıları takip ediyor altındaki yorumları okumuyorsan sana diyecek sözüm yorumları çok iyi takip etmen gerektiğidir. Burada herkes fikirlerini söyler. Bak sende ne güzel bizi eleştirmişsin. Burada asıl mesele olayların tartışılıp sonucunda genel bir izlenim ve doğrunun bulunmasıdır. Bunu hemen hemen her başlıkta görmüş olman gerekir. Bİrileri ortaya bi tez atar. Tersini düşünenler antitez yapar sonucunda bir sentez ortaya çıkar. Evet ortaya bir fikir atılmıştır. Karşılığında blog yazarları ve dışarıdan katılanlar fikirlerini sunmuşlardır. Sonucunda bir fikire ulaşılmıştır. Unutma ki kalıpları olan insanlar sadece kendi doğrularına esir olurlar. Bana göre bir görüşe körü körüne karşıyım demek yerine tartışarak nedenlerini sunarak karşı olmak daha yararlıdır. Blogu ilk kurulduğu günden bu yana iyice incelersen ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.