Ana içeriğe atla

Taraftar Neden İlgisiz?

Yeri geldi sert bir üslupla taraftarı eleştirdik, yeri geldi daha sert üslupla eski yönetimleri eleştirdik ve yeri geldi Abdülkerim Hoca'nın görevlendirilmesi ve Behzat Hoca'nın görevden ayrılması döneminde bu yönetimi sert üslupla, diğer alanlarda da nazikçe eleştirdik. Katkı sunmaya çalıştık, üretmeye çalıştık. Tabana yayılmak için, taraftarın sesini daha net ve daha gür duyabilmek için eleştirilere hoşgörü düzeyimizi yüksek tuttuk, kendimizi yıprattık ama demokrasimizden ödün vermemeye çalıştık. Şimdi aynı doğrultuda, taraftarın sesini üstelik bu kez yorum bölümünden de değil, konuk yazar sıfatı ile sütunlarımızdan duyurmak istiyoruz.

Yönetimin güven verip vermediğini, taraftarın daha fazla ilgi göstermesi için karşılanmadığını düşündüğü beklentilerini, ya da şehrin genel yapısının taraftarın üzerinde yarattığı etkiyi yahut aklınıza ne geliyorsa yalnızlığımıza dair, paylaşmanızı istiyoruz.

Hakaret ve saldırı içermedikçe, paylaşımlar birbirini tekrar eder hale gelmedikçe yayınlayacağız. İster yorum bırakın, ister demirgibiyiz@gmail.com adresine mail atın.

Buyrun sütunlar ve söz sizin. Taraftar neden ilgisiz???

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bence ilk sorun bunu üzülerek söylüyorum stadyuma gelen kişilerin çoğunluğu sadece Demirsporla yatıp kalkan kişiler değil..3 büyük diye adlandırılan takımların yanında tuttukları bir takım hüviyetinde..O yüzden başarı zamanı tribünler hınca hınç dolarken zor günlerde yanımızda kimseyi bulamıyoruz..O kadar çok kişi gördüm ki 5 Ocakta maç izlerken bir yanda kulaklığı hadi be x takım diye dövünen..Öncelikle bu durumdan kurtulmamız gerekiyor sanırım..Gönül istiyor ki Demirspor haftasonu eğlencesi degil hergün her saniye hayatının icinde olsun herkesin..Saygılar

Gökhan Tutaysalgır
Adsız dedi ki…
önceler ads ve galatasarayı tutardım.sonra zaman geçti ads sevgisi iyice aşılandı ve şöyle bir düşünceye kapıldım.başka şehrin takımını tutacagıma kendi şehrimin takımını tutarım daha iyi.bu mantıkla diger kulüplerin ismini mümkün oldgununca agzıma almıyorum

İNADINA ADANADEMİRSPOR
TAYLAN dedi ki…
sevgili Onur, 3.lig maçına her hafta yaklaşık 10.000 kişi geliyor. Bank Asya’yı da sayarsak 3.lig maçı..bence seyirci hiç de ilgisiz değil. Göztepe hariç bu ligde bu seyirciyi bulan taraftar yok!. O kadar yaşanan talihsizliklere rağmen bu sayı azımsanmayacak kadar fazla.. düşünün son 3 sezonda, 2 defa son maçla kaçırdık bir üst ligi. Bu talihsizlikler karşısında tabi ki bir kopuş bir kırgınlık oluyor. keşke olmasa.. ama şunu da ekleyelim, maça gelen bu sayı -yaklaşık 10.000 kişi- Demirsporumuzun kemik seyircisidir. Ve bu takım 2. amatöre de düşse bu sayı bunun altına inmez. Asıl önemli konu, 1 kombine alıp 5 arkadaşını birden turnikelerden geçirme ahlaksızlığını gösterenlerdir. Yönetimin emeğini çalanladır.
merihli dedi ki…
ulkede ve vatandasta spor ve eglence kulturu yok.
olusturmak da oldukca zor.
yasadigim yerdeki universitenin
-abd'de orta buyuklukte bir sehir- kici kirik kolej futbol takimini 50bin kisi izlemeye geliyor da,ciddi ciddi futbol oynayan bir takimi(ads oluyor bu) ancak maclarda 5bin biletli izleyici(belescileri insandan bile saymiyorum)izliyorsa baska bir aciklama bulmak zor.
gecenlerde bir arkadasim
university of texas'in spordan elde ettigi gelirin gs,bjk ve fb'nin toplamindan fazla oldugunu filan soylemisti,tabi detaylarini bilmiyorum.ama olabilir,inanirim.
cunku insanlar harbiden takim icin para harciyorlar.

maca beles girmek,acik goz olmak(hani enayi olmamak) memlekette ayip ve utanc verici birsey olmadigi surece biz sorgulariz hala bircok seyi.
Burak1940 dedi ki…
Öncelikle bu açılan başlık diye hitap edeyim bu yazıda grup içi karalama mutlaka olacaktır ...bence bu kadar kurculamaya hiç gerek yok ...Benim kendi görüşlerime sığınarak söylemek istiyorum ...Herkes her yazılan,çizilende DEMİRSPORLU değildir ...Yani Yazı işi ayrıdır Yürek işi ayrıdır ..bunları farklı konumlarda tutmak lazım ...Bir insan harbiden içinden GELEREK YAŞAR SEVDASINI vede yansıtır yazılara diğeride ise sırf görüntü olsun diye yazar ..bu sadece Demirspor Tribününde olanlar değil ...Her tribünde görebiliyoruz ...Önemli olan en uçtaki kültürü yakalayabilmek,ona ulaştırdıktan sonra ulaşmak isteyen insanlara destek çıkabilmektir FİKİR,KÜLTÜR yaratmaktır ...Bir Demirsporlu renklerden önce ADAMLIĞINI,KİŞİLİĞİNİ içine tamamen yansıtmalıdır ondan sonra o renklerin anlamıda o SEVDANINDA farkıda her ortamda ortaya çıkar ...Benim yazım eleştirmekten ziyade söylemek istediğim birşey var ...Daha önceden DEMİRSPORLULUK KÜLTÜRÜ yerleşmemiş Demirspor TARAFTARI bu konuda en büyük SAVAŞI VERİYORDUR ...Bize akıllı adamlar lazım,fanatik demirsporluluğundan ziyade ...Çünkü SEVGİ her insanın kalbinde oluşmakta olan bir umut filizlenmesidir önemli olan onu DOĞRU BÜYÜTÜP YEŞERTMEKTİR ...işte o zaman bu klup çok köklü bir KLUP OLACAKTIR ...Buna herkes inansın ..SAYGILARIMLA

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.