Ana içeriğe atla

Bazıları Asla Yılmaz...

Adana'ya Livorno maçı için gittiğimizde yönetimimizle yüzyüze tanışma imkanımız oldu sonunda. Hani hep dile getiriyoruz ya; BAZILARI ASLA YILMAZ, diye. İşte tam da öyle...

Taraftarın Şimşekler Grubu ve küçük bir kaç münferit hareket dışında doğru dürüst destek vermediği bir yönetim var. Ağızlarına pelesenk olmuş, yönetime destekleri bazılarının, elleri zehir olmasın diye atamıyorlar akrepli ceplerine, sözel yetiniyorlar. Oysa kimlere kimlere verilmedi bu destek? Hani proje istiyordunuz, hani kalıcı gelir istiyordunuz, hani daha şeffaf yönetim istiyordunuz, hani gençlere yüzümüzün biraz çevrilmesini istiyordunuz. İşte bunları isteyenlerin önemli bölümü klavye taraftarı çıktı. Sanal çıktı, karaktersiz çıktı. Sözünün eri olamadılar.

Hani bu şehre can lazımdı, heyecan lazımdı...

Tutup bazılarına hırsız deyince tepki alıyorduk, çok sert yazmış oluyorduk, aynalarınız mı buğulandı, beyinleriniz mi?

Her neyse, sözden anlamadığınız aşikar. Bu sütunlar bu kez yönetimimize övgü için açıldı, taraftara yergi için değil.

İşte yaratıcı ama desteksiz yönetim ile görüştüğümüzde yeni projelerin hayata geçmek üzere bizleri beklediğini öğrendik. Açıklamayalım ne olduğunu, ama bu yalnızlık şevki kırıyor. Ya bu proje de bekleneni vermezse, diye sormak zorunda oluyor insan.

Bundan kısa zaman önce İtalya'dan bir takımın, üstelik Serie A'dan bir takımın, üstelik Livorno'nun şehrimize geleceğini, takımımız ile maç yapacağını söyleyene kim inanırdı? Sen inanır mıydın Onur, diye soruyorum kendime... Sağolsunlar, ben bile inanmazdım ve gerçek oldu.

Şevki kırılıyor insanın. Yönetim güçlü olsun istiyorum. Hani "BAZILARI ASLA YILMAZ" diyoruz ya, yönetimimiz de o ruhu taşısın içinde istiyorum, yılmasın.

Bana gelince içim burkuluyor, hüzünlüyüm, şevksizim ama yılmayacağım. Bu lafı biz ettik, biz dedik BAZILARI ASLA YILMAZ, diye, şimdi bana yılmak yakışmaz, karakterime uymaz. Dönen dönsün, ben buradayım, yılan yılsın ben buradayım. BAZILARI ASLA YILMAZ, hiç olmayanlara, olup da gidenlere rağmen...

Yorumlar

Hakan HOŞCAN dedi ki…
Ne kadar acı verici değil mi...
Adsız dedi ki…
Sevgili Onur,
Bir taraftan Livorno'nun Adana'ya gelmesi gibi bir rüyanın gerçekleşmesi; bunun yanında başkanın Celtic, St.Pauli, Marsilya ve Livorno ile birlikte dünyada protest olarak tanınan takımlarla Demirspor'un bir turnuvaya katılması gibi müthiş bir düşünce; diğer taraftan valisi, ilçe belediyeleri, ticaret ve sanayi odaları ve herşeyden önce taraftarı tarafından yalnız bırakılan bir yönetim ve bir büyük camia.Maça giden arkadaşlarımdam öğrendiğim kadariyla maçta en az 15.000 kişi varmış. Ancak resmi biletli sayısı 6.000 küsür. Bu nasıl bir taraftarlıktır, bu nasıl bir vicdansızlıktır? Şahsım olarak 10-15 yaşındaki çocukların Demirspor tutkusunu yaşamaları için maçlara ağabeyleri ile bedava girmesine karşı değilim. Ancak koca koca adamların!, bir paket sigara veya bir bardak bira parasını bu takımdan esirgelemelerini de anlayamıyorum. Sevinsek mi üzülsek mi bir türlü karar veremiyorum.Güzel günler görmek istiyorsak herkesin elini taşın altına sokma zamanı geldi. Yaklaşık 40 yıldır maçlara giden biriyim, ama maalesef maçlara bedava girme isteği hep vardı, hep vardı. "Yeniden oynayacağız" felsefesini kendisine şiar edinen bir kulüpte taraftarın da artık bu işe bir son vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Merih Güvenç
Jose Marti dedi ki…
iyi olacak Onur, iyi olacak..
Güzel günler göreceğiz, yakında..
uğur dedi ki…
çok hoş. ^^
DexteR dedi ki…
geldiğiniz ne iyi oldu çocuklar. bu sayede ben de tayfayla nihayet yüzyüze gelebildim.
bugün Metin Türk'ün tam da bu yönde çok sert açıklamaları oldu. verdikleri onca emeğe, çektikleri onca çileye rağmen stadta nerden bakarsanız bakın en az 5000 HIRSIZ vardı!!!
ben de aynen Metin bey gibi bitiriyorum sözlerimi:
''Anlayana sivri sinek saz!''
Adsız dedi ki…
daha öncede söyledim şimdi konusu gelmiş yineliyorum

klubüne maddi olarak destek sağlamayan kimse ben bu takımın taraftarıyım demesin,olsan olsan sempatizan olursun.

zaten geri kalanları Metin Türk ve diğer arkadaslar söylemişler

Serkan Akkoyun
Adsız dedi ki…
Serkan Akkoyun başkan olursa taraftarın vay haline :)
kale arkası 555 tl olur, maraton ve kapalıyı söylemeye dilim varmıyor :)

Yusuf Şahin

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.