Ana içeriğe atla

Ankara Demirspor Da Sezona Başladı

Kendimize kardeş gördüğümüz diğer Demirsporları elimizden geldiğince takip etmeye, tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların içinde Ankara Demirspor'un yeri biraz farklı, ne de olsa Ankara takımı ve Adana Demirspor'suz geçen günlerimizin ilacı olamasa da ağrı kesicisi olduğu bir gerçek. İşte Ankara Demirspor'un da içinde bulunduğu TFF 3.lig geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. İlk hafta Keçiören ile berabere kalan "Lokomotif", önümüzdeki hafta ilk maçını dışarda kazanmış olan Orhangazispor ile deplasmanda karşılaşacak. Artık onların da bu ligden kurtulmaları gerek, zira ilerleyen senelerde bu lig tasfiye olacak ve yükselemeyen takımlar amatöre düşecek. Bir geleneğin böyle sönüp gitmesi en çok biz Demiryolcuları üzmez mi?



İnternette logolar hakkında araştırma yaparken Ankara Demirspor'un da şu çoklu-logo derdinden mustarip olduğunu farkettim. Ha, onlarda bu işi kafaya takan taraftarlar olmadığını biliyorum elbette. Yine de hiç mi birisi çıkıp da şu işe el atmaz? Tabi bunu derken daha geçen senelere kadar bizim de gerek internette gerekse gündelik hayatta beş-altı değişik logo kullandığımızı da unutmadım henüz. Neyse ki Adana Demirspor yönetimi bu konuda sağduyulu davranıyor. Biz de taraftar olarak internette dolaşan hatalı logoları yayınlayanlara mail atıp onları doğru logoyu kullandırmaya gayret ediyoruz.

Logo kadar önemli bir konu da renkler. Lokomotif Ankara'da bu konuda da bir standart yakalanmamış görünüyor. Hatta gittiğimiz bir maçta taraftarlar ile takım karşılıklı tezahürat yaparken aralarında ihtilafa bile düşmüşlerdi, mavi-lacivert mi mavi-beyaz mı diye!

Adana'da ise logo konusu otururken renkleri de standarta bağlamak gerek diye düşünüyorum. Bilgisayar ortamında her rengin bir kodu olmasından hareketle renkerimiz kodlara bağlanabilir, böylece baskı konusunda belli bir standart yakalanabilir.

Hazır bu kadar bahsetmişken Ankara Demirspor logo kreasyonunu da bir gözden geçirelim.




Yorumlar

lepermessiah dedi ki…
Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü ile aynı ligdedir kendisi.Başka bir şey ile çakışmazsa eğer,İstanbul'dan,güzeller güzeli Üsküdar'dan bir organizasyon olursa da olmasa da o maça Ankara'ya geleceğim.
Umarım ondan önceki zaman diliminde görüşmüş oluruz hepinizle ama onda da görüşürsek zararı olmaz renkdaşlar :)

Selamlar,Sevgiler
Adsız dedi ki…
Konuyla ilgili bir yorum değil ama bunu duyurmak istedim.
Dün gece Muharrem Gülergin tribününün üstünü kapatma çalışmaları başladı.
Sabah ilk direklerin çakıldığını gördüm çok sevindim paylaşmak istedim.
ANIL

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.