Ana içeriğe atla

Zaman Daralıyor

Zaman daralıyor. Adana Demirspor'umuzun lige eksiksiz olarak katılabilmesi için cuma son gün. Eğer federasyona 1.2 milyon TL'lik tutar yatırılmazsa yeni transfer olan oyuncularımız için lisans çıkarılamayacak. Yani takımımız lige PAF takım ağırlıklı olarak çıkacak.

Bu durumda şampiyonluk şarkıları söyleyerek başladığımız sezona büyük hayal kırıklığı ile gireceğiz.

Bunda taraftarın, futbolcunun, mevcut yönetimin suçu nedir? Bana göre yoktur ve bu borç Adana'nın borcudur. Adana'nın el birliği ile bu yükün altından kalkması gerekmez mi?

Pazar günü ilk maçımıza eğer borç ödenmez ve lisanslar çıkarılamazsa genç kardeşlerimiz ile çıkacağız. Şunu yanlış anlamamak gerekli. Genç kardeşlerimiz bizim blog olarak üzerlerine titrediğimiz, geleceğe yönelik umut olarak gördüğümüz değerlerimizdir. Zaten her zaman gönlümüzden altyapıdan yetişmiş oyuncuların başarıya ulaştıracağı bir Demirspor var, orası ayrı.

Ancak bugün önümüzdeki sorun yalnızca lisans, para, şampiyonluk sorunu değil. Bugün sorunumuzun en önemli temellerinden birisi de "itibar". Muhteşem bir sezon açılışı yapan, efsane olduğu havuzlara geri dönen, Livorno'yu Türkiye'ye getirmeye niyetlenen, yaptığı transferlerle şampiyonluğun en önemli adaylarından biri haline gelen Adana Demirspor'a sezona bu şekilde girmek yakışmıyor.

Sade taraftar olarak, "sorun Adana'nın sorunudur" diyoruz, Adana'yı göreve çağırıyoruz. Eğer bu sorun çözülemezse Adana'nın sahipsizliğine dair belki de bu milyonuncu ispat olacak ve tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır.

Yorumlar

Semt Aşığı dedi ki…
Aslında karşısında durulması gereken hadise 1.2 Milyon TL neden nezaman nasıl oluştu?Nedir ya 1.2 Milyon izlandayı satın alırsın o parayla...
Adsız dedi ki…
Ya, saf olmayın, her zamanki oyun sahneleniyor, muhtacız, dardayız diye yalvarırız sonra doğa üstü güçleriyle süpermen gelip kurtaracak demirsporu, verecek balyalar içerisindeki ilacımızı, sonra göğe doğru zıplayıp kaybolacak yine bir süreliğine, bir sonraki krizimizde görüşmek dileğimle...
caqLaR dedi ki…
Syn Adsız... Demirspor'un içinde bulunduğu durumu keşke senin gibi anlatabilsek yada yazdığına inana bilsek ne güzel olurdu.. Sen halen bugun gelmiş bunu sorguluyorsan yada yalan diyorsa yada bunun bir rant sağlama olduğunu soyluyorsan sorun sende mi bizdemi anlamadım vallahi ...! Syn Adsız uyan titre kendine gel .... Hangi düşünceler içindesin sen ? Sen bu durumu böyle özetliyebiliyorsan helal sana ....!
Bak Adana'nın iş adamları oda başkanları nerde neler yapmış bu yaz ? Bayram Akgül bu aykı yardım parasını bize veriyormuş ya bunu bilioyr musun ? Adana Demirspor'u bu hale getiren düşünceler bunlar aşın bence ....!

Bir tarafta bizi yalnız bırakmayın bize güvenin diyen Başkan bir yanda sen çok komiksin :)
mirothekid dedi ki…
ne güzel bir haber ! umarım para yatırılmaz ve artık gerçek demirspor ile sahaya çıkarız...
Adsız dedi ki…
Çağlar kardeşim, bence adsız kullanıcının yazdıkları gerçeğe daha yakın. Bir taraftan federasyona olan 1.2 milyonluk borç için fırtınalar koparan yönetim, diğer taraftan futbolcu transferine devam ediyor (Burak Denizli dün idmana çıkmış), sana ne düşündürüyor bu durum ?

Bence de komik olan başkaları!!!

Ziya
Adsız dedi ki…
Bayram Akgül bu ay ki spor fonunu bize verir vermesine de, karşılığında Aytaç Durak'tan ne alacak Çağlar.
mustava dedi ki…
evet, burak denizli ile anlaştığımız söyleniyor. bende geçen senenin kötü hatıralarını çağrıştırıyor bu isimler...
Adsız dedi ki…
Mustava Kardeşim,
Yazına genel anlamda katılmakla birlikte, taraftarın suçunun olmadığı görüşüne katılmıyorum. Yukarıda kulüp ile ilgili rakamsal yazı henüz yayınlanmadan yazdığım yorum da da belirtiğim üzere biz taraftar olarak kombineleri bitirmemiş isek (Şimşekler Gurubu hariç), kredi kartlarını beklenen seviyede almamış isek, açılışa bilet alarak gitmemiş isek, üzerimize düşeni tam olarak yapmamışız demektir. Diğer etkenler olan yönetim ve futbolcuların bir suçunun olmadığı ise açıktır. Yönetim tüm iyiniyetiyle birşeyler yapmaya çalışıyor.Burada asıl sorumluluk bu takımı basamak olarak kullanıp bir yere geldikten sonra da yardım gecesinde telefonlarını kapatanlardır. Asıl sorumluluk şehrin herşeyi olan Demirspor'a sahip çıkmayan şehir yöneticilerileridir. İnsanları ve yöreleri küçümsemek maksadıyla değil, bir gerçeği vurgulamak maksadıyla söylüyorum; doğunun bilmem ne ilçesinin takımı lige girerken Demirspor'un lige girememesi veya Paf takımla girmesinin vebalini ne il yöneticileri, ne de eski başkanlar vs. gibi olayın bizzat sorumlusu olanlar ödeyebilir. Biz burada yargılama yapmamakla birlikte, böyle bir durumda bu kişilerin Adana'da nasıl yaşayıp nasıl Adanalıyız diyeceklerini merak etmekteyim. Çünkü Demirspor demek Adana demektir. Demirspor'a sahip çıkmamak Adanaya sahip çıkmamaktır. Ne yazık ki, işin acı tarafı içine düştüğümüz çukurdan kurtulmayı da şimdiye kadar hep eleştirdiğimiz, yanlış adamları seçmekle ve kulübü çıkarlarına alet etmekle suçladığımız Aytaç Durak'tan bekliyoruz.Ve maalesef görünen odur ki Aytaç Durak el atmazsa biz bu cenazeyi de kaldıramayacağız. Güzel günler görmek dileğiyle.

Merih Güvenç
mustava dedi ki…
son eklediğim yazıda da işin taraftar boyutunu göstermekdi niyetim. taraftar tam anlamıyla üzerine düşeni yerine getirmedi, daha yapması gerekenler var.

yine de 1.2 milyonluk borçta en suçsuz taraftardır, kombine ve flexi kart için şerh düşelim elbette
mustava dedi ki…
aytaç durak konusu ise acı bir gurbet türküsü gibi dillerimizde. bir de başka bir şarkı vardı: "ne seninle ne sensiz" diye...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.