Ana içeriğe atla

Okan, Bitirici Forvet Olmasın!

Bu yazı Okan transfer edilsin mi, edilmesin mi yazısı değildir. Yönetim transfer politikasında titiz davrandığını, kimsenin sözü ile hatır-gönül ilişkileri ile transfer yapmadığını, kulübün parasına kulübün namusu olarak baktıklarını açıklamaktadır. Üstelik de çeşitli suretlerle söylediğim üzere yönetim yönetmeye muktedirdir. Eleştirilere elbet kulak vermeli ama kendi doğru bildiklerini yapmasına da saygı duyulmalıdır.

Bu nedenle bu futbolcu ile ilgili yapmış olduğumuz araştırmaları da yayınlamayacağım.

Okan Yılmaz'ın maç başına ücret alacağı konuşuluyor. Bu doğru ise ikinci bir forvet transferinin daha girişimleri sürdürülüyor demektir. Yönetim ise daha önce bitirici bir forvet alarak ileri uçtaki transferi sonlandıracağını söylemişti. Okan'ın basında yer alan açıklamalarına baktığımızda da yönetimin şartlı olur verdiğini, kendisinin şartları kabul etmesi durumunda transferin gerçekleşeceğini görmekteyiz...

Olasılıklar ve soru işaretleri:

-Okan Yılmaz alınacak tek forvet olarak düşünülüyor ise: Kendimizi futbolcunun olası bir başarısızlığında riske atmış olmayacak mıyız?

-Okan Yılmaz iyi bir golcünün yanına alınacak ise: Bu durumda Okan'ın varlığı Erdim'in, Serdar'ın, Ferami'nin forma şansının daha da azalması anlamına gelebilir mi?

Gençler hep aklımızın bir köşesinde, hatta bana kalırsa gözümüzün önünde bulunsun. Dikkat edelim, bitirici forvet Okan Yılmaz ne gençlerimizi bitirsin ne de hücum gücümüzü. Transfer gerçekleştirilecekse, bu dengeler de gözetilsin ki; kazanan biz olalım.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Okan ile ilgili araştırmalarda yardımlarından dolayı Meral ve Hüseyin'e teşekkür ederim.
Bekir ÇINAR dedi ki…
Saygıdeğer Ankara Tayfası;

Okan la ilgili olarak birkaç şey söylemek istiyorum.Okan hocamızın listesinde yoktu kenisi beni arayarak 25 gol atmayı garanti etdiğini büyük bir camiada kendini ispatlamak istediğini söyledi ve ben Adana ya davet etdim.Demirsporun bir kuruşu bile bizim için çok değerli olduğundan kendisine şu teklifi yaptık oyna biz sana garanti para veremeyiz ancak forma giyersen maçbaşı paranı alır oynarsın dedik oda düşünmek için süre istedi.Tabiki onu bu şartlarda alasakta yine genç bir santrafor alacağız.Yalnız ben Erdim ve Serdar la ilgili bir kaç şey belirtmek istiyorum ben bu iki oyuncuyuda başkan olduktan sonra sürekli A takımla idmana çıkarttım ve şans verdirdim ancak ikiside anlamsız bir şekilde çok kötü performans gösterdi ben onlara çok güveniyordum ancak beni ve hocayı çok yanılttılar.Onların yerine altyapıdan yeni birkaç oyuncuyu kampa götürmeyi planlıyoruz.Umarım onlarda artık akıllarını başlarına alıp artık torpille değil bileklerinin gücüyle kadroya girebileceklerinin farkına varırlar.Bunların bilin mesini arzu etdim.

En derin saygılarımla
Onur BİÇER dedi ki…
Sayın Başkanım, sizler de süreç içinde bizleri az çok tanımışsınızdır. Futbolcuların isimleri üzerinde asla takılmayız ve takımın menfaatleri üzerine odaklanırız. Bu açıdan şunu üstüne basarak vurgulamalıyım ki; olası bir yanlış anlaşılmaya imkan vermeyelim.

Serdar, Erdim veya diğerleri. Sembol olarak dile getirdiğimiz isimlerdir. Kendilerini tanımayız. Futbolcu önermenin, bazılarına rant sağlamaya çalışmanın çok yakışıksız olduğu kanaatindeyiz. Burada amaçladığımız "takımın isimlerden bağımsız olarak gençleri de içinde bulundurmasıdır." Konuyu farklı olarak algılamadığınızı umuyorum.

Gençler ile ilgili düşüncelerinize ayrıca mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Yönetim olarak bu dengeleri de gözetiyor olmanız, içimizi rahatlattı. Okan, Ahmet, Mehmet, kısaca futbolcular geçici gündem maddeleridir. Önemli olan bakış akıçısını ve Demirsporluluk duruşunu daim kılmaktır. Bu duruşa sahip çıkmaya çalıştığınızı seziyorum, transfer nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, yanınızdayız...

Saygılarımla...
göktuğ dedi ki…
Okan Yılmaz son 10 sezonda 118 gol atmış. Bunun 105' ini ilk 6 sezonda süper ligde atmış. 13 tanesini ise son 4 sezonda kaydetmiş.Bir oyuncu süper ligde ortalama 15 golün üzerinde atıyorsa golcüdür. Son 4 sezonda 13 gol atıyorsa ters giden bişeyler var demektir. Acaba Okan görüşmede bu tersliği ne ile açıkladı.Alınıp alınmamasında gerileme nedeni çok önemli.Akla yatkın düzelebileceğine inanılan bir sebeple bu gerilemeyi açıkladıysa bence alınmasında bir sakınca yok. Çünkü ben bu yönetimin geçtiğimiz yıllardakinin aksine futbolcuların horozluk yapıp takıma müdahale etmesine izin vereceğini düşünmüyorum. Bana göre hiç para ödemeksizin Okan gibi bir oyuncuya sahip olmak mantıklı bir iştir. Ama Okan'a güvenerek forvet transferinden vazgeçilmemelidir. Ne olursa olsun takımın yükünü çekebilecek inanılan bir forvet mutlaka alınmalı. YÖnetiminde bu şekilde hareket edeceğini tahmin ediyorum. İlerleyen günlerde bir forvet daha takıma kazandırılacaktır...
Hüseyin A. dedi ki…
Rica ederim Onur Abi,
Adsız dedi ki…
Erken konuşmak muhakkak yanlış olur ama yönetimin onca başarılı işi bu adam sayesinde heba etmesini istemem.Bu adamın varlığı bile şimdiden taraftarı rahatsız etti çünkü demirspor taraftarı karakterli futbolcu istiyor ve internet sayesinde oynadığı takım taraftarlarından futbolcu hakkında bilgi alıyor.Spor sitelerinde bu transfere büyük tepki vermesinin nedenide budur galiba taraftarın,devir eskisi gibi değil çünkü zamanın gol kralı denilse bile taraftarı futbolculuk konusunda ikna etmeye yetmiyor.
son 4senede 13 gol,eski mazisi içinmi transfer ediyoruz? transfer olduğu kötü takımlarda bile kadroya girememesinin nedeni nedir? Bir karakter bozukluğunun işareti olabilirmi bu, ya sepetteki bir çürük domatesin tüm sepeti berbat etmesi gibi takıma zarar verirse? Bu işlerin garantisi olmaz şukadar gol atacam,şampiyon yapacam falan. Gerçekçi düşünen bu yönetimin 25 gol atacam gibi sözlere inanmamasını umuyorum,bunlar kaşar topçu laf çok bunlarda. sözleşmeye ekleyin ozaman 25gol atamazsan veya şampiyon olamazsak ...milyar aldığın parayı geri alırız diye.
Adsız dedi ki…
Bana göre alınması gereken bi forvet Okan Yılmaz,patlama yapmak istiyor belli ki ve bu taraftar önünde Okan oynar..Bursada da Texasın Okanın üzerinde çok büyük etkisi oldu taraftarı seviyor yani,yukardaki bi renkdaşım peki sordunuz mu son yıllardaki bu düşüşün sebebini Okan Yılmaza demiş.Kendisi açıklamış bunu son 3 sezondur hazırlık kampı görmedim bunun etkisi oldu formumdaki düşüşten demiş mantıklı bi açıklama bence,kaldı kı Okan Yılmaz maç başına para istiyor bundan daha iyi bir teklif olabilir mi bizim için?Bi de rakipler için bakalım duruma Okan Yılmaz rakip takım defansı için korkulu rüya olabilir mutlaka Okan Yılmazı teke tek bırakmamak için defanslarında 2 adam dikeceklerdir başına kendi görüşüm en azından ligin ilk yarısına kadar Okan Yılmazı denemeliyiz ne kaybederiz?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.