Ana içeriğe atla

Yönetime Mesafeli Durmak...

Hep aldatılmışız, hep hayal kırıklığına uğramışız, hep beklemişiz, hep savaşmışız ve bir gün güzel gelişmelerin olacağı umudunu yaşatmışız küçük kalplerimizdeki dev gönüllerde.

Ben, eleştirmeyi ve eleştirilmeyi seven bir insanım. Kendimi geliştirmenin en önemli yollarından birisi olarak görüyorum en ağır eleştirileri bile sineye çekip en azından bir nefes aldıktan sonra cevaplamayı. Geçen süreç içinde saçlarımda fazladan aklar var ise veya saçlarım olması gerekenden az ise bunda Demirspor yönetimlerinin katkısı büyüktür. Ne o saçlar geri gelir, ne o beyazlar gider artık. Bu dönem bende keskin bir önyargının kalbime işlediği, öyle ki adeta kazındığı bir dönem olmuştur. Yönetimlere yüklenmişimdir, çok küçük ve neredeyse maliyetsiz adımlar ile çok güzel şeyler yapılabileceğinin bile farkına varamayacak düzeyde oldukları için. Buna yüklenmek de denemez, çullanmışımdır. İçimdeki güven duygusu yok olmuştur, güvenin yarattığı sıkılaşan safların yerini mesafeler almıştır, kimi zaman bir telefonun ucu kadar yakındaki adam, kimi zaman aile dostum, ama bu yönetimler bana uzak olmuştur, çok uzak, dağlar kadar uzak.

İşte bu uzaklık hep mesafeli olmayı, ihtiyatlı olmayı telkin etmiştir bana. Yüreğimi acılarla doldurmuştur bu uzaklık, bu güvensizlik, tepilen fırsatlar, hayal kırıklıkları, sözün özü bulunduğu yerin hakkını vermeyen, kapasitesi yetmediği için değil-haşa- hakkını vermeye bile çalışmayan yönetimler. Bu önyargı önümde dağ gibi durmuştur.

Timur kardeşim yazdı ben duygusal yazayım.

Takım elbise gelmiş, Bekir Bey...
Altyapıdan oyuncu enjekte edilmiş, Bekir Bey...
Yardım gecesi düzenlenmiş, Bekir Bey...
Kebap ve Şalgam Günü... Bekir Bey...
Kredi kartı... Bekir Bey...
Alo... Kredi kartında sorun mu var? Hayır sorun yok... Bekir Bey...
Ads Su... Bekir Bey...
Altyapıdan ikinci oyuncu... Bekir Bey...
Sahalarımızdan makbuz, oralara kamera... Bekir Bey...
Ben sevmem maddi olayları gündeme getirmeyi, transfer vesaire, ama Bekir Bey...
Şampiyonluktan çok bahsetmeyin... Yine Bekir Bey...
Üyelikleri düzenleyin... Bekir Bey...
SMS kampanyası düzenleyin... Bekir Bey...
Kombineler...Bekir Bey...

Bugün sağolsun kendileri lütfetmişler, geçmişe borcumuzu biraz olsun ödeme adına, unutulan değerleri bunu hiç yaşamamış kuşaklara tattırma adına, güzel bir adım atıp, forma talebimizi uygun görmüşler... Yine Bekir Bey mi?

Hayır, bu önyargıyı, bu setleri bugün kaldırıyorum, belki bugünlüğüne ama kaldırıyorum.

Bekir Bey değil, Bekir ÇINAR başkanım. Sizi daha çok eleştiririm ben, böyle giderse daha çok da alkışlarım. Ama yıllar yıllar sonra bir insana Başkanım diyebiliyorum, sağolun.

Not: Bu duygusal anımda yazdıklarımın Başkanın nezdinde tüm yönetime atfedilmemesi kendilerine haksızlık olacaktır. Diğer tüm üyelere de ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.

Yorumlar

talha dedi ki…
ellerinize sağlık abi ben de yönetimin bir parçasıyım yani başkanların takipçisiyim kulüpün içinden biriyim hepside delikanlı ve pırıl pırıl insanlar hepsine saygılarımı iletiyorum
Bekir ÇINAR dedi ki…
Bu değerli ve bir o kadar da iltifat olarak adlettiğim yazınıza yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.Biz yalnızca formamızı ve armamızı şereflice liyakatle namusluca ve onurla temsil etmek için elimizden geleni sizlerin ve bu büyük camiamızın yardımlarıyla yapmaya çalışıyoruz.Benim için önemli olan Muharrem Gülergin başkanımın yüzde biri binde biri kadar kulüp başkanlığını bıraktığımda iyi anılmak ve nihayetinde çocuklarıma torunlarıma onurlu şerefli bir mazi miras bırakmak .Bunun için elimden geleni yapacağım sizler layık gördüğünüz sürece.

En Derin saygılarımla,
Adsız dedi ki…
Sizde bizi ağlatıyorsunuz başkanım..Emin olun Muharrem Gülergin başkanımızın yıllar yılı sızlayan kemiklerine ilaç oldunuz...Muharrem başkanımın sizi gururla bir yerlerden izlediğine inanıyorum... RAHAT UYU MUHARREM BAŞKANIM EMANETİN EMİN ELLERDE....
Adsız dedi ki…
Sizlerin nazarınızda başkanımı ve tüm yönetimi tebrik ediyorum.
Bir takımın takım olabilmesi ve başarıyı yakalayabilmesi için öncelikle ruhunun canlanması gerekiyordu ve bu ruhun yeniden canlanmaya başladığını görebiliyorum..Şampiyonluk mu?İnanın o kadar çabuk ve kolay olacakki.
Adsız dedi ki…
Sayın Başkanım..
Gönül ister ki ; size buradan (blog üzerinde bir yorumdan) değil de çok daha özenli ve kıymetli bir yazı ile teşekkür edelim; bu acele ile gelen hitabı mazur görürsünüz umarım.
Yıllardır ilk kez gözümüz arkada değil, yıllardır ilk kez bir güven tohumu ektiniz bizlere. Şampiyonluk elbette özlenen hedef, ama emin olun ki sizi daha çok özlemişiz. Sanmıyorum ki; her hangi bir üzücü sonuç, bundan gayri herhangi bir sevdalı takımdaşımızın umurunda olsun. Sizlerin bu yola başkoyduğunu, herşeyden önce bu takımın ruhunu geri kazanabilmek için yaptıklarını izlerken yüreğimiz kabarıyor. Sanki birileri düşlerimizden çıkıp gelmiş de, hayallerimize ruhumuza dokunuyor.. sanki; umut kesilmiş bir efsanenin eli yeniden sevdamıza uzanıyor.. Emin olun ki; çok takımdaşımız hala inanmıyor yaşananlara ve hala kötü anıların etkisiyle; temkinle yaklaşıyor gayretlerinize..
Sevdasına baş koyduğumuz renkler; dünyanın bizlere dayattığı '' yeni Futbol Düzeni'' içinde 15 yıldır çıkış yolu arıyor; ve bizler her zaman şunu söylüyoruz '' Bu takımın elinde kalan tek değer ; ona adanmış sevda ve sevdalılarının ilgisi ve geçmişten gelen asil ruhu.. eğer bir marka yaratılacaksa bu değerlerden başka şansımız yok''.. Sizlerin yönetim olarak bunun farkına varması ve bu sevdayı markalaştırma gayreti bizlere ışık oluyor..
Yönetim olarak attığınız her adımın; geçmiş ve gelecek arasında bir bağ oluşturarak, yüce Demirspor'u yeniden şahlandırmak adına olduğu açıkça görülüyor.. Şampiyonluklar gelir, geçer.. Aslolan bu ''Soylu Kavga''nın yaşamasıdır. Bunun için verdiğiniz emeklere binlerce teşekkür..
Emin olunuz ki; bu güven tohumları tüm şehre yayıldığında; o rezalet 58000 tutarını 10'a 100'e katlayacak destekler çığ olup akacaktır. Yeterki siz bu yolda bizlere ışık olmaya devam edin...
Ne olur '' Geç buldum , Tez yitirdim'' şarkısını söyletmeyin bize.. Olaki birileri sizin yolunuza taş koyarsa.. , biz o yola koşulsuz yatar, yerle yeksan olur da yine de yürütürüz sizi..
Saygılarımla..
Ozan Baysal
Jose Marti dedi ki…
Ozan Baysal'a yukarıdaki, bir çoğumuzun duygularını özetleyen mükemmel yorumu için şahsen teşekkür ederim.
Yönetime elimden gelen desteği olacağım. Elimden bir kaç tane kombine almak geliyor, yapacağım.
Ve sahiden senin de söylediğin gibi Ozan Baysal, bu sene sportif başarıyı geçen senekiler kadar önemsemeyeceğim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.