Ana içeriğe atla

Şikayetim Var!

Başkan Bekir ÇINAR’ın hayata geçirdiği projeler içerisinde beni en çok heyecanlandıranı ‘ADS Kredi Kartı Projesi’ idi. Adana Demirspor Kredi Kartı… Cüzdanımın en görünür bölümünde taşıyıp, her harcamamda büyük bir gururla kullanacaktım kartımı.

Başvuru tarihim 10 Mayıs. Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nden başvurum üzerine cep telefonumdan aranmam 12 Mayıs. Daha önce yine internet üzerinden yaptığım Garanti Bankası Gold Kart başvurum sonucunda 2 hafta içinde kart elime ulaştığından bu başvurumun da farklı olmayacağını düşünüyordum ki 1,5 ay sonra elinize ulaşır cümlesiyle bir hayal kırıklığı yaşadım. Gold kartı daha sonra kendi isteğimle iptal ettirdiğimi belirtmeliyim.

Birkaç gün sonra iş telefonumdan arandım ve sormama rağmen nereden aradığını söylemeyen bir ses, İnsan Kaynakları Departmanımızdan bir yetkilinin telefonunu istedi benden. Verdim. Öğleden sonra aynı kişi yeniden aradı. Garanti Bankası’ndan aradığını, İnsan Kaynakları Departmanımızdan bilgi alamadığını, benimle ilgili bilgi alabileceği bir yetkilinin telefonunu istedi. Verdim. Aradılar. Müdürüm sordu: “Senin Garanti Bankası ile ne işin var?” “Adana Demirspor Kredi Kartı almaya çalışıyorum!” dedim.

Garanti Bankası’na bankacılık öğretecek değilim ama KKB (Kredi Kayıt Bürosu) sorgusu diye bir kolaylık var bankalar için. Ordan kredi başvurusu yapan kişinin tüm bankalardaki kredileri (kapananlar da dahil olmak üzere) ve ödemeleri (düzenli mi, takipte mi) izlenebiliyor. Burada temiz bir sayfaya sahip olduğumu söylememe gerek yok sanırım. Düzenli gelirim de var ama Garanti Bankası benimle ilgili akılları sıra istihbarat yapma adına nedenini belirtmeden müdürümü arama cüretini gösterebiliyor. İkinci hayal kırıklığı!

Konu ADS Kredi Kartı olmasa başvurumu çoktan geri çekmiştim ama beklemeye başladım. Nihayet geçen hafta içinde bir mektup aldım, “Kartınızı Flexi günlerde güle güle kullanın.” cümlesiyle biten. “Flexi gün” de ne demekse! Bankanın çağrı merkezini aradım, mektup geldi kart yok dedim, kart numarası sordular! Kart gelmiş olsa, numarasını biliyor olacağım ve o zaman zaten sizi aramama gerek kalmayacaktı dedim demesine ama bu şekilde yardımcı olamayacaklarını ve Şubeye gitmemi öğütlediler, eksik olmasınlar!

Şimdi başvurum üzerinden 1 ay, 1 hafta geçti ve hala bekliyorum.

Bu olayı dile getirmek istemememdeki neden, birçok kişinin benzer sorunlar yaşamış ya da yaşıyor olduğunu öğrenmem ve Yönetimimizce de titizlikle üzerinde durulan bu projenin henüz beklenen başarıya ulaşmamasındaki etkenlerden bence en önemlisini gözler önüne sermektir.

Umarım haftaya müjdeli haberi veririm.

Son söz: Flexi Kartla ve Garanti Bankasıyla benzer problem yaşayanlar yorum bırakırlarsa hepsini toparlayarak Banka'ya ve Yönetimimize iletme imkanımız olacaktır.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Meral kart numarana müşteri numaran ile ulaşabilirsin. Gold kartını iptal ettirmeden önce müşteri numaranı hatılıyor musun, ulaşabileceğin bir belge var mı?
geyik1940 dedi ki…
Yok Onur. Zaten tek sorun bu değil ki! Akıbetini öğrenebiliyor olsam bile, bu kadar zaman beklemiş ve hala bekliyor olmak, kart tahsis süreci epey sinir bozucu...
kebabman dedi ki…
Demirspor sevdasi ile karizmayi cizdirmissin be Meral.
Baska bir bankada ust duzey yonetici ol,ve baska bir bankanin karti icin orasinin personeli senin mudurunu arasin.
Mudurun ,sayin yonetici memurum Meral, bizim bankanin kredi kartinin nesi varmis diye sorgularsa ne diyeceksin?
Sen bizim kredi kartlarini kullanmiyorsan,begenmiyorsan bizim kartlari normal insanlara nasil pazarlayacaksin derse ne diyeceksin?

Yerinde olmak istemezdim Meral.Bu pozisyonda olmaktansa 12 ay mavi perukla dolasmayi tercih ederdim :-)
Adsız dedi ki…
Yazıda belirtilen olay gerçekten sıkıntı verici ve insanı çileden çıkartacak türden.Anlatılan uygulamalar pek hoş olmamış ama bankaya haksızlık yapmamak adına bende bu süreci hiç sıkıntı yaşamadan tamamladığımı belirtmek isterim.Kulübün sitesindeki linkten başvurumu yaptıktan sonra ertesi gün banka tarafından arandım. 2 gün sonrada cep telefonuma kartımın bastırılarak kuryeye teslim edildiği bilgisi geldi.Daha sonrada kart tarafıma ulaştı.Yalnız şu ana kadar ulaşılan kredi kartı sayısının 1500'lerde olması gerçekten üzücü. Bu sayı nasıl arttırılır üzerinde düşünmemiz gerekiyor.
T.Egemen
geyik1940 dedi ki…
Üst düzey değil de, orta düzey yönetici diyelim Şefik Bey:) Ama evet karizma fena çizildi de ADS aşkına katlandım:) Yazıda da belirttiğim gibi, başka bir nedenle kredi kartı talebi yapmış olsam, talebimi geri çeker, bir daha da o bankanın kapısından içeri girmezdim. İlk kez böyle birşey geliyor başıma!

Asıl bomba, az önce kredi kartımın gelmiş olması.
talha dedi ki…
slm ankara tayfa ben adandaki sulardaki adanademirspor kulüp binasında çalışıyorum kartla ilgili sorun olursa verceğim numarayı arayın abi o kişi size daha detaylı bilgi verir abilerim 0322 4579488 bunu arayın abi istediğiniz biligye ulaşın kartla ilgili sizleri seviyorum ankara tayfası
Metin dedi ki…
iyi yapmışsın böyle bir konuya değinerek.. ben de şikayetçiyim ama bıktım usandım birilerini bir yerlere şikayet etmekten o yüzden sustum geçti...
ADS kart'a ben Hilton otelinde yapılan kart tanıtım gününde başvuru yaptım, mevcut bonus kart bilgilerimi aldılar ve ona ek kart olarak düzenleneceğini ve saçma sapan şeylerden bahsedildi.. herneyse ben bonus kartımı iptal ettirip ads karta gecmek istediğimi defalarca söyledim, ve ek kart olarak değil ana kart olarak alacağımı dile getirdim. bu işlemin daha sonra müşteri hizmetlerinden yapılabileceği söylendi... neyse aradan bir kaç hafta geçti ve bana kart ulaştı, içerisinden bonus ek kart çıktı :o
oldukça sinirlendim, direk müşteri hizmetlerini arayıp iptal ettirdim. kart başvurusunu alan arkadaş çok yanıltıcı bilgiler veriyordu zaten. Garanti Bankasını her şekilde diğer bankalara göre takdir eden ve hizmetlerini beğenerek kulllanan birisi olarak söylüyorum, ADS kart konusunda garanti bankası sınıfta kalmıştır.
şikayetlerimizi biriktirip www.sikayetvar.com adresinde yazarsak eminim en kısa sürede sonuç alacağızdır.
göktuğ dedi ki…
Dünyanın en zor kredi ve kredi kartı veren bankası Garanti Bankası olsa gerek.Flexi kart sahibi olup Demirspor flexi kart almak isteyenler bile ancak 4-5 telefon konuşmasından sonra alabiliyor.Genel müdürlük ile prosedür üzerine yönetimin konuşup, tıkanıkları gidermesi lazım.
Adsız dedi ki…
abicim çok güzel bir konuya değinmişsiniz.ben öğrenciyim bütün(maximum,hsbc,finans,bankasya,world)kartlarımı iptaL ettim bu kart gelecek diye ama öğrenciye vermiyoruz dediler.ardında bir dalavere ile çalışıyor gösterdim kendimi gelen kart şaka gibi 250 TL limit ile geldi.başkanı belki 30 kere aradım ama sesimi duyuramadım.taraftar grubunun 15 20 bini öğrenci olan bir camiada öğrencilere kart vermezseniz kart sayınız da 2000 i geçmez saygılar..
Baris dedi ki…
Kart ücreti istediğimiz özelliklere göre değişiyor o kısmını biliyorum ama en düşük ücreti ne kadar acaba ? Bir fikriniz var mı ?
Onur BİÇER dedi ki…
Başkan 13 TL'ye kadar kart ücretinin indirilebileceğini söylemişti.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.