Ana içeriğe atla

Adana'da Vahşet!

Önce Mardin, sonra Şanlıurfa... Şimdi de Adana. Eline silah alan, katliam düzeyine varan cinayetler işliyor.

Bugün, Adana'da Huzurevleri Mahallesi'nde, 8 kişi silahla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Gün için cinayeti, evin oğlu Murat Yüksel'in işlediği ortaya çıktı. Yüksel, astsubayken ordudan atılmış. Aile, dolmuş durağı işleterek geçimini sağlıyormuş ancak son dönemlerde maddi sıkıntı içindeymiş. NTV'den takip edebildiğim kadarıyla, cinayet zanlısı Yüksel, birkaç ay önce kiraya verilen dolmuşu benzin döküp yakmış. Ölenlerden 3'ü çocuk. Biri 6, diğerleri 17 ve 19 yaşlarında.

Bu mahalle, Adana'nın görece "nezih", sakin ve eski mahallelerinden...

Bu blogtan şiddetin her türlüsüne karşı duyarlılık yaratmak için kimi zaman haberler ve fotoğraflar yayınlıyoruz. Toplumun geldiği noktada, artık duyarlık yaratmaktan ziyade, bu konuda ciddi çalışmaların yapılması, önlemlerin alınmasının gerekliliği ortada. Katliamlar, çoluk çocuk, yaşlı genç, akraba, anne-baba demeden ilerler duruma geldi. O çok övündüğümüz Türk milletinin aile yapısı paramparça olmuş durumda.

Herkesin, kendine göre mazaret üreterek, şiddeti körükleyici tavırlar takınmanın sonuçları üzerine daha ciddi düşünmesi gerekir.

Son bir not da yine Aytaç Durak'a: Tüm kanallara bağlanıp, konuyla ilgili net bir bilgi olmadan atıp tutan, bilgi kirliliği yaratan, bir de Vali'ye posta koyan büyük başkanımız; Adana'yı yönetenler olarak bizi çok iyi temsil ediyorsunuz!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
halil ibrahimin ne sucu vardı o cocuk kendi halinde kimseye karışmayan biriydi Halil , Arif sizi unutmucaz
Adsız dedi ki…
hatırlarsanız a.durak bir önceki dönem akparti deyken bakanın birine güney adana pislik yuvası burda hergün suç işlenir cinayetler işlenir hırsızlık kapkaç burada olur deyip kuzey adanayı överek huzur dolu yer olaeak lanse etmişti ancak bu cinayetle birlikte aytaç durakın şehircilik politikasıda iflas etmiştir

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 3 - Sivasspor: 0

Geçen sezonun tersine bu yıl süper bir başlangıç yaptık; üçer gollü, iki de iki. Geçen sezon Giresun'a karşı deplasmanda, Sivas'a da içeride can sıkıntısı yenilgiler almıştık. Onları da düşününce ayrı bir güzellik oldu... Böylece ilk kez Süper Lig'e iki galibiyetle başlamış olduk. Pazartesi maçlarıyla kesinleşecek olsa da yine ilk kez Süper Lig'te birinci sırayı gördük.  Takım cumartesi akşamı makine gibi çalıştı. Oyunu sürklase etti. Genelde sezon başı klişelerinden olan "henüz takım oturmadı/hazır değiliz" mazereti bu sene bize uğramamış oldu. Aynı teknik adam ve tamamen değişmemiş kadronun bunda payı büyük. Vargas'ın yokluğunda 11'e yerleşen Belhanda şansını iyi kullanıyor. Onyekuru-Akintola ile desteklenmiş hücum hattı iyi işliyor. Genelde maçlarda gol yeriz ama bu kez rakibe kaleyi kapattık, o açıdan da iyi bir performans oldu.  Geçen sezondaki çıtayı yukarı taşımak için mücadeleye devam!

İsviçre, Demirsporludur !

Şefik Abi'den beklediğim fotoğraflar flickr'ına düştü. Bizimkiler, Cenevre'de kamp kurmuş durumdalar. İlk maçın içinden ve dışından görüntüler harika. Adana Demirspor, her yerde! Elinize, ayağınıza sağlık hepinizin. Harikasınız! İsviçre, Demirsporludur! O kadar!