Ana içeriğe atla

Yakışır sana...

Aytaç Durak safını belirledi. Kare as'ı tamamlamak adına, adımını biraz daha sağa attı ve "hareket"in içine daldı. Bugüne kadar onun hareketlerini umursamayıp, etinden ve sütünden faydalanmaya çalışan malum parti ile tencere-tava gibi buldular birbirlerini. Pragmatizmin bu kadarına, ancak Türk Sağı'nda rastlanır, bir de bilim felsefesinin Amerikan kanadında...

Aytaç Durak, şimdi ayna önünde, eliyle kurt işareti yapmayı pratik ederken, o ellerin Demirspor üzerinden uzak olması için artık daha çok nedenimiz var.

Olası adsız yorumlar için şimdiden yazayım; ben tek kurt tanırım o da Kurt Cobain.

Yorumlar

Semt Aşığı dedi ki…
tek reis temel reis hesabı :)
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
4 dönemdir Aytaç Durak'ı umursayan siyasi hiçbir parti ve/veya partili hatırlamadığım gibi, her kesimden "etinden ve sütünden" faydalanan kişilere bizzat tanık olmuşumdur. Karşısına rakip olarak çıkan sol'un adayının, seçimlerden kısa bir süre sonra, yaptığı bir iş için ruhsat almak pahasına Demirspora para yardımı yaptığına ve "Aytaç abi yeter ki istesin, daha fazla yardım da yaparım" dediğine yerel TV kanallarında şahit olmuştum.
Yararcılık sadece Türk sağ'ında değil, Türk solu'nda da yapılmaktadır. Tabii Türkiye'de sol var mı diye söylemekten de kendimi alıkoyamıyorum.
Aytaç Durak hakkında en güzel yorumu Ahmet Hakan yapmış. "Adanalı Fırıldak Kubi":-)))
Bildiğim birşey varsa o da 29 Mart'ın Adana ve Demirspor için malum şahıstan "Kurtuluş Tarihi" olması.
vertumnus dedi ki…
Alp Abi merhaba,

Yapmış olduğun eleştirinin bir kısmına katılmakla beraber, tanım bazında bir şeyler söylemek isterim. Yararcılık olarak tabir ettiğin süreçte, sol ve sağ arasındaki farklara bakıyorsak eğer neyi sağ ve neyi sol saydığımız ciddi önem taşıyor. Örneğin, mevcut ana muhalefet partisi olan CHP, kendini solda tanımlasa da tanımlamasa da benim kriterlerime göre bir sol parti sıfatını taşımıyor. CHP, soldan bakınca sağda kalıyor Alp Abi :)) Bu yüzden de, kendi kafamdaki bir sol partinin yararcılık yapmayacağı düşüncesi benim açımdan değişmiyor.

Bir parti, teorik ve pratik bir çok uygulaması ile beraber, özellikle de bu tarz dönemeçlerde en çok kendini belli ediyor. Sol bir parti olma-olmama ayrımını buraya indirgeyecek olursak, yararcılık yapan zaten sol parti olabilme hakkını (bana göre) ve halk karşısındaki meşruyetini yitiriyor. Ha, sözünü ettiğin CHP dışında bir yapıysa onu ayrıca değerlendirebiliriz elbette.

"Türkiye'de sol var mı?" görüşüne ise, katılmamak mümkün değil. Bunu sırf, ben kendim o görüşe mensubum diye "üzülerek" söylemiyorum. Madem ki içinde bulunduğumuz parlamenter sistem bu, daha iyi yönetilmek için kesinlikle hem daha iyi iktidarlara hem daha iyi muhalefetlere ihtiyacımız var. Ben kendi adıma, tek bir partinin ortalığı silip süpürdüğü, bu şekilde bir düzeni ya da bunu dünya ölçeğine yükseltecek olursak sadece bir ülkenin güdümündeki bir sistemi sevmiyorum, sevemiyorum. Sırf bu nedenle bile bu ülke başta olmak üzere ciddi sol yapılara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

En nihayetinde, malum şahıstan derhal kurtulunması konusunda şiddetle mutabıkız Abi :) Gazamız mübarek olsun
Adsız dedi ki…
Demirspor'u seven Aytaç'a oy vermez. 29.Mart yeni bir milat olacaktır. Forza Adana, Forza Demirsporlular.
emrah dedi ki…
Malesef en çok üzüldüğüm bir konu var sanki demirsporu sadece sol görüşlü insanlar seviyormuş gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz..Binlerce ülkücü geliyor maça ülkücülere faşist diyorsunuz ama adanademirspor.com da bile bir ülkücüye izin vermiyorsunuz asıl faşist kim acaba ?
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Yorum yaparken CHP için bu şekilde bir karşı yorum geleceğini tahmin etmiştim:-)))Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir ülkenin güdümünde olmasını ben de içime sindiremiyorum, sindirmem de mümkün değil.
Aytaç Durak'ı istemiyorum dediğimde etrafımdakiler Demirspordan dolayı sanıyorlar ama ben Demirsporlu ve Adanalı olarak bu adamın miadının çoktan dolduğuna inanıyorum.
Bir dönem ara dışında 20 yıldır Adanayı yöneten bu zat-ı muhteremin bana göre elle tutulur iki projesi vardır. Birisi Baraj seti ile Regülatör köprü arasındaki rehabilitasyon (ki bunun da kaymağını çamlığa çıkartılan alışveriş merkezi-otel kararı ve Yüreğire yapılacak olan Sheraton Otel inşaatı ve alışveriş merkezi şeklinde yiyecektir), bir diğeri ise DSİ'nin yaptığı Çatalan Barajı'ndan içme suyu getirmesidir (ki bunun da kaymağını oradan suyun getirilmesi bahane edilerek yapılan köprüler aracılığı ile binlerce dönüm arsanın kıymetlenmesi şeklinde yenecektir).
15 yıldır Demirsporu her türlü siyasi emellerine alet eden muhteremin bir 5 yıl daha bizi alet edecek yetkiye sahip olmaması dileğiyle...
mustava dedi ki…
sevgili emrah arkadaşım...

her şeyden önce yorumunla ilgili en önemli noktayı açıklığa kavuşturalım. bu blog ile adanademirspor.com arasında -ki site şimşekler grubunun resmi sitesidir- arkadaşlık, abi-kardeşlik haricinde organik bir bağ yoktur. yani o sitenin yönetimi ayrıdır, buranınki ayrı. bu açıdan yorumunun adanademirspor.com daki uygulamalar ile ilgili kısmının muhatabı biz değiliz.

blogda yazarlar kendi dünya görüşleri çerçevesinde olaylara yaklaşır, bu çerçevede yazılar yazarlar. yalnız dünyaya nereden bakarlarsa baksınlar, hepsinin ortak paydası-değişilmezi-asla taviz verilmezi adana demirspordur. her yazının altında yorum kısmı açıktır, okuyuculardan dileyen dilediği yorumu bırakabilir. ancak yorumun, yasalar karşısında suç teşkil etmemesi ve/veya toplumun genel ahlak ölçütlerine aykırı içerik ihtiva etmemesi gerekir. bunun haricinde yorumların yayınlanmaması söz konusu değildir.

blogumuzda demirspor adı altında herhangi bir siyasi düşüncenin reklamı yapılmıyor. yalnız şöyle bir şey var ki gözlerden kaçıyor. herkesin demirspor sevgisi, kendi dünya görüşü ile yoğrulmuştur. meseleye soldan bakanlar demispor ile demiryollarını, işçi-emekçi kitlelerini, devletçi yapıyı bir araya getirebilir ve zaten duygusal bir eylem olan "taraftar"lığı bu öğelerle yaşayabilirler. bunu yaparken de hayattaki eşitsizliklere, vahşete, adaletsizliklere karşı bu blogdan seslerini yükseltebilirler. biz bu blogda sağ görüşlilere veya ülkücülere "faşist" demiyoruz, demirspor taraftarlarını dünya görüşlerine göre "bölmüyoruz". nasıl bölelim ki? her golden sonra yanımızdakine sarılıyoruz, beraber bağırıp beraber biber gazı yiyoruz. bu açıdan bize göre hem bu blog hem de adana demirspor, kitleleri görüş,din,ırk ayırt etmeden birleştiren yapılardır.

umarım tatmin edici bir cevap verebilmişimdir.
Adsız dedi ki…
her devrin adamı layığını buldu...hala aytaçı adamdan sayıyolar ya şaşıyorum, afallıyorum...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.