Ana içeriğe atla

Yeni Sezondan Ne Bekliyoruz?

Pazar günü yeni bir sezona (ya da yeni bir dert girdabına) merhaba diyoruz. Sezon öncesi, daha kadromuz bile tam olarak şekillenmemişken -hatta ben 3-4 futbolcu ismi bile sayamayacak durumda olsam da- yeni sezondan beklentilerimizi gündeme taşımak istedim, böylece bir sürelik suskunluğıma da son vermiş olurum.

Yaz aylarının büyük bir bölümünü, yönetim oluşturamama ve kongre yapamama krizi ile geçirdik. Bu krizin temelinde, Aytaç Durak'ın garip sessizliği ve kayıtsızlık politikası ile Demirspor'u kayyuma gönderme düşüncesi vardı. Böylece camianın kendisine muhtaç olma oranı bir nebze daha artacaktı. Kendisinin "gözetiminde" 15 yıldır başarısızlık girdabına takılan, aynı ezber sözlerle başlanıp yine aynı azberlerle bitirilen, isimlerin değiştiği ama mantığın hiç değişmediği yıllar yaşadık. Bu mantık, Adana'da ve yörede önemli bir marka olan Demirspor'un içinde yer almanın verdiği prestiji, onun yönetiminde bulunma gücünü kullanıp,ona hiç birşey vermeme mantığı idi; yani tek taraflılıpa dayanan parazit bir ilişki. Demirspor, Adana'nın spor ve siyaset tarihinin hep can alıcı bir noktasında bulunmuş ve cazibe merkezi hali onu çoğu kez kötü kullanımlarla başbaşa bırakmıştır.

Şimdi bu yıl, uzun süre sonra ilk defa, Aytaç Durak'tan icazet alma gereği duymadan bir yönetim oluştu. Gerçi Hz.Durak, yine uzaktan kumandyala yönetimi bozmaya çalştı ve kimi isimleri istifaya zorladı. Ama yönetim yıkılmadı, ayakta kalmayı başardı.

Yönetim, Demirspor'un tek traftar grubu olan ve yıllardır gösterdiği ilerleme çizgisi ile bir çok taraftar grubuna rehberlik yapan Şimşekler Grubu'nun da desteğini almış durumda. Başkan Mehmet Gökoğlu, bir önceki yönetimin içindeydi ancak ayrıksı duruşu ile tribüne en yakın isimdi. Şimdi yönetimin bir numaralı ismi.

Yönetimin oluşmasında, Fatih Terim'in Adana'ya yaptığı ziyaret ve görüşmeler de etkili oldu. Yönetim listesinde Şefik "kebabman" Akkurt'un da oldğunu belirtmekte fayda var.

Ağustos başında çalışmalara başlayan takıma birçok transfer yapıldı. Bu transferlerin önceki yıllardan farkı, çoğunlukla genç isimlere yer verilmesi ve büyük meblağlara imza attırılmaması. Geçtiğimiz yıllarda 34-35 yaşındaki oyunculara, Süper Lig standartlarında paralar ödenirken, bu isimlerden aldıkları paranın karşılığını göremediğimz gibi, tersine İHANET de gördük.

Üçüncü önemli nokta ise, kombine uygulamasına geçilerek kulübe sağlam kaynak yaratma girişimi idi. Önceki akşam Kanal-A'da konuşan Başkan Gökoğlu, kombine satışlarından memnun olduklarını söyledi. Kafaları karıştıran konu ise, yıl içinde kmbine satılan kapalı ve maraton tribünleri için bilet satışının yapılmayacak olması. Biletler sadece kale arkaları için basılacak. Bu durumda yükseksayıda kombine alanların kimi zaman tribüne gelmeyeceği ve boş tribünlere oynama tehliksenin doğacağı, yönetime yöneltilen en büyük eleştiri.

Yaz aylarının kısa bir özeti bu şekildeydi. Demirspor'u kullanmak yerine onu kalkındırmaya çalışan bir yönetim ve nispeten genç-istekli ve fahiş fiyatlara oynamayan bir futbolcu ekibimiz var. Yönetimin önü kesilir mi? Aytaç Durak ve piyonlarınca, kulislerde ve tribünlerde ayak oyunları tezgahlanır mı? Kendini en büyük Demirsporlu addedip, herkesin kendisine muhtaç kalmasını isteyenler devreye girer mi?

Bu soruların yanıtı ve yeni yönetimin bu kriz anlarında alacağı duruş, yeni sezondaki rotamızı belirleyecek. Takımımız, şu anda benim için Tanıl Bora'nın deyişiyle, "Karadağ Ligi'nin kapalı kutularından" farksız durumda. Ama biliyorum ki saahada isim oynamıyor. Güngören Beldiyesi'nin 19 yaşındaki zıpırı bize neler etti? ya da Özgür Nasuh, Ünsal, İlker gibi tecrübeli futbolcular Sadi Tekelioğlu'nn ve 1. Lig niteliğindeki takımın ayağını nasıl bağladı? Bunlar hep aklımızda.

Böyleyken, ben sürprize açık bir sezon bekliyorum, dolayısıyla beklentisizim. Son iki sezonun, bu aylarında büyük bir heyecan ve kendine güvenle-hırsla tribünlere koşmuştuk ama bu sefer ben kendi adıma, kayıtsızım-sakinim.

Blog yazarları yazıları ve ziyaretçiler yorumlarıyla, bu mevzuuyu hafta başına kadar canlı tutar umarım.

Yorumlar

Semt Aşığı dedi ki…
sportif başarınızı bekliyerek tribünlerinizin izleyicisi olacağım :)
Adsız dedi ki…
hoşgeldin diskonnektus erektus, skafoidine de geçmiş olsun tabi..
başkan gökoğlu ve yönetimi aldığı doğru kararlar ve ileriye dönük hamleler ile ilk dönemi başarıyla atlattı. ilk önemli başarı senin de söylediğin gibi hemen yıkılmamaları oldu.
kulübe kalıcı gelirden hep bahseder dururduk, hedeflenen kombinelerin satılması durumunda yaklaşık bir buçuk trilyon TL gelir elde ediyorsun. kendi içinde bir takım riskler içerse de mevcut koşullarda kombine uygulaması kulübe acil gelir kazandırması anlamında müthiş bir uygulama, yönetimi tebrik ediyorum. Gelecek yıllar için de önemli bir adım oldu.
Nedense sportif başarı anlamında umutluyum ben, bekleyip görelim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.