Ana içeriğe atla

Gayret Et Güzelim... Şu Kupayı Al...


Gayret ediyoruz, çabalıyoruz; hüsranlar, hezimetler, sıkıntılar, dayaklar, coplar, biber gazları, arkadaşlarla edilen kavgalar, ailelerle restleşmeler, bağırışlar, çağırışlar, ağlamalar, yıkılan-kırılan-parçalanan umutlar, suya düşen hayaller, bozulan planlar, acı acı acı oğlu acı...

Sadece taraftar değiliz, bir tarafız başlı başına, hepimiz her birimiz bir başka yüzüyüz Demirspor'un. Hepimiz Demirsporuz. En kırılganından en asisine, en kadınından en erkeğine, eninden enine ve şehirler dolusu el ele Demirsporuz.

Bu seneye dair son deplasman, son maç, sonun sonu, filmin "fin"i. Başka istiklal marşı yazdırmasın demişti ya şair, yazmayayım artık başka ekstra play off yazısı, ki adında tek Türkçe kelime yok. Bir devir bitsin, bu ceza bitsin, bu şehir akıllansın, fikirlensin, taşın altına elini soksun, kaldırsın kendi kadar olan o taşı, kafalarına fırlatsın baronların, padişahların, bilumum derebeyin, belediye ye ye deyip aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyenlerin.

Biz gayret ettik, futbolcular da etti. Şimdi son bir gayret daha, son bir çaba, hem rakip ile hem kendileri ile mücadele edecekler.

Gayret et güzelim Demirspor. Gayret et güzelim forma. Gayret et güzelim. Gayret et gülelim artık...

Bu senenin son deplasmanı, demek ki son deplasman şarkısı. Düş Sokağı Sakinleri, Yaşadıkça albümünden...

GAYRET ET GÜZELİM

Gitmem gerek bu şehirden
Bir rüya oldun sevdamın gergefinde
Neden çocuklar beni gösteriyor
Yağmur yağsa güneşin yerine

Ha gayret güzelim gayret
Biter elbet bu yağmur sabret

Sensizlikten olsa gerek
Çekilmez oldu buralar
Hep benle beraber bulamadıklarım
Bak cesaretim yok artık
Geç oldu yorgunum
Yine deli oldum sayende
Saçında rüzgar

Ha gayret güzelim gayret
Biter elbet bu yağmur sabret

Ayrılıktan olsa gerek
Gecikiyor sabahlar
Hep benle beraber unuttuklarım
Dönmüyor epeydir başım
Denizler yalan
Sevmek ateş olurmuş derler
Yanmak yalan

Şimdi öyle uzak ki geldiğim yollar
Yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz
Bir çocuktum sevmiştim
Avuçlarımda aynalar
Gayret et güzelim elini uzat

Ha gayret güzelim gayret
Biter elbet bu yağmur sabret



İlk resim işgal altındaki ülkelerinde sokağa çıkma yasağını delen güzel yüzlü Iraklı çocuklar. İkincisi de yurdumun güzel yüzlü çocukları, okul meçhul, bakışlar hep meraklı, hep temiz. Büyüdükçe ne oluyor bize?

Yorumlar

vertumnus dedi ki…
İlk paragrafa ekim var;

...girilemeyen sınavlar, uzayan okullar, azar işitilen iş yerleri...
Adsız dedi ki…
Şarkı tam uymuş.

"Yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz" kısmı ise zaten başlı başına bir paragraf sebebi. Her yönden.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.