Murat Sancak LÜE TV isimli youtube kanalına konuk oldu; çeşitli açıklamalarda bulundu. https://www.youtube.com/watch?v=4YuXB6ggDPI
Bir kısmı bildiğimiz sözlerdi. Çokça taraftara yüklendi; Adana'daki belediyelere yüklendi; kimseden destek göremediğini yineledi. Eski yönetimlere, kulübün eski işleyişine eleştiri yaptı. Çarpık parasal ilişkilere, yönetici, futbolcu, kulüp çalışanı gerginliklerine değindi kısa kısa... Ama kendisi de o noktaya geldi; buna dair bir özeleştiri yapmadı.
Hafta içi kendisini borç için eleştiren Hasan Şaş'a çok kızmış belli ki; ona da sallayıp durdu. Yine milyon dolarlar havada uçuştu. Evini yatını ipotek ettirdiğini, Demirspor için yaptıklarının çok daha büyük meblağlara denk geldiğini iddia etti. İşleri iyi gitmediği için Demirspor'un borca girdiğini söyledi. İşinde battığı için Demirspor'u da batırmış kısacası. Ailecek AKP döneminde fakirleştiklerini de iddia etti bu arada...
Metin Korkmaz'la yollarının ayrıldığını, ona kızgın olduğunu ama Korkmaz'ın son çağrısından sonra Ankara'da buluştuklarını belirtti. Paran var mı diye sormuş. Birilerinin gelip bu borçları ödemesini bekliyor. Yeniden bir araya gelebileceklerine dair bir imada bulunmadı. Para getiren kim olursa onunla iş yapacak belli ki.
Bir devlet büyüğünün isteğiyle Adana Demirspor'a başkan olduğunu söyledi. Bu yöndeki bilgiyi tahmin etsek de resmi ağızdan ilk açıklamaydı. Defalarca pişman olduğunu söyledi; keşke Demirspor'u almasaydım dedi. Evet, keşke almasaydınız da bu durumlara düşmeseydik.
Şimdiki Başkan Bedirhan Durak'ı da aslında sevmediğini, önceki paylaşımlarından dolayı gıcık olduğunu ama yine de başkanlığı verdiğini söyledi. Takımda kimse ondan habersiz iş yapamazmış, ondan habersiz kuş uçmazmış takımda. Tam da bu yüzden yalnız kalmış olabilir misiniz? Bu kibir ve aşırı özgüven yüzünden? Bu nedenden dolayı kimse size yardım etmiyor olabilir mi... Bir düşünün isterseniz.
Taraftar gruplarına, liderlerine verip veriştirdi. Önceki hayatında tribün ortamına ne kadar yabancı olduğunu gördük. Hakkını helal etmiyormuş bu kişilere ve kendisini eleştiren taraftarlara... Biz de helal etmiyoruz. Takımı batıran bir isme nasıl helallik verelim!
Sayın Sancak, Size Demirspor'u öneren "devlet büyüğü", taraftarı büyük olduğu için, taraftarıyla ayakta olan bir camia olduğu için önerdi. Demirspor üzerinden kar elde edeceğiniz için değil. Yoksa küçük bir ilçe takımıyla ya da şehrin diğer takımıyla da iş yapabilirdiniz. Ama Adana, Demirsporludur. O yüzden buraya geldiniz/getirildiniz. Taraftara kızarak sadece Demirspor camiasını değil Adana'yı da karşınıza aldınız.
Taraftarla kötü olan her Başkan çekip gitmek zorunda kaldı. Siz de öyle olacaksınız; ha bugün ha yarın fark etmez... Biz Adana Demirspor tribünleri olarak ayakta kalmaya devam edeceğiz.
Yorumlar