Ana içeriğe atla

Kongre Süreci Sorularına yanıtlarımız

Sevgili Demirsporlular elimizden geldiğince sorulara yanıt vermeye çalışacağız. 

-Sponsorlar gizli kalsa da projeler açıklanabilirdi demiş bir takipçimiz. 

*Biz yönetime aday olamadık. Üyeliğe adayız diye proje saymak, bunu açıklamak yönetim görüşmeleri açısından bir fayda sağlamazdı. Malum sosyal medya çok yıpratıcı. Yıpranacak zamanımız yoktu. Ancak bu projeleri Demirspor’un çıkarları için her daim kullanacağız, kullandıracağız, teşekkür ederiz. Bakın bu yazdıklarımız üzerinden dahi bizi yıpratmaya çalışanlar olacaktır. Sağlık olsun, var olsunlar. 

-Bu gelenekten gelenlere nasıl güvendiniz, güvenilmeyeceğini bilemediniz mi tarzında yorumlar var. 

*Güvendiğimizi söylemedik. Onlar da bize güvenmediler esasen. Aksine ilk toplantıda ricamız projelerin baltalanmaması taahhüdü oldu ve sponsorluk aktarımlarının projelerin yürüme hızı ile doğrudan ilişkili olduğunu ilettik. Her fırsatta bize alan bırakılmaz ise bizden maddi manevi fayda göremezsiniz dedik. Yolun çetrefilli olduğunu biliyorduk kısacası. 

-Sistemin kişileri ile bir olup sistemi değiştirmek imkansızdır, eleştirisi var. 

*Aslında bu eleştiri en yoğun gelen eleştiri. Bizim mantığımızın dayanakları şöyle idi. Bu sene Demirspor’un son senesidir. Bu yönetim anlayışı ile 

a) küme düşülür ve borçlar çevrilemez hale gelir. 
b) küme düşülmese de borçlar kritik eşik olan 40 milyonu aşar ve çevrilemez hale gelir, bir sonraki sene düşülür. 

Bu gerekçeler ile mutlaka ama mutlaka bir şey yapmak gerektiğine, onu da hemen bugün yapmak gerektiğine inandık. Peki bugün bir şeyler yapmak nasıl olacaktı? Halk takımına onca rezil geçen bir seneye karşın kongrede sahip çıkmadı. Yani insanlar bağımsız adaylara senin gelip gelmemeni önemsemiyoruz dediler. Aksini söyleseler kongre üyesi olurlardı. 

İkinci seçenek bağımsız denetim için liste vermek idi. Ancak aynı gerekçeler ile bu da mümkün değildi. Hatta bu kongrede Genç Adana Demirsporlular Derneği denetim için liste verdi, olanları anlatalım. Divan yetkililerinden biri bize “onlara rica ettik, yoklar” dedi. Gözlerimiz Emrah’ı aradı, adam liste veriyor adaylara. Aldık ondan bir tane pusula. Sonra bu kez divan yetkilisi dedi ki; “pusulayı siz almıyorsunuz, biz zarfın kapağının arasına koyup size veriyoruz”. O esnada imzayı attık, zarfı aldık, odaya geçtik, baktık ki; denetim listesi çıkarılmış. Odada kağıt yığınlarından bir tane bulduk denetim listesi. Bu kez kalem aradık. Kalem de yoktu diğer listeleri çizmek için. Anlayacağınız denetim de istenmiyordu. 

Üçüncü yol ve tek yol yönetime girmekti. Bunu denedik biz de. Kendimizi ve projelerimizi anlattık. Neden talip olduğumuzu. Matematiğini. Aslına bakarsanız bir test sorusu attık ortaya. Bizi geri çevirmenin derin anlamlarını içeren bir test sorusu. Bundan sonrası zaten malumunuz. 

-Bir okuyucumuz taraftarın yüzde 95’i okumaz demiş. 

*Biz okuyanlar ile ilerlemek zorundayız. Çare okuyan, üreten, çalışan bir camia. 

-Nilay hanım ile ortak hareket konsusu.

*Nilay Hanım değerli bir arkadaşımız. Kendisi ile anlaşamadığımız noktalar olduğu için ayrı düşmedik tam olarak. Bağımsız adaylığı bu kongre döneminde halk benimsemedi, mevcut sistem devam etsin dedi. Tüm çağrılara rağmen gitmedi, üye olmadı. O kapı açık değildi. Kongre de bunun sonucudur zaten. 

*“Bunların amacı Demirspor mu?” diye bir soru gelmiş. 

-Bir test sorusu koymuştuk ortaya :) Yanıtı uygulamasında saklı. 

*Titanik üzerinden çok güzel bir örnek vermiş bir okuyucumuz.

-Titanik batıyordu. Hızla da halen batıyor. Keman çalmak için değil onarmak için denedik. Zaten ortaya koyduğumuz ürünler de esasen enstrüman değil onarıcı ürünler idi. 

*Mevcut yönetim listesinde olsak nasıl bir yol izleyecektik? 

-İlk hedefimiz sözleşme hukuku çerçevesinde futbolcu sözleşmelerini incelemek idi. İkinci olarak UYAP üzerinden ADS’nin tüm hukuk davalarının dökümünü alacaktık. Üçüncü iş olarak bir faaliyet raporu hazırlanması çalışması yapacaktık. Bunlarla eş anlı olarak sponsorları kentimizde ağırlayacak, kalıcı gelir için sözleşme imzalayacak ve proje için ekip oluşturacaktık. Bunlar çok uzun soluklu işler, yazmak kadar kolay değil gerçi. Bir diğer hedefimiz de taraftarına ulaşan ve veri tabanı olan bir kulüp yaratmak için çalışmak idi. 

Sevgili arkadaşlar, abiler, kardeşler. Hepimizin bir mücadele ve isyan içinde olduğu dönemler yaşıyoruz. Birbirimizi kırdıysak bizden yana affola. Son isteyeceğimiz şey kalp kırmak. 

Saygı ve sevgiler

Mustafa UÇAR-Onur BİÇER

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.