Ana içeriğe atla

Senet Konusu

Bugün Demirsporumuzun maçı var. Dursun Bey, sorularımıza yanıtlar gönderdi. Gündemde kaybolmaması için bugün yayınlama gereği duyuyoruz. Her sürecimiz bu şekilde, sorulara yanıt bulabilecek şekilde geçerse bundan Demirspor kazanır. Dursun Bey'in yazısını alıntılıyoruz. Kendisine yanıtı için teşekkür ederiz.

"Senet mevzusu 3 yıllık değil, 3 aylık mevzu. Başkan Aydoğdu, başkanlık döneminde vermiş olduğu parayı ancak üç yıl sonra alabildi. Vermiş olduğu meblağ çok yüksek olduğu için ve verme tarihleri farklı farklı olduğu için (transfer dönemleri, prim dönemleri, maaş zamanları, ara transfer vs.) temlik sayısı da birden fazladır. Son tahsilat da ben yanlış bilmiyorsam (tarihte hata olabilir, muhasebe kayıtlarını görmüyorum) 2017 yılı Mayıs ayı civarı oldu. 

Ödünç verme dönemleri fazla olduğundan borçlar verildikçe dönem dönem temlik konulmuştur. Temlik koyulmaz ise bu kez bu meblağlar diğer hacizlere gidecektir. 

Temlik denilen olay öyle her canınızın istediği zamanda yapabileceğiniz bir olay değildir. TFF'de temlik sınırı var. Bütçenizin belirli bir yüzdesini geçerse ulusal lisans alamaz puan silme cezası alırsınız. O sebeple yöneticiler bu sınır düştükçe ancak temlik koyabilirler. Hiç kimse puan silme cezasını göze alamaz. 

Senedin düzenlenme tarihine de dikkat ederseniz Mayıs 2017'dir. Basındaki görüntüde yıl görünmüyor olabilir. Para nakit olarak verilemez. Banka ile hesaba gelmiş, banka yolu ile çıkmalı. Bu miktardaki para banka kanalıyla veya evrakla gönderilmeli. Aksi durumda, nakit ödenme halinde, yarın hem Dernek olan Adana Demirspor'un incelenmesinde hem şirket incelemesinde hileli işlem olarak değerlendirilebilir. 

Banka ile gönderilmesi durumunda para kaynakta kesileceği için amacına ulaşamayacaktır. Ancak ciro ve teslim yoluyla devir ve ödemede kulübün herhangi bir zararı olmayacaktır. 

Bu tarz mükerrer ödemeler olabileceğini bizzat ben kulübe yazılı ve sözlü olarak üç yıl boyunca defalarca bildirdim. En son Sözlü yönetiminde noter kanalı ile de iadeli taahhütlü olarak da bildirdim. Bu tarz bildirim kulübe daha önce hiç yapılmamıştır. Birçok mükerrer temlik bu sayede çözüldü. 

Mükerrer gelen parayı fark edip etmediğine ilişkin olarak onu yakinen tanıyan biri olarak söyleyebilirim ki; bu konulara hiç dikkat edemez. Yıllarca hesaplarında bu tarz paralar (çeşitli işletmelerinden, restoran sponsorlarından, sodexo kira vs.) gelir, haberi olmaz."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.