Ana içeriğe atla

1 Milyon TL'lik Senet

Gündemimiz her daim yoğun. Gündemsiz ne yapardık, normal rutin olsak nasıl hissederdik bilemiyoruz. Bize öyle bir dünya yok. Konumuz yine senet konusu. Yönetim tarafından yapılan sınırlı ve Sn. Selahattin AYDOĞDU'nun avukatı olduğunu ileri süren Sn. Av. Dursun KÜÇÜK tarafından yapılan daha ayrıntılı açıklamalar üzerinden konuyu yeniden ele almak gerektiğini düşündük.

Yönetimimiz tarafından yapılan açıklamada;

-Sn. Selahattin AYDOĞDU yönetimi döneminde şahsın yapmış olduğu harcamalara ilişkin olarak gelirlerimiz üzerine temlik koymuş olduğu, 
-Daha sonraki dönemde kulübün gelirleri üzerinden bu temlike istinaden AYDOĞDU'nun hesabına 1.000.000 TL tutarında fazla para yatırılmış olduğu, 
-Fazla yatırılan tutarın yatırıldıktan 9-10 ay sonra fark edildiği, 
-Bunu fark eden kişinin de Sn. İmam Gazali HIRADAĞI olduğu, 
-Bunun üzerine Selahattin Bey ile görüşmeler yürütülmüş olduğu, 
-Sn. AYDOĞDU'nun görüşmeler neticesinde 1.000.000 TL tutarında bir tutarın fazla olarak hesabına yatırılmış olduğunu kabul ettiği, 
-Akabinde Sn. AYDOĞDU'nun kulüp emrine 1.000.000 TL tutarında senet düzenlediği,
-Aynı dönemde Sn. HIRADAĞI'nın kulübe emanet olarak verdiği 1.000.000 TL tutarında bir alacağı olduğu,
-Kulübümüzün Sn. AYDOĞDU'dan olan alacağını Sn. HIRADAĞI'na olan borcu ile mahsup ettiği, bunun için de senedi Sn. HIRADAĞI'na ciro ettiği,
-Sn. AYDOĞDU'nun vadesinde senet bedelini Sn. HIRADAĞI'na ödediği

hususlarına yer veriliyor.

Sn. Av. Dursun KÜÇÜK tarafından yapılan açıklamada ise yönetimimiz tarafından yapılan açıklama ile ana hatları ile aynı hususlara yer verilmiş ilaveten;

-Temlikin TFF ve Spor Toto gelirleri üzerine konulmuş olduğu,
-Bu iki kuruluşun birbirlerinin yapmış olduğu ödemeleri göremedikleri,
-Bu nedenle gelir tutarının aynı borca mahsuben mükerrer olarak ödeneceği durumların ortaya çıkabildiği,
-Bu tür durumların yöneticiler tarafından bizzat kontrol edilmesi gerektiği hususunun Sn. KÜÇÜK tarafından sözlü, yazılı ve noter kanalı ile temlik ödemeleri yapılmadan önce Adana Demirspor Kulübü'ne bildirildiği,
-Bu bildirimleri Sn. AYDOĞDU başkan iken de başkanlıktan ayrıldıktan sonraki dönemde de yapmış olduğu,
-Ödemelerini alan kişilerin feragat yazılarını yazmalarını, fazla alanların iade etmesini talep etmiş olduğu,
-Birçok kişinin iade/feragat işlemlerini yaptığını bildiği

açıklamalarında bulunmuştur.

Olayların anlatılışına baktığımızda sürecin olağan hayatın akışına uygun gerçekleştiğini görüyoruz. Ancak dikkat çeken hususlar da var. Bunların üzerine gitmeliyiz.

1-İade ve feragat yazılarının verilmesi uyarısının sözlü yapılması anlaşılabilir bir durumdur. Ancak hukukta yazılı metin belge niteliğini haizdir. Somut bir husus olmaksızın genel ifadeler ile mi yöneticilere iade/feragat yazıları hazırlatılmıştır? Yoksa kişi isimleri zikredilmiş midir?

2-Genel ifadeler ile bu yazıların noter kanalı ile düzenlenmesi mümkün görünmemektedir. Noter kanalı ile kimlere hitaben bu türden yazılar düzenlenmiş, akıbeti ne olmuştur?

3-Sn. AYDOĞDU, hesabına ödemeler yapıldıktan sonra feragat yazısı vermiş midir? 

4-Feragat yazısı vermiş ise bu yazısında hesabına fazladan yatırılan tutara ilişkin bir açıklama ve bunun iadesine ilişkin bir beyan var mıdır?

5-Sn. AYDOĞDU tarafından feragat yazısı verilmemiş ise hesabına yatan fazladan yaklaşık 1,5 milyon TL (senede konu olan kısmının 1 milyon TL olduğu belirtilmiştir) Sn. AYDOĞDU tarafından fark edilmemiş midir?

6-Fark edilmiş ise Sn. HIRADAĞI'nın yaklaşık 10 ay sonra bu durumu fark edip aksiyon aldığı yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

7-Sn. HIRADAĞI'nın açıklamaları doğru ise Sn. AYDOĞDU'nun hesabına 1,5 milyon TL fazladan para yatmış olduğunu fark etmemesi olağan hayatın akışına uygun düşmekte midir?

8-Bir basın organında Sn. AYDOĞDU'nun Galatasaray'ın stadındaki işletmesini 400 bin TL zarar etmiş olduğu için kapattığı açıklaması yer almaktadır. Bu haber doğru ise Sn. AYDOĞDU'nun hesabına fazla yatan tutarı fark etmemiş olduğu varsayımı makul bir varsayım mıdır?

9-Sn. HIRADAĞI'nın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor ise, diğer bir ifade ile Sn. AYDOĞDU'nun hesabına fazladan yatırılan 1,5 milyon TL Sn. AYDOĞDU tarafından hemen fark edildi ise Sn. AYDOĞDU tarafından nasıl bir işlem yürütülmüştür?

Senedin faizini tartışmıyoruz. Nasıl ki yönetici borç verirken faiz almıyor, zoraki bir alacak doğduğunda da faizin söz konusu olmaması hoş olmasa da makul olarak değerlendirilebilir.

Sn. Adana Demirspor Kulübü ileri gelenleri, daha geçen sene son dakikada küme düşmekten kurtulduk. Borcumuz yaklaşık 35 milyon TL. Geçen sene futbolcular doğru dürüst para alamadıklarından da dolayı, taraftar yemeğinden-hayatından kesti kendince prim topladı. Sizlerin işlemleri ile milyon TL'ler öteleniyor. Kulübün boş yere harcayacak 10 bin TL lüksü yok, cebimiz delik, 1,5 milyon TL gelirimiz borcumuza sayılmak yerine yaklaşık 1,5 yıl senet ile sürünüyor. 

Allah aşkına, Allah aşkına yöneticilerin şahsi mali sorumluluğunu getirin. Yazıktır taraftara. Böyle bir rahatlık bu taraftarın emeğine hakarettir. Lütfen gerekeni yapın. Hepiniz camianın içindesiniz. Sorularımızı yanıtlayın, adınızı temizleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.