Ana içeriğe atla

Kongre Değerlendirmesi

Adana Demirspor tarihinin ilk yarışmacı kongresi gerçekleştirildi ve bu yarışmacı kongrede yarışanlardan olmanın, yarışanlardan kalabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Ankara Tayfası olarak yapmayı istedikleriniz, yapabileceklerimiz belli idi ve bunu somut bir şekilde bu sayfalardan ilan etmiştik. Hatta bu hedefleri yerine getirebilmek amacı ile her potansiyel yönetici ile görüşmeye hazır olduğumuzu da beyan etmiştik. 

Nilay Hanım'ın listesine de bu istekliliğimizin kendisinin beklentileri ile örtüşmesi sonrasında dahil olduk. Kendisi ile çok zorlu, gerek fikren ve gerekse emek yoğunluğu açısından bir kongre hazırlık dönemi geçirdik. 

Kongre sürecinde başkan adayı olarak kendisi, tanıtım faaliyetlerini, projeleri, geleceğe bakışı büyük bir emek ile bizzat üstlendi. Biz bunları geliştirmek ve güzelleştirmek ve yer yer iyileştirmek adına perde arkasında çok çalıştık. Bir ekip anlayışı içinde, çok zor bir yola girmiş ve yüklenilmesi çok daha kolay olan bu adaya kendimizden fedakarlık ederek destek olduk. 

Perde önünde ise üstlendiğimiz rol ağırlıklı olarak siyasetin bir parçası olmamak üzerine idi. Çünkü hangi yönetim bizi bünyesine dahil etmek istese ve buna bizi inandırsa aynı emeği sarf edecektik. Biz bu siyasi yarışmanın siyasi aktörleri değiliz dedik. 

Ta ki; kentin ileri gelenlerinin Mehmet Bey'e desteklerini açıklamalarına kadar. Bu güne kadar Nilay Hanım'a alışılmışın dışında eşitsiz bir tanıtım imkanı sağlanıyordu, kendini ifade etmesi çok daha zor oluyordu ancak o bunları sosyal medyayı etkin kullanması ve önemli sosyal medya hesaplarının da kendisine destek vermesi ile aştı.

Kentin ileri gelenleri ise artık gerçekten rahatsız edici bir mefhum oluşturdu. Adana Demirspor taraftarı yediği yemekten artırırken, takımımız küme düşerken ortalıkta olmayan ilçe belediyelerinin, yine koca bir sene boyunca protokolü boş bırakan milletvekillerinin 35 yaşındaki genç bir adaya karşı diğer bir adayı desteklemeleri gerçekten çok rahatsız edici idi.

Bu dakikadan sonra daha bir gurur duyduk Nilay Hanım'ın listesinde olmaktan. Takım küme düşerken bizleri unutan, 26 maçtır para alamadığı söylenen takımın tepetaklak gitmesini umursamayan ama seçim sürecinde boy gösteren siyasi aktörlerin Demirspor'u zikretmeleri son derece ironik. 

Tabi bu husus, bu kişilerin Mehmet Bey'i desteklemelerinin olumsuz olduğu anlamına gelmiyor. En azından bu aşamada gelmiyor. Mehmet Bey'in siyasi aktörler ile kurmuş olduğu iletişim ile kulübe bu kanallarla borcun azaltılmasına imkan verecek ölçüde karşılıksız kaynak yaratmasını ümit ediyoruz.

Adana Demirspor tarihinde tek aday ile gidilen çok sayıda seçimde dahi kavganın gürültünün eksik olmadığı gerçeği önümüzde dururken ilk yarışmacı kongrenin bu kadar centilmence geçmesi bizleri çok mutlu etti. Hatta rakip iki yönetim arasında oylama sürecinde takdire şayan bir iletişim de tesis edildi. Aynı sevdaya farklı bakış açılarından tutulmuş kişileriz bizler. Tabi ki ayrımız gayrımız olmayacaktı. 

Bu vesile ile sayın Mehmet GÖKOĞLU, sayın Ramazan ÇİMEN, sayın Önder SERİN, sayın Şerif GÜLER, sayın İmam Gazali HIRADAĞI ve sayın Sedat SÖZLÜ ile uzun uzun sohbet etme imkanımız oldu. Kendilerine merak ettiklerimizi sorduk, eleştirilerimizi ilettik. Tabi bu süreçte biz de Nilay Hanım'ın adaylığına ilişkin çok sayıda soruya muhatap kaldık. 

Konuşulanları açıklamanın anlamı yok. Ancak demokrasinin ne kadar güzel bir şey olduğunu gördük. Birbirimizi anlamak için buna ihtiyacımız olduğu açıkça ortaya çıktı. Bir güzel şey daha oldu. Kongre bitti, kucaklaştık. Küçük karakterle yazdığımıza bakmayın, çok önemli bir olaydı bu. 

Hayatı sosyal medya üzerinden yaşasak, sanki kanlı bıçaklı bir kongre oldu derdik. Bugünlerde yazılanları okuduğumuzda bu dünyanın sanal olduğunu görüyoruz. 

Bizim bir amacımız vardı. Bunlardan biri de sesimizi duyurmak idi. Nelerden yorulduğumuzu ifade etmekti. Bu yarışmacı ortam kongre gününde de öncesinde de bu sesin gür bir şekilde duyulmasına imkan sağladı. Bizler kötü şeyler söylemiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Demirspor menfaatine olmayan hiçbir söylemimiz yok. Bu nedenle bundan sonra da susmayacağız. Zaten konuştukça soğuklukların yok olduğunu da daha güzel bir şekilde gördük. Bundan sonra da bu sahnede var olmayı istiyoruz.

Kongre açısından bir diğer husus Adana Demirsporlular Derneği'nin tüzük değişikliği önerisi idi. Adana Demirspor'un yönetim yapısını belirleyen tüzüğün kongrede verilecek bir önerge ile değiştirilebilmesini kurumsal anlamda uygun bulmuyoruz. Çünkü kurumsal yapılarda mevzuat değişiklikleri tüm etkin grupların katkıları ile oluşturulan bir mevzuat komitesinde ele alınır. Uzlaşı sonucu yapılandırılan taslak mevzuat hükümleri web sitesinde en az 15 gün boyunca ilan edilir. Böylece katkı koymayan grup ve bireylerin de kongre sürecinde görüşlerini dile getirmeleri imkanı sağlanır. Ayrıca hukuku sadece amaç değil, lafız da belirler. Taslağın askıda olduğu süreçte lafız açısından da sürecin ayrıntılı değerlendirilmesi imkanı doğar. Diğer taraftan kendilerinin vermiş olduğu önerge son derece hukuka uygun idi. 

Yapılması öngörülen değişikliklerin tamamı onaylandı. Hepsi de amaç olarak son derece güzel değişikliklerdi. Kongre sürecinde üyelikler açısından da süre açısından da sorunların yeniden yaşanmaması için alınan önlemlerin yanı sıra kulübün itibarının sosyal medya üzerinden sarsılmasını engellemeyi amaçlayan iyi niyetli düzenlemeler vardı. Bu düzenlemelerin kimler eli ile nasıl uygulanacağı, somut kriterlerin nasıl belirleneceği hususunda bir takım boşluklar olduğunu düşündüğümüzden bir tanesine red, bir tanesine çekimser oyu verdik. İki tanesini ise biz de destekledik. 

Kongre sürecinde emeği geçen herkese başarılar dileriz. Nilay Hanım'a bize listesinden aday olma fırsatı verdiği için tekrar teşekkür ederiz. Kendisinin amaçlarından sapmamasını, mücadelesini bırakmamasını ümit ederiz. Kitlelere ümit oldu, ses oldu kendisi. Adana Demirspor'un gidişatından rahatsız olan ama kendisini ifade edemeyen önemli bir kitleye rehber oldu. Bu borç yapısı oldukça kaderimize mahkumuz anlayışını kırdı, en azından bu açıdan umut oldu. Ayrıca büyük bir azim örneği gösterdi. Her Demirspor taraftarı hedefine yürürken Nilay Hanım'ın azminin yarısı kadar çaba göstermiş olsa idi bugün farklı bir ligde farklı süreçleri konuşuyor olurduk. Kendisine bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz. 

Mehmet Bey ve ekibini öncelikle başarısı için kutluyoruz. 

-Adana Demirspor taraftarlarının özlemlerini görmüş olmasını, 
-Kendi geçmiş dönemlerini de gözden geçirerek daha önceki eleştirilerin yeniden ortaya çıkmaması için elinden geldiğince gayret göstermesini, 
-Zincirlerimiz olan borçların kırılması için çalışmasını ve 
-Halka açılmasını, taraftara kulak vermesini, 
-Geçen dönemde hiç olmadığı kadar incinen Adana Demirspor taraftarını kulübü küçük düşüren davranışlar ile muhatap bırakmamasını, 
-Altyapımıza önem vermesini, 
-Kurumsallaşma sürecinin lafta kalmaması için çalışmasını,
-Kongre üyeliklerinin tabana yayılması hususunda çalışma yapmasını 

temenni ediyoruz. 

-Eski döneminde olduğu gibi bu dönemde de mali tabloların web sitesinden periyodik olarak yayınlanmasını talep ediyoruz. 
-Tablolara ilişkin sorularımızı yanıtlandıracak mekanizmalar oluşturulsun istiyoruz. 
-Bir de özel ricamız var. Sosyal medyaya kulak verin ama onun bağımlısı olmayın lütfen.

Mehmet Bey'in icraatlerinin takipçisi olacağız. Önceki dönemlerde olduğu gibi her doğrusunda doğruyu kim söylüyor demeden alkışlayacak ve destekleyeceğiz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz hamleleri de yine kendilerine hatırlatacağız.

Kongrede divanın oluşması çok önemli idi ve bu doğrultuda son anda yapabildiğimiz listede tereddütsüz yer alarak kalbimizde özel bir yer kazanan Barış HEPSAĞ kardeşimize ve listede olduğundan haberi dahi olmaksızın gidip divandaki yerini sorgusuz sualsiz alan Tayfamızın gözbebeği, kebabın profesörü İsmail Kayağan ustamıza çok ama çok teşekkür ederiz.  

Nilay Hanım vesilesi ile aynı ekipte yer almak sureti ile çok güzel insanları tanıma imkanına eriştik. Kendilerine etkin işbirlikleri ve iyiniyetle yoğun çalışmaları için çok teşekkür ederiz.  

Adana Demirspor'un menfaatlerinin gerektirdiği herhangi bir süreçte Ankara Tayfası herhangi bir platformda tüm iyi niyeti ile çalışmaya hazırdır. 

Bu süreçte varlığımıza güven duyduğunu belirterek bizleri gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse özel mesajlar yoluyla destekleyen, eleştirileri ile daha doğru adımlar atmak noktasında bizleri zorlayan tüm büyük ve küçüklerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.