Ana içeriğe atla

Twitter Hesabı ve Kurumsallık

Yavuz kısa ve öz bir şekilde anlatmış ama ben aynı kısalıkta yazmayı başaramadığım için etraflıca anlatmaya çalışacağım derdimi.

Öncelikle belirtelim, severiz sevmeyiz, yeterli buluruz yetersiz buluruz ama her ne olursa olsun Hüseyin SÖZLÜ bizim kulübümüzün onursal başkanıdır. Onursal başkan olmayı özellikle de seçildiği dönemde hak edecek ne yapmıştır derseniz, hiçbir şey yapmamıştır. Hatta bu anlamda kişilerin bu kadar kolay onursal başkan olabilmesi hakiki anlamda onursal başkanlarımızın kemiklerini sızlatıyordur eminim. Ancak her türlü aksak, çürümüş, işlemez yönüne karşın bizim bir kongremiz olduğunu aklımızda tutmalıyız. Bu kongrede Sedat SÖZLÜ'nün başkan ve Hüseyin SÖZLÜ'nün de onursal başkan olarak seçilmiş/atanmış olduğunu asla göz ardı etmemeliyiz. 

Kongrenin kendilerine layık gördüğü temsil yetkileri nedeni ile her Demirsporlunun bireysel veya ait olduğu grup adına başkanını ve onursal başkanını savunma, destekleme özgürlüğü vardır. bu özgürlüğe de saygı duymak gerekir.

Halen asıl konuya girememiş olsam da şahsi görüşlerimi de burada açıklamayı tercih ediyorum. Hüseyin SÖZLÜ ve kardeşi Sedat SÖZLÜ konu Adana Demirspor olduğunda Demirspor taraftarında tekil bir kanaat oluşturamamıştır. Yönetimsel anlamda çok büyük hataları ve acemilikleri vardır. Acemilikleri küçük hatalarının dahi büyük hatalara dönüşmesine yol açmaktadır. Konumuz neler yapmadıkları değil ama özetin özeti halinde söyleyelim: Kalıcı gelirimiz yok, şeffaf değiliz. Detaylandırılabilir kolaylıkla. 

Ancak günlük yaşamama adına belirtmeliyim ki; Aytaç DURAK dönemini unutmadım. Kulübün spor fonunun kesilişini ve bunun gizlenmesini, el birliği ile takımımın kapatılmaya çalışılmasını unutmadım. Taraftara terörist muamelesi yapılmasını, geleceğimizin masalarda belirlenmeye çalışılmasını unutmadım. Bu nedenle SÖZLÜ kardeşleri DURAK ile kıyaslamanın haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Şeffaflık olmadığı için mali yapıdaki katkılarından ise bahsedemiyorum. Şeffaflık olmadığı için bunlara beni inandıracak bir şey de yok. An itibarı ile yönetim kendi çabaları ile benim ve birçok taraftarın borçların azaldığı söylemlerine inanmamızı engelliyor. Kendileri yapıyorlar.

Yapabilirler saygı duyarız. Çünkü onlar yönetme erkini elinde bulunduruyor. Ben eleştirimi yaparım onlar da kulübü kendi anlayışlarında yönetirler. Ancak yönetim erki sınırsız bir erk değildir sayın Sedat SÖZLÜ.

Yönetim takım üzerinde söz sahibi olma hakkı verir ama camiaya sahip olma hakkı vermez. Camiaya sahipmiş gibi davranma hakkı vermez.

Abinizin hukuka uygun olmayan gerekçeler ile siyasi hayatının bitirilmeye çalışıldığını düşünüyor olabilirsiniz. Hatta bu sürecin abinizin özgürlüğünü bağlayıcı bir ceza ile sonuçlanması olasılığına isyan ediyor olabilirsiniz. Bunun bir kumpas olduğunu düşünebilirsiniz. Hatta abinizin Demirspor'a çok emeği olduğunu, bu nedenle Demirspor camiasının da abinize destek olması gerektiğini de düşünebilirsiniz. Bu beklenti de kendi açınızdan doğru ve haklı bir beklenti olabilir.

Ancak tüm bunlar, sizler gibi düşünmeyen, sizlerin tam tersi düşünen ve sizlerle tek paydası aynı camianın içinde olmak olan taraftarları yok saymanızı mazur gösteremez. Kulübün resmi sitesinden abinize ilişkin yapılan paylaşım o insanların yok sayılması anlamına gelir. Kulüp hukuki kişiliğinin temsil yetkisini daraltamazsınız. Size kongre ile bu yetki verilmedi. Size camiayı, tekrar söylüyorum camiayı temsil etme yetkisi verildi. 

Demirspor resmi organlarından yapılan açıklamalar bağlayıcıdır. Bu gibi durumlar ile Demirspor camiasını bağlama yetkisi size verilmemiştir. 

İlaveten yapılan twitter paylaşımında Atatürk de kullanılmıştır. Abiniz siyasi bir kişiliktir ve Demirspor taraftarının Atasına olan bağlılığı her türlü siyasetin üstündedir. Abinizin Atatürk'ü öne çıkaran bir duruş sergilemiş olması dolayısı ile böyle bir muameleye maruz kaldığını düşünüyor da olabilirsiniz. Ancak buradan bakınca yapılan paylaşım, daha çok Atatürk'ün "konusu da çok iç açıcı olmayan" iddialara alet edildiği izlenimi uyandırmaktadır. 

Bu anlamda resmi sosyal medya kanallarımız üzerinden abinizi desteklemenizin hatalı bir davranış olduğunu, bu hatalı davranışta Atatürk'ün kullanılmasının hata gibi basit bir terim ile açıklanamayacağını düşünüyorum.

Bu eksiklikler en zor gününüzde yanınızda ne kadar az kişinin kalmasına yol açıyor görmüyor musunuz? 

Biz Bekir ÇINAR'ı en zor gününde raylardan alanlarız. En sıkıntılı gününde laf söyletmeyenleriz. Elinde sizlerin imkanlarının onda biri olmayan o adamı sizden çok seviyor bu camia. Her akla geldiğinde Ah be Bekir/Bekir abi/Bekir amca/Bekir bey diyoruz. 

Elinizde kıyasen dünyalar var, sevdiremiyorsunuz kendinizi, olmuyor. Neden mi? Nedenini aramaya twitter adresimizden başlayabilirsiniz.     

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.