Takımda yaratıcı oyuncu eksikliği açıkça belli oluyor . Geçen sene Burak Çalık'ın beslediği Pote'ye top getirmekte zorlanıyoruz. Pote'yi aktif hale getirmedikce skor yapamıyoruz. Ona alternatif bir isim yok. Ozan İpek ve Sercan bu işi yapabilecek iki önemli oyuncu ancak henüz beklenen verimi alamıyoruz. Takımın ortasahası birbirine benzeyen düz oyunculardan kurulmuş. 10. hafta gelmesine rağmen daha yeni toplanmış bir ekip gibiyiz. Koca bir hazırlık dönemi ne yapıldı, merak ediyorum. Sezon başladı, iki ay geçti hala uyumsuz oyuncular topluluğuyuz. Orta sıralarda dolaşacak ortalama bir takım havasındayız.
Ön-Not: Nesrin Olgun Aslan’ın hikayesini yazmaya başladığımda kimi zaman soğuk bir suyun ve karanlığın içinde, kimi zaman sonunda varabildiğim bir kıyıda hissettim kendimi. Yazmaya devam ederken önce zor tutuyordum gözyaşlarımı, bir noktadan sonra akmaya başladı hepsi. Yazımı, ağlayarak bitirebildim ancak…Kendisinin web sitesinden (http://www.nesrinolgun.com) ve dönemin Hürriyet Londra Temsilcisi Faruk Zapçı’nın anılarından yararlandım, teşekkürlerimi sunuyorum…Çok uzatmadan, Nesrin’in Hikayesi’ne başlıyorum… 1964 Adana Yüzme havuzunun kenarında 7 yaşında kara kuru bir kız çocuğu duruyor. Havuzun içinde Adana Demirspor Kulübü yüzücüleri. Erkekler çoğunlukta. Küçük kız etrafına bakıyor. Sadece 4 kız çocuğu var. Nesrin, Adana Demirspor’un 4 kızından biri oluyor o gün…Giriyor havuza. 1973 – 1975 Adana Nesrin, 16 yaşında. Yüzüyor. 7 yaşında girdiği havuzdan, kısa mesafede 100’e yakın madalya ve şilt çıkartıyor. Kışları masa tenisi oynuyor, Türkiye 2.liği, Türkiye 3.lüğü var. 17 yaşında mar...
Yorumlar
Adana Demirspor'un Eskişehir maçında ki aktif futbolu kesinlikle sevenlerini yanıltmasın.O maçın temposu 7 kişiyle hücum eden Eskişehir istediği için öyleydi.Sayelerinde orta sahayı rahat geçti takım.Ümraniye deplasman maçını 90 dk sakin bir şekilde izlediğinizde bu gerçek ortaya çıkar zor bir şey değil.Tek tek futbolculara takılmayın ve ayrıca Engin İpekoglu'nun elinde sihirli değnek olmadığına inandırın kendinizi.Klüp yönetimi son yılların en amatör yönetimi bunu da görün.
Bu kadar dert sıkıntının içerisinde hakemler konusu yine Ads için ön plana çıkıyor.Belli ki ligin şekli belirlenmek isteniyor.Ve son 10 yılın en zor Ptt 1.lig sezonu bu sezondur.Çıkmaya kesin gözle bakan takımlara ateş düşmüş durumda.Herkes herkesi yenebilir,doğaldır ama Ads'nin önce başkanını,sonra camiasını,sonra çok çok bilen sanal taraftarını yenip,en sonunda da sahada rakibini yenmesi gerekiyor.Ona da hakem izin verirse tabi.
Buradan futbolcuları aklama gibi bir sonuç çıkmasın.Çünkü çoğunluğu hatalı transfer.Her sezon başı gibi bu sezona da yanlış hoca ile başlayıp Erkan Sözeri'ye mahfettirdiler iskeleti.Engin İpekoğlu'nun üretmeyen oyun yapısıyla çıkılmaz bu cendereden bu da görünen bir gerçek.
Sizlere önerim ilk iç saha maçında ilk düdük çalar çalmaz alkışlarla terkedin stadı.Ama en önemli nokta başkanınız.O ve ekibi de alkışlarla stadı terketsinler.Sonra bunu sosyal medya da ülke gündemine sokun.Beyaz futbol,telegol tarzı programları boğun.Ntv spor tarzında kanallar işinize yaramaz.Paldır küldür giden proğramlar daha cazip ülkemizde.Ads taraftarı en iyi bu işi yapar emin olun.Hakemler konusunu bir nebze bu şekilde çözersiniz.
Şimdi gelelim son konuya.Burası çok önemli.Hiç hayal kurmanın zamanı değil.Bu mevcut takım sırasıyla oynanacak olan Giresun,Göztepe,Bandırma,Bolu,Yeni Malatya,Sivas cenderesinden çıkamaz.Bu seneyi unutun.Ligden düşecek takimlarda üç aşağı beş yukarı belli.Sakın play off falan düşünüp takımı daha doğrusu kulübü yıpratmayın bu sene.Oturun Engin Hoca ile konuşun.Yapılanmaya ve alt yapının da tek sorumlusu olmaya razıysa devam edin.Yok efendim ''ben uefa kupasinda mücadele eden takım isterim'' diyorsa verin son kez parasını ayırın yollarınızı.Olağanüstü kongre kararı alıp kirli çamaşırları dökün ortaya.Yazın borçları,koyun altyapıdan en az 10 futbolcu şartını,kurun ekibi yurt geneli 17-22 yaş arası bütün istihbaratı alınan topçuları yerinde incelesin.Korkmayın küme düşmezsiniz.3 sene daha beklesin takım burada.Ama borç bitsin.Başkanınız yine başkan olsun.Ama imkanı bu kadar geniş bir başkan,kurtarıcısı olsun bu klubün.10 yıl sonra çıkıp alnının akıyla ''ben belki şampiyon yapamadım ama klubün borcunu sıfırladım'' desin.Sizler de onu baş tacı yapın.
Kalıcı gelir konusuna takılmayın.Bir takım bir aile kültürünü tepeden tırnağa herkese işlenirse 5 sene de 5 kalıcı gelir kendiliğinden gelir.Herşey dürüst,sağlıklı,kardeşçe oluşturulacak bir kültürün devamında kendiliğinden çıkar.
Unutulmasın ''ADANA DEMİRSPOR BİR KÜLTÜRDÜR''....
ÇOK UZAKLARDAN BİR DEMİRSPOR'LU KARDEŞİNİZİN NACİZANE ÖNERİLERİDİR..
ARA ARA YİNE YAZARIM.DIŞARIDAN NASIL GÖRÜNDÜĞÜ BİLMEK HER ZAMAN İŞİNİZE YARAR.