Ana içeriğe atla

Sorular

Sayın Sedat SÖZLÜ, basın açıklamanızı izledik. İstifa çağrımıza saygı duyduğunuzu, yolunuza devam etme kararı aldığınızı gördük. Bu noktadan sonra size gönülden başarı diliyoruz. Adana Demirspor camiası zor camia. Erzurum'a elendik az önce. Kimsenin umurunda değildi skor ama futbolumuz berbattı. Söylememin sebebi şu, Demirspor camiası sonuca değil, sonuca gidiş şekline bakıyor.

Adana Demirspor kulübünün borcunu artırmayacağını sadece beyan ettiği için (gerçekleştiremedi bunu) beyan ettiği anda Bekir ÇINAR'ı alkışlayan insanlar olarak borcumuzu azaltmış olmanıza saygı duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz. 

Yeni bir kongre sürecine girilmediğine göre gerilimleri çekmeceye koyarak doğruları yapmaya ve bulmaya özen göstermeliyiz. Uzun zamandır dile getiriyorum. Demirspor taraftarlarından oluşan yasal bir heyet teşkil edin ve bu heyet belirli alanlarda kulübün menfaati için gönüllülük esası ile ücretsiz olarak çalışsın. Taraftara (halka) ulaşacak büyük ve küçük çaplı projeler üretilmesine destek versin. Kurumsallaşma alanında sizlere katkı sunsun. Beklentilerin sizlere ulaştırılmasına aracılık etsin. Takımına aşık taraftar, takımının yönetiminde bir şekilde yer bulsun. Bundan zarar göreceğinizi, camia olarak zarar göreceğimizi sanmıyorum. Böyle bir teklifte bulunurken kendimize yönetsel anlamda rol kapma derdinde değiliz. Yönetiminizden Ramazan ÇİMEN bizleri tanırlar. Sorabilirsiniz bizi. Bir heyet oluşturun, içinde biz olmayalım. Çok kaliteli, istekli taraftarlar var Demirspor'da. Twitter'dan ve diğer platformlardan sizlere ulaşmak için kırk takla atmasın insanlar. Bırakın yükünüzü alsınlar.

Basın mensupları ile kongre döneminden sonraki icraatlerinizi paylaştınız basın toplantınızda. Buna ilişkin detayları resmi sitemizden de yayınlarsanız mutlu oluruz. 

Bu noktadaki isteklerimize neredeyse tüm Demirspor taraftarlarının katıldığını düşünüyorum. Mali yapımızın basın toplantısında ifade ettiğiniz gibi şeffaf olmasını istiyoruz. Gelirimizi, giderimizi bilmek, çabalarınızı yakından görmek ve bu noktalarda sizi zorlamak istiyoruz. Bu noktada yapacağımız zorlamalar sizi yıpratmayı değil, daha doğruyu birlikte bulmayı amaçlayacaktır. İnanın buna.

Basın toplantısında klavye başında yazıldığı gibi değil, dediniz ama muhtemelen bizlere söylemediniz bunu. Çünkü Demirspor'u hayatının her anında yaşayan insanlarız biz. Yaşadıklarımızı klavyeye de aktarıyoruz, sizlere klavye ile ulaşmaya çalışıyoruz. Kimliğini Demirspor üzerinden tanımlayan kişileriz biz. Aşağıda soracağımız sorulara yanıt bulmak da bu nedenle fazlası ile hakkımız. 

Yine göreceğiniz üzere oynadığımız oyun, dağıtılan takım ve kurulan kadro hakkında teknik değerlendirmeler yapmadık, yapmıyoruz. Çünkü her taraftar teknik adamdır bizim camiamızda. Biz öyle bir yetkinliğimizin olduğuna inanmıyoruz. Ama soracağımız sorular arasında bu da olacak. Yanıt verirseniz daha sağlıklı, daha birbirini anlayan, birlikte daha iyi mücadele eden bir camia olmak hususunda önemli bir engeli aşmanın adımlarını atmış olacağız.

-Basın toplantınızda geçen seneki takımın önemli bölümü ile yolları ayırmak durumunda kaldık dediniz. Neden böyle bir durumda kaldınız?

Şimdiki sorularımız ise sosyal medyada yer alan birtakım dokümanlar üzerinden yapılan analizlere dayanıyor.

-Basın toplantısında Özgür ÖÇAL'ın borcunun 476.000 TL civarında olduğunu ifade ettiniz. Bu veriden hareketle aşağıda vereceğim futbolcu alacaklarının doğru olduğu sonucuna ulaşıyorum. Eğer doğru ise yanlış değerlendirdiğim hususlarda bizi aydınlatmanızı rica edeceğim.




Bu tablodaki veriler doğru ise 7,8 milyon TL tutarında bir temlik borcu görünüyor. Ayrıca 5,5 milyon TL tutarında da bir icra borcu söz konusu. Yazının düzenlenme tarihi 02.09.2016 ve yazıyı TFF avukatı düzenlemiş.

Ligin ilk maçında lisansların çıkmaması ile öğrendiğimiz ödediğimiz borç tutarının 5.705.000 TL olduğuna dair bir bilgi gördük facebookta. Bu, yazıdaki icra rakamları ile aşağı yukarı örtüşüyor. Ama 6,2 milyon TL tutarındaki ödeme tutarınız ile örtüşmüyor.

-Aradaki farkın kaynağı nedir?

1,7 milyon TL daha ilave ödeme yapılması gerektiğini söylediniz.

-Söz konusu borç rakamına nasıl ulaştınız?
-Bu borç rakamına daha önce ulaşmak mümkün değil miydi?
-Bahse konu ilave borç rakamının detaylarını bizlerle paylaşmanız mümkün müdür?

Tabloda Oğuzhan BERBER'in 26.05.2016 tarihi itibarı ile kulübümüzden 176.000 TL alacağı olduğu görünüyor. Bu alacağa ilişkin icra dosya numarası ise 2015/17494.

Alanyaspor ile final maçımızı 27.05.2016'da oynadık.

-Bu tarihten önce Oğuzhan BERBER'e borçlu olmamızın gerekçesi nedir?
-İcra dosyasına verilen numarayı yanlış yorumlamıyorsam eğer alacak davasının 2015 yılı içinde açılmış olması gerekir. 2015 yılı içinde kulübümüzün Oğuzhan BERBER ile borç alacak ilişkisi olmuş mudur?

Basın toplantısında kongre döneminden sonra 12 milyon TL ödeme yaptığınızı ifade ettiniz. Bu ödemelerin detaylarına ilişkin facebookta bir döküm yer alıyor.

Bu döküme göre diğer çeşitli giderler altında ödenen 1.636.252,75 TL tutarında bir harcama var. Bu harcama nerelere sarf edilmiştir?

Dökümde Argentine Otel kamp bedeli açıklaması ile 239.500 TL tutarında bir harcama yer almaktadır. Bu döneme ilişkin bir harcama ise eğer, Kızılcahamam'da Patalya ve Bolu'da Koru Otel'de kamp yapmış olduğumuz yönünde internette muhtelif haberler yer almaktadır. Konuya açıklık getirebilir misiniz?

Biz önceden kulübün maddi yapısına çok hakimdik, gidişatımızdan korkuyor ve bir an önce borcumuzun bitmesini, azalmasını istiyorduk. Bu borç rakamları sizin ifadeniz ile etkisini sizin yönetiminiz döneminde gösterdi ve hepimizi üzen gelişmelere karşın ciddi bir azalma ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.

Bu süreçte biz de yeniden mali yapımıza hakim olmak, internetten, sağdan soldan elde edebildiğimiz veri kırıntıları ile yorum yapma güçlüğünden kurtulmak ve size maddi manevi desteğin yanı sıra yapıcı eleştiriler ile katkı vermek istiyoruz.

Bu kanalları açmanızı dileriz.

Başarılar.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Bu arada 2014 yılında 5 aylığına Oğuzhan'ın takımımıza transfer olduğunu dikkate alacak olursak, alacak tutarı anılan döneme ilişkin olabilir. Dipnot olarak vermekte fayda var.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.