Ana içeriğe atla

Kalıcı Gelir


Çok eskilerde yazdığım yazıları kurcaladım biraz. Bulduklarımın özetini vereceğim buraya. 

Sene 2010. 

Kentin Valisi Boluspor’a üç adet otobüs tahsis edilmesine yardımcı olmuş. Bir otobüsün parasının yarısını da üstlenmeyi kabul etmiş. 
Bolu belediye başkanı şehrin Abant gişelerini Boluspor’a tahsis etmiş. 
4 tane de fırın vermiş. 
Daha önce Kızılay’ın işletmekte olduğu büfelerin ihalesini bu kez Kızılay ve Boluspor’a ortaklaşa vermiş. 
Şehrin tüm sokak ve caddelerinin otopark ihalesini Boluspor almış. 

Sene 2009. 

Otoparkı olan futbol takımlarından örnekler. 

Alanyaspor, Kasımpaşaspor, Kaş Gençlikspor, Boluspor, Yeşilköy SK, Karagümrükspor, Keçiörengücüspor, Beyşehir Belediyespor, Sakaryaspor, Bandırmaspor, Arnavutköyspor, Burdurspor, Elazığspor, Uşakspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Ankaraspor otoparkları. 

Demirspor’a otopark ihale etmek mevzuata aykırı ise misal aylık 10.000 TL’ye kiralayın. 

Sayın Hüseyin SÖZLÜ, siyasete ve siyasilere mesafeli duran bir oluşum olarak yürekten ifade ediyorum, Adana’da belki de yakın dönemin en çok çalışan ve üreten siyasetçisisiniz. 

Adana futboluna aktarmış olduğunuz kaynakları da duyuyoruz. 

Ancak izin verin bazı basit örnekler vereyim. 

Demirspor öyle günler yaşadı ki; 

10.000 TL tutarındaki deplasman masraflarını karşılayan iş adamına şükranlarını iletti. 

Basın karşısında yöneticileri sarı zarflar içindeki paralarla aşağılandı. 

Gençlerini maddi imkansızlıktan Türkiye çapındaki turnuvalara gönderemedi. 

Eline baklava alan geldi tesislerde reklamını yaptı. 

Tesislerde çalışan emekçiler evlerine aş götüremediler. 

Elektriksiz kaldık ve kalmakla tehdit edildik. 

Demem o ki; bugün elinizden geleni yapmanız bizi bugün mutlu eder ama yarınımızı kurtarmayabilir. Yarınlar için nefes imkanları yaratmalıyız kendimize. Bunu sizin döneminizde yapamazsak sizin emeklerinize de yazık olacak. 

Gelin Adana Demirspor’un efsanesi olun, gelin gerçek anlamda yıllar boyunca unutulmayacak, kazanılan her kuruşta dualarla anılacak bir belediye başkanı olun. 

Artık sizden kalıcı gelir bekliyoruz. 

Sayın Sözlü, eğer bunu yapamıyorsanız örneği deyin ki; başımdan müfettiş eksik olmuyor, elim kolum bağlı. Yapamıyorum. 

O zaman mevzuatını araştıralım. Yapılacak olanlara ilişkin kendi teknik tecrübemizle sizlere gönüllü danışmanlık yapalım. 

Demirspor taraftarıyız biz. Demirspor’a bir adım hizmet etmek isteyenler için ayaklarımız su toplayana kadar koşmakla geçer ömrümüz. 

Ayaklarımız yorulmak istiyor sayın SÖZLÜ, kalıcı gelir istiyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.