Ana içeriğe atla

Geçen Seneyle Garip Benzerlik

Geçen sezon ile benzer bir performans gösteriyoruz. Geçen sezon da ilk 4 hafta mağlubiyet almadıktan sonra, ligin 7. haftasında 3 galibiyet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle +4 averajla 6 sıradaydık. Bu yıl +3 averajla aynı sayıda galibiyet mağlubiyet ve beraberlik aldık. Hatta geçen sezonunun 5-6-7. haftalarını da 1 puanla kapatmıştık (Kayseri-Adanaspor mağlubiyet, Antalya beraberlik). Daha da garibi, 7. haftada kaleci Serdar kart cezası yüzünden forma giyememiş ve Tolga ilk kez kaleyi korumuştu.

Sorunumuz aynı, çok gol yemek, geçen sezon da 7 golle ilk 6 takım arasında en çok yiyenlerdendik, bu sene biraz daha artırdık bu sayıyı, 11 oldu, bu kez açık ara öndeyiz. Gol yemenin birinci nedeni orta saha savunmasındaki eksiklik bana göre. İki sezondur sadece Attamah'a kalıyor bu iş. Geçen sezon Ferhat, Cumali, Şaban gibi isimlerden alamadığımız verimi bu sezon da Umut Sözen ve Aykut'tan alamıyoruz. Pas trafiğini yönetme konusunda geçen sezon ilk yarıda Alaattin, ikinci yarı Umut Gündoğan'ın hayalkırıklığı bu sezon da Anıl'da toplanmış durumda.  İkincisi duran/yan toplar veya sonrasındaki karamboller. Bu sezon gol yediğimiz hemen her maçta Karabük, Alanya, Samsun maçlarında doğrudan ve dolaylı olarak duran top organizasyonlarındaki dağınıklığımız yüzünden gol yedik. Geçen sezon Serdar, bu sezon Oğuz yan toplarda güven vermedi.

Takımın ortasaha tertibi acilen yenilenmeli; topu Pote'ye taşıyabilen tek elemanımız Burak; onun enerjisiyle ayakta kalıyoruz, o yorulunca oyundan düşüyoruz. Forvete alternatif denemeler yapmak zorundayız; bu konuda Timur denebilir. Geçen yıl golleriyle bizi ayakta tutan Özgürcan, bu kadar az şans almayı hak etmiyor.Keza oynadığı maçlarda göz dolduran Emin'le birlikte çok az şans bulan Zafer de yeni varyasyonlar içinde düşünülmeli.

Ligte kötü fikstürle birlikte hep zirveye oynayan takımlarla karşılaştık ve zorlandık. Şampiyonluktaki rakiplerimize puan kaptırdık. Kayıplar, oynadığımız takımların durumu göz önüne alınınca sürpriz sayılmayabilir. Ama bundan sonra bunları telafi etmek için sürpriz puan kayıpları yaşamamak gerekiyor.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
kadromuz geçen seneye göre daha kaliteli ama işte türk futbolcusunun takım olması, ritm tutması zaman alıyor. iyi antreman yapmıyor takımlarımız, bunun sonucu tempoyu geç yakalıyoruz. bu seneki takımda bir iki oyuncunun yeri değişse çok farklı sonuçlar alabilirdik. bunun başında umut sözen geliyor, onun yerine daha savaşçı bir isim olabilirdi.
R.Altuğ dedi ki…
Değerlendirmeye kaleden başlayacak olursak Oğuz duran toplarda sıkıntılı goller yedi ama özellikle karşı karşıya pozisyonlarda oldukça başarılıydı. Şahsen duran top zafiyetini önümüzdeki maçlarda gidereceğini düşünüyorum. Defans bloğumuzdaki sol stoper Ferreria hiç güven vermiyor. Hem pozisyon hatası yapıyor hem de çok kolay geçiliyor. Bu bölgedeki en büyük şanssızlığımız Anıl ve Ozan'ın sakat olması. Sağ stoper Mojsov kalitesini ve mücadelesini geride kalan haftalarda sahaya yansıttı. Sol bekte Şenol Can oynadığı maçlar itibari ile mevkisinde çakılı oynayıp hücuma destek vermedi. Ahmet Burak Solakel, Burak Çalık ile çok daha iyi anlaşıyor ve hücumda daha etkili oluyor. Sağ bek Uğur Akdemir de şu ana kadar kendinden beklenen performası gösteremedi. Bu mevkide de maalesef alternatif oyuncu sıkıntısı çekiyoruz.
Orta sahada takımın savunma yükü Attamah'ın üzerinde. Attamah'ın yanında kesinlikle Emin Aladağ oynamalı. Emin hem ayaklarına hakim hem de takım savunmasına diğer orta saha oyuncularımıza kıyasla daha yardımcı oluyor. Aykut Akgün şu ana kadar etkili olamadı ve şahsen bundan sonra da verimli olacağını düşünmüyorum. Sezon başı herkes gibi Astafei'den çok umutluydum. Belki ilk yurt dışı deneyimi olması nedeniyle takıma katkı sağlayamadı. Son oynadığımız Karabük maçında da tedirginliği çok bariz görülüyordu. Hüseyin Kala ise canla başla oynuyor ama aşırı motivasyon ve hırs performansını olumsuz etkiliyor. Karabük maçında karşı karşıya golü atsa maç kopacaktı. Bu mevkide kesinlikle Zafer Çevik daha fazla süre almalı. Keza duran toplarda çok etkili, skora katkı sağlayabilir. Anıl Taşdemir maalesef şu ana kadar tam bir hayal kırıklığı. Ama CV'si beni gelecek için umutlandıyor, daha iyi olacağını düşünüyorum. Umut Sözen çok teknik ama her pası illa topukla vereceğim diye uğraşıyor. Kondisyonu yetersiz. Bu mevkide Timur göz ardı edilmemeli.
Gelelim takımın en iyilerine. Burak Çalık hem defansta hem ofansta çok etkili. Forvetimiz Pote'ye destek olan en önemli hücumcumuz. Pote ise iç sahada bir gol bulsa 5 Ocak'ta da açılacak diye düşünüyorum. Deplasmanda attığı gollerle takımımıza büyük katkı sağladı.
Yazınızda geçen seneyle benzerlikler konusuna bir ilave yapmak istiyorum. O da muhteşem Demirspor taraftarı. Her maçta takımını canla başla destekliyor. Öyle ki deplasmandaki taraftar sayımız ligimizin birçok takımının iç saha seyircisinden daha fazla. En büyük alkışı da Demirspor taraftarı hakediyor ve yerinin bu lig olmadığını herkese gösteriyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.