Ana içeriğe atla

Demirspor'da Değişim Sinyalleri

Selahattin AYDOĞDU yönetimi göreve geldi, bir diğer deyişle de göreve getirildi. Eskinin "bizim eleman" Selahattin'i, biraz daha yeninin "tu kaka" çocuğu, şimdinin "kurtarıcısı" olarak son kongrede seçildi.

Tuncel yönetimine gerek kendi geçmişinden ve gerekse ekibinin geçmişinden dolayı şüphe ile yaklaştık. Kendisi de şüphemizin bilincindeydi, beklentilerimizi ilettik ve bekledik. Beklentilerimiz değil tahminlerimiz gerçekleşti.

Ligin en yaşlı kadrosu kuruldu, paralar ödenmedi, federasyona başvuranlar oldu, kalıcı gelir projeleri devreye sokulmadı, takım içinde takımcıklar sezildi, kurumsallaşma yönünde adımlar atılmadı, borçlar şişirildi, yönetim içinde ikilikler sezildi ve devre arasında apar topar adeta kaçar gibi kulüp devredildi. Borç rakamı söylenmedi, 8 milyon harcama var dendi, ama temliklerden ne kadar borç itfa olundu bilemedik, kombineler, yayın gelirleri, maç gelirleri, hibeler, belediye aktarımları, Türkiye Kupası gelirleri vs. ne kadar kasaya girdi bilemedik. Kısaca borç o kadar arttı denmek istendi sanırım ama eğer gerçek bu ise milyon kere yazıklar olsun Tuncel'e de yönetimindekilere de. Gerçek bu ise, kendilerine haklı olarak yüklenmiş olmakla birlikte, Tuncel daha fazlasını hak ettiğinden ötürü Serin yönetiminden özür dahi dilemem gerekir.

Velhasıl kelam enkazı aldılar, kötü çocuk Selahattin'e iyi çocuksun sen diyerek devrettiler. AYDOĞDU gelir gelmez acil borçları ödedi, yöneticilerden para koymalarını istemediğini dile getirdi. Borç ödeme kısmı tamam eski alışkanlık da Demirspor'da yöneticilere sıcak para kaynağı gözü ile bakılırdı. Bir zamanlar Şefik Akkurt yönetime gireceğinde kendisine 50.000 TL şartı koymuşlardı. Parayı ver atı ben oynatayım dönemi vardı. Bunu görmedik yeni yönetimde öncelikle.
 
İki gencimizi yolladılar üzüldük ve geçmişin devamını gördük bu açıdan kendilerinde. Emre bizim gözbebeğimiz olacak dediler, sevinmedik bile, çünkü uygulama olmadan bu sözleri çok görmüştük. İzlemeye aldık.
 
Kiralık olmakla birlikte satın alma opsiyonunu da alarak gencecik çocukları takıma kazandırmaya başladılar. En yaşlı takım olma ünvanımızı devre mi hazırlanıyoruz diye umutlandık ve adımlara sevindik.
 
Bir kalıcı gelir projesinin devreye sokulma aşamasında olduğunu öğrendik, başarılabilirse bu Bekir Çınar döneminden sonra hayata sokulan ilk proje olacak, küçük kapsamlı olsa da diğerleri yapamamış olduğu için yönetimin artı hanesine yazılacak. Hatırlanacak olursa Bekir Çınar döneminde kredi kartı projesi gündeme gelmiş ancak projeden kart sahipliği belli bir rakamın üstüne çıkmadığı için gelir elde edilememişti. Bir diğer kalıcı gelir projesi ise "nesine.com" ile yapılan anlaşma idi. Alınan forma reklamının yanı sıra resmi sitedeki nesine.com linkine tıklayarak oynanan her oyun üzerinden kulübe aktarım yapılacaktı. Bekir Bey'in öldürülmesi ile birlikte bu proje de kredi kartı gibi öldürüldü.
 
Şimdi Demirspor bünyesinin kaldırmayacağı sözler duyuyoruz. Mesela Demirspor ile ilgili şeffaf olun dediğimizde, şeffaflık göstergesi olarak önceden "Demirspor'u satan anasını satar" gibi aydınlatıcı bilgiler verilirken (bu bilgilerin kendi haklarında inceleme yapılan vergi elemanlarına da aynı şekilde verilmesini bekleriz, defter vermeyin bu sözü sarf edin) şimdilerde kurumsallaşmadan bahsedilir oldu.
 
AYDOĞDU'nun kongre öncesi açıklamasında kurumsallaşmaya önem atfetmesi, yakın zamanda da stratejik plan gibi camia üzerinde alerjik etkiler yaratacak uygulamaların devreye sokulacağının belirtilmesi açıkçası bizleri de umutlandırdı ve şaşırttı. Sosyal medyadan gördüğümüz kadarı ile hakikaten bu adımlar alerjik etki de yaratmış olsa gerek ki; hemen yönetim düşmanlığı sözleri sarf edilmeye başlanmış. 
 
İlginç olan bir diğer husus ise bu stratejik plan açıklamasının yerel medyadan önce kulübün resmi internet sitesinde yayınlanması idi. Yıllardır kendi sesiniz var, başka sese ihtiyaç duymayın derdik, bu sesin paralelinde adım atıldığını gördük. Kulübün twitter adresinin de daha etkin kullanılmaya başlanacağının sinyallerini aldık.
 
Eski yapıdan bir takım tasfiyelerin yapılacağı duyumlarını da alıyoruz. Ancak bu biraz daha süreç işi gibi. Duyum bile bir umut aşılıyor. Çünkü Demirspor'u eskinin alışkanlıkları atalete itiyor.
 
Bu gelişmeleri olumlu karşılıyoruz. Acaba değişim mi geliyor diye umutlanıyoruz, artık göz boyası istemiyoruz. Kısa süredeki icraatleri nedeni ile yönetime teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Bu arada görmemişiz, yeni gördüm ben, twitter üzerinden mama mı aldık, neden susuyoruz demiş bir cisimsiz. Çok mama aldık, yemekten yazamadık, biraz daha mamamız var, bir süre daha yazmayız.

Selahattin bey, hesabımıza aktardığınız paralar için teşekkür ederiz. Moda doğrultusunda Dubai'ye gitmeyi planlıyoruz. Safari de yapacağız. Onu da karşılayın lütfen. Faturaya isim yazmazsanız seviniriz. Kebap ve tatlı da güzeldi, teşekkürler.
Unknown dedi ki…
Aydoğdu'ya ben de şüpheyle yaklaşıyordum ama hem yenibir yüz görmek hem de şimdiye kadar attığı adımlarda umut oluştu. tabi isizinde önceki çalışmalarınız ona iletilmiş belliki bu yönde adımlar atıyor.
Unknown dedi ki…
demirsporda genelde duyumlar vaaatler dedikodular suçlamalar konuşulur şimdi iş konuşmaya başlamak sevindirici internette isimsiz yazılar bu dedikodu atmosferini destekliyor o yüzden somut işleri konuşmaya devam edelim aydoğdu umarım bu yönünü geliştirir
serdanka dedi ki…
Sevindirici gelişmeler az da olsa bize şimdilik yetiyor çünkü daha önce hatalar zinciri şeklinde yönetiliyorduk. Alınacağı iddia adilen Kayserispor'dan Bilal ile transfer edilen Oğuzhan genç ve gelecek vaat eden oyuncular. Özellikle geçen sene Oğuzhan'ın oynadığı oyun malum ayrıca Bilal'i Ankaragücü'nün şerefli mücadelesi sırasındaki performansından, büyüklerin kısa süreli radarına girişine neden olan oyunundan hatırlıyoruz. Orta sahada gerekli kanı Bilal verebilir ama herşeyi yakında göreceğiz, Gökay gibi potansiyel ile Keremcan'ın gidişlerini umarım aramayız, hakkımızda hayırlısı olsun.
yavuzy dedi ki…
Internette boş laf üreten ne kadar çok kişi var, ne çok zamanı var milletin. İşleri güçleri spekülasyon, dedikodu...
Onur BİÇER dedi ki…
Yazıma gelen tepkilerden bir hususta açıklama yapma gereği hissediyorum.

Gönderildiğini söylediğim ve üzüldüğüm iki çocuk Gökay ve Keremcan değil, altyapıdaki kardeşlerimiz.

Emre Selen ile aynı yerde değinmemin sebebi odur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.